Příspěvek
od jančo » 23 pro 2010, 11:01
Nooo takže čo zvolit, samozrejme si myslím, že porovnávame hrušky z jablkami, to mám jak porovnávat superšport a motokáru.
Dajme tomu, že chcem auto zábavné, chcem mať zážitok z jazdy, to podla mna nie je priamo úmerné rýchlosti, akou je auto schopné ist cez zákruty.
V prvom rade ma musí zaujat dizajn, venkajší aj vnútorný a teda jednoznačne Sko.
Dalej ma zaujíma motor, charakter, zvuk, rev-brutal prejav a aj malý objem a bezkonkurenčný výkon na liter objemu ( atmosféra samozrejme )
Potom zážitok dopĺňa jazda bez strechy, ono ist nad 170 je slušná sranda, maximálne sa ale dá len 230, ponevač potom už lait fúka a ked scem ist 250, musim zavret krám.
Riešit prakticku stránku veci je obmedzujúce, žiadne kompromisy. Ale zaznelo tu, že do Ska nič nedám, no jak je 60-pív, z toho 40 v preprávkách málo, podotýkam, že v kufri, tak neviem. Kufríček je dokonca väčší jak v 350Z.
A čo sa týka vnútorného priestoru, mne stačí či sa tam vejdem s vystretími nohami a predstavte si, že áno, a to mám 180cm.
Jazdné vlastnosti: Sko lahko ovládatelné, Išiel som aj s 350Z, to by som nadsadene prirovnal k tanku a Zko má zvuk a prejav motoru povedal bych no nuda. A problém so zadokolkou, áno, pokial nemá VSA, potom možte mat do hocijakej zákruty do rýchlosti 100km/hod plný plyn a zalomený volant, na mokru treba počitat s predlženým šmykom a nie že to obmedzuje športovú jazdu, je to nastavené, že to až dost púšča do šmyku, takže jak bych išél s kvalititatívne podobným súperom na Eve s napr.280 hp a ja na Sku Ultimejtku, nevidím problém v tom, či bych mu stačil. Ono tie staršie Ská dost zaostávaju v podvozku a v brzdách. A že nestačí 241 hp? na 1300 kg určite áno, pokojne si to možte rozdat aj s 3litrovou Z4. Jak je to málo, tak poznám jedného, čo jak ja poviem umelo zvýšil objem motoru alebo dal umelé dýchanie a okolo 400hp je na svete.
A zimná prevádzka samozrejme nepripadá do úvahy, podla mna je to škoda auta, takže jak bolo spomenuté, najlepšie mat obidvoje.