Nastavení BOV HKS ssqv 4

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Streetkid

Nastavení BOV HKS ssqv 4

Příspěvek od Streetkid » 30 črc 2013, 20:59

Zdar borci,
HKS 4 nejde nijak jinak regulovat než podložením/výměnou pružiny uvnitř, je tak? Koupil jsem si dobře zpracovanou repliku, ale při připojené hadičce na sání propouští na volnoběh tlak, auto nejde pomalu rozjet, škube, volnoběh i ručka boostu lítá.

Po odpojení BOV od podtlaku je to lepší, ale stále BOV odfukuje v otáčkách i bez zapojeného podtlaku na sání a při atmo režimu, kdy ještě turbo uplně netlačí, syčí z BOV trochu taky.

Viděl bych to na silnější pružinu nebo problém ve zpracování.. :)

Díky
'92 Civic 1.6+garrett T28: 270k/385 Nm @ 1,1 bar
'01 Clio Sport ph2 172

Woyta

Re: Nastavení BOV HKS ssqv 4

Příspěvek od Woyta » 30 črc 2013, 22:52

Spise tam mas nekde diru jako krava.
Je spravne nasazenej? O krouzek tesni?
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 30 črc 2013, 22:54

zahodit kopii dát origo
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Woyta

Příspěvek od Woyta » 31 črc 2013, 06:12

Origo pry taky neni zadna vyhra.
Dobra kopie je vydrzi dele jak origo.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

Streetkid

Příspěvek od Streetkid » 31 črc 2013, 09:26

Woyta píše:Spise tam mas nekde diru jako krava.
Je spravne nasazenej? O krouzek tesni?
nasazený je správně, segrovku do drážky příruby jsem musel naklepat šroubovákem, takže O kroužek je zmáčknutý.
Spíš jde o to, že BOV odfukuje i bez zapojeného podtlaku - to by správně neměl, podkud chápu logiku BOV. Na ruce je cítit odfuk z BOV i při vytočení na 2000ot a zavření, kdy turbo snad ještě netlačí. A hlavně, tento SSQV4 nejde regulovat jinak než úpravou pružiny, že...
'01 Clio Sport ph2 172

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 31 črc 2013, 09:31

Woyta píše:Origo pry taky neni zadna vyhra.
Dobra kopie je vydrzi dele jak origo.
:roll: Asi si pak v životě neviděl origo. Originál mám už nějaký pátek a funguje bez problémů, stejně tak všechny originály co sem viděl, tak neměli problém. Správně fungující kopii sem ještě neviděl, od špatnýho materiálu membrán až po netěsnosti (což bude pravděpodobně tenhle případ). Ty kopie z nějakýho důvodu stojej třetinu (ne-li míň).
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

ZXman

Příspěvek od ZXman » 31 črc 2013, 10:09

koupil jsem pred 8 lety ssqv 1 za 4000Kc z USA a nikdy s nim nebyl problem. ostatni si kupovali kopie a ty se museli doladovat, dokonce činani delali na 1 a 2 sroub na nasteveni i kdyz tam origo nebyl.
kopie vyjde ve vysledku draz nez origo
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Nismo200

Příspěvek od Nismo200 » 31 črc 2013, 10:31

Kopie od Pistonpower fungovala/funguje dobře.

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 31 črc 2013, 12:10

jeste mu tu kopii pochvalte... to se mi snad zda
93´Rx-7 FD

Streetkid

Příspěvek od Streetkid » 31 črc 2013, 20:23

MeTaN píše:jeste mu tu kopii pochvalte... to se mi snad zda
nemusí to nikdo chválit, stačí konečně potvrdit, že se tento typ nedá regulovat jinak než podložením pružiny. Měl jsem v jednání Blitze z UK, ale ten mi utekl tak jsem od kolegy vzal tento kus na zkoušku. Někdo říká replika nanic, jiný naopak, ale to je už jedno :)
Pokud bude tento kousek vrak, vezmu jiný - byl to jen pokus za pár korun
'01 Clio Sport ph2 172

xxx

Příspěvek od xxx » 31 črc 2013, 20:55

netřeba nic regulovat, rozeber ho a zkontroluj kde je chyba

Woyta

Příspěvek od Woyta » 31 črc 2013, 21:33

Awatar píše: :roll: Asi si pak v životě neviděl origo. Originál mám už nějaký pátek a funguje bez problémů, stejně tak všechny originály co sem viděl, tak neměli problém. Správně fungující kopii sem ještě neviděl, od špatnýho materiálu membrán až po netěsnosti (což bude pravděpodobně tenhle případ). Ty kopie z nějakýho důvodu stojej třetinu (ne-li míň).
Prave ze jsem mel v ruce ten poskozenej original. A ano odesly membrany. Po roce.
A kdyz kouknu do ceniku HKS tak chtit 50 USD za segrovku 57mm a O krouzek ID 41mm dohromady za 15kc je hodne velkej ulet.
U HKS platis hlavne znacku a naklady na vyvoj. Proto jsou kopie levnejsi.
Bavil jsem se s klukama od piston Powers tak kopii vyzkouseli nekolik. Az si nasli dobreho dodavatele. Neni nejlevnejsi ale tam kde origo vydrzel rok, kopie uz slouzi pres 2 roky.

Mam kopii z ebaye za 1400. Funguje, neresim. Porad lepsi nez ten levnej netesnici smejd po predchozim majiteli.

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 06 srp 2013, 09:21

ZXman píše:koupil jsem pred 8 lety ssqv 1 za 4000Kc z USA a nikdy s nim nebyl problem. ostatni si kupovali kopie a ty se museli doladovat, dokonce činani delali na 1 a 2 sroub na nasteveni i kdyz tam origo nebyl.
kopie vyjde ve vysledku draz nez origo
tak tak, origo 4 roky a bez problémů. Kopii do koše :!:
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno
RX8 RHD - Prodáno
RX8 RHD JDM - Prodáno

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 07 srp 2013, 13:04

Měl jsme nekolik membránových BOv od kopií až po origo HKs, tial atd . reace užasne rychlá a byl jsem vždy max spokojen, jenže krátce jakmile odesla memebrána ( vetšinou max do roka ) sly do kitek a vždy sem dával pístovej tial a časem Bidrin tuším mk3. od te doby sem nemel lepší bov, sice pomalejší reakce , musel se odladit ale pružinek fura za pár kaček a dodnes proste tíhnu spíše k pístovím BOV.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 08 srp 2013, 15:07

Idaho von Věšín píše:Měl jsme nekolik membránových BOv od kopií až po origo HKs, tial atd . reace užasne rychlá a byl jsem vždy max spokojen, jenže krátce jakmile odesla memebrána ( vetšinou max do roka ) sly do kitek a vždy sem dával pístovej tial a časem Bidrin tuším mk3. od te doby sem nemel lepší bov, sice pomalejší reakce , musel se odladit ale pružinek fura za pár kaček a dodnes proste tíhnu spíše k pístovím BOV.
Když ti odejde membrána u origo bovu, tak to je většinou z důvodu moc vysokýho tepla, umístění blízko turba, svodů apod. Pokud je bov na správnym místě není důvod, proč by měla membrána/membrány odejít. Čínský kopie mají špatnej materiál membrány a tam je normální, že odejde. Existujou lepší bovy jak SSQV, ale právě HKS je asi nejrychlejší.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 18 srp 2013, 19:23

BOV na suprách je umísteno před klapkou, za IC, navíc jsem používal ostřik IC vodou takže sem v testovacích piodmínkách dosahoval při 0,9baru nižších teplot než na seriový tlak a to v řádu nekolika desítek stupnů, takže si mylsím že v teplote by problém nebyl. proste obecne mi ta membrána nesedla, a v nasich podmínkách a nasich výkonech jsem se zatím nesetkal s aplikací kde bych nedokázal písták předelat tak aby vyhoval použití - tzn rychlost reakce a množtsví oddychu. Pro mne bylo proste HKS membránové zklamáním , al ena druhou stranu byla to jediná membrána co jsme kdy používal.

whisper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisper » 29 pro 2013, 18:21

Tieto ventily majú tendenciu sať vzduch na voľnobehu, som si istý, že ten vzduch ti ide cez ventil dnu a nie von (na voľnobehu máš v saní podtlak, nemá ti prečo fučať smerom von z potrubia). Chod motora ti blbne preto, že ho máš za MAF senzorom a dostáva sa ti cez ventil do motora vzduch s ktorým riadiačka neráta. Lacné riešenie je vyskúšať tuhšiu pružinu, ktorá udrží ventil zavretý, ale možno budeš musieť vyskúšť aj 3-4-5 rôznych, kým nájdeš vhodnú. Najlepšie riešenie je kúpiť Forge Twin Piston - samozrejme originál, ktorý má dvojpiestikový systém práve pre autá s MAF. Majú ho v ČR v e-shopoch za 2940 Kč s dopravou zadarmo a dá sa k nemu dokúpiť aj sada štyroch nastavovacích pružín, ak by si potreboval.
Obrázek ... Obrázek... On the street, fun is better than speed...
MX-5 1.6 | VEMS ECU | Garrett GT17 | A.M.A. | Exedy Stage 1 | Hawk HPS | Prothane PU | XYZ SS | ROTA Group N | Toyo R888

Odpovědět