Kde a co tankujete - vaše zkušenosti

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
RainbowSeven

Re: Kde a co tankujete - vaše zkušenosti

Příspěvek od RainbowSeven » 17 čer 2010, 07:15

ještě k benzínu.
jak tu už bylo řečeno, V Power racing za 38,50, na to jim z vysoka. Takže jsem začal jezdit na Carreru 100 za 34,50 a sem tam, když se náhodou poštěstí a jedu kolem, tak vervu 100.
Auto mi žere úplně stejně jako na SVP. Ale možná je to tím, že mám předepsaný minimálně 98 oct benzín.
a zásadní změna. v obci už prakticky nejezdím na pětku :smt003 :smt003 cítím že motoru se to nelíbí. nevím ale jestli k tomu nepřispěla i změna na sání.
každopádně asi zase zkusím SVPR teď. uvidíme, jestli se něco změní, ale pokud se dobře pamatuju, rozdíly byly nepatrné.
shell tahal líp odspoda, ale ve vysokých měl motor trochu utrápený zvuk, nicméně celkově subjektivně nejlepší všude. Carrera má u mě spíš špičku ve vyšších otáčkách a lehce klidnější chod. Verva je nejvyrovnanější, ale de facto ničím výjimečná, chod taky klidnější jak shell.
ale jak jsem psal....rozdíl je veškerý žádný. daleko víc je poznat když se auto špatně vyspí.....mimochodem....taky se vám to stává že váš miláček nemá den? :smt005
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

ADix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADix » 17 čer 2010, 09:14

To já cpu do auta shell V-power. Racing v mém městě není a kvůli takování se mi nechce jezdit do jiných měst. Ted ale u me muzu cepovat ten etanol zatim 2 nadrze pul napul riznute s v-powerem a tech cca 109 oktanu co ten etanol má sem poznal. Motor žádne negativní znamky nejeví a cena 23,90 za 109 oktanů je solidní

ADix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADix » 17 čer 2010, 09:31

Jinak ten et bewru taky v Orlové...co sme se docet na netu tak nekde ve finsku ci kaj na to jezdi lidi uz nekolik let...treba saaby na to uz nekolik let prekopávají...podle me sou v cesku lidi co to budou propagovat a lidi kteri tim budou opovrjovat...stejne jako s presavbou na LPG...v rodine mame na plyn asi 9 auto a ikdy nebyl problem...stejne si myslim ze to bude i s ET akorat tez mozna naka uprava motoru by mela byt

jagy

Příspěvek od jagy » 17 čer 2010, 11:54

Na E85 neni vicemene nic spatneho. Ale lit to serioveho auta bez patricnych uprav? No nevim, ja bych naftu nebo plyn taky do sve nadrze netankoval. :D

Ja mam na to jedine vysvetleni - vynalezany Cech proste rekne: "Vsak na E85 to jede, zdecha to a hure startuje jen 8x z 10ti pokusu a dokonce to jede 2x lip! Hustyyyyy, to jsem ale chytrej." ale vubec nevi, co se v motoru deje, jaka je smes a jak motoru skodi. Ale proti gustu. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 17 čer 2010, 12:54

jagy píše:Na E85 neni vicemene nic spatneho. Ale lit to serioveho auta bez patricnych uprav? No nevim, ja bych naftu nebo plyn taky do sve nadrze netankoval. :D

Ja mam na to jedine vysvetleni - vynalezany Cech proste rekne: "Vsak na E85 to jede, zdecha to a hure startuje jen 8x z 10ti pokusu a dokonce to jede 2x lip! Hustyyyyy, to jsem ale chytrej." ale vubec nevi, co se v motoru deje, jaka je smes a jak motoru skodi. Ale proti gustu. :wink:
urcite je blbost to co jsi napsal, ze vemes naftu do benzinu :) nebo plyn ktery tam ani nedostanes ale k tomu tematu zkus se rozepsat a nastinit co se tam teda deje v pripade ze se tam nalije teda 1:1 s benzinem. Ja se rad poucim :idea:
93´Rx-7 FD

jagy

Příspěvek od jagy » 17 čer 2010, 13:10

To byla samozrejme ironie. :wink: E85 do nadrze totiz bez patricnych uprav nepatri uplne stejne jako plyn nebo nafta.

E85 ma jiny stoich pomer smesi. Tim, ze to smichas 1:1 s benzinem se dostanes na vetsi pomer benzinu, proto se to chova lepe, nez na samotny E85 (spatne starty, volnobeh, atd.). Uvedomuje si nekdo, jakemu nebezpeci auto/motor vystavuje spatnou smesi? Evidentne ne, jinak by si to tam lidi neliji jen tak. :shock:

Ja osobne proti E85 nic nemam, naopak se mi to hodne libi, ale urcite ne do seriovky. :wink: Naopak pokud se upravi patricne casti pal. systemu to muze byt super vec, ale i tak bych to nebral vylozene kvuli nizsi cene, ale spise kvuli vyssimu octanovemu cislu, mensi nachylnosti k detonacim, vice timing, vice boostu... ale samotny E85 potrebuje o 30% paliva k vykonani stejne "sily" takze to, co usetrite stejne projezdite...

Kazdopadne sam bych to rad vyzkousel - ale poradne, ne to cpat do seriovky, abych videl, jak se to bude po spravnem naladeni chovat, atd. E85 je perfektni pro turbo aplikace - viz. treba Youtube a hlavne auta v USA.
GR Yaris

ADix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADix » 17 čer 2010, 13:47

nevim nevim co sem se docet tak to lidi davaj i ve vetsim pomeru a maji na tom nalitane uz nekolik tisic a pry v poho...a koroze palivoveho systemu? Nevim když se lih v urcite forme dava po zime do nadrze( teda nekteri to delaji ) aby dostali ven vodu a noc nekorodovalo...podle me to bude mit spoustu odpurcu jako LPG a spoustu lidi co si to pak nebudou moct vynachvalit

jagy

Příspěvek od jagy » 17 čer 2010, 14:04

Promin, ale to ze na tom maji nalitano par tisic a ani nevi, jaka je smes paliva je pro me usmevne. :) A urcite na tom nikdo nema nalitano 100-200tis. jako ty motory na benzin... ale osobne je mi to jedno, jsou to vase auta/motory. :)
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 17 čer 2010, 15:28

jagy ma pravdu, bez upravy ECU to je totalni kravina, alespon u tech vetsich pomeru. Vim o cloveku, ktery jezdi bez jakyhkoliv uprav 1:1 a ma najeto asi 30 000 km, ale to taky nic neznamena. Pak jsou lide, kteri odjeli par nadrzi E85 bez uprav a museli generalkovat...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

ADix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADix » 18 čer 2010, 08:11

tak co podle vas a jak upravit abych to oktanove cislo vyuzil? cetl sem nekde ze pumpa, vstriky a ECU...

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 18 čer 2010, 11:01

ECU je minimum, aby na to slo vubec jezdit. Pak zalezi auto od auta, ale mely by se menit i svicky. U palivove pumpy a vstrikovani zalezi na tom, jestli seriove dily budou stihat. No a samozrejme jestli bude vse v dobrem stavu, vcetne vsech tesneni (na to je E85 nachylnejsi nez benzin). Daji se koupit jen "oblbovaky" na ECU...

ADix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADix » 18 čer 2010, 11:14

no pumpa a vstriky podleme stihatbudou...jak rikam uz 4ta nadrz pul napul s v-powerem a nic nevidim ani neslysim...tadne kolisani otacek a podobne...do otacek to jde trosku hraveji nez na benal...to asi bude vyssim oktanovym cislem...o vikendu asi zchecknu vsechny mozna fora

RainbowSeven

Příspěvek od RainbowSeven » 18 čer 2010, 12:54

a co motor jako takový? sedla ventilů, samotné ventily apod....
přece jen, jestli je OCT 109, tak teploty hoření pravděpodobně budou o něco vyšší. nebo se mýlím??
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 18 čer 2010, 13:08

Nevim o tom, ze by oktanove cislo nejak souviselo s teplotou horeni, ale nejsem odbornik. Pokud vim, urcuje to odolnost proti samovzniceni (detonacim), naopak se rika, ze E85 je "chladnejsi", tudiz i setri motor. Ale k tomu by se musel vyjadrit odbornik. Nekde se rika, ze by se mely pouzit i tvrzena ventilova sedla, ale o jine uprave motoru jsem ani neslysel.

Nejde o to, ze by to se seriovou palivovou pumpou a vstrikovanim nefungovalo vubec, ale muze se stat, ze seriove dily nebudou stihat a nevyuzijes potencial toho paliva, o coz by teda zrovna mne slo (narust vykonu). Casto se s prechodem na E85 doporucuje i uprava sani (treba alespon KN filtr), aby to motor udychal. Jestli to pouzivas v nejakem rozumnem pomeru s benzinem, neda se asi moc cekat, ze by to delalo nejake problemy, ale dlouhodobe je to klidne mozne, jak uz tu padlo.

ADix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ADix » 18 čer 2010, 13:42

Tak kit sání tam mam hozeny i vykonější svíčky s kabelama...vsude doporucujou jen to ECU upravit...pokud by slo o sportovni ucely tak i ty ventily a sedlo...ale já motor do čevena porád netočím...spíš jen občas...kábro mám od pohodove jízdy a obcas nekoho natrit na krizovatce :wink:

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 26 čer 2010, 19:47

já at natankuju co natankuju tak necejtim vůbec žádný rozdíly :D
Obrázek

Pavel260
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel260 » 26 čer 2010, 20:04

Lukáš 325e píše:já at natankuju co natankuju tak necejtim vůbec žádný rozdíly :D
to by si měl, aspoň podle peněženky :-D
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 30 čer 2010, 17:54

Shell V Power Racing 1,53,- Eur/l na to im kaslem a tankujem vacsinou Na Jet a Lukoil 98-icku za 1,3-1.325,- Eur. mozem jazdit aj na 95-ku ale je citit rozdiel 95 a 98. Na atmo 2,0l bol rozdiel velmi jemny a to len v tom ze motor o nieco jemnejsie bezal (OMV Carerra 100 sa mi zdal horsi, najlepsi z hladiska zvuku motora bol V Power Racing a na Slovnaftackych pumpach EVO benzin)

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 07 pro 2010, 08:35

http://www.novinky.cz/komercni-clanky/2 ... vozum.html
odvazny clanek... zkousi na to nekdo z vas jezdit takhle bez uprav?
93´Rx-7 FD

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 07 pro 2010, 11:31

MeTaN píše:http://www.novinky.cz/komercni-clanky/2 ... vozum.html
odvazny clanek... zkousi na to nekdo z vas jezdit takhle bez uprav?
hehe sám to mám plánu předělat na E85, akorát že poupravim věci k tomu
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 pro 2010, 14:42

ja na to najel par tisic km a nepoznal jsem rozdil, akorat jsem to teda michal 40% etanol a 60% benzin. Akorat nizsi cenu castecne kompenzuje vyssi spotreba a pro zimu se musi pocitat s horsimi starty. Pomer 85% etanolu uz by ale v neupravenem aute nemel co delat, rekl bych.

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 07 pro 2010, 15:31

speedy co vsechno chystas menit upravovat? mne to zajima z duvodu toho "chladnejsiho horeni" pokud je to teda meritelny fakt a ne jen blabol.
93´Rx-7 FD

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 07 pro 2010, 18:56

MeTaN píše:speedy co vsechno chystas menit upravovat? mne to zajima z duvodu toho "chladnejsiho horeni" pokud je to teda meritelny fakt a ne jen blabol.
co jsem zatim pročetl, tak musíš vyměnit veškerý gumový vedení a gumový těsnění za ty který nesežere ethanol...potom musíš větší vstřiky a silnější palivovou pumpu, aby jsi zvládal dodat víc paliva, který je potřeba, a zároveň jednotku naladit na daleko menší(bohatší) AFR, jsou tam ještě další věci, ale zatim jsem ve stádiu získávání informací

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 pro 2010, 22:58

speedy: Co jsem cetl ja, tak to nemusi byt pravidlo. Zalezi na tom, jake ma auto vstriky a pumpu v serii, casto to zvladaji :wink:

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 08 pro 2010, 05:11

riderhenry píše:speedy: Co jsem cetl ja, tak to nemusi byt pravidlo. Zalezi na tom, jake ma auto vstriky a pumpu v serii, casto to zvladaji :wink:
já jsem mluvil k RX7 :D

Odpovědět