Elviiis - Toyota Celica Carlos Sainz
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Nove spojka je nasazena... ale s coolerem a pipuo otec ceka na mne... prej si tu radost nemohu nechat ujit
vymneni se vacky cooler pipa podtlaky naplne krom oleje v motoru uz jsou vymeneny... a 25teho se pojede testovat na javornicke sprinty...
takze finalni upravy prozatim dale se rozhoduji mezi apexi safc neo a programovatelnou jednotkou k tomu samozrejmne walbro ktere preventyvne koupimi tak...
Vyfuk komplet 2.5" pipe 3"
vacky NA (vyssi zdvih nez HKS)
Turbo 1.1bar
Cooler 800x400 potrubi nerez 2"
Bov SQV
vlozka sani KN
zaslepeny EGR
spojka EXEDY
Ocekavany vykon nekde mezi 200 az 220kw vzhledem k dobre kondici motoru a dobrym tlakum... mno ale radeji nic neocekavam abych nebyl zklamanej az pojedu na brzdu a ukaze mi 220K misto 220KW
takze finalni upravy prozatim dale se rozhoduji mezi apexi safc neo a programovatelnou jednotkou k tomu samozrejmne walbro ktere preventyvne koupimi tak...
Vyfuk komplet 2.5" pipe 3"
vacky NA (vyssi zdvih nez HKS)
Turbo 1.1bar
Cooler 800x400 potrubi nerez 2"
Bov SQV
vlozka sani KN
zaslepeny EGR
spojka EXEDY
Ocekavany vykon nekde mezi 200 az 220kw vzhledem k dobre kondici motoru a dobrym tlakum... mno ale radeji nic neocekavam abych nebyl zklamanej az pojedu na brzdu a ukaze mi 220K misto 220KW
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
mno vzhledem k tomu ze nemam katr a pri razeni mi litaj z vejfuku cerne oblacky a nekdy i s plaminkama tak emise mne moc netrapi... odstraneni egr ma jen jedinou vyhodu a to jest nebudou se ti zasirat kanalky a nebude ti zbytecne ohrivat vzduch v sani , razim pravidlo ze vyfukove plyny nemaji co delat v sani a to v jakemkoliv mnozstvi
... vykon to neprinese mozna tak jednoho zajice
...
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
mno tak instalace tak nejak probehla... vacky jsem jeste nemontoval... cooler pasoval tak z pulky takze jsem se s tim celkem mordoval ale chybejici dili jsou jiz objednany a taky veci od termotecu na dostineni vyfuku a potrubi cooleru... turbodira je oneco vetsi agresivneji to kope ale nic strasneho... spojka si jeste seda ve vysokych otackach ma snaho porad trochu brat ale spina perfektne hrabe vsema ctyrma takze na potrhani prevodovky staci i organika
namontoval jsem bidrina ale mam mekou pruzinku takze jsem jel na 0,7bar ale i tak s pipu tesne u cooleru takze se jeho efektivita znacen snizila a v podstate s tovarnim tlakem turba a spatnym zarazenim za 2 jsem zajel na 300m za 12.1s... ujel jsem leonu cupra s 210ps a byl jsem vyrovnanej s fiat coupe 220ps kterej ma o 300kg mene takze hadam ze tam muze bejt takovejch 230ps a to v podstate jen vyfukem a coleerem kterej v soucasnosti uroco necooluje lepe nez origo 
vyfuk uz tam byl 2.5" supersprint bych tak typl podle vzhledu a mam jej celej omotanej.. pipu mam 3" ale zatim neomotanou to bude pristi vykend... ano mbc bidrin pruzina meka byli tam dve a obe mekke... a zrovna jsem nemel po ruce propisku se stejnou pruzinou 
Tak prave jsem poslal do ameru preventyvni poptavku protoze jestli si charliho necham tak pujde v zimne pod kudlu a dostane toto turbo apd jeste vybrane nemam... jen by men zajimalo jestli nevite o nejake firmne co se dela repasi prevodovek a diferaku kdyz by sel novej motor tak i zbytek...
Wiseco piston pn K615M87 - 87mm .040" Oversized Bore 9:1
Eagle roods
ACL Race Bearings
ARP Head Stud Kits
ARP Main Stud Kits
Cometic Headgaskets
komplet gasket kit
oil pump
titanium retainers
hard cam springs
all valves (exhaust , intake)
water pump
Planuju neco lehce pres 300ps ale chci mit motor nachystanej na 500 - 600ps at mam sotpro jistotu ze vydrzi jakekoliv zachazeni...
Wiseco piston pn K615M87 - 87mm .040" Oversized Bore 9:1
Eagle roods
ACL Race Bearings
ARP Head Stud Kits
ARP Main Stud Kits
Cometic Headgaskets
komplet gasket kit
oil pump
titanium retainers
hard cam springs
all valves (exhaust , intake)
water pump
Planuju neco lehce pres 300ps ale chci mit motor nachystanej na 500 - 600ps at mam sotpro jistotu ze vydrzi jakekoliv zachazeni...
Na prodej zmena situca je to slozite vice info o prodeji pres SZ...
Jinak tlak turba 0.9bar zatim tovarni vacky... sani odstinene i pipa... jede to hodne hezky... seat leon cupra MTM 250ps 370nm a na rovinkach ji lehce ujizdim ale nevim koli vazi a celi dost... Prevodovka je zbytecne dlouha dle GPS jsem jel pres 253km/h a jeste jsem mel 800ot k dobru jeste by to jelo ale uz zacli miskovat auta tak jsem neriskoval... do 240to ale tah velica pekne... ve trech natlaci plnej tlak a paradne kope
ted na klech bez podlozek je atuo pekne neutralni s malo plynem se trochu hrne ale pri pouziti sily motoru jede krasne vyrovnane na prvni 3kvalty ma lehce snahu se pretocit... brzdy brzdy paradne ale podcenil jsem pouziti beznych desek protoze 3x brzdeni pri jednom vrsiku z 200 na cca 70 a brzdy zvadli jako prase... kotouce vklidu sice svitej ale nekrouti se nic ale z desek se hulilo jako prase...
Jinak tlak turba 0.9bar zatim tovarni vacky... sani odstinene i pipa... jede to hodne hezky... seat leon cupra MTM 250ps 370nm a na rovinkach ji lehce ujizdim ale nevim koli vazi a celi dost... Prevodovka je zbytecne dlouha dle GPS jsem jel pres 253km/h a jeste jsem mel 800ot k dobru jeste by to jelo ale uz zacli miskovat auta tak jsem neriskoval... do 240to ale tah velica pekne... ve trech natlaci plnej tlak a paradne kope
300m za 11.8... pojel jsem i auta co zajizdej 13.5takze odhaduji podobny cas... zminena cupra ode mne dostal .8s... evo 8 tovarni peti kvalt pojedu 9ka mi ale dala .4s ale asi hlavne diky kratsi 6ti stupnove prevodovce... ja radil jen 3krat , 2ku taham az do 120ti... pri zrychleni z nuly na sto v poho tam mam vyhodu ale pak uz se to projevi negatyvne... audi rs 4 mtm 460ps mi dala .8s... picasa s ventem tdi 225ps 540nm a 1100kilo jsem tez pojel ale o chlup .1s... mozna bych se s vacicema dostal na cas te 9ky ale s kratkou spajskou a jeste fouknout do 1.1bar urcite... ted tlacim necelej 1bar... takze ted jsem s jizdnimi vykony spokojenej... ma si proto prijet nejakej nemcour ale pokud ne tak snad pomerim v mimonich 400m...
Fmic , DP udelanej vejfuck komplet , a 0.95 bar vacky jsem mel v kufru tak mozna taky neco udelali
mno a i v tlaku mam jeste rezervu ale rekl bych ze vacky budou znatlenejsi... co se ic tyce vstup je horkej a vystup uplne ledovej jeho ucinnost je opravdu obrovska... ale je fakt ze zajet s tou vahou na 17kach takovej cas je opravdu dosti slusne takze jsem spokojenej...
mno fouklo tesneni pod svodama a finalove zjisteni je ze svody jsou jako banan... puvodne jsem chtel koupit ocelove svody ale nakonec tyhle ofrezuju a bude klid...
Mno kupec mne podfoukl tak celi prozatim zustava... a jede do garaze... na rade je pretesneni motoru kompletni prestavba vyfuku odvetrani klikovky a makovice , mozna jine svody , nachystanej volant omp a mozna pujde jina prevodovka...
Auti okoupane... kryt tyrba vycisten a nabarvickovana ataktez nabarvickovana mrizka v kapote...
http://elviiis.rajce.idnes.cz/po_koupani_-/
http://elviiis.rajce.idnes.cz/po_koupani_-/
Takze na celi se pomalu zacne delat pres zimu... dostane jine odvetrani klikovky , novej komplet vejfuck , predelavat se bude sani... motor se bude pretesnovat a prijde prevodovka z ST205...
Odvetrani dekuji liborovy

Odvetrani dekuji liborovy