DjRaspby - Toyota MR2 ZZW30
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: DjRaspby - Toyota MR2 ZZW30
Na to už odpovědět neumím...nechávám to na Honzovi
Tak po dalším roce je auto skoro připraveno jezdit. Konečně. Někteří už ví, ale pro ty co neví, tak se odehrála velká změna (bohužel). V autě již byl motor 2ZZ-GE s převodovkou včetně kompletního příslušenství. Chtěl jsem ale celý projekt zlegalizovat a mít vše zapsané. Již od začátku při zkušební jízdě byl hodně cítit benzín - byla moc bohatá směs. Kontrolní emise "mimo soutěž" to jen dokázaly. Zkusili jsme jiné vstřiky (Toyota sama má pod stejným číslem asi 3 druhy vstřiků na 2ZZ), bylo to o něco lepší ale stále nic perfektního. Takto se hodně dlouhou dobu laborovalo, čím to může být a jak ty emise tak nějak dát...až jsme skončili v bodě, kdy by se musel stavět celý výfuk na míru, zkoušet různé katalyzátory...a přiznám se, že na to už nebyl čas, nálada ani peníze. Takže - 2ZZ už má nového majitele, mě se podařilo sehnat původní motor 1ZZ, ale verzi 2006, takže bez té známé nemoci, k tomu 6q převodovku s LSD (oproti původní 5q s open diff) a ještě PPE sportovní svody a high flow cat, takže podle všeho i nějaká ta kobylka by měla přibýt. Dal jsem rovnou i spojku Exedy stage 1 a olejový chladič od MWR a Moroso vana, kterou mám ale již déle. Auto už nastartovalo, takže se jen doskladá zbytek věcí, TK a jezdit...ano spousta lidí mi ríkalo, že jsem se měl na legalizaci vyprdnou a jezdit, max přerazit kód motoru, ale na to já nemám nervy. Jsem v tomto smolař a byl bych první, kdo by na to dojel...i když vím, že ani na TK nepoznají, že tam je jiný motor. Ale ty emise...no nemá cenu se v tom dál pitvat. Už jsem za tím udělal tlustou čáru. Teď už se jen těším, až se konečně zase projedu. Tak snad 4.4 v Mýtě 
skoda, ze 2ZZ nevysla. bohata smes se na prvni pohled nezda jako neresitelny problem, coz samozrejme nechi tvoji situaci nejak zlehcovat. fakt skoda, ze to nevyslo, 2ZZ v MR2 je paradni volba. Proste obcas to holt nejde...
Jj už jsem měl možnost si to zkusit a je to fakt paráda s tím motorem...asi dlouho toho budu litovat. Ale zase - chci už jezdit a ne řešit
Tak noční můra zatím opravdu skončila a auto si teď užívám
. V Mýtě se mi podařilo zajet osobáček a teď v neděli jsem se projel na Sosnové. Ráno bylo hodně mokro a pršelo, kolem oběda už bylo ale sucho a počasí příjemné. Tak jsem se nejdřív pěkně klouzal (užit se boky s motorem vzadu je poněkud ošemetné
) a pak na suchu už se dalo jet naplno...s autem jsem spokojený, olejový chladič funguje skvěle, AD08r taky paráda (na mokru i na suchu), takže už se těším, kde si zajezdím příště 
Pěkný fotky. Tohle auto bylo dřív můj sen, takovej cenově dostupnější Lotus
... Nakonec vyhrála MX-5, ale jsem neskutečně rád vždycky když s ní někdo vyjede. Věřím, že má slušný potenciál
... Nakonec vyhrála MX-5, ale jsem neskutečně rád vždycky když s ní někdo vyjede. Věřím, že má slušný potenciál
Mazda MX5 ND 2.0 118 kW 9/2016 6 kvalt i-ELOOP
Díky, mě ta koncepce s motorem za zády neskutečně vyhovuje. Sice to nejezdí všude bokem, je to spíš na čistou stopu. Ale na mokru se s tím dá taky hezky tancovat, i když jsem toho měl občas docela plné ruce
viz zde: https://www.youtube.com/watch?v=jW_7pvEPHbM
nuz neviem sa dockat kedy spojazdnim tu moju oturbenu, videa vyzeraju velmi dobre 
Měl jsem možnost si projet i první dvě generace, tak bylo co porovnávat
Moc příjemné to bylo - každá je výjimečná v něčem jiném
https://www.petroldriver.cz/toyota-mr2- ... -generaci/
https://www.petroldriver.cz/toyota-mr2- ... -generaci/
pekne porovnanie...co sa tyka ZZW30, tak v podstate vsetky recenzie riesia 2 veci-nizky vykon motora a preposilovane riadenie, inak by to malo byt ideal auto co sa tyka handlingu. Vyhodil som servo, turbo tam uz je (plus vsetky mozne vystuhy kasne), tak by to malo byt dokonale auto
S turbom nevadia ani dlhe prevody, krutiaci moment to potlaci od 2500ot na akomkolvek prevode a je prijemne jazdit okresky ked takmer na vsetko staci 3-4....
Tomu věřím, když mě by tam prostě turbo nesedělo. Mám rád atmosférické motory a mimo jiné právě ruku v ruce té ovladatelnosti jde krásné řízení plynem, na což je NA motor s předvídatelným průběhem a okamžitou reakcí ideální
S tím 2ZZ je ta W30 téměř dokonalá, navíc i ty převody jsou trochu kratší se správnou převodovkou...no ale to už znova rozebírat nechci 
tak to je celkom tema na diskusiu...
2ZZ vyzaduje otacky na dodanie krutaku, proste to musis drzat v uzkom pasme vysokych otacok a to sa bez fofrklackovania neobide, obvzlast s kratsimi prevodmi... Ja mam male turbo s nizkym tlakom (0.6bar),co zabezpeci minimalnu turbo dieru, nad 3500ot prakticky ziadnu a zabezpeci siroke pasmo pouzitelnych otacok...v tomto ohlade je vysokozdvihovy 1ZZ zrazu celkom zaujimavy...
Naposledy upravil(a) raddy dne 15 črc 2020, 12:00, celkem upraveno 1 x.
inak, este drobna poznamka k tvojmu novemu motoru 1ZZ...problem tohoto motora nebol odstraneny v ziadnom roku jeho vyroby, kedze spociva v prvom rade v samotnych pre-kat katalyzatoroch vo vyfukovych zvodoch. Pokial ich tam mas a neodstranis ich, rozpadnu sa, nasaju do motora a znicia ho... Neskorsie verzie mali iba ine piesty, co vsak nijako neriesilo povodnu pricinu a to je vzdy pre-kat.
No co já vím ze všech možných stran tak konzumace oleje byla zapříčiněna písty s malým počtem odtokových kanálků, takže se olej nestačil odlévat, přehříval se tam a připékal. Pak už to byla řetězová reakce. Motory od roku 2006 (pozor - motor z roku 2006, ne auto z roku 2006) již měli písty jiné s min. dvojnásobkem odtokových kanálků. Jinak já mám komplet jiné svody (PPE), takže precaty tam ani nejsou 
nechcem to nejako rozmazavat, ale problem s odtokom oleja nastal len vtedy, ked nasate zvysky pre-katu vydrali valce a z tohoto dovodu vznikla nadmerna spotreba oleja s dalsimi dosledkami. Tento problem sa tykal iba 1ZZ motorov v MR2, kde boli aj pre-katy...V inych Toyotach kde bol tento motor (bez pre-katov) ziadny problem s olejom/piestami nebol...
No dovolím si oponovat. Resp. problém s precatama nevím, ale rozhodně trpěly i motory v Celice nebo v Avensisu. Vím o hodně lidech co to řešili a precaty neměli. Ty připečené zbytky oleje se napekly na kroužky a začaly hoblovat válce - proto potom ovalita a spotřeba oleje. Spousta lidí ale řešila jen následek - tzn. výbrus nebo vyvložkování, kroužky, ale písty nechaly původní čili je jen otázkou času, kdy to začne dělat znova. Jediná možnost odstranění příčiny je buď právě motor 2006 a dál, nebo koupit jiné písty s více kanálky. O těch precatech se přít nebudu, neslyšel jsem o tom nikdy, ale ta vada pístů je známá - i sama Toyota to byla ochotná přiznat a dokonce na to sama i uznala v pár případech reklamaci.
ok, ak nemas pre-cat, tak je 90% problemov vyriesenych, specialne pre MR-2 to plati na 100%, tam bol hlavny problem v pre-cat, ktore bezne odisli uz po nejakych 50tis km a znicili motor ovela skor ako to dokazali evetnualne piesty samotne.
Potrápil jsem gumy na rozpálené Sosnové, ale bylo to super a auto funguje skvěle
https://www.youtube.com/watch?v=kuV-bvglMz4
https://www.youtube.com/watch?v=kuV-bvglMz4
Chtěl bych se zeptat, resp. si nechat poradit. Už nějakou dobu přemýšlím, že bych si nechal dát kratší stálý převod. Vzhledem k výkonu má sériová převodovka (ač 6q) hrozně dlouhé kvalty (dvojka do 110km/h, trojka 150km/h), což je nejen na okruhu hodně znát. Podle všeho bych měl mít C66 (manuál 6q pro EU s LSD - dle wiki) s final převodem 3.941, nebo C63 s převodem 4.300 (taky dle wiki na MR2 6q manuál - čert aby se v tom vyznal...). K dipozici mám 4.800 nový final drive. Jenže na Toyotu je to i s hřídelí do převodovky, která také musí být jiná a stojí to celkem nesmysl. Tak by mě zajímaly zkušenosti těch z vás, kdo něco takového dělal a jak velký reálný rozdíl nejen v pocitové dynamice by to mohl být. V matice jsem tupej, tak i třeba cca jakých rychlostí bych s tímhle na tu dvojku a trojku mohl dosahovat ve srovnání se sérií...že to bude rozdíl, vím, ale zajímalo by mě jak moc velký jestli někdo dokáže říct...stojí to dost peněz a to nepočítám práci, protože se musí rozebrat převodovka
tak bych rád věděl, do čeho jdu...díky za jakékoli postřehy 
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Na E36 Compact 1.9 103kW mám diff 4,10 místo původních 3,38 a rozdíl je to obrovskej. Kvalty mám poskládaný 40-65-110-150-190 km/h. Otrava je to samozřejmě na delších cestách, nedejbože na dálnici (přesun z Brna do Násedlovic po dálnici na závody do vrchy byl otřes).
Zrychlení se zlepší podle toho, jak rychle zařadíš. Jsem schopnej tam kvalty naskládat, že mám 0-100 za nějakých 6s místo původních 7,8 (udávaných).
Video, jak to zhruba "jede" s krátkým diffem. Start mírně do kopce:
Se diffem to jelo takhle - taky start mírně do kopce a dvojka končila přesně v 90 km/h.
Nepatrnej rozdíl udělá i to, že ve videu nahoře (ze závodů) je auto vzadu kompletně prázdný i bez spolujezdcove sedačky a v druhém videu (v noci) je auto full a vedle mě sedí (byť lehkej hajzlovej pavouk) spolujezdec.
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Tak to už to máš hodně krátké ty kvalty teda...jak byly v sérii? Já bych ideálně chtěl asi dvojku do 85 třeba a trojku 125 cca...zase to nechci právě úplně do extrému...ale v Písku, nebo Mýtě ty vracáky jsou na dvojku smrtelné (sbírám se třeba z 2500 otáček...) tak bych to tímto právě chtěl zlepšit. Jednička se mi nevyplatí - trvá mi déle ji tam dát a tím ztratím...