FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
kdyz uz se s tim tak delas udelej vetsi trumbku od filtru k turbu
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
ZXman píše:kdyz uz se s tim tak delas udelej vetsi trumbku od filtru k turbu
Já se obávám že to nebude moc mít smysl dokud budu jezdit seriovou CA váhu...je horzně malinkatá.. :-/
-
Beaver
Hodí se to udělat rovnou v nějaké vhodné velikosti do budoucna. Samozřejmě limitem je cokoliv co ti tam po cestě ten průměr škrtí. Nicméně když to nebude to mít průměr menší než je vstup do turba, tak to bude určitě OK.
Beaver píše:Hodí se to udělat rovnou v nějaké vhodné velikosti do budoucna. Samozřejmě limitem je cokoliv co ti tam po cestě ten průměr škrtí. Nicméně když to nebude to mít průměr menší než je vstup do turba, tak to bude určitě OK.
To souhlasím, jako prevence by to bylo dobré.....ani nevím jestli to potrubí co jsem ted vyrobil použiji jako finální. Možná vyrobím jeste jedno a torchu pečlivější tohel bylo taková rychlovka na naučení se s tou pájkou..není to prdel řezat to rovně. Jinak samozřejmě je toto vězší průměr něž je vstup turba je třeba si uvedomit že ten polystyren vytvoří vnitřní prumer té trubky ne vnější.
slib že uděláš pohledovou vrstvu z karbonu
to by vypadalo nadherně
kony5 píše:slib že uděláš pohledovou vrstvu z karbonu![]()
to by vypadalo nadherně
No bylo by to velmi zajimave
Tak zase nějaký progress. Chladiče téměř kompletně přidělány v motorovém prostoru. Dále jsem očesal motorový prostor o další elektriku a vyřešil jsem vedení kabelu pro baterii, ze kterého jsem měl docela nahnáno. Nyní budu řešit dodávku materiálu a pustím se do laminace, kterou bych rád zase posunul na vyšší level a naučil se nové techniky vedoucí doufejme v budoucnu i k pohledovému karbonu
. A v hlavě se mi již klubou zběsilé nápady pro průběh sezony možná následující zimy.
A nyní po delší době kdy jsem dával anketku zda někdo pozná formy na canardy se ptám nyní....poznáte nač jsou tyto formy? ...Prozradím, že tyto díly mám již dlouhou dobu na autě

A nyní po delší době kdy jsem dával anketku zda někdo pozná formy na canardy se ptám nyní....poznáte nač jsou tyto formy? ...Prozradím, že tyto díly mám již dlouhou dobu na autě

-
Beaver
Málo platný, chtělo by to potom spíš karbon nebo kevlar na finální produkt 
Sikovnej
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

To laminování je super hobby, vypadá to parádně, držím palec, kdyby jsi to s tím chtěl dotáhnout dál
.
Jinak auto no comment, snad jsem to už psal, vypadá suprově
Jinak auto no comment, snad jsem to už psal, vypadá suprově
Parádní práce Fabi. 
Ta precizní příprava se krásně odráží na finálním provedení.
Mě osobně na tvých dílech uhlíkové vlákno, aramid nebo kevlar vůbec nechybí. Např. to černé lakování mi přijde mnohem nenásilnější než záplavy „pohledového carbóónu“. A v neposlední řadě vyplivnou za kvalitní pohledovou uhlíkovou tkaninu 50tinásobek ceny „běžné“ tkaniny mi přijde dost ujetý… To je ale samozřejmě věc názoru.
O nějaké výrazně vyšší pevnosti a naopak nižší váze to nejspíše taky nebude. To co děláš/dovedeš udělat jasně ukazuje, že pevnost je výtečná a váha je též dost slušná.
Za mě palec hore a těším se na další novinky.
Ta precizní příprava se krásně odráží na finálním provedení.
Mě osobně na tvých dílech uhlíkové vlákno, aramid nebo kevlar vůbec nechybí. Např. to černé lakování mi přijde mnohem nenásilnější než záplavy „pohledového carbóónu“. A v neposlední řadě vyplivnou za kvalitní pohledovou uhlíkovou tkaninu 50tinásobek ceny „běžné“ tkaniny mi přijde dost ujetý… To je ale samozřejmě věc názoru.
O nějaké výrazně vyšší pevnosti a naopak nižší váze to nejspíše taky nebude. To co děláš/dovedeš udělat jasně ukazuje, že pevnost je výtečná a váha je též dost slušná.
Za mě palec hore a těším se na další novinky.
Z jakého důvodu?Beaver píše:Málo platný, chtělo by to potom spíš karbon nebo kevlar na finální produkt
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
-
Beaver
V tomhle případě čistě z estetického důvodu - s červenýma ventildeklama by to bylo pěkný. A když už to bude dělat, proč rovnou nepoužít právě CF nebo kevlar. Předpokládám, že jako odpověď ti to stačí a zdržíš se případných stupidních komentářů, jak už ses tu jednou pokusil
Opět totiž platí, že se bavíme o výrobě nové součásti "from scratch" a ne o trapném potahování čehokoliv.
Pokud ale navážu na potahovacího tragéda z Tuning Fora, tak je zajímavé, že Fabi na ten výrobek nepožívá žádnou CNC obráběnou formu, jak je údajně "nutné"
Pokud ale navážu na potahovacího tragéda z Tuning Fora, tak je zajímavé, že Fabi na ten výrobek nepožívá žádnou CNC obráběnou formu, jak je údajně "nutné"
Díky vše za kladné ohlasy.
Co se karbonu a kevlaru týče tak se chci časem do toho určitě pustit. Ale ne kvůli svým potřebám nebo proto, že by se mi to nějak extra líbilo, ale proto, že si myslim že spouste lidi se to libí a ráád bych se věnoval výrobě věcí na prodej torchu více přez sezonu. Nehledě na to že mám nějaké poptávky po kapotách a nehledě na to že mám už ted v hlavě jednu věc, která pokud se mi povede a pokud ji zrealizuji tak myslim že to bude asi nejvyšší level kterýho vubec lze na těch našich plechovkách dosáhnout. Ale to vše je hudba budoucnosti.
Plán je takový, že si osahám polysterovou pryskyřici osahám si přípravky na přípravu dokonale zrcadlových forem a až se tto naučím pak budu pomalu zkoušet karbon. Velmi by mi v budoucnu pomohlo sehnání vívěvy pro vakuové laminování, ale na vše je času hromada a myslím že se jeste máte na co těšit.
Jinak to, že vše relativně detailně fotím a sypu sem v porovnání s ostatními uživateli několika násobně více fotek nedělám proto, že bych se potřeboval chlubit (i když dělá mi to dobře) ale bylo by super kdyby se více lidi pousilo si něco na své auto vyrobit než bezmyšlenkovitě vytáhnout peníze a vše koupit...jasně ne vše se dá vyrobit ale pokud by tento topic posloužil jako návod nebo motivace pokusit se o nákou vlastní výrobu budu velice rád
Co se karbonu a kevlaru týče tak se chci časem do toho určitě pustit. Ale ne kvůli svým potřebám nebo proto, že by se mi to nějak extra líbilo, ale proto, že si myslim že spouste lidi se to libí a ráád bych se věnoval výrobě věcí na prodej torchu více přez sezonu. Nehledě na to že mám nějaké poptávky po kapotách a nehledě na to že mám už ted v hlavě jednu věc, která pokud se mi povede a pokud ji zrealizuji tak myslim že to bude asi nejvyšší level kterýho vubec lze na těch našich plechovkách dosáhnout. Ale to vše je hudba budoucnosti.
Plán je takový, že si osahám polysterovou pryskyřici osahám si přípravky na přípravu dokonale zrcadlových forem a až se tto naučím pak budu pomalu zkoušet karbon. Velmi by mi v budoucnu pomohlo sehnání vívěvy pro vakuové laminování, ale na vše je času hromada a myslím že se jeste máte na co těšit.
Jinak to, že vše relativně detailně fotím a sypu sem v porovnání s ostatními uživateli několika násobně více fotek nedělám proto, že bych se potřeboval chlubit (i když dělá mi to dobře) ale bylo by super kdyby se více lidi pousilo si něco na své auto vyrobit než bezmyšlenkovitě vytáhnout peníze a vše koupit...jasně ne vše se dá vyrobit ale pokud by tento topic posloužil jako návod nebo motivace pokusit se o nákou vlastní výrobu budu velice rád
Já si nemyslím, že by to bylo jen tak černobílý "chci -> koupím". Spousta lidí bohužel nemá ani prostory, kde takové věci provozovat a dělat to doma v obyváku / kuchyni (nebo kdekoliv jinde v bytě) je v případě větších věcí naprosto nereálné.200sxfabi píše:ale bylo by super kdyby se více lidi pousilo si něco na své auto vyrobit než bezmyšlenkovitě vytáhnout peníze a vše koupit...jasně ne vše se dá vyrobit ale pokud by tento topic posloužil jako návod nebo motivace pokusit se o nákou vlastní výrobu budu velice rád
-
Beaver
Ono i s menšíma... když to člověk neodhadne a začne se mu z toho vypařovat styren
Celkově to je značně "aromatický proces" a jde to dělat jedině v dílně. Doma nebo v baráku jen pokud je člověk single 
Já bych taky chtěl CF kapotu, mám vymyšlený design, nikdo takovou nedělá. Zakázková výroba by byla jediné řešení (a ve finále asi i levnější než nějakou nechat posílat).
Já bych taky chtěl CF kapotu, mám vymyšlený design, nikdo takovou nedělá. Zakázková výroba by byla jediné řešení (a ve finále asi i levnější než nějakou nechat posílat).
Epoxidová pryskyřice je bezzápachu ta není cítit nijak. Ukaž co bys požadoval třeba by to v budoucnu pro mne nebyl problém 
Jsi borec ,téma sleduji fakt paráda!
Základem je nápad a schopné ruce. 
Já, ač mám nakoupeny materiál a hotové předlohy už vice jak 2 měsíce. Tak k realizaci jsem se zatím neprokousal.
Jednak mi to zabere tak 3x vice času než Fabimu a navíc začínam silne pochybovat o kvalitě finálního výtvorů...

Holt Fabi nasadil nedosažitelnou latku
Já, ač mám nakoupeny materiál a hotové předlohy už vice jak 2 měsíce. Tak k realizaci jsem se zatím neprokousal.
Jednak mi to zabere tak 3x vice času než Fabimu a navíc začínam silne pochybovat o kvalitě finálního výtvorů...
Holt Fabi nasadil nedosažitelnou latku
- svobyrider
Pecka Fabi!!! jednou bude lamino servis Fabiánek.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Tak rekl bych ze uz ted je lamino servis Fabianek lepsi nez lamino servis Blaha 
Steering Media

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti

Nissan/Datsun 280ZX Turbo - projekt, který snad jednou dokončím
Nissan Primera GT P10 - daily car se špetkou zabavnosti