Honda S2000 AP1 performance

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

jagy

Re: Honda S2000 AP1 performance

Příspěvek od jagy » 30 kvě 2016, 10:39

Nauc se cist/pocitat, nez se budes snazit nekomu "poradit". Uz je to fakt trapne... jenom pletes lidi, kteri o tom uvazuji. :roll:

S prevodem 4.77 je 200km/h na 5. prevodovy stupen. Na 6. stupen je rychlost 240km/h. Tvych cca 200km/h na 6tku je blbost, fakt netusim odkud porad beres tyhle mylne udaje... cili zadne realne ani spravne hodnoty tu nedavas. Jen neumis pocitat, to je cele. :D

Anglicak: Prevod je okolo 12tis. kc. Umim pripadne dodat.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

jarka

Příspěvek od jarka » 30 kvě 2016, 11:25

Jo jagy má pravdu, jsem si to hodil k sobě do xls a je to tak jak říká on (a to že ten xls funguje mám potvrzený jak pro bývalý ctr tak dnešní miatku). Jen doplním spočítaný pilový diagram porovnání oem a 4,77. Je tam taky pěkně vidět, že 6ku má S2K špatně (resp. je to rychloběh) - rozdíl otáček mezi 5-6 je stejný jako mezi 4-5. Aby to byl ideál, tak bych ještě zkrátil 6ku někde na 0,97. Jinak převod za 12k bych viděl jako nejlepší úpravu z pohledu cena/výkon - slušný sání stojí kolem 8k, ale na rozdíl od sání převod opravdu pomůže.
http://s33.postimg.org/5arma95gv/S2_K.png
Hairdresser car

Marbo

Příspěvek od Marbo » 30 kvě 2016, 11:40

Jagy: co mam info, u zetka na predku odklony nejdou nastavit a v zadu sbihavost/odklony nastavit v omezene mire jdou (pry se to dost vzajemne ovlivnuje).
tahle jsem si nak robihavost na predku predstavoval, ze to bude neklidny, ale zkusim taky rozbihavost v predu (klvuli lepsi stacivosti do zatacek), sbihavost v zadu (nastaveni podobne tvemu) a uvidim... kdyztak potom zacnu shanet stavitelny ramena. me jde spis, dat autu lepsi stacivost, mrstnost v zatackach, coz si myslim ovlivnuje hlavne nastaveni sbihavosti, odklony zajisti lepsi prilnavost (vetsi prilnavost nemam jako prioritu, spis hravost). chapu to takhle dobre? doufam, ze pak zetko bude mrstnejsi v pomalejsich zatackach, tam travim nejvic casu :-)
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

kingart

Příspěvek od kingart » 30 kvě 2016, 12:18

problém je v tom že Vaše výpočty vycházejí z toho že stock s2k jede 280kmh!!!(už by Vás mohlo trknout tohle) a potom Vám vychází že s 4.77 jede 240kmh.... tudíž s převodem 4.77 je to o VŽDY 40kmh MÉNĚ.Tohle uvádíte Vy!
jenže v reálu jede s2k jen 240kmh!!!, takže pokud bychom vzali Vaše výpočty tak by s 4.77 by musela jet reálná ap1 o 40kmh méně.Tohle tvrdíte Vy ve Vašich výpočtech, že s 4.77 jede o 40kmh méně.Jak je tedy podle Vás z matematického a fyzikálního hlediska možné, že by naráz jela v reálu po vyměně na 4.77 zase 240kmh???Nepřijde Vám to divné?Vždyt i ve vašich výpočtech jede o 40kmh mín!

Jagy nechtěl jsem sklouznout k urážkám jako ty, ale já absolutně nechápu jak člověk, který má takové nedostatky v základních znalostech matematiky/fyziky a vůbec aut, může lidem radit a prodávat jim díly :shock: :shock: :shock:

je mi jasné že mi nebudete věřit, proto tady mám pro ostatní reál video pro potvrzení mých argumentů:
https://www.youtube.com/watch?v=Pg5s1sWrkEo

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 30 kvě 2016, 12:26

kingart píše:problém je v tom že Vaše výpočty vycházejí z toho že stock s2k jede 280kmh!!!(už by Vás mohlo trknout tohle) a potom Vám vychází že s 4.77 jede 240kmh.... tudíž s převodem 4.77 je to o VŽDY 40kmh MÉNĚ.Tohle uvádíte Vy!
jenže v reálu jede s2k jen 240kmh!!!, takže pokud bychom vzali Vaše výpočty tak by s 4.77 by musela jet reálná ap1 o 40kmh méně.Tohle tvrdíte Vy ve Vašich výpočtech, že s 4.77 jede o 40kmh méně.Jak je tedy podle Vás z matematického a fyzikálního hlediska možné, že by naráz jela v reálu po vyměně na 4.77 zase 240kmh???Nepřijde Vám to divné?Vždyt i ve vašich výpočtech jede o 40kmh mín!

Jagy nechtěl jsem sklouznout k urážkám jako ty, ale já absolutně nechápu jak člověk, který má takové nedostatky v základních znalostech matematiky/fyziky a vůbec aut, může lidem radit a prodávat jim díly :shock: :shock: :shock:

je mi jasné že mi nebudete věřit, proto tady mám pro ostatní reál video pro potvrzení mých argumentů:
https://www.youtube.com/watch?v=Pg5s1sWrkEo
nevim jestli trollujes, nebo jsi uplny idiot...

Ty vypocty nevychazeji z toho "kolik to asi jede" ale jak je postavena prevodovka. Podle tvoje teorie, kdyby si poskladal prevodovku s vmax 100 km/h tak to pojede jenom 60 km/h, protoze to ve stocku nejede 280 ale 240? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

kingart

Příspěvek od kingart » 30 kvě 2016, 12:31

infinity píše: nevim jestli trollujes, nebo jsi uplny idiot...

Ty vypocty nevychazeji z toho "kolik to asi jede" ale jak je postavena prevodovka. Podle tvoje teorie, kdyby si poskladal prevodovku s vmax 100 km/h tak to pojede jenom 60 km/h, protoze to ve stocku nejede 280 ale 240? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kámo já to takhle nepočítal (na to jsou jiné vzorce ze kterých jsem vycházel), já jsem to chtěl vysvětlit polopaticky a selským rozumem jen jim, že mají něco špatně.

idiot nejsem jako absolutně nechápu proč mě hned urážíte, tak mi to vysvětlete místo urážení kde je chyba ne?
pokud podle Vašich výpočtů pojeden stock ap1 280kmh a po dání 4.77 jen 240kmh jak je tedy možné že v reálu pojede stock ap1 s 4.77 taky 240kmh?? JAK? i podle Vašich výpočtů přece pojede méně... jaktože naráz pojede stejně jakto? co mi uniká?

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 30 kvě 2016, 12:46

Ale vzdyt to tady pise X lidi, v X prispevcich a ty furt ne se nad tim aspon trochu zamyslet.

V kostce...pokud auto jede v serii 240 km/h a ne maximalnich 280, ktere umoznuje prevodovka, tak je to zpusobene tim, ze nema dostatek vykonu na to, aby prekonalo odpor. Tedy pokud to jede maximalne dejme tomu 240km/h pri 7500rpm, neni zadny duvod, proc by to nezvladlo jet i pri 8500-8800 rpm, ba naopak lepe se vyuzije vykonova krivka, protoze pri stejne rychlosti budes mit vyssi otacky, coz vetsinou u hondy znamena i vyssi vykon.

Tvoje rovnice, kterou pocitas to, ze to vzdy pojede o 40 km/h mene (bez ohledu na rychlost, otacky, vykon, odpor a vubec cokoli jineho) nez je postavena krabice je uplne stupidni a nespravna...promin, ale nevim jak jinak to nazvat.

Ty kalkulacky co tu ukazovali kluci jsou velmi presne a na zaklade nich jsem si taky delal prevodovku a div se nebo ne, vyslo to dle vypoctu...
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 30 kvě 2016, 12:56

kingart píše: kámo já to takhle nepočítal (na to jsou jiné vzorce ze kterých jsem vycházel), já jsem to chtěl vysvětlit polopaticky a selským rozumem jen jim, že mají něco špatně.

idiot nejsem jako absolutně nechápu proč mě hned urážíte, tak mi to vysvětlete místo urážení kde je chyba ne?
pokud podle Vašich výpočtů pojeden stock ap1 280kmh a po dání 4.77 jen 240kmh jak je tedy možné že v reálu pojede stock ap1 s 4.77 taky 240kmh?? JAK? i podle Vašich výpočtů přece pojede méně... jaktože naráz pojede stejně jakto? co mi uniká?

v serii nemá s2000 výkon na to aby se dostala na omezovač, což je na těch 280km/h, ale dostane se jen na 240km/h

ale s krátkým převodem se na omezovač dostane... tak že pojede 240km/h v 9000ot/min a ne v cca 7500ot/min jako v serii
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

kingart

Příspěvek od kingart » 30 kvě 2016, 13:15

ok borci tohle beru a nemám s tím problém uznat že jsem se mýlil a auto pojede i s 4.77 ... 240kmh stačilo mi to vysvětlit a nemuseli jste mě urážet ;)

já jsem vycházel z US for kde to lidi normálně mají a mají tam i výpočty s těmi ztrátami (to jsem si myslel že právě tady nikdo nezapočítal)

Marbo

Příspěvek od Marbo » 31 kvě 2016, 07:00

hezky vysvetleno, vetsina lidi se v pripade vymeny staleho prevodu za kratsi boji ztraty maximalky, ke ktere ani nemusi dojit. ja spis vidim potencionalni problem jinde, hlavne u vysokootackovych motoru proste radis casto a s kratsim stalym prevodem to jde jeste rychleji do otacek, takze musis radit jeste casteji (podle to ho samozrejme jaky zvolis st. prevod). kdysi jsem na motorce dal o 13% kratsi a narust dynamiky byl opravdu vyrazny, ale chce to zvolit spravne, moc kratky prevod je spis na skodu, pokud s tim jezdis na ulici.

ta 4,77, to je o 16% kratsi,to musi byt hodne znat,hlavne dle mych zkusenosti z motorky. ja dal o 13% kratsi, dlouho sem mel zazitou akceleraci pred upravou a zvykani bylo delsi, vzdycky kdyz jsem vzal za plyn, jako by v tu chvili neco za tebe podradilo, takovy byl rozdil v akceleraci pred a po uprave. slo to hodne rychle do otacek, bylo jedno, jestli ses mimo idealni otacky, do tech "spravnych" si se dostal hned. narust dynamiky, ale hlavne pruznosti byl opravdu vyrazny. az sem si rikal, kolik koni bych jinak potreboval navic aby to takhle jelo se seriovym prevodem.
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

honzaS

Příspěvek od honzaS » 31 kvě 2016, 10:04

jagy píše:V serii jde geometrie nastavit dobre. Me to vyslo presne tak, jak jsem chtel (P odklon -1.75°, P zaklon 7°, Z odklon -2°, Z sbihavost 0.34´, P sbihavost -0.05´ ale pujde asi na nulu) a funguje to moc pekne si myslim. Stabiky si nemyslim, ze je za kazdou cenu vyhra - chce k tomu pristupovat individualne, uz v serii jsou pomerne tuhe. Staly prevod 4.77 je jasna volba a co se motoru tyce, tak velmi dobre funguje kvalitni sani.
GEO >> vždy záleží na tom, co snesou pneu. Mám podobně, jen předek je na 0 a zadní je více 0,42 tj. max doporučené Honda tolerance, protože mám vzadu slabší pneu.
stabíky >> Každé 2 roky :arrow: se měnila spec. Na mojí 05 to byl velký rozdíl.
4,77 >> podle výrobce převodu, 4,77 může být pro daily již dost hlučný.
Honda S2000

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 13 čer 2016, 13:04

Osobně bych do performance zahrnul jiné sedačky, po delší zkušenosti s autem musím říct, že to je nejhorší věc co tam je. Hodně na jízdě ubere to, že se člověk musí v zatáčce zapírat do volantu a do všeho kolem, aby z nich nevypadl. Vzhledem k jejich konstrukci se přivázání vícebodem nejeví jako bezpečné. Jinak jsem asi nenáročný uživatel, nyní sem najel 1000 km za dva dny a nevím co jiného bych na autě měnil, kromě GO podvozku z OEM dílů. I ten stál převod nakonec nevidím tak pozitivně, ztráta pohodlnosti jízdy při toulání asi není tak dobrá, i tak se mi dařilo držet 280 HP STi, takže co víc chtít.

Omluvám se Jagošovi že sem opět nic přínosného do diskuze nepřidal :smt006
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

awaj12

Příspěvek od awaj12 » 13 čer 2016, 15:30

Pardon za offtopic ale hádám by se stránka mohla hodit

http://www.automobile-catalog.com

např.
Přílohy
s2000.jpg

jagy

Příspěvek od jagy » 13 čer 2016, 15:35

angličák píše:Omluvám se Jagošovi že sem opět nic přínosného do diskuze nepřidal :smt006
Nejak mi unika, co s tim mam spolecneho?
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od angličák » 13 čer 2016, 19:10

A to já jen tak v humoru, pane Jágoš a to konkrétně v souvisosti s tím na minulé stránce, jak se rozčilovalo, že to na netu v diskuzích stojí za hovno a nikdo nic nečte atd. Hlavně klid a zdraví.
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD

Odpovědět