FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
Výrobek má nedbalé zpracování....nicméně je z hliníku...teplovodivého materiálu....na první pohled má 4-5x větší objem. = Bude chladit podstatně lépe než serie a chladicího media tam bude 4-5x tolik = chladit to bude lépe než serie. Více mne nezajímá. Je třeba uvědomit si že Tim budu chladit seriových 170-180HP. Když bude téct oprava je většinou otázka jednoho sváru.
To samé IC....
Jsem naopak totální odpůrce dávání desítek tisíc za něco co svým lepší zpracováním a kvalitnější materiálem vůbec nedokáže tu cenu co jsem za to dal kompenzovat hmatatelným přínosem navíc oproti levné číně
To samé IC....
Jsem naopak totální odpůrce dávání desítek tisíc za něco co svým lepší zpracováním a kvalitnější materiálem vůbec nedokáže tu cenu co jsem za to dal kompenzovat hmatatelným přínosem navíc oproti levné číně
cinske chladice funguji vyborne, uz jsem je asi na 7 autech, nekdy se akorat musi uravit aby pasovali, ale uravovat b y se museli i drahe znackove, pokud treba klima nejde ven
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
-
Beaver
No jak kdy... Tenhle tlustej je třeba špatná volba pokud chtějí lidi v Suprách zachovat clutch fan, on se pak jaksi nevejde bez úprav kastle
U IC záleží co zrovna okopírovali, podle toho pak člověk narazí na tube-and-fin nebo bar-and-plate, zakončení jsou někdy dost odfláknuté a proudění vzduchu zdaleka potom není ideální. Samozřejmě nějak fungovat to bude, není to vysloveně průser jako jsou ultralevný čínský turba co nikdy neviděly vyvažovačku 
Turba z číny jsou zlo
Ale ty IC používám taky a není problém. Na rovinu. Co se dneska nedělá v číně? 
Věřím, že pro mé učely budou chladiče chladičovat dostatečně 
Dnes jsem nakoupil materiál pro přípravu forem....takže v následujících dvou až třech týdnech bych rád připravil tři "how to" videa z výroby airboxu, sahary a potrubí k IC. Snad někomu budou nápomocny k tomu, odhodlat se si něco vlastnoručně na svého miláčka vyrobit

Dnes jsem nakoupil materiál pro přípravu forem....takže v následujících dvou až třech týdnech bych rád připravil tři "how to" videa z výroby airboxu, sahary a potrubí k IC. Snad někomu budou nápomocny k tomu, odhodlat se si něco vlastnoručně na svého miláčka vyrobit
pěkná stavba
Sem s nimi, me to bavi200sxfabi píše:Dnes jsem nakoupil materiál pro přípravu forem....takže v následujících dvou až třech týdnech bych rád připravil tři "how to" videa z výroby6
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

- svobyrider
hodně pěkná práce Fabi.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
taky ti to musím pochválit, a vlastně vše co sis na autě udělal sám. Tak to má být a moc se těším na další upgrade! 
Tak už jsem zase doma tak zase maličko progress.
Pustil jsem se do Airboxu..tákže...
Základem pro tvar airboxu bude obyčejný květináč.

Odříznout lem zavíčkovat...víčko je zevnitř naříznuté aby se po nalaminování mohlo lehce promáčknout dovnitř výrobku a vyndat

Myslel jsem si, že se vejdu i s pojistkovkou ale Bohužel....takže musela jít do spod. Přiznám se že co se týče vody a vlhkosti nadčen nejsem ale jezdím podbehy v bezva stavu a když jsem vše rozebíral bylo vše čisté z toho usuzuji že nebude problém s vodou když ano budu to řešit.

Uvolnilo se krásné místo na airbox

Postupné tvarování airboxu....pro krásný nábeh na květináč bude použít náběh dotvarovaný z modelíny, která se po vytuhnutí výrobku vydlabě a celý výrobek se zevnitř vybrousí.

Pustil jsem se do Airboxu..tákže...
Základem pro tvar airboxu bude obyčejný květináč.

Odříznout lem zavíčkovat...víčko je zevnitř naříznuté aby se po nalaminování mohlo lehce promáčknout dovnitř výrobku a vyndat

Myslel jsem si, že se vejdu i s pojistkovkou ale Bohužel....takže musela jít do spod. Přiznám se že co se týče vody a vlhkosti nadčen nejsem ale jezdím podbehy v bezva stavu a když jsem vše rozebíral bylo vše čisté z toho usuzuji že nebude problém s vodou když ano budu to řešit.

Uvolnilo se krásné místo na airbox

Postupné tvarování airboxu....pro krásný nábeh na květináč bude použít náběh dotvarovaný z modelíny, která se po vytuhnutí výrobku vydlabě a celý výrobek se zevnitř vybrousí.

- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Pecka
Podle me to proriznuti pomuze dost, soude dle jineho auta, kde jsou taky jen male otvory a vzduch to chladi pres ne az az 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
ja to mam samozrejme takisto vyrezane, to by malo byt povinne pre kazdy prefacelift naraznik... v skutocnosti maju tie vyrezy celkom slusnu plochu a su na idealnom mieste...
raddy píše:ja to mam samozrejme takisto vyrezane, to by malo byt povinne pre kazdy prefacelift naraznik... v skutocnosti maju tie vyrezy celkom slusnu plochu a su na idealnom mieste...
To to rád slyším.
Řešil jste někdy někdo při jak velkém bočním přetížení už je třeba začít myslet na odlévání oleje od sacího koše olejové pumpy? Konkrétně u CA.
Řešil jsem stejnou otázku, byť u jiného auta…200sxfabi píše: Řešil jste někdy někdo při jak velkém bočním přetížení už je třeba začít myslet na odlévání oleje od sacího koše olejové pumpy? Konkrétně u CA.
Záleží primárně na konstrukci vany/koše a jejich přilehlých částí. Při demontáži vany lze pak určitým způsobem přibližně simulovat stranové přetížení. (např. za pomocí vyjetého oleje)
Já jsem došel k závěru, že při mé konstrukci mazací soustavy a možnostech auta nebude přetížení až takový problém.
Něco jiného je ale přejezd terénních nerovností v zátěži. U mě je to například hlavně vnitřní obrubník v pravotočivé zatáčce + náklon + přetížení. Pak je tu velký problém… Naopak levotočivá zatáčka pak z konstrukčních důvodů až takovým problémem není. To je ale samozřejmě individuální.
U mě se toto řešilo až druhotně v závislosti na jiných aspektech/přínosech „sportovní“ olejové vany, o které mi hlavně šlo. Toto jsem paradoxně zkoumal právě až po jejím nákupu.
Je to ale jednoduché, funkční a jasně průkazné.
-
Beaver
To už bych radši vyrobil rovnou "domeček" z baffle plates s jednosměrnýma dvířkama pro klid duše
Myšákova v jeho 250SX na RB25 funguje podle mě bez chybičky, cena lidová.
v tvojom pripade sa vobec nemusis zatazovat rozmyslanim, ale rovno konaj, je na 100% ze na slikoch a s aerom sa ti bude olej na okruhu odlievat, ca18det tymto dost trpi. Su 2 moznosti:200sxfabi píše: Řešil jste někdy někdo při jak velkém bočním přetížení už je třeba začít myslet na odlévání oleje od sacího koše olejové pumpy? Konkrétně u CA.
1, vacsia vana s funkcnymi prepazkami
2, accusump tlakovy zasobnik oleja
kombinaciou oboch uplne eliminujes riziko nasledkov odlievania oleja.
Díky za názor....ty slicky jsem si asi rozmyslel. Zaprvé je to docela nemá investice do druhé sady kol a následné koupe pneu a za druhé mne baví posuny v místním time tablu a byla by to relativne nefér výhoda oproti jiným...nehledě na to že ani na WTAC se nejezdi slickyraddy píše: v tvojom pripade sa vobec nemusis zatazovat rozmyslanim, ale rovno konaj, je na 100% ze na slikoch a s aerom sa ti bude olej na okruhu odlievat, ca18det tymto dost trpi. Su 2 moznosti:
1, vacsia vana s funkcnymi prepazkami
2, accusump tlakovy zasobnik oleja
kombinaciou oboch uplne eliminujes riziko nasledkov odlievania oleja.
1. řešení je problém v tom že se velké vany na CA neprodávají takže leda řešit převaření což by nebyl problém a dovnitř udělat sběrný koš s dvvířkama ale je to takové....maličko bych se toho bál takovou věc tvořit bez nějakého návrhu testovaného
2. mi přijde už na mou aplikaci dost zběsilé a nákladné...přeci jen je to pořád hodně lowcost amatérská homemade stavbička
nejakych 300$ mi nepride az tak vela a stavba vane ta lacnejsie nevide..
-
Beaver
Ten design deklu nad svíčkama už jsem někde mimochodem viděl

Ty trubky k IC budeš taky laminovat? nebude to lepší z tenkostěnného nerezu? jinak paráda jako vždy