Den otevřených dveří Autodrom Most 25.10.2014
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Den otevřených dveří Autodrom Most 25.10.2014
V těch 15:02 to tam jsou samé posrané dízlové kamna, golf dízlčiptuners šlo na okruh.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Jojo v tý jízdě to byla jedna velká wall of smoke (takový ty čim větší samolepka se šnekem na zadnim skle tim víc cool cars) na rovinách jim to jelo, ale v zatáčkách naprosto marný jak bržděnim tak stopou a bylo chvílema kvůli jejich nepředvídatelnosti dost nebezpečný vůbec se pokoušet je předjet.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Pallas : v tom posledním videu jsem tě pěkně táhnul, ale bohužel nemám to vůbec naježděno, tak si nepamatuji zatáčky, jel jsem tu po 3 a za těch pár kol si to moc nepamatuji, pak jsem ti dal přednost, aby jsi si zajel lepší čas a já se taky mohl trochu soustředit.
Jinka moc pěkný, jde vidět, že víš jak jdou zatáčky a sedí ti to pěkně, já se musím naučit a změnit gumy, celkem kloužou, takže NEXEN8000 na tohle fakt nejsou
Jinka moc pěkný, jde vidět, že víš jak jdou zatáčky a sedí ti to pěkně, já se musím naučit a změnit gumy, celkem kloužou, takže NEXEN8000 na tohle fakt nejsou
Hehe, me prekvapilo, jak ti to na cilovce najednou fouklo a MR2 byla fuccendler píše:Pallas : v tom posledním videu jsem tě pěkně táhnul, ale bohužel nemám to vůbec naježděno, tak si nepamatuji zatáčky, jel jsem tu po 3 a za těch pár kol si to moc nepamatuji, pak jsem ti dal přednost, aby jsi si zajel lepší čas a já se taky mohl trochu soustředit.
S touhle navstevou jsem byl celkem spokojenej, protoze jsem chtel neco vyzkouset a ono to fungovalo. Cetl jsem o zavislosti prilnavosti gum na slip angle a uvedomil jsem si, ze jsem obecne nevyuzival potencial gum. V breznu 2013 se mi to nahodou podarilo prolomit -- jel se mnou Metan a trosek me hecoval a tam jsem prisel na to, ze i kdyz mam pocit, ze uz gumy trochu klouzou, tak kdyz na ne jeste trosek "pritlacim", tj. vic utahnu, tak jeste zaberou. Pak jsem na to tak nejak pozapomnel, ale ted jsem cetl o te zavislosti a uvedomil jsem si, ze to bylo presne to, co jsem pozoroval. Takze na tehle navsteve jsem si chtel overit, ze pro nejvetsi grip musi gumy trochu klouzat, coz se povedlo.
Duvod, proc jsem casto nechaval potencial gum na stole byl v tom, ze jsem se vzdy snazil o minimalni steering input na zatoceni -- jsem tak zvyklej z normalniho jezdeni po silnici, ale na okruhu si tim vlastne nastavuji limit adheze niz, nez ve skutecnosti je. Ted jsem ve vetsine zatacek hledal maximum gripu v zavislosti na natoceni volantu, coz ovsem pro me znamena daleko "aktivnejsi" rizeni. Navic jsem si zvykl na ten pocit, ze auto mirne ukluzuje, ale tentokrat to bylo neco, co jsem aktivne hledal a ne nahoda
Takze kdyz jsem ted konecne objevil Ameriku, tak bych mohl spravit ty najezdy do zatacek
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Vodit pres obrubniky, tvrdy brzdy pred hranici ABS, heel-toe (par vterin dolu!), rychlejsi razeni - tohle si myslim, ze stoji za tim casem + upgrady auta
Nezapomen taky, ze jezdim s asistentama... Sice to zni trapne, ale kdyz vidim, jak me to obcas zachrani pred vyletem mimo trat (i za cenu zpomaleni v zatacce), tak to zatim vypinat nebudu. Mozna taky kvuli ty skutecnosti, ze te tam pak jeste neco zachrani, si dovolis vic nalitavat do zatacek.. a vychazi to 
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)
Heel-toe udělá několik sekund na kolo? To se mi nezdá, možná na mokru.. Mohl bys to rozvést?
S nekolika sekundama mozna prehanim, ale tak 1-2s spadly diky nauceni heel-toe. Jde o to, ze jsem po podrazeni bez heel-toe pustil spojku a jak se musely srovnat otacky, tak se cely auto cuklo, rozhodilo, obcas se sepla i nejaka ta asistence a uz to zpomalilo. Ted jsou ty prujezdy zatackou mnohem plynulejsi 
- Emvique
- Kontaktovat uživatele:
DaveMax: Poridil sis delsi pedal na plyn? Pac ja nejsem uplne rozumne schopnej z brzdy na nej patickou dosahnout...
2004 Mazda RX-8 Velocity Red Mica (170kW 6-port MT)
youtube.com/user/emviquedroid
youtube.com/user/emviquedroid
Jestli jezdis s DTC, tak to tim spis nedokazu pochopit -- i me uz DTC obcas sebralo plyn na vyjezdu a kdyz se auto sklouzne, tak me rozciluje, kdyz delame korekce dva -- ja volantem a DTC brzdama -- auto ma ridit jen jedenDaveMax píše:Vodit pres obrubniky, tvrdy brzdy pred hranici ABS, heel-toe (par vterin dolu!), rychlejsi razeni - tohle si myslim, ze stoji za tim casem + upgrady autaNezapomen taky, ze jezdim s asistentama... Sice to zni trapne, ale kdyz vidim, jak me to obcas zachrani pred vyletem mimo trat (i za cenu zpomaleni v zatacce), tak to zatim vypinat nebudu. Mozna taky kvuli ty skutecnosti, ze te tam pak jeste neco zachrani, si dovolis vic nalitavat do zatacek.. a vychazi to
Ale je pravda, ze jak jsem dlouhej a velkej, tak mam s plynulym podrazovanim problemy. Kdyz nedavam meziplyn, tak si obcas rozhodim auto drobnym kopancem do zadku.
Kdyz chci dat meziplyn (resp. rev match) tak bud musim trefit brzdu presne pulkou nohy, abych mohl druhou pulku (spicku/briska) pouzit na meziplyn.
Ale to uz parkrat nevyslo jak jsem si predstavoval, takze ted jdu na jistotu na brzdu a pak nohu na pedalu posunu tak, abych druhou pulkou dosahl na plyn.
Je to sileny krouceni a rikam si, ze bych si mel proste poridit sedacku, sednout jeste o 10 cm niz a o 20 cm dozadu, jenze co koupit, abych se do toho vesel a melo to ocekavany ucinek (tj. vyrazne zlepseni posezu) -- preci jen jsem ponekud sirsi
Obrubniky jezdim, sice ne jak cupova oktavka, ale trat se snazim vyuzivat. Brzim pomerne intenzivne, mozna az moc -- mohl bych bud klidneji, nebo pri soucasne intenzite o zdibec pozdeji a o zdibec zvysit najezdovou rychlost. Razeni jsem zrychlil, ale v tom nemuzou byt vteriny - nahoru radim tak 6-7x za cele kolo. Holt je to cela rada drobnych detailu a par desetinek v kazde zatacce
A jestli ti ani to tohodle casu nekecala stabilizace, tak asi jedes super plynule, coz je obvykle plus
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Zajimave, ja jsem nutnost heel-toe pocitil vcera v Brne na mokru kdy se pri rychlem pusteni spojky po podrazeni cele auto rozvlnilo. Ale na suchu mi prijde ze by me to spis zpomalovalo/rozptylovalo, volim brzdne body tak, ze pokud nejdu na brzdy naplno, proste zatacku "nestihnu"
Takze kroutit u toho jeste nohou nedal bych to urcite..
No a pak vidim japonciky z BM a zas si nejsem tak jistý..
No a pak vidim japonciky z BM a zas si nejsem tak jistý..
Pre mna je jeden z panov pilotov urcite Jozef Beres. Toho som medziplyny pouzivat nevidel pritom tam kde netreba auto zbytocne nerozhadzuje, aj ked ako rally jazdec vie aj vo velkej rychlosti nespustit nohu z plynu aj ked je uz auto za hranicou gripu. Rovnako Juraj Homola nejazdi taku tu najcistejsiu moznu stopu ale auto casto jemne za hranicou prilnavosti koriguje. Tyto jazdci ale daleko castejsie pouzivaju natacanie auta v zakrute tukanim lavou nohou na brzdu za sucastneho pouzivania plynu
Toyota MR2 SW20
Bubaak : jéé děkuji, koukal jsem na víc videi co tam máš a kdyby jsi všechny natáčel z dálky a nelítal stím do všech stran, tak máš super videa, ale i tak dík
To ne já
jeden kluk z honda clubu, jen když jsem to našel, tak jsem ti to poslal
Neumím fotit, natož točit (teda s tou kvalitou máš pravdu, takže ani dotyčny...)
Neumím fotit, natož točit (teda s tou kvalitou máš pravdu, takže ani dotyčny...)
Toyota MR2 SW20
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..chvilami mam pocit, ze nerozumim tomu, o com sa Pallas a DaveMax rozpravaju ... 
Doháje ty pojízdný kamna to je hrozný, to smí jezdit na silnici? Natož na okruh ?Bubaak píše:Jedno neuplný videjko pro cendlera![]()
https://www.youtube.com/watch?v=sO-KqhP ... MQB0JeC0kQ
škoda že neni z tribuny natočený tohle
https://www.youtube.com/watch?v=5pX-6IZkA4c
to mohlo blbě skončit
https://www.youtube.com/watch?v=5pX-6IZkA4c
to mohlo blbě skončit
Ford Focus RS MK2
Most 1.58.74
Brno 2.35
1/4@ 3hod50minut , to mi moc nejde
Most 1.58.74
Brno 2.35
1/4@ 3hod50minut , to mi moc nejde
Pedaly jsou stock, jen dokoupeny ty hlinikovy placky. V beznym provozu je to s tema citlivyma brzdama tezky, ale na okruhu uplne v pohode, kdyz jdes hodne tvrde na brzdyEmvique píše:DaveMax: Poridil sis delsi pedal na plyn? Pac ja nejsem uplne rozumne schopnej z brzdy na nej patickou dosahnout...
Není to žádná sláva, tu jsou moje fotky: https://plus.google.com/u/0/photos/1007 ... 6080005233
Paráda mám fotku z okruhushaman píše:Není to žádná sláva, tu jsou moje fotky: https://plus.google.com/u/0/photos/1007 ... 6080005233
Ještě tady máš
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 112&type=3
A tady taky: https://www.flickr.com/photos/99751302@ ... 652505863/
A tady taky: https://www.flickr.com/photos/99751302@ ... 652505863/
Toyota MR2 SW20
Nemá někdo fotky z neděle?
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
byl to fajnový víkend
tady fotos sobota + neděle, nevim jestli tam jsou všichni měl jsem dost úzkej záběr objektů
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 7aac383127
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 7aac383127
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Než si se vyblbnul s tim kolem, tak já už nejezdil 
Tady je jedno videjko s mojí P11 GT nyní se stock SR20DE motorem, VE prodáno a jaro snad už bude SR20DE+T...
Nissan Primera P11 GT SR20VE