Svody na MX5

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Svody na MX5

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 09:50

Uz nejakou dobu hledam co nejlepsi 4-1 svody na MX-5 1.8 r.v.1999. No a nikde nic. Uvazuju o "custom" svodech od cloveka co stavy vyfuky pro rally specialy svetovych tymu, ale porad vaham. Nemate nejaky doporuceni, znacku...???
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 07 črc 2008, 09:58

Na Mazdaspeed svody jsi se díval? Jinak ještì jsem kdesi vidìl jedny made in japan pøímo na Miatì, ale znaèku nevím. Možná víc bude vìdìt Ryba, také se na nìco chystá. A ten èlovìk, kterého myslíš, možná je to ten samý, jakého myslím já. :wink:

jagy

Příspěvek od jagy » 07 črc 2008, 10:58

Dival jsem se ti na ebay a jsou tam asi od stejneho vyrobce jako ty u me zminovane. Jsou dokonce 4-1, zpracovani pekne a cena okolo 150usd, takze taky pohoda.

Ten, co dela ty pro svetovy tym.. neni to ten web Kit Car nebo tak neco.. ma tam svody na Focuse WRC tusim a dalsi krasne kousky.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 11:09

No na ebay sem se dival, ale stejne bych si nelajznul to odtam kupovat, nemam zatim zkusenost. Leda by nekdo byl ochotnej... A ktery myslis, ty keramicky nebo ty druhy? Dystak hod odkaz, ja se dival a nasel jenom dvoje.

Mazdaspeed nikde neprodavaj, takze asi ani nedela. Bohuzel. Jenom sem videl tlumic. Doufam ze pan Ryba prispeje do diskuze! :lol:

ja nasel jinak jenom tyhle (ty prvni se mi zdaji hodne pekny):

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-99-0 ... enameZWDVW

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mazda-Mi ... enameZWDVW

jagy

Příspěvek od jagy » 07 črc 2008, 11:31

Ty prvni jsou OBX...nevim proc, ale to zpracovani se mi moc nelibi.

Ty druhe vypadaji na XS Power (SSAC). Zpracovani vypada lepe a usporadani ma 4-1.

Celkove byt tebou, tak bych si pro zacatek ujasnil, k cemu auto chces vyuzivat (denne, vrchy, slalom,..), kolik chces do toho dat penez a jaky bys chtel vykon. Podle toho uz muzes zacit vybirat dily..
Je jasne, ze 4-2-1 svody budou mit narust v celem spektru otacek, ale pokud das treba vacky, tak se 4-1 svodama bude super top-end, ale dole to bude relativne mrtve.
Takze v prve rade si ujasnit, jake mas cile a prostredky a pak projizdet nejake zahranicni Miata fora, sledovat setupy ostatnich, ziskat proste informace, co je pro tebe nejvhodnejsi a pak teprve davat do kupy dily.

S nakupek na eBay by nemel byt problem. Myslim, ze kdyz poprosis, tak ti to nekdo rad vydrazi.
GR Yaris

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 07 črc 2008, 11:33

OBX....nevím nevím, to už radìji ty XS
jinak dìlá ještì Jackson Racing (vidìl jsem jen na 93-96), Racing Beat, i 5Zigen pøekvapivì, ale opìt na 93-96 a na B6 motor, což je škoda, jinak u tìch BP nevím, zda to pasuje i na novìjší, ale motor BP to je stejný až na pár vyjímek, tak by mìlo...teoreticky

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 12:08

No tak vim ze Jackson Racing i Racing Beat delaji svody na moje auto, ale ty se mi uplne nelibily. Zkusim se podivat na ty 5Zigen, diky za typ! :wink:

auto mam na denni jezdeni, alespon prozatim, nicmene bych rad sel cestou atmosferickou a mirneho zvyseni vykonu, predevsim nahore. Predstavoval bych si to asi tak, ze kdyz pojedu pianko, tak auto bude jako seriovka, i s podobnou spotrebou, kdyz ho budu tocit, tak to bude o necem jinem... Ale nevim do jake miry jsou moje predstavy dobre! :lol: V planu mam sani, ale nejake vychytane, Racing Beat dela pekny, hodne dobre odstineny, ale pekelne drahy. Uz jsou tam svicky, kabely, lehkej setrvacnik bude urcite, vyfukova soustava - s tema svodama prave vaham, ale za 150 dolaru bych je vzal i hned, na zari jsem domluvenej na rozlesteni vyfukovych a sacich kanalu. Posledni vec, s kterou vaham, jsou vacky. To je pro me velka neznama. Nevim jestli do nich jit, a kdyz uz, tak jaky vybrat, aby se s tim dalo jezdit i do prace... :roll: Nebo myslite ze tento "setup" (bez vacek) neni uz moc na denni jezdeni?

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 12:28

Takze MazdaSpeed nedela snad skoro vubec nic, bohuzel... :cry: 5Zigen jenom na starsi modely. Jackson Racing dela opravdu jen 4-2-1 a ty jsou "designed" predevsim pro kompresory, zcela logicky... Racing Beat dela neco mezi 4-2-1 a 4-1. No a MX-5 ma uz v zakladu 4-1, takze bych u toho rozdohne zustal.

jagy

Příspěvek od jagy » 07 črc 2008, 13:10

V tom pripade bych sel do tech XS Power, protoze za ty penzie stejne neni co resit. :wink: Kdyz udelas vyfuk a sani, tak to bude pekne. Setrvak urcite hodne pomuze, do otacek to pujde rychle.

Ja vacky mam JWT S4 (266°) a je to v pohode. Volnobeh je trosku "uskakany", ale nic neprijemneho. Diky ECU mam zvyseny volnobeh na 900-1000ot., takze pohoda. Na muj motor se delaji treba jeste S3 (260°) a ty maji krasny narust uprosted i pekny vrch, ale ne tak jako S4 samozrejme. Dole jsem s vackama trosku ztratil, ale nic extra.. a abych se sz tech otacek rychle posbiral, tak budu mit setrvak (asi Fidanza 4kg). Spotreba se mi nezvysila, takze v pohode.

Myslim, ze u Miaty to bude dost podobne. Motory maji podobnou charakteristiku, dily se budou dat sehnat v pohode.

Ja bych to videl na dve reseni:

1. Svody, vyfuk, sani, setrvak, spojka, nejake light vacky (odhadem cca + 20-30ps)

2. Svody, vyfuk, sani, setrvak, spojka, ostrejsi vacky, ecu (odhadem cca + 30-40ps)

Druhe reseni mam prakticky ja, pokud bys chtel jit dal, tak uz to pujde asi vice do penez, jako uprava hlavy, pisty, tvrdsi pruzinky, atd. atd. Ale to uz asi nebude moc "daily car".

Tak i tak bys mel sledovat zahranicni fora.. nebo treba Ryba je sleduje a ma prehled. Me trvalo cca rok, nez jsem si vse prostudoval, vymyslel a nakonec se rozhodl, co vlastne chci...

Kazdopadne vyfukem, svodama a sanim nic nezkazis a budes to potrebovat, tak i tak. :wink: Takze to bych resil jako prvni..

Cenove bych videl tak
Sani 300usd
svody 150usd
catback 500usd
setrvak 350usd
spojka 300usd
vacky 500usd
ecu ???usd
GR Yaris

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 07 črc 2008, 13:21

Ohlednì setrvákù, na tu Fidanzu pozor. Ten vìnec tam není dobøe øešen!!

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 13:24

No ja jako prvni poresil brzdy. Pak bych sel do podvozku, ale proc opravovat neco, co funguje? :lol: Ikdyz mozna pujde kit od Teinu, protoze tlumice maji v sobe 130 000 km. No nicmene co se tyce vykonu, tak bych sel do varianty 1 - spojku uz mam, jeste bych do toho seznamu pridal prelesteni tech kanalu - to samo osobe zvysi spotrebu tak o pul litru udajne. Jinak vsechno konzultuju s Lobem, tak snad mi bude dobrym radcem! :wink: Co se tyce vyfukoveho systemu, libi se mi Larini ( www.larinisystems.com ), ikdyz je drazsi - ale zase usetrim na clu a DPH... Co se tyce vacek, tak mam pomerne sirokou paletu od Toda Racing - nenapada me ani lepsi vyrobce... 8)

http://todaracingusa.com/category?secti ... d=32&id=20

Tak a tedka ktery? Taky vubec netusim co to cislo za lomitkem - napr. 264/9mm nebo 264/10mm???

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 13:28

jagy

Příspěvek od jagy » 07 črc 2008, 13:36

Libas: Ano, taky jsem to cetl.. ale techto zkusenosti bylo velice pomalu. Ostatni setrvaky vyjdou o dost draz, ale az to bude pro me aktual, co se koupe setrvaku/spojky tyce, tak si zase nasbiram dostatek info. :)

rider: jasne, tohle jsem psal jen co se vykonu tyce. Na brzdy i podvozek dobre zapomenout. :) Ja brzdy uz mam Brembo + EBC Redstuff. Podvozek necham asi az na zimu, kdyz nebudu jezdit.

U vacek. Prvni udaj je uhel vacek. Druhy zdvih. Pro tvou potrebu bych to videl na ty 264°/9-10mm zdvih. Mensi vacky zas nebudou moc poznat a k vyssim bys musel uz asi i ladit ECU.. Koukam, ze 460usd za kus.. to je dost, ja mel za 540usd obe. :)

Setrvak dle fotky tezkou soudit, ale kdyz je z jednoho kusu, tak je to lepsi. U te Fidanzy byl problem, ze se ten venec oddelil od zbytku..
GR Yaris

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 07 črc 2008, 13:44

ACT nebo Exedy, jednoznaènì, chromoly setrváky s SFI 1.1 specifikací, Exedy jsou vyvážené až do 15000 rpm, ta cena není tak závratná, zrovna ted mi leží ACT Streetlite na B16 jeden tady v pokojíku, chtìl jsem ho dát na CRX, jenže byly problémy se spojkou, spíše s pøevodovkou a spojkovou høídelí, tak musí pryè.
Jinak ACT Streetlite má okolo 13 lbs = 5,9 kg a ACT Prolite 8 lbs = 3,6 kg
Exedy maj 9 lbs = 4,1 kg

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 14:20

No vacky mozna taky necham poslat na prebrouseni ( http://www.mk-racing.cz/pipercams2.htm ), to vyjde asi na 12 000. Jenze nevim jeste, na jake stupne to brousi apod. A byl bych raci, kdkybych poridil ty Toda vacky, ale zase za ty penize, jeste dovoz, clo, dph... to je hruza.

jagy: jaky tam mas vubec vacky ty? Na co ma vliv ten zdvih v praxi?

jagy

Příspěvek od jagy » 07 črc 2008, 15:23

Prebrouseni.. no nevim.. kdyz koupis jine, tak porad ti seriove zustanou. Zkus jine vyrobce, urcite TODA neni jediny. :wink: Na Nissana je jich aspon 10.

Ja mam vacky Jim Wolf Technology. Model S4 (266° uhel, 0.464" zdvih - dle prevodu na jednotky.cz je to 11,8mm).

Ten zdvih.. spise tusim, nez vim, takze to radsi psat nebudu. :) Ale nekdo, kdo to vi 100% to muze napsat.
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 črc 2008, 17:37

No tak po vackach se asi slehla zem... Na tu mazdu se toho proste asi vazne moc nedela. Ta Toda nakonec neni nejdrazsi, spis takovej prumer, co jsem videl.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 08 črc 2008, 16:46

vacsi zvih by mal zabezpecit vacsiu davku zmesi (palivo+vzduch). dal by som asi hlavne overene vacky pre tvoje auto. nebude tolko problemov potom to voebec rozchodit (nastavit resp nebude treba menit a upravovat x-dalsich veci)

jagy

Příspěvek od jagy » 08 črc 2008, 16:50

K takovym vackam, co pises Blesku, uz by potreboval ladit i ECU. A kdyz by zapocital cenu stav. kol a pruzinek, tak se dostane zase uplne jine. Myslim, ze ty 264° a 10mm budou ok i ze seriovou ecu, bez pruzinek a kol. Ja mam 266° a 11,8mm a taky to slape ze seriovou ecu, bez pruzinek a kol. :)
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 08 črc 2008, 18:19

No vim ze u hydraulickych zdvihatek se musi menit plno dalsich veci, ale u mechanickych (ktere mam zaplatpanbuh i ja) by to motor mohl prebrat, ale tezko rict - tohle budu muset asi poresit s lobem. Rikal, ze by se hodily piggybacks - tomu uz zase houby rozumim, akorat vim ze to obelhava jednotku... Nevim do jake miry je to rozumny. Kdyby sla MX-5 klasicky chipnout, tak by to bylo idealni, ale novou ridici jednotku kupovat nebudu urcite, tolik penez do toho dat nechci!

Takze asi ty Toda, kdyz uz nejaky, ze?

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 09 črc 2008, 14:05

tady máš taky nìjaký sice ne z nejlevnìjší ho kraje, ale zato kvalitní
http://www.rhdjapan.com/jdm-low/HKS-Sup ... ster-52685
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 09 črc 2008, 14:11

speedy_s píše:tady máš taky nìjaký sice ne z nejlevnìjší ho kraje, ale zato kvalitní
http://www.rhdjapan.com/jdm-low/HKS-Sup ... ster-52685
joo, tak ty HKS jsou libozni teda...akorat z toho textu teda mam chapat, ze ty jedny sedi jak na Trueno, tak na Miatu? jinak riderhenry, lepsi asik nesezenes, nez tyto :wink:
a ohlednì vaèek, tak TODA taky patøí ke špièce, takže není nad èím váhat

jagy

Příspěvek od jagy » 09 črc 2008, 16:01

A sakra. :shock: Ty jsou krasny... a cena je taky pekna. Vacky asi ty TODA, to prebrouseni podle me nema smysl.
GR Yaris

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 09 črc 2008, 21:26

Libas píše: joo, tak ty HKS jsou libozni teda...akorat z toho textu teda mam chapat, ze ty jedny sedi jak na Trueno, tak na Miatu? jinak riderhenry, lepsi asik nesezenes, nez tyto :wink:
a ohlednì vaèek, tak TODA taky patøí ke špièce, takže není nad èím váhat
na každý auto jsou jiný, jenom uvádìj na který auta je možno objednat, jinak pokud by se nìkdo ptal jak jsou se spolehlivostí tak je to bez problémù sám jsem od nich bral nìkolik vìcí, a dodací termín týden!! vždy dodrželi
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 09 črc 2008, 21:56

No svody jsou to urcite skvely, ale jenom do roku vyroby 97, nicmene dekuju za typ! :wink:

jenom zopakuji, ze mam verzi NB, cili od roku vyroby 98, konkretne mam r. v. 99. A na tu prave svody sehnat moc nejdou... :(

Odpovědět