Kolikrát už se člověk rozplýval nad příběhy opuštěných a po mnoha letech nalezených aut, obvykle objevených v nenápadných stodolách. Srdce poskočí radostí nad prakticky jakýmkoli vozem, ale co kdyby to bylo zrovna vaše vysněné auto? A přece takový příběh může být skutečný.
Hned v prvním příspěvku o mém FC jsem psal že mým největším snem je FD a věděl jsem že je to jen otázkou času KDY si ho koupím, žádné rozhodování JESTLI. S určitým zděšením jsem pravidelně procházel všemožné inzerce a sledoval jak jejich cena neustále stoupá. A pak se to jednoho dne stalo. Objevilo se v Anglii na prodej za velmi dobrou cenu červené FD, zcela sériové, akorát zrezlý spodek. Začal jsem rozhazovat sítě...jenže příliš pomalu, druhý den už inzerát neexistoval. Posmutnil jsem a život plynul dál. O zhruba měsíc a něco později jsem zas procházel inzerce, když najednou co to nevidím mezi čerstvě přidanými inzeráty, červené sériové FD za super cenu! Rozhodování netrvalo ani minutu a už jsem žhavil kontakt na kamaráda v Anglii, který je mimochodem bývalý majitel mého černého FC (zdravím Marku!
Domluvili jsme se že Marek zjistí více info a pokud možno auto rovnou zamluví. Auto bylo. Nefunguje prý vodní pumpa, ale motor startuje za studena i po zahřátí a chcípnutí. Domluvili jsme se že ho pojede osobně omrknout a případně složí zálohu ať už mi to nikdo nevyfoukne. Mezitím jsem už kontaktoval Zemiho a obeznámil ho se situací. O pár dní později mi Marek volá že to byl prohlídnout a že kromě koroze o které vím fakt dobrý - motor zkoušel protočit s vypojenou palivovou pumpou (za žádnou cenu jsem nechtěl aby se to znovu startovalo vzhledem k citlivosti rotary na teploty) a jen z výparů co zůstaly v komorách prý chtěl naskočit. Auto že je ve zcela mimořádném sériovém stavu a že viděl prvky origo výbavy, které ještě v žádném FD neviděl. Nebylo co řešit, auto beru!
Auto se v Anglii přesunulo k Markovi před dům a Zemi pro něj následně vyrazil s platem. Narychlo jsem ještě sehnal garáž a pak už jen doslova odpočítával hodiny do domluveného příjezdu. Asi je jasné jak jsem se nemohl dočkat až auto konečně naživo uvidím.
A včera po poledni to konečně přišlo.
Spec list žádný, protože auto je zcela sériové
Velký dík patří Markkisovi za vyřizování všeho v Anglii a Zemimu za výbornou komunikaci a supr služby, díky chlapi!!