Něco na způsob sleepy eys, nebo něco po vzoru ....

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Idaho von Věšín píše:Řešili jsem makrolon na jendom autě a problémy nyly následující :
1) Tvarová pamět - i když se se vytvaroval podle formy, po nekolika mesících se začal narovnávat zpet - to je problém zejmééna pokud ho chce použít na bezrámových sklech ( třeba dveře atd )
2) povrchová "měkkost" makrolonu - zde byl problém s čelním sklem - stačí sebemenší kamínek, nebo párkrát zapnout stěrače a přes ten makrolon není vidět. proto jsem od čelního okna upustili. v US se dá sehnat čelní okno z makrolonu potažené nejkou vrstvou která oterovou odolnost zvyšuje ale i tak tomu nedávají dlouhou životnost a používá s etřeba jen při dlouhodobých vytrvalostních závodech ( alepson tak mi to tenkát psal výrobce ) každopádne pro vuz na ježdení mimo okruh nedoporučoval ani toto.. ( nemluvě o ceně)
Pokud by se podařilo vyřešit skutečne levnou výrobu a tvarování makrolonového čelního okna, bylo by třeba dořešit i rám do kterého by se usazovalo - nemá cenu 5x do roka ho lepit. Používají se dvoudílné šroubovací rámy, kde jeden je na kastli, položí s ena enj okno a druhým se překryje a přišroubuje.. Měli jsem neco podobného rozkresleného na eclipse, opet ten rám se dá na nekterá auta koupit ale ta cena je strašná. Nakonec celý vývoj a experimentováýní s makrolonem skončilo u nás ve chvíli kdy majitel už nechtěl dále čekat a řešit problémy a všechna okna ( krom bočního ) koupil v US kde i s dopravou to vyslo levněji než nekonečné experimenty v našich končinách ( problém byl hlavne se zadním oknem.. )
Pozoz200sxfabi píše:...co se týče povrchové měkkosti tak sem měl v plánu určitě okno polepit folii. Z venku pruhlednou a zevnitř normálně zatmavovačkou jako to má doposud. Jinak u mě se bude jednat o zadní okno kde už ani ten stěrač není takže má představa je že až se proste folie zeškrabe mytím tak se jen prostě nalepí nová pruhledná z venku.
Maxxi píše:Pozozfolie na okna na tom nedrží, při vystevení slunci se uvolňuje z plastu nějaký plyn a folie se ti odlepí /bubliny/ mám to vyzkoušené ,musíš použít tu tvrdou folii co se lepí třeba na světla ta tam drží. Možná to víš ale raději píšu aby jsi nedopadl jako já

Rozhodně200sxfabi píše:...stáli by jste o detailní fotonávod s popiskama "Jak vyrobit formu a kapotu?"![]()

Že se ptáš200sxfabi píše: ....jinak zeptám se....stáli by jste o detailní fotonávod s popiskama "Jak vyrobit formu a kapotu?"
Promiň ale tomu neveřímNismo200 píše:Duvod je prosty, ne kazdy ma zazemi na to to zkouset, popr cas