Jelikož se snažím zůstat v zahraničí a do čr se už nevrátit, mám díky tomu celkem velké finanční výdaje a na auto nezbývá kolik bych si přál. Takže jde vše pomalu.
Když jsem přijel do Sydney, dlouho jsem se rozhodoval co vlastně koupit. Pomalu se zvětšoval obnos na účtu a já začal vybírat.
Jelikož pracuju v mercedes benz showroomu a lidi nám dávají protiúčtem opravdu všechno, měl jsem možnost se svézt v opravdu hodně aut, což výběr zjednodušilo.
Původně jsem uvažoval o staré impreze wrx (v čr gt), kterou jsem už kdysi chtěl v čr koupit. Svezení pro mě bylo celkem velké zklamání, stejně tak staré sti mě zrovna nenadchlo.
Pak jsem málem koupil pulsara GTI-R, nakonec ale majitel prodal auto někomu jinému a koupit pěkný kus je celkem nemožný, takže se hledalo dál. Po svezení v evu VII jsem konečně chytil ten správný směr. Zkusil jsem ještě VIII, která je pocitově ještě trošku dál, ale po svezení v VI bylo jasno. Žádný auto mi nikdy nesedlo tak dobře a tak už zbývalo jenom vybrat ten správnej kus. To se ukázalo jako velkej problém, ale nakonec se podařilo. Sice auto nakonec stálo o cca 5000aud než byl původní rozpočet, ale vybíral jsem tak dlouho, že se mezi tím na účtu nahromadilo dost.
První fotky auta během testovací jízdy. Pár minut a bylo jasno. Hned jsem dal zálohu.

Lak byl sice v celkem úcházejícím stavu, nicméně jelikož se živím jako detailer, bylo jasný co následuje.

Auto bylo na V&E rigoli dyno day, ale na brzdu se nedostalo

První výlet do národního parku (něco jako český okresky uprostřed lesa s luxusním povrchem a všude zatáčky)

Po pár dalších výletech do národního parku bylo jasný co autu nejvíc chybí. Řadící páka byla celá upatlaná a nešlo to vyčistit. Volant neni teleskopický a pro mě byl moc daleko, takže předsazenej volant a bohužel i brzdy.

Od začátku na autě byl nárazník z eva V, kterej se mi nelíbil a vypadalo to zvláštně, nemluvě o tom, že lak na nárazníku byl celkem KO. Hledalo se dlouho a nárazník z šestky nikde. Nakonec se mi podařilo nějakým zázrakem vydražit komplet TME nárazník za ani ne třetinovou cenu než se běžně prodává. Jen tak pro info se dá prodat za cca 1500$.

Moc se to nezdá, ale TME nárazník je trošku víc dopředu a trošku delší, takže je s tim občas problém někam zajet či vyjet...

Na cestě na WTAC 2013 prasknul chladič a tak bylo jasný co následuje

Pak už se jen dělal běžný servis a vyměnila se značka za bílou.

CP squad 1st year anniversary meet

A auto mám akorát rok, takže znovu V&E Rigoli dyno day, tentokrát 2014

Teď je v plánu vyměnit lifters, jelikož je to slabina ev a cvakaj, což je dost nepříjemný. Dál se budou lakovat brzdy a když už bude rocker cover dole, tak se hodí do stejný barvy. Mobil to moc nepobral, je to fluro yellow.

Pak se trošku přebrousila mřížka co je v kapotě, jelikož byla celá opálená. Až se trošku vyčistí motorák a bude víko v barvě, asi jí sundám, jelikož auto až tak často v dešti nejezdí a hlavně trva dvě minuty jí nasadit zpět.