BigJohn - Supra MKII 2JZ-GE
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: BigJohn - Supra MKII 2.8iGT
2JZ-GE...zajímavá volba..každej se jinak žene do GTE verze
Jsem zvědavej jaký bude ve finále výsledek 
Krásná, to 2JZ-GE je super nápad, i z hlediska servisu 
-
Beaver
Ten motor má jedinou výhodu - je levnější
Samozřejmě výkonově je to furt upgrade, ale práce okolo s tím bude skoro stejně jako u GTE. Zásadní věc je převodovka. Pokud ten 2JZ nebude z auta co má manuál, bude potřeba dokoupit setrvák a mezikus na převodovku, protože Mk2 Supra převodovka na JZ motor přímo nepasuje (měla by tam ale být W58 což je plus, ten mezikus jde koupit jako originální díl Toyota, stejná převodovka se používala i v nonturbo Mk4 s 2JZ motorem).
Naposledy upravil(a) Beaver dne 27 led 2015, 18:10, celkem upraveno 1 x.
BigJohn píše:Konečně to trochu vypadá. Stříkl jsem to do bílé, byl jsem nucen to nějakým rychlým způsobem dát alespoň trochu do pořádku. Naskytl se problém s přepisem. Musel jsem zajet na STK pro nový VIN a potom projít klasickou STK. (Proč to všechno, nevím) Auto muselo trochu vypadat jako auto. Takže uvidíme jaká bude finální barva, zda zůstanu u bílé nebo ne. Na barvu to nejezdí a teď se zaměřím na technickou stránku (zrepasovat podvozek a brzdy). U motoru ještě nevím, ale přikláním se k 2JZ-GE (non turbo).
Ta bílá vypadá super
Honda Civic Type-R Supercharger
2JZGE je přesně jak říkáte - servis, cena. Vím že s tím výkonem to nebude žádný zázrak ale snad se to podaří sladit jako celek. S tou převodovkou je to přesně jak říká Beaver (koupit mezikus a setrvák)
-
Beaver
Počkej, jakej servis ?
Ve GTE budeš měnit olej stejně jako v GE, můžou ti odejít nějaké snímače nebo třeba cívky, ale obecně to je prašť jako uhoď. Teoreticky by tě samozřejmě mohla potkat nemilá událost v podobě KO jednoho nebo obou turbodmychadel, ale ty se dají jeté ve slušném stavu vždycky koupit za docela rozumné peníze. Ale samozřejmě pořizovačka samotného motoru není zrovna malá, to se nedá okecat. I proto jsem kupoval 1JZ, který je obvykle o třetinu až polovinu levnější.
jdi do 2JZ-GE s mkII to bude cvičit moc pěkně,zvukový projev je taky pěkný a v porovnání s GTE tě vyjde na zlomek ceny 

touge-project.cz
Tak příští týden se jede pro 2JZ-GE
Mimo jiné budu muset koupit setrvák rád bych znal vaše zkušenosti jaký? Motor zůstane pro zatím série ale do budoucna se nedá vyloučit nějaké úpravy
Proto bych asi pořídil rovnou odlehčený. Na Prelude jsem si ho nechával vyrobit podle origo. Tady by byl trochu problém sehnat na půjčení origo a hlavně se z toho použilo ozubení na ten hliníkový.
-
Idaho von Věšín
hmm a co výroba na zakázku?? není to tak drahéBigJohn píše:Tak příští týden se jede pro 2JZ-GEMimo jiné budu muset koupit setrvák rád bych znal vaše zkušenosti jaký? Motor zůstane pro zatím série ale do budoucna se nedá vyloučit nějaké úpravy
Proto bych asi pořídil rovnou odlehčený. Na Prelude jsem si ho nechával vyrobit podle origo. Tady by byl trochu problém sehnat na půjčení origo a hlavně se z toho použilo ozubení na ten hliníkový.
-
Beaver
Odlehčený nevím, jestli je úplně ideální volba, aby ti zbytečně nepadaly otáčky. Předpokládám, že motor máš z nějakýho auta s automatem (GS300 ?), takže by tam měla být aspoň flexplate, tj. vzor ozubení máš pro případnou výrobku na zakázku, plochu pro lamelu bys odvodil z lamely co už používáš. Osobně bych ale asi preferoval origo 2JZ/W58 setrvák, je to sázka na jistotu 
Tady u tohoto projektu mi chybí sakra moc fotek
Krasny a super auto
Dost jsem v tehle Supre najezdil a pro me osobne je to lepsi jak Hachi. Odkud jsi? Ze by jsme pripadne dali sraz ci nejake foto? 
Steering Media

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti
Ze začátku jsem si říkal jak to všechno nafotím zrcadlem. Nakonec člověk zjistí, že zase nic nenafotil, maximálně na mobil 
Energy suspension + leštění kol
- Přílohy
-
- DSC_0031.jpg (53.82 KiB) Zobrazeno 8586 x
-
- DSC_0032.jpg (50.27 KiB) Zobrazeno 8586 x
-
- DSC_0035.jpg (43.57 KiB) Zobrazeno 8586 x
-
Beaver
Bylo by super se někdy sejít ještě spolu třeba s Denisem a udělat fotku všech tří generací pohromadě
V ČR se to moc často nestává...
Mimochodem ten motor je stará klasika nebo novější VVTi ?
Mimochodem ten motor je stará klasika nebo novější VVTi ?
To bohužel nevím, k tomu se musí vyjádřit IdahoBeaver píše:Mimochodem ten motor je stará klasika nebo novější VVTi ?
Tipuju Náměšť nad oslavou:)
Nádhera, scem to videt v Albrechticách
kola na blbnutí vypadají super...
Co jsou zač? Na nějaké s13 by mohli vypadat super jako primární kola... 
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
Květoš: jo jo
Jančo: doufám že to stihnu
Bohuš: jsou to Keskiny co prodával SilverFox
Jančo: doufám že to stihnu
Bohuš: jsou to Keskiny co prodával SilverFox
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tyvole, teprve ted jsem to tady objevil!
Tomu rikam klenot
Jsem na tyhle youngtimery cim dal vic ujety 
Kola jsou perfektni, zajimal by me rozmer
Kola jsou perfektni, zajimal by me rozmer
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Rozměr je 7,5" ET20 a 9" ET25 ale i tak budu muset použít do zadu podložky
SSRka jsou na tom líp ty mají ET -19 a 0