To, co limituje rychlost je v tomto pripade vodic - cize ja. Takze radsej peniaze investujem do jazdenia
almeragt - Nissan Almera GTi
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: almeragt - nissan almera GTi
Tofi: neplanujem nic viac, okrem dobrych pneu. Auto je rychle a spolahlive a nechcem na tom nic menit. Chcem ho vyuzivat co najviac.
To, co limituje rychlost je v tomto pripade vodic - cize ja. Takze radsej peniaze investujem do jazdenia
Vdaka Svobimu pribudla nova zavodna sedacka Bimarco Futura. Sedadlo je vdaka prace Romana konecne na svojom mieste. Vyrabal konzoly, takze sedacka je posuvna, a ma este dalsiu vyhodu - hocikedy mozem na rovnaky pojazd / kolajnicky nasadit povodnu Recaro sedacku, ktora bude zatial pekne zabalena odpocivat v garazi... Takze Roman odviedol opat perfektnu pracu...par foto vratane konzol a uchytenia:
a par foto u Romana, co bol vlastne prvy vyjazd Nissan- a v tejto sezone
Krásná Almera!
Mato, super práce. Posed jedna z důležitých věcí
Nissan Sunny SR20VE inside
diky! A mas pravdu Petre, velmi dolezite hlavne na okruhu... Po kopcoch postacila aj Recaro, i ked so zavodnou sedackou to bude opat iny pocit...
parada Mato, ak tam nemas uz naplanovane 4-6 bodove pasy tak tam skoro pribudnu. ja prave vymyslam uchytenie do MRS lebo seriova Recaro sedacka sice drzi super ale ked si neni pritiahnuty pasom na okruhu aj tak to ajtak neni ono
- BMarcellus
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně

opat nejaky update:
- na aute su nove kolesa a pneumatiky. Hlavne podmienky vyberu boli nasledovne
sirka disku 7.5 palca / hlavnym dovodom je, ze sedia lepsie na gume v sirke 215 a tak lepsie funguju na ceste aj okruhu/
lahke a pevne
Vyber diskov padol nakoniec na ATS DTC superlight, 7.5x17, ET 40 v ciernej farbe /cierna jednak kvôli zmene, dalsim dôvodom je prakticnost - nie je tak vidiet brzdovy prach a spina/. Pneumatiky su semislick AVON ZZR, zmes A 64 v 215/40/17
- na aute sme museli bohuzial menit 3 prevodovy stupen v prevodovke, nakolko sa po minulotyzdnovom testovani v kopcoch kolecko na 3 prevodovom stupni zlomilo. Prevodovka je v aute 5-6 rokov a auto jazdi viac/menej len "ostre" kilometre - kopce, okresky a sem-tam okruh. Velmi kratky prevod a vacsi vykon si tak vybral svoju dan. Od Jagyho sa teda kupila nahradna prevodovka, z ktorej sa pouzilo 3 kolecko a hlavna hriadel, vsetko ostatne zostalo z mojej prevodovky. Milan ktory sa mi dlhe roky stara o auto prevodovku celu rozobral, kazde koliecko ocistil a pri skladani kazdeho kolecka vzdy prevodmi tocil, aby sme si boli isty ze je vsetko v poriadku. Vdaka jeho sikovnosti bola prevodovka uz tento tyzden cela poskladana. Vymenili sme po prvých tohtorocnych 900 km opat olej v prevodovke - vyber padol na Millers Oil CRX LS 75W90 NT Nanodrive a taktiez pri tejto prilezitosti aj olej v motore - Millers Oil 10W50 NT Nanodrive...
- minuly tyzden sme si na aute troska "zamakali" a odlahcovali - odstranili sme vsetko gumo-asfaltove tesnenie z podlahy auta... Stravili sme skrabanim a nahrievanim teplovzdusnou pistolou cely den - strasna robota. Nasledne sa zvysky tesnenia obrusili, vsetko odmastilo, vystriekalo zinkovym zakladom a nasledne ciernou matnou... Odmenou bolo odhlacenie odhadom o viac ako 20 kg...
Pridavam par foto z dneska, po nalesteni pred zajtrajsim Nissan zrazom v Roznove p. Radhostem...
- na aute su nove kolesa a pneumatiky. Hlavne podmienky vyberu boli nasledovne
sirka disku 7.5 palca / hlavnym dovodom je, ze sedia lepsie na gume v sirke 215 a tak lepsie funguju na ceste aj okruhu/
lahke a pevne
Vyber diskov padol nakoniec na ATS DTC superlight, 7.5x17, ET 40 v ciernej farbe /cierna jednak kvôli zmene, dalsim dôvodom je prakticnost - nie je tak vidiet brzdovy prach a spina/. Pneumatiky su semislick AVON ZZR, zmes A 64 v 215/40/17
- na aute sme museli bohuzial menit 3 prevodovy stupen v prevodovke, nakolko sa po minulotyzdnovom testovani v kopcoch kolecko na 3 prevodovom stupni zlomilo. Prevodovka je v aute 5-6 rokov a auto jazdi viac/menej len "ostre" kilometre - kopce, okresky a sem-tam okruh. Velmi kratky prevod a vacsi vykon si tak vybral svoju dan. Od Jagyho sa teda kupila nahradna prevodovka, z ktorej sa pouzilo 3 kolecko a hlavna hriadel, vsetko ostatne zostalo z mojej prevodovky. Milan ktory sa mi dlhe roky stara o auto prevodovku celu rozobral, kazde koliecko ocistil a pri skladani kazdeho kolecka vzdy prevodmi tocil, aby sme si boli isty ze je vsetko v poriadku. Vdaka jeho sikovnosti bola prevodovka uz tento tyzden cela poskladana. Vymenili sme po prvých tohtorocnych 900 km opat olej v prevodovke - vyber padol na Millers Oil CRX LS 75W90 NT Nanodrive a taktiez pri tejto prilezitosti aj olej v motore - Millers Oil 10W50 NT Nanodrive...
- minuly tyzden sme si na aute troska "zamakali" a odlahcovali - odstranili sme vsetko gumo-asfaltove tesnenie z podlahy auta... Stravili sme skrabanim a nahrievanim teplovzdusnou pistolou cely den - strasna robota. Nasledne sa zvysky tesnenia obrusili, vsetko odmastilo, vystriekalo zinkovym zakladom a nasledne ciernou matnou... Odmenou bolo odhlacenie odhadom o viac ako 20 kg...
Pridavam par foto z dneska, po nalesteni pred zajtrajsim Nissan zrazom v Roznove p. Radhostem...
Naposledy upravil(a) Almeragt dne 19 čer 2015, 19:17, celkem upraveno 2 x.
- svobyrider
parádní, to křídlo je strašná pecka...

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Ty kola chci taky kde jsi je kupoval?
Včera jsem viděl osobně na valašském nissan srazu, nádherný, ale hlavně funkční stroj, máš to moc dobré !!!
RS13
Wow, procetl jsem cele vlakno a klobouk dolu. Krasny auto, ale libi se mi hlavne smer uprav a vyber dilu...moc hezky!
Mitsubishi Evo 6 RS LHD
Toyota Celica GT4 ST205 - SOLD
Mazda MX-5 1.8 NBFL - SOLD
Mitsubishi Evo 6 RHD - SOLD
Toyota Celica GT4 ST205 - SOLD
Mazda MX-5 1.8 NBFL - SOLD
Mitsubishi Evo 6 RHD - SOLD
jednim slovem Pecka

Nissan Almera N15 GTI SR20VE - SOLD
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
Nissan 350Z EU version Z33 - SOLD
Nissan Skyline GT-R BNR32 - SOLD
Nissan 350Z HR
diky moc!
Alex - ty mas taktiez krasny stroj...
Alex - ty mas taktiez krasny stroj...
Re: almeragt - Nissan Almera GTi
najlepsia a najkrajsia n15gti sirokooo daleko. s ATS DTC v ciernej sa mi to zatial paci najviac. nadherne a funkcne.
ten gumoasfalt z podlahy by mal mat skoro presne 16kg
ten gumoasfalt z podlahy by mal mat skoro presne 16kg
ako ste si mohli vsimnut, v inzercii mam par veci na predaj:
•kolesa ATS DTS Superlight 7,5x17 - vaha 7,5 kg
•pneu semislick AVON + Pirelli P ZERO TROFEO R
•MFactory samosvor
•2x sedacka Bimarco Futura
v plane je nasledovne:
•sirsie kolesa 8jx17 pre pouzitie pneu 235/40/17
•lamelovy dif
•sedacky ktore budu presne sediet mojej postave
Kolesa dnes konecne dorazili priamo z UK... povodne urcene pre Lotus - 8x17, vaha 6.9 kg
•kolesa ATS DTS Superlight 7,5x17 - vaha 7,5 kg
•pneu semislick AVON + Pirelli P ZERO TROFEO R
•MFactory samosvor
•2x sedacka Bimarco Futura
v plane je nasledovne:
•sirsie kolesa 8jx17 pre pouzitie pneu 235/40/17
•lamelovy dif
•sedacky ktore budu presne sediet mojej postave
Kolesa dnes konecne dorazili priamo z UK... povodne urcene pre Lotus - 8x17, vaha 6.9 kg
fuu velmi pekna hmotnost. Co to je vlastne za vyrobcu?
Team Dynamics, Pro Forged - Superliteblesk666 píše:fuu velmi pekna hmotnost. Co to je vlastne za vyrobcu?
tieto disky som aj prehliadol. dobry typ.
opat nejaky update - SR20VE 20V swap. Specifikacia bude rovnaka ako pri SR20VE:
SR20VE 20V
N1 vacky
Xcessive sanie pre 20V + upravene by Jagy:
velka vdaka Jagymu - opat sa vyrabala na mieru podlozka medzi sanim a sacimi parohami, vyrabali sa natrubky + porting a polishing sania...
Q45 klapka ktore som mal na VE
pouzity IACV ventil z VE
povodna AL 100mm sacia hadica so zapustenym MAF senzorom - taktiez Jagyho praca este z predosleho roka...
JWT filter by Jagy
thermal gasket pre 20V medzi sanim a hlavou valcov
Nistune
Nebudem pouzivat cievky, ale klasicky rozdelovac a svieckove kable z VE /je to jednoduchsie, nechce sa nam s tym prdkat/. Taktiez bude pouzite moje N1 ventilove viko... Narazili sme na maly problem, ktory vsak lahko vyriesime - otvory na sviecky /cievky/ na hlave 20V su vacsie ako na klasickom VE a taktiez samotne svieckove "fajky" su vyssie. Fajky sa iba skratia - to problem nie je. Musime vsak dat vyrobit cca 4mm puzdra ktore budu zapustene a zabezpecia tak aby "fajky" presne zasadli a boli tesnene /inak by mohlo hrozit zatekanie vody a "bordelu" do sviecok/.
Ako je vidno, samotny 20V je vo vela veciach rovnaky a zaroven ma par odlisnosti od klasického 20VE... Najzasadnejsim rozdielom je uplne prepracovana hlava valcov /zevraj najlepsie prudiaca hlava z VE motorov/, lahsie a uzsie ventily, uplne iny a spolahlivejsi rozvod, mierne vyssia kompresia /10.5:1 vs 11:1 v 20V/, iny saci manifold, vacsie vstreky /333cc vs 370cc/...
Neskor mozno Jagy alebo ja pridame par fotiek z vyroby sania...
SR20VE 20V
N1 vacky
Xcessive sanie pre 20V + upravene by Jagy:
velka vdaka Jagymu - opat sa vyrabala na mieru podlozka medzi sanim a sacimi parohami, vyrabali sa natrubky + porting a polishing sania...
Q45 klapka ktore som mal na VE
pouzity IACV ventil z VE
povodna AL 100mm sacia hadica so zapustenym MAF senzorom - taktiez Jagyho praca este z predosleho roka...
JWT filter by Jagy
thermal gasket pre 20V medzi sanim a hlavou valcov
Nistune
Nebudem pouzivat cievky, ale klasicky rozdelovac a svieckove kable z VE /je to jednoduchsie, nechce sa nam s tym prdkat/. Taktiez bude pouzite moje N1 ventilove viko... Narazili sme na maly problem, ktory vsak lahko vyriesime - otvory na sviecky /cievky/ na hlave 20V su vacsie ako na klasickom VE a taktiez samotne svieckove "fajky" su vyssie. Fajky sa iba skratia - to problem nie je. Musime vsak dat vyrobit cca 4mm puzdra ktore budu zapustene a zabezpecia tak aby "fajky" presne zasadli a boli tesnene /inak by mohlo hrozit zatekanie vody a "bordelu" do sviecok/.
Ako je vidno, samotny 20V je vo vela veciach rovnaky a zaroven ma par odlisnosti od klasického 20VE... Najzasadnejsim rozdielom je uplne prepracovana hlava valcov /zevraj najlepsie prudiaca hlava z VE motorov/, lahsie a uzsie ventily, uplne iny a spolahlivejsi rozvod, mierne vyssia kompresia /10.5:1 vs 11:1 v 20V/, iny saci manifold, vacsie vstreky /333cc vs 370cc/...
Neskor mozno Jagy alebo ja pridame par fotiek z vyroby sania...