Rock - Toyota Celica TS

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Rock

Rock - Toyota Celica TS

Příspěvek od Rock » 28 led 2014, 01:27

Tak kde začít... Auto jsem začal hledat už někdy v lednu 2012 a po předchozích zkušenostech s Hondama od kamarádů bylo jasné, že mé auto bude japonec. Celica se mi líbíla už dlouho ale před deseti lety by mě nikdy nenapadlo, že bych někdy mohl být jejím majitelem :D Cesta k ní ale nebyla tak příma...vlastně ani nebyla v plánu.. byl jsem rozhodnutý pro mazdu rx8... tak jedinečné auto.. prostě mazlík pro pěkné dny který se jen tak nevidí...něco už jsem veděl ale i tak jsem zkusil mrknout na mazda forum pro další informace a nebyla to chyba...dost lidí mi tam pomohlo...imo velmi příjemná komunita...pokud si dobře pamatuju, tenkrát se mě tam ujal machbuster.. okamžitě nabídl rady po telefonu a případnou pomoc při výběru a toho si do teď moc vážím. V té době jsem se vlastně seznámil i s Libasem který zrovna hledal taky to same auto :D paradoxně jsme oba skončili u jine značky xD ale to odbíham....No a tak jsme hledali a našli pár kousků.. bylo fajn pak probírat auta u kterych jsme oba byli...ale ani to mě nějak nerozhoupalo a tak jsem hledal dál...objevila se ve výběru i Integra o které mi Libas řekl... ale držel jsem se toho, že bych rád zase o neco mladší auto, než bylo mé momentalní... všechno to trvalo dost dlouho...co se mi líbílo, to jsem si zajel vyzkoušet až nakonec zbyla jen celica... do Č. budějovic (inzerát doteď na netu) jsem vyslal kamaráda od strejdy co mel zrovna kolem cestu aby se na ni podival a i přes to že prej byla v pěkném stavu tak on i ostatni doma kroutili hlavou proč že chci vyhodit tolik penez za tak staré auto..vždyt za to bych mohl mít o dost mladší oktavku nebo bmw....fuck them all! chtěl jsem si ji vyzkoušet :D Nakonec jsem se ale do budějic ani nedostal.. pár kiláků od Hodonína v Břeclavě se objevila jedna černa celica ts a tak jsem se na ni jeden den přijel podívat, druhý den zase ale s kamarádem se zkušenostma, prolezli sme ji, projeli a koncem týdne, v srpnu pár dní před narozeninama už jsem si vezl domů dáreček :-) byla od prvního majitele, se serviskou a vším pekně doloženým,po běžných investicích.., 120tis. km...celkově mi to auto tak krásně sedlo...lift mě úplně dostal a ja nemohl jinak :D

nevýhodou č.1 byl ten fakt, že auto nemělo české papíry(vyřízení se ale nakonec ukázalo jako maličkost)
a nevýhodou(nebo výhodou?:D) č.2 bylo že předchozí majitel šel údajně po výkonu a tak nechal instalovat novou sportovní řídící jednotku..(opět vše doloženo i fakturou atd..pro zajimavost 1500e ) díky ní by měl být umocněn i boost od 6tis. otáček

takže jsem auto koupil s udávaným výkonem 188kw.. pravda nebo kec.. popravdě težko říct... ale ať je v ní cokoliv, je jedíná v okolí a je moje... jede skvěle a nic se na ní nepokazilo... pravda... najel jsem tak 3 tisíce ale stejně...

pro jistotu jsem instaloval budiky na tlak a teplotu oleje..

ikdyž jsem tady na fóru už delší dobu a poctivě pročitám, až tímto představením bych vás chtěl všechny pozdravit a doufám že se někdy i potkáme na nějakém srazu :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Rock dne 16 srp 2014, 14:40, celkem upraveno 2 x.

DjRaspby

Re: Rock | Toyota Celica TS

Příspěvek od DjRaspby » 28 led 2014, 08:37

Vítám Tě do klubu majitelů 2ZZ-GE motoru, i když teda jestli v něm máš opravdu 188Kw tak to už asi bude fakt pila :-D. Dej sem vícero fotek, ať se na ni kouknu pořádně...ale takhle vypadá hezky. ;)
Naposledy upravil(a) DjRaspby dne 28 led 2014, 09:27, celkem upraveno 1 x.

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 28 led 2014, 09:08

Zdravim "zdatnejsiho kolegu". ;) A jsem rad, ze vidim dalsi TSko. To 2zztko celi posouva o par urovni vyse a jestli je ten vykon po naladeni realny, tak uz to asi bude slusna divocina i na ten celkem zdatny seriovy podvozek...
Jaka jednotka tam je, pripadne kdo ji ladil? Nad podvozkem by urcite stalo za to pouvazovat. Je z ceho vybirat a info k nim je taky obsahle. ;) Nicmene vetsi muziku ti udelaji lehka kola a hlavne dobre gumy...

jagy

Příspěvek od jagy » 28 led 2014, 09:36

Super auto, zajimalo by me jak to jezdi s 2ZZ.

PS: Na tech 188kW by musel byt komplet postaveny motor. Jen s ECU to nebude mit vic, nez 200ps.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 28 led 2014, 10:03

jagy píše: PS: Na tech 188kW by musel byt komplet postaveny motor. Jen s ECU to nebude mit vic, nez 200ps.
No pouze o jednotce to rozhodne nebude... Zahlidnul jsem par kusu s decentnimy zmenamy na urovni palivoveho systemu a sani, kde se vykon po naladeni pohyboval okolo 190-220 koni (140-160kw). Tech 188kw je uz hrozne moc... Mam az temer obyvy o nejaky svindl. :(

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman » 28 led 2014, 10:21

Hezká ! Když píše že je od prvního majitele se serviskou tak tam bude mít asi jenom tu ECU, pokud se v celice neštourali ještě někde jinde.
188kw je hezká hodnota ale nereálná

Rock

Re: Rock - Toyota Celica TS

Příspěvek od Rock » 28 led 2014, 16:55

zdravím,
takhle.. samotnému mi přijde realných 47kw z jednotky jako slušné scifi a podle toho jsem ani nekupoval... při koupi jsem se zaměřil spíš na celkový stav a hlavně stav motoru...což se doufám povedlo...
na toy fóru se to taky řešilo.. taky jsem odpovědel to samé co vám tady s tím že mi bylo řečeno že jednotka umocňuje boost od 6ti tis. otacek..atd..
až jsme se dostali k příspěvku..
cituji:
"To nebyl Boost turbem ale Boost progrmem. Když jedu třeba na dragy nahraju do své jednotky 5000kW, ale když jedu jen na vyjížďku tak 5000kW odinstaluju a nahraju 5l/100km.
Není nutné turbo pro zvýšení výkonu, zajděte si na škoda nebo golf klub tam vás poučí. "

já řídícím jednotkám nerozumím, nemám tušení jestli je tohle možné nebo je to troll :D ale pokud nekdo instaluje do jednotky 5000kw... :D

jinak fotky určitě ještě přidám jen je teď zimni spánek ale jak bude hezky určite nafotím...jen je třeba sluníčko at vyniknou modré třpytky v laku :D

o jiném šťourání nic nevím- nemám žádný doklad...
prohledám ještě papíry a najdu nějáké info o té jednotce

Rock

Příspěvek od Rock » 28 led 2014, 17:50

omg nedeptejte mě smíchem začínám mít strach, že mé auto vlastnil nějaký golfař co do jednotky stahoval programy z googlu ....musím se pak na jaře v tom servise poptat co všechno možné je a neni :D

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 28 led 2014, 18:48

Vem to auto na brzdu a nech ho odbrzdit. Pak budeš vědět víc. Tohle jsou jen spekulace. Apropo, nebylo to 188 koní?
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

Cipajs

Příspěvek od Cipajs » 28 led 2014, 18:56

Rock píše:omg nedeptejte mě smíchem začínám mít strach, že mé auto vlastnil nějaký golfař co do jednotky stahoval programy z googlu ....musím se pak na jaře v tom servise poptat co všechno možné je a neni :D
Nahoď sem, co je to za "ECU". Pak budeme chytřejší. :wink:

Někde ze začátku si zmiňoval odlehčené řemenice. Nevím přesně, co od nich očekáváš... Nicméně žádný velký přínos neočekávej. Navíc cena setu od Unorthodox Racing či Ralco atd.. taky není zrovna lidová.. :roll:

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 28 led 2014, 19:16

Trinom píše:Vem to auto na brzdu a nech ho odbrzdit. Pak budeš vědět víc. Tohle jsou jen spekulace. Apropo, nebylo to 188 koní?
To by ta ECu spíše výkon ubírala:)
Ad citace z Toyotafora - Rock nepochopil, že si z nej dělaj srandu :)

Rock

Příspěvek od Rock » 28 led 2014, 23:11

Čau Idaho :)
přiznám se, že když jsem to tenkrát četl poprve, jen jsem nechápavě čučel do monitoru jako "coto sakra je?" proto jsem to taky zmínil i tady :) zitra pohledam tu fakturu.. treba se tady dozvím víc :-)

Rock

Příspěvek od Rock » 31 led 2014, 23:19

Zdravim,

takze pohledal jsem fakturu ale primo nejaky popis tam neni.. je tam cena za diagnostiku , praci a za samotnou jednotku a delalo se to v carini auto v italii. Hadam informace o nicem co?:D

az budu mit cestu do servisu zkusim se na to poptat a uvidim..

Odpovědět