Dovoz auta z JPN??

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 04 zář 2009, 08:17

Winie píše: no a kdybych prevaril vinkody? coz stejne budu muset udelat.
má asi spíš namysli VIN zapsaný v TP
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999

Amigo

Příspěvek od Amigo » 04 zář 2009, 08:25

GeorgePB píše:1) samozøejmì souhlas, ale DCCD je pro mì asi nejhlavnìjší dùvod proè koupit RA, jinak bych radši posehnal RS 2.0T (dá se i levostrané že?)
2) to je info od pána co pøestavuje RHD na LHD, ale nemám ovìøeno
3) to máš pravdu, ale z hlediska legality mi to pøijde jako nejšetrnìjší možnost (nejménì riziková)
5) když to vezmu tak úpravy na GT99-00, tì nevyjdou tak moc draho, aby to nìjaký ten výkon mìlo (minimálnì jako RA) a s poøizovací cenou z toho švýcarska si myslím že to není až takový propadák
1) dccd vyuzije stejne jen hodne skilled driver, ale jak rikam, je tam toho spousta (kovane pisty, sti motor, turbo, prevodovka, diferaky, ostrik ic, hlinikova kapota, podvozek, hlinikove ramena, jine stabiky, sti vyfuk... bla bla bla :-) )
2) OK, zase jsem o neco chytrejsi :-)
3) vysledek je stejny, cena uplne nekde jinde... navic kasle nejsou uplne identicke, japonci minimalne nemaji antikoro ochranu, ale i tak jsou bez koroze ve vetsine pripadu (drzak osvetleni zadni spz zhnije na kazde :-) )
5) otazka je co takove upravene GT vydrzi... musis porad resit problemy atd, sti ma 300 koni (na lepsim motoru/turbu/prevodovce) v serii a jsi vysmaty, s kratkou prevodovkou ti toho moc stihat nebude
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 04 zář 2009, 08:32

Amigo píše:1) dccd vyuzije stejne jen hodne skilled driver, ale jak rikam, je tam toho spousta (kovane pisty, sti motor, turbo, prevodovka, diferaky, ostrik ic, hlinikova kapota, podvozek, hlinikove ramena, jine stabiky, sti vyfuk... bla bla bla :-) )
2) OK, zase jsem o neco chytrejsi :-)
3) vysledek je stejny, cena uplne nekde jinde... navic kasle nejsou uplne identicke, japonci minimalne nemaji antikoro ochranu, ale i tak jsou bez koroze ve vetsine pripadu (drzak osvetleni zadni spz zhnije na kazde :-) )
5) otazka je co takove upravene GT vydrzi... musis porad resit problemy atd, sti ma 300 koni (na lepsim motoru/turbu/prevodovce) v serii a jsi vysmaty, s kratkou prevodovkou ti toho moc stihat nebude
takhle:

1) jestli je k dispozici dostatek penìz a nervù okolo pøihlášení - RA samozøejmost
2) jeslti chceš uštøit zkusil bych to RS
3) jeslti chceš znatelnì ušetøit tak GT 99-00

z vlastní zkušenosti vím, že se opravdu nevyplatí koupit GT x-98 z hlediska dostupnosti dílù a úprav, takže nad tím bych nedumal

ad koroze: GT trpí hlavnì na zadní blatníky kolem uchycení nárazníku a výš, ale tìch nemocí má impreza spousty.. koroze, servo, MAF, pøevodovka..

jen pro zajímavost já už mám pøevodovku dìlanou 3x :)

Amigo

Příspěvek od Amigo » 04 zář 2009, 08:45

GeorgePB píše: takhle:

1) jestli je k dispozici dostatek penìz a nervù okolo pøihlášení - RA samozøejmost
2) jeslti chceš uštøit zkusil bych to RS
3) jeslti chceš znatelnì ušetøit tak GT 99-00

z vlastní zkušenosti vím, že se opravdu nevyplatí koupit GT x-98 z hlediska dostupnosti dílù a úprav, takže nad tím bych nedumal

ad koroze: GT trpí hlavnì na zadní blatníky kolem uchycení nárazníku a výš, ale tìch nemocí má impreza spousty.. koroze, servo, MAF, pøevodovka..

jen pro zajímavost já už mám pøevodovku dìlanou 3x :)
1) prihlaseni atd te nevyjde vic jak upravit GT a budes na tom lip jak s GT (jak vykon a jizdni vlastnosti, tak i spolehlivost)
2) RS ma origo 2.5 atmo mototr, vymena motoru za 2.0 = vymena motoru ktery se typove neshoduje s puvodnim = na technicke (muze byt) problem, nepomuzes si :-)
3) neusetris ani prd pokud ji jen mirne upravis, zacnou odchazet veci a vynori se problemy

ad prevodovka: klasika u upravene rezy, proto rikam GT neupravovat
Naposledy upravil(a) Amigo dne 04 zář 2009, 08:46, celkem upraveno 1 x.

Winie

Příspěvek od Winie » 04 zář 2009, 08:45

GeorgePB píše:má asi spíš namysli VIN zapsaný v TP
no dyt jo, k papiru se obycejne dava i vyriznuty vin kod ze stary karoserie. ten bych navaril misto toho mojeho a hotovka.
Obrázek

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 04 zář 2009, 08:49

Winie píše:no dyt jo, k papiru se obycejne dava i vyriznuty vin kod ze stary karoserie. ten bych navaril misto toho mojeho a hotovka.
no to jo, ale ve VINku je nejspíš zakódováno RHD, takže tady nepùjdou papíry z UK pøihlásit (bìžným zpùsobem)

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 04 zář 2009, 08:56

Amigo píše: 1) prihlaseni atd te nevyjde vic jak upravit GT a budes na tom lip jak s GT (jak vykon a jizdni vlastnosti, tak i spolehlivost)
2) RS ma origo 2.5 atmo mototr, vymena motoru za 2.0 = vymena motoru ktery se typove neshoduje s puvodnim = na technicke (muze byt) problem, nepomuzes si :-)
3) neusetris ani prd pokud ji jen mirne upravis, zacnou odchazet veci a vynori se problemy

ad prevodovka: klasika u upravene rezy, proto rikam GT neupravovat
1) tak v reálných hodnotách RA 5-6 200tis + dovoz, díly + práce - tak +-80tis? + to auto nevidíš, takže poèítám radši 20tis navíc jako první investice a jsme na 300tis
2) na vlastní oèi jsem vidìl LHD RS 2.0T - mám zato že pøedìlávka to urèitì nebyla (mám pocit že øíkal výkon 265HP základ)
3) s tím odcházením dílù máš pravdu

pøevodka: teï tam momentálnì mám pøevodovku z toho zmiòovaného RS a zatím drží, tak uvidíme co to zkousne

Amigo

Příspěvek od Amigo » 04 zář 2009, 09:50

tak a ted si spocitame GT... 200k minimalne za slusny 99-00 GT (proc to k***a stoji stejne jako JDM???) tranny, diferaky, podvozek, nejake to odlehceni, nova turbina, kovane pisty (zbytek motoru to stejne moc nepobere) solidni remap ECU... a jsme hodne za 300
takhle pocitam ja a to je duvod proc jsem mel sti ra 8)

GeorgePB

Příspěvek od GeorgePB » 04 zář 2009, 10:13

Amigo píše:tak a ted si spocitame GT... 200k minimalne za slusny 99-00 GT (proc to k***a stoji stejne jako JDM???) tranny, diferaky, podvozek, nejake to odlehceni, nova turbina, kovane pisty (zbytek motoru to stejne moc nepobere) solidni remap ECU... a jsme hodne za 300
takhle pocitam ja a to je duvod proc jsem mel sti ra 8)
si moc nároènej :D

Amigo

Příspěvek od Amigo » 04 zář 2009, 10:16

GeorgePB píše:si moc nároènej :D
skromny asi nejsem, ale spis nerad vyhazuju za upravy...
a pocty jsem prizpusobil tak aby byly GT i JDM aspon na srovnatelne urovni

Odpovědět