RHD vs LHD, provoz auta v UK
Moderátoři: Amigo, riderhenry
RHD vs LHD, provoz auta v UK
Ahoj.
Měl bych pro Vás dvě otázky, se kterýma bych potřeboval poradit. Vezmu to úplně od začátku. Od novýho roku jsem pracovně v UK a zatím se do Čr za prací nehodlám vracet a jak to tak přišlo s vydělanými penězi, tak zvažuji koupi auta. Doma mám v garáži AE92, sem ji tahat nechci, tak zvažuji koupi něčeho jinýho. Sem si vědom problému jako je volant na pravé straně atd. Ale chtěl bych se Vás zeptat jak přesně to je když si chci koupit auto v UK. Slyšel sem něco o tom že když dám za auto dejme tomu 2000Ł tak dám dalších 3000Ł ročně, za to abych s autem mohl na silnici, což mi přijde hodně v porovnání s Čr.
Dál sem slyšel že auto už nepůjde prodat jinde než opět v UK a taky abych si mohl auto koupit tak tady musím žít aspoň půl roku. Není proto lepší koupit auto v čr, nebo jinde jako LHD a pak si ho jednoduše dovézt do UK? To je první otázka a druhá, jak asi tušíte, co si pořídit. Napadlo mě hned několik vozů, MX-5 NA, MR2 SW20, pak taky Starlet EP91, AE111 a teď už nějakej den přemýšlím nad Altezzou. Všechny se pohybují v rozmezí od 800Ł (NA) po 3000Ł (Altezza) V podstatě nic kromě NA a SW20 není u nás sehnatelný. Pokud by Vás napadlo ještě něco jinýho tak sem s tím.
Díky za odpovědi.
Měl bych pro Vás dvě otázky, se kterýma bych potřeboval poradit. Vezmu to úplně od začátku. Od novýho roku jsem pracovně v UK a zatím se do Čr za prací nehodlám vracet a jak to tak přišlo s vydělanými penězi, tak zvažuji koupi auta. Doma mám v garáži AE92, sem ji tahat nechci, tak zvažuji koupi něčeho jinýho. Sem si vědom problému jako je volant na pravé straně atd. Ale chtěl bych se Vás zeptat jak přesně to je když si chci koupit auto v UK. Slyšel sem něco o tom že když dám za auto dejme tomu 2000Ł tak dám dalších 3000Ł ročně, za to abych s autem mohl na silnici, což mi přijde hodně v porovnání s Čr.
Dál sem slyšel že auto už nepůjde prodat jinde než opět v UK a taky abych si mohl auto koupit tak tady musím žít aspoň půl roku. Není proto lepší koupit auto v čr, nebo jinde jako LHD a pak si ho jednoduše dovézt do UK? To je první otázka a druhá, jak asi tušíte, co si pořídit. Napadlo mě hned několik vozů, MX-5 NA, MR2 SW20, pak taky Starlet EP91, AE111 a teď už nějakej den přemýšlím nad Altezzou. Všechny se pohybují v rozmezí od 800Ł (NA) po 3000Ł (Altezza) V podstatě nic kromě NA a SW20 není u nás sehnatelný. Pokud by Vás napadlo ještě něco jinýho tak sem s tím.
Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Zarok dne 24 bře 2015, 21:50, celkem upraveno 1 x.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Re: RHD vs LHD
Tak auto si snad můžeš koupit kdykoli a hned, jen tam jsou drahé pojistky. Tak 1000 liber ročně, záleží na lokalitě, věku řidiče atd. A právě pokud v UK bydlíš a žiješ, tak s LHD jezdit nesmíš, pokud ho nepředěláš a nepřihlásíš.
Koupil bych si Skylina, nebo Supru, ať to za to stojí.
Koupil bych si Skylina, nebo Supru, ať to za to stojí.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
-
Beaver
Auto co si v Anglii koupíš můžeš klidně dotáhnout sem a zaregistrovat na České značky, už to jde. Ne bez problémů, ale pokud jsi majitel už v UK, tak to bude podle mě možná o něco jednodušší. Pokud chceš Altezzu tak kup rovnou RS200, ať to stojí za to
Případně ti dám kontakt na maníka, co má na prodej moc pěkné IS200 Sport, akorát nevím, jestli je to poblíž Londýna teda...
To: onsad: kolega z práce co je z Rumunska má Leona na rumunských značkách a je samozřejmě LHD a problém nemá žádnej. Jinak Skyline plánuju, ale až za nějakou dobu, jsou tady k dostání pěkný kousky, ale stejně budu muset šetřit a šetřit, Supra mě taky láká, hlavně teda MKIII.
To: Beaver: Asi kdybych koupil auto tady tak ho rovnou nechám na UK značkách, do Česka se teď stejně moc nedostanu. O RS200 přemýšlím hodně, s tím kontaktem zatím počkej, chystám se to řešit tak v květnu. Každopádně chci Toyotu, pokud Lexus tak asi jedině IS300 s 2JZ:)
To: Beaver: Asi kdybych koupil auto tady tak ho rovnou nechám na UK značkách, do Česka se teď stejně moc nedostanu. O RS200 přemýšlím hodně, s tím kontaktem zatím počkej, chystám se to řešit tak v květnu. Každopádně chci Toyotu, pokud Lexus tak asi jedině IS300 s 2JZ:)
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Zarok: Možná měl zatím jen prostě štěstí. 
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
-
Beaver
Toyota Altezza AS200 = Lexus IS200Zarok píše:To: onsad: kolega z práce co je z Rumunska má Leona na rumunských značkách a je samozřejmě LHD a problém nemá žádnej. Jinak Skyline plánuju, ale až za nějakou dobu, jsou tady k dostání pěkný kousky, ale stejně budu muset šetřit a šetřit, Supra mě taky láká, hlavně teda MKIII.
Toyota Altezza AS300 = Lexus IS300
Toyota Altezza RS200 = nemá ekvivalent u Lexusu
AS200/300 jsou ještě ve verzi Gita, u Lexusu Sportcross (kombi). Oproti Lexusu se ale pro Japonce vyráběly kombíky i jako 4x4 verze (jak dvoulitr, tak třílitr). Mezi Toyotu a Lexusem nejsou v případě IS nějaké zásadnější rozdíly, Altezzu jde koupit s textilním interiérem, IS mívá kůži, v některých případech má Altezza navíc čističku vzduchu na zadním platu. Takže plus mínus je fuk co koupíš, lišit se to bude hlavně znakama na masce, kufru a volantu. Jediná výjimka je RS200, to koupíš jedině jako Altezzu.
onsad: Možná jo, každopádně s nejezdí každej den, máme práci asi 2 minuty od bytu.
Beaver: A motorově je to tak že 200 má 1G-FE, RS200 má 3S-GE Beams, a 300 má 2JZ??
Beaver: A motorově je to tak že 200 má 1G-FE, RS200 má 3S-GE Beams, a 300 má 2JZ??
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Lexus IS200/Toyota AS200 -1G-FE
Lexus IS300/Toyota AS300 - 2JZ-GE
Toyota RS200 - 3S-GE
Lexus IS300/Toyota AS300 - 2JZ-GE
Toyota RS200 - 3S-GE
Toyota MR2 SW20
Re: RHD vs LHD, provoz auta v UK
Co říkáte na tuhle Altezzu? http://www.gumtree.com/p/lexus/toyota-a ... 1102269273
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
-
Beaver
Cena pěkná, origo rádio už někdo kuchnul, asi kvůli ERR3. Jestli to koupíš, tak mě nasereš, protože to má těžko sehnatelnou úložnou schránku nahoře na palubce, já tam mám jen odkládací plochu a sluníčko mi tak totálně vyšisovalo rukavice 
Co to je ERR3? Jinak tě asi nenaseru, protože tuhle už někdo koupil, už není k mání, už sou jen s automatem
Myslíš tu nahoře uprostřed? Tu ale taky nemaj všechny...
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
-
LANiN
co mi říkali rodiče tak pokud máš v UK nějaké bydliště+konto, můžeš tam provozovat LHD auto MAX půl roku, pak tě může postihnout pokuta, nevím jak je to přesně, měl by jses optat na nějakém úřadě. S RHD pokud si nějaké koupíš tak je prostě tvoje, následný převoz a přepis na CZ noty pro tebe bude mnohem jednodužší protože už v podstatě jsi majitel..
mimochodem IS300 nekupuj, je to nudné auto, tak akorát na vození do/z práce a dětí do/ze školy
radši si pořiď nějakého "surovejšího" závoďáka.. Mimochodem, nekupuj auto s červenou barvou, v UK dle statistik havárek maj dané tyhle auta větší pojištění 
mimochodem IS300 nekupuj, je to nudné auto, tak akorát na vození do/z práce a dětí do/ze školy
-
Beaver
ERR3 je typická závada rádií v IS. Nejvíc na to trpí první verze s CD přegrávačem dole a kazeťákem nahoře. Přestane fungovat měnič, zbytek rádia funguje OK. Moje to má taky (ale mám k tomu další externí měnič, takže funkce plus mínus zůstala stejnáZarok píše:Co to je ERR3? Jinak tě asi nenaseru, protože tuhle už někdo koupil, už není k mání, už sou jen s automatemMyslíš tu nahoře uprostřed? Tu ale taky nemaj všechny...
Právě to, že ani všechny Altezzy tu schránku nemají z nich dělá docela raritní zboží
No je to tak že půl roku jezdíš pak musíš vycestovat, třeba jen na den a pak se zas můžeš na půl roku vrátit. Neřekl bych že auto co má v sobě 2JZ bude nudaLANiN píše:co mi říkali rodiče tak pokud máš v UK nějaké bydliště+konto, můžeš tam provozovat LHD auto MAX půl roku, pak tě může postihnout pokuta, nevím jak je to přesně, měl by jses optat na nějakém úřadě. S RHD pokud si nějaké koupíš tak je prostě tvoje, následný převoz a přepis na CZ noty pro tebe bude mnohem jednodužší protože už v podstatě jsi majitel..
mimochodem IS300 nekupuj, je to nudné auto, tak akorát na vození do/z práce a dětí do/ze školyradši si pořiď nějakého "surovejšího" závoďáka.. Mimochodem, nekupuj auto s červenou barvou, v UK dle statistik havárek maj dané tyhle auta větší pojištění
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Beaver píše:
ERR3 je typická závada rádií v IS. Nejvíc na to trpí první verze s CD přegrávačem dole a kazeťákem nahoře. Přestane fungovat měnič, zbytek rádia funguje OK. Moje to má taky (ale mám k tomu další externí měnič, takže funkce plus mínus zůstala stejná).
Právě to, že ani všechny Altezzy tu schránku nemají z nich dělá docela raritní zboží
Nechápu proč zrovna Toyota dělala ještě v roce 2000 rádia na kazety. Ta schránka je fakt dobrá
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
když tak koukni i sem, občas tam maj dobrý vraky
http://www.pistonheads.com/classifieds/used-cars
Jinak mám Toyku z 91 a je v ní originál CD, stejně víc používám kazeťák
http://www.pistonheads.com/classifieds/used-cars
Jinak mám Toyku z 91 a je v ní originál CD, stejně víc používám kazeťák
Toyota MR2 SW20
mrknu se...taky sem v ní měl kazeťák, ale přece jen to je 88 
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
-
Beaver
Koncepce zachování kazeťáku v Lexusech vychází z toho, že zákazník, který má svoje oblíbené skladby prostě přesedne do novějšího modelu a svoje kazety si vezme sebou. Proto se držely hodně dlouho aby se v podstatě lidem plynule umožnilo přejít na CD aniž by je někdo nutil vyhazovat kazety, které během času tak jako tak postupně umřou věkem, opotřebováním atd. Je to taková příjemná filozofie co vychází vstříc zákazníkům.
Ad IS300 - ono to auto váží 1600 kilo a není to sporťák, takže asi tak. 2JZ-GTE by ovšem bylo jiné kafe
Ad IS300 - ono to auto váží 1600 kilo a není to sporťák, takže asi tak. 2JZ-GTE by ovšem bylo jiné kafe
Tomu rozumím, ale prostě mi to přijde jako přežitekBeaver píše:Koncepce zachování kazeťáku v Lexusech vychází z toho, že zákazník, který má svoje oblíbené skladby prostě přesedne do novějšího modelu a svoje kazety si vezme sebou. Proto se držely hodně dlouho aby se v podstatě lidem plynule umožnilo přejít na CD aniž by je někdo nutil vyhazovat kazety, které během času tak jako tak postupně umřou věkem, opotřebováním atd. Je to taková příjemná filozofie co vychází vstříc zákazníkům.
Tak i tak 2JZ-GE musí být o dost jiný svezení než 1G-FE
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3