Jedná se o Yarise ve verzi TS... to znamená že mu pod kapotkou tepe 1.8čka původem z Celici dle slov Toyoty "značně modernizovaná"... nese označení 2RZ-FE a na kola posílá 133 vzteklejch veverek. Podle informací, které mám jsou v republice jen 3 a z toho jedinej červenej a to ten můj
Je to takový autíčko pro nasraný bárbíny
Proč jsem si vybral zrovna tohle vozítko? Původně se mi zamlouval MiniCooper ale objel jsem jich asi 12 a ani jeden nestál za to abych do něj utopil peníze. Následně jsem brouzdal znechuceně internetem a skočil mi do oka inzerát na Yarise co má 98 kw???
Malinko historie:
auto je jako nový ... jedná se o r.v. 2007 ale do provozu až 2011 - celou dobu stálo v Německu v Toyotě v Showroomu. V roce 2011 si ho koupil dědula (64 ročník) a následně spolu najezdili 148tis km ... pocelou dobu ho servisoval v Německu v Toyotě kde ho koupil. Přes německou Dekru nechal do TP zapsat 17tky s širším ráfkem a díky tomu jsou 225 krásně natuho nasazený a v zatáčkách o to lépe drží - za což mu při každé ostřejší jízdě děkuji
Když jsem Yardu následně koupil já měl na budíku 148,5tis km, dostal jsem k němu kompletní servisku a dokonce i fakturu s částkou, za kterou si ho dědula v roce 2011 koupil
Zápory:
jediná věc, která mi nedá spát je absence tlačítka pro vypnutí protiprokluzu a ESP ... na suchém asfaltu to člověka moc netrápí, ESP je nastavené hodně sportovně a řidiči do toho moc nekecá. Problém nastává v momentě, kdy je vlhko to je potom k zbláznění. Snažím se s Pražskou Toyotou dohodnout na dodatečné montáži zmiňovaného tlačítka ale moc se na to netváří
Abych to zkrátil, jsem s tím autíčkem neskutečně spokojenej, je to suprovej sleeper a v podstatě při každé jízdě se najde někdo, kdo se chytí a pak se nestačí divit
Úpravy do budoucna:
- největší priorita je kompresor a s ním spojené úpravy pro nárůst výkonu na cca 200 veverek (na origoš Yardu od Bemani s kompresorem nemám finance, takže bude samo domo)