ADix´s MX5
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: ADix´s MX5
Výměna motoru a převodovky z ex Mazdy + výměna spojky za exedy stage 1. Jak sem psal motor byl přidřený na klice a měl nalítáno 25Otkm, tak se použil můj s nájezdem 100tkm.
Jelikož to mám jako DAILY, tak sem se rozhodl předělat na LPG. Na výkonu to nejde znát jen na kapse...spotřeba 7-12 litrů LPG podle toho jak silnou mam křeč v noze
a s cenou LPG cca 15kč to je fakt pěkné. na fotkách nádrž místo rezervy na 25L nic moc ale na moje ježdění po městě to stačí. Na fotce vedle sacího paroží (vlevo od něj) je směšovač plynu. A na fotce u filtru sání (nad filtrem) samotná řídící jednotka k plynu.
Nové díly karosérie. něco z chameleona pro zbytek sem jel do Polska, pač místní vidřiduši s Miatama prodávají díly za cenu jako by rozprodávali nějaké Porsche často s cenou za kterou můžu mít z Mazdy nový díl. Takže nové blatníky, kapota, kufr, pravé dveře a v neposlední řadě i střecha z ex Mazdy, kterou jsem koupil a nasadil asi měsíc před tím než jsem boural...
Naposledy upravil(a) ADix dne 30 dub 2013, 13:16, celkem upraveno 1 x.
Vyvařené prahy v bodičku, které se mi pak vymstilo při stříkání PLASTI DIPu., homemade výfuck rámusu pokokot
a menší přestavění interiéru, kde jsem taky pár dílů použil z ex mazdy. Vyměnila se řidičova sedačka, radio, plasty v palubovce, které jsem na starém autě potáhl karbonovou folii. středový panel taky vyměněn. Volant GT2i který není bohužel tak pevný jako Nardi, ale dostatečně na rozdíl od jiných čín a za zlomkovou cenu. pohrál sem si se žlutou folii na budíkách a pořídil sem si Dildo knob aby se přitelkyně nenudila 
Stříkl sem na auto 5 vrstev šmoulího PLASTI DIPu jakožto nejlevnější variantu změny barvy, abych neměl každý díl jiný. pár chyb se tam najde a to hlavne již zmiňované prahy. Jelikož je dip ředěný ředidlem a ne vodou jako normální barva, tak to rozředilo i bodičko a chytlo to tam jiný odstín. Naštěstí mám v plánu plastové prahy, tak to nepůjde vidět.
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Vypadá to dobře
Bude podvozek ?
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Podvozků jsem měl doma několik ale všech sem se zbavil, pač už nechci štelovák jako na ex mazdě, ale něco pevného. Uvažuju o Tein pružinách a Bilstein tlumičích které se dávaly na výroční 10th anniversary.
Volil bych tlumic Bilstein B8, ktery je urcen pro snizenou pruzinu a k nim vybrat odpovidajici pruziny... coz bych videl jako nejvetsi problem. Urcite bych nevybiral podle znacky, ale dle konkretnich referenci. Spatna (mekka, nizka) pruzina to dokaze cele bez problemu zabit.
billstein tlumic konkretne na fd je o dost tvrdsi nez seriovka, nejdriv urcite pozjistuj jestli to neni na miate stejne... a pruziny vybrat podle tveho vkusu 
ja za sebe ti tein vrele doporucim
ja za sebe ti tein vrele doporucim
93´Rx-7 FD
To prave nejde pausalizovat, ted jsem dodaval na jednu 3 MPS B6tky a prej jsou mekci, nez serie...
S tlumicem tak i tak chybu neudela, s perama bez problemu ano, protoze jsou auta kde Tein nefunguje.
S tlumicem tak i tak chybu neudela, s perama bez problemu ano, protoze jsou auta kde Tein nefunguje.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Ty Bilsteiny co rikas jsou tvrde jak cubka.
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Umis cist nebo...?
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ty z 10th aniversary... Na okruh to bude asi fajn, ale jinak je to fakt nekompromisni masakr...
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je pekna blbost. Rozhodne mi neprijdou jako idealni, ale silne prehanis.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
No to uz je lepsi odpovedXcriss píše:Myslim ty z 10th aniversary... Na okruh to bude asi fajn, ale jinak je to fakt nekompromisni masakr...
Uz je to nejaka chvile, co me Vavris vezl, ale prislo mi to v pohode...
10th anniversary Bilstein tlumič a nekompromisní masakr?
Řekl bych, že tlumiče z 10th anniversary jsou velmi poddajné a v rámci sportovních aut spíš měkčí a pro okruhové ježdění jim tuhost spíše chybí než přebývá.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tak mozna kecam a nejsou to primo ty z 10th aniversary... Ale kdyz jsem se vezl s Jirkou na tech Bilsteinech, tak to bylo fakt slusne tvrde... Sam rikal, ze stavajici HSD jsou lepsi, ze lepe vyhovuji cestam naseho typu... Coz bude mozna taky rozhodujici faktor, jak je to naladene. Coz bez stelovani clovek tezko udela...
Udělal sem menší soupis toho co jsem vlastně s Mazdou od loňského září. S průběhem jsem zatím spokojený a to i přes to že jsem byl skoro půl roku zavřený doma na nemocenské, nebo ležel ve špitále.
2012: koupě vozidla, výměna motoru 1,6 81kw, převodovky, spojky EXEDY stage1, kola Keskin KT3, pneu semislick Regal, přední brzdové komponenty EBC ultimax, převodový olej Valvoline, motorový olej Valvoline, rozvody komponenty Nipparts a Gates, výfukové potrubí OEM Mazda i s katem, koncový duplex díl od Guru Garage, výměna střechy, sedačky řidiče, středového kastlíku, kastlíku před spolujezdcem, nášlapných gum na pedálech, tapec pravých dveří, těsnění mezi interiérem a převodovkou, oprava centrálního zamykání, carbonový dekor na dílech palubní desky, lakování torpéda před čelním sklem žlutá fólie na palubních přístrojích, dildo shift knob, GT2i tříramený sportovní volant s broušenou kůží, drift button, sportovní tažné oko.
2013: Předělání na LPG vícebodový systém, DENSO iridiové svíčky, výroba nádobky na ostřikovače, výměna kapoty, kufru, předních blatníků, oprava předního nárazníku, plastový kryt pod motor, vyvařené prahy, začernění bočních odrazek, červená transparentní barva na zadních světlech, PLASTIDIP modrá barva, přední podspoiler, výměna spojkového válečku.
Plány: nasazení bočních prahů, kompletní repasování podvozkových komponentů, nástřik komaxitu na ramena, nápravnice..., polyurethanové silentbloky, výměna diferenciálu za samosvorný, tlumiče Bilstein, pružiny Tein.
Díly použité z ex Miaty: Motor: zaslepené EGR, vyčistěné sání, "zakázkové" svody v termopásce, OIL catcher Cusco, sání Injen, vzduchový filtr Fujita, 8mm silikonové kabely NGK ke svíčkám. převodovka, středový díl výfuku s katem, Netami rozpěra., pravý přední blatník, pravé dveře, kola Keskin kt3, střecha, sedačky, koberečky, budíky, loketní opěrka, kastlík u spolujezdce, rámeček kolem rádia a řadící páky, torpédo.
2012: koupě vozidla, výměna motoru 1,6 81kw, převodovky, spojky EXEDY stage1, kola Keskin KT3, pneu semislick Regal, přední brzdové komponenty EBC ultimax, převodový olej Valvoline, motorový olej Valvoline, rozvody komponenty Nipparts a Gates, výfukové potrubí OEM Mazda i s katem, koncový duplex díl od Guru Garage, výměna střechy, sedačky řidiče, středového kastlíku, kastlíku před spolujezdcem, nášlapných gum na pedálech, tapec pravých dveří, těsnění mezi interiérem a převodovkou, oprava centrálního zamykání, carbonový dekor na dílech palubní desky, lakování torpéda před čelním sklem žlutá fólie na palubních přístrojích, dildo shift knob, GT2i tříramený sportovní volant s broušenou kůží, drift button, sportovní tažné oko.
2013: Předělání na LPG vícebodový systém, DENSO iridiové svíčky, výroba nádobky na ostřikovače, výměna kapoty, kufru, předních blatníků, oprava předního nárazníku, plastový kryt pod motor, vyvařené prahy, začernění bočních odrazek, červená transparentní barva na zadních světlech, PLASTIDIP modrá barva, přední podspoiler, výměna spojkového válečku.
Plány: nasazení bočních prahů, kompletní repasování podvozkových komponentů, nástřik komaxitu na ramena, nápravnice..., polyurethanové silentbloky, výměna diferenciálu za samosvorný, tlumiče Bilstein, pružiny Tein.
Díly použité z ex Miaty: Motor: zaslepené EGR, vyčistěné sání, "zakázkové" svody v termopásce, OIL catcher Cusco, sání Injen, vzduchový filtr Fujita, 8mm silikonové kabely NGK ke svíčkám. převodovka, středový díl výfuku s katem, Netami rozpěra., pravý přední blatník, pravé dveře, kola Keskin kt3, střecha, sedačky, koberečky, budíky, loketní opěrka, kastlík u spolujezdce, rámeček kolem rádia a řadící páky, torpédo.
Včera jsem opravil a "upravil" přední lampy a při té příležitosti konečně nasadil lip.
PS: pro rejpaly...lano tam nebude...to je jen než zaschne lepidlo.
PS: pro rejpaly...lano tam nebude...to je jen než zaschne lepidlo.
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
Co ten plasti-dip - funguje to jak má , jako na videích na youtube ?
Když se zeptám někoho kdo s tim obchoduje tak mě to samozřejmě doporučí ale láká mě to
Když se zeptám někoho kdo s tim obchoduje tak mě to samozřejmě doporučí ale láká mě to
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]
Já stím taky obchoduju
a funguje to jako na videích pokud už máš nějaké zkušenosti. Spíš se zeptej co přesně chceš vědět.
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
Aha 
Jde mi o to že mám na autě nějaký věci který jsem zavařil a zakitoval - a než to vše stříkat do barvy auta tak zvažuju plasti-dip - je potřeba nějak upravovat povrch na co to oujde nebo to rovnou můžu nastříkat na stříkací tmel s plničem ?
Láká mě především to že když někde něco odřu ( nárazník , tak ho sloupnu a stříknu znova )
Jde mi o to že mám na autě nějaký věci který jsem zavařil a zakitoval - a než to vše stříkat do barvy auta tak zvažuju plasti-dip - je potřeba nějak upravovat povrch na co to oujde nebo to rovnou můžu nastříkat na stříkací tmel s plničem ?
Láká mě především to že když někde něco odřu ( nárazník , tak ho sloupnu a stříknu znova )
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]
Já stříkal mazdu přesně tak jak si to tu popsal ty. Některá místa v plniči a normálně na to...jen nesmíš mít bodikit jako já na vyvařených prazích, pač ta černá srajda je ředěná ředidlem to dip taky, tak by to tam hodilo jiný odstín.