ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

ImolaRed

Re: ImolaRed - Nissan 370Z GT Edition

Příspěvek od ImolaRed » 01 bře 2015, 15:52

Jsem si náhle skoro s úlekem včera vzpoměl že jsem zapoměl už dávno na autě něco odstranit, tak jsem urychleně tu ohyzdnost napravil :lol:

Obrázek
image sharing

Poradíte někdo typ na dobrou a rychle sehnatelnou záslepku otvoru po stěrači? ...otvor je 24mm (kulatý)
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:35, celkem upraveno 2 x.
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES

Oliv

Příspěvek od Oliv » 01 bře 2015, 16:35

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 01 bře 2015, 19:45

Díky - něco takového jsem hledal, jen jsem nemohl narazit na ideální rozměr, paráda... :)

ZXman

Příspěvek od ZXman » 01 bře 2015, 21:32

ahoj psal jsi ze whiteline je z kulatiny a eibach trubka i pres to je eibach tvrdsi?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 02 bře 2015, 10:04

Jojo - přesně tak, Eibach je tužší i přesto, že je tubular.. (má zas větší průměr - Whiteline má v zásadě stejný průměr jako OEM)

viz pro 370Z:

OEM:

front : 26.5mm - 416 lbs/in
rear: 24.3mm - 374 lbs/in

WHITELINE:

Front sway bar – Whiteline 27mm adjustable solid
Soft 16% stiffer than OE
Hard 36% stiffer than OE

Rear sway bar – Whiteline 24mm adjustable solid
Soft -1% stiffer than OE
Medium 21% stiffer than OE
Hard 49% stiffer than OE

EIBACH:

32mm OD front :
1st hole - ~176% (730 lbs/in) >>> ~76% stiffer than OE
2nd hole - ~217% (900 lbs/in) >>>>> 117% stiffer than OE

29mm OD rear :
1st hole - ~167% (625 lbs/in) >>>> 67% stiffer than OE
2nd hole - ~198% (741 lbs/in) >>>> 98% stiffer than OE
3rd hole - ~230% (860 lbs/in) >>>> 130% stiffer than OE

každopádně Eibach v žádném případě není nijak moc "tuhý" ...maximální spokojenost, nechtěl bych určitě měkčí, a v zásadě tužší ale také ne (mám rezervu - jezdím měkčí v předu a střední v zadu)... prostě dle mého názoru je to prdel na hrnec :lol:

ZXman

Příspěvek od ZXman » 02 bře 2015, 13:13

ja mam whiteline predek 32mm a zadek 27mm plne kulatiny
kdyz jsem to rozbalil tak mi pripadlo ze neco takoveho nepujde ohybat

http://www.whiteline.com.au/product_det ... ber=BNF33Z

aha na 370z nabizi jen 27mm, na 350z 32mm

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 02 bře 2015, 13:35

To pak jsou v tom případě jabka a hrušky... :)

to bude zjevně dobře tuhý až až :wink:

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 02 bře 2015, 19:25

Můžu taky potvrdit, že stabilizátory jsou jedna z nejzásadnějších úprav podvozku, ač často dost opomíjená. :smt023
Po tom co jsem na svojí Mazdu nasadil RacingBeaty - Což je na Mazda6 nejagresivnější setup jakej se dá sehnat(solid F/R 28,5/27mm (stock F/R 23/19mm) tuhost F/R 240%/410%)
tak se auto neskutečně zklidnilo, prakticky zmizely jakýkoli náklony v zatáčkách a na limitu se přirozená nedotáčivost předokolky posunula spíš k přetáčivosti což je samo lepší
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)

ZXman

Příspěvek od ZXman » 02 bře 2015, 20:35

na 350z Eibach nabizi

Front Sway Bar - 34mm Tubular 2-Way Adjustable
Rear Sway Bar - 22mm Tubular 3-Way Adjustable.

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 05 bře 2015, 22:15

Ja ted dal na Vette 31mm/26 mm (vs 21/19), tak jsem zvedav na efekt na okruhu

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman » 25 bře 2015, 22:00

dneska jsem te potkal na Chodovsky, nekdy kolem 15:40 jsi jel smerem na Bohdalec :) Hezky ti to vrci

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 26 bře 2015, 18:49

shaman píše:dneska jsem te potkal na Chodovsky, nekdy kolem 15:40 jsi jel smerem na Bohdalec :) Hezky ti to vrci
Koho resp. čí vůz? (z přispívajících) - Pokud myšleno mě, tak nějaký dvojník, nebo bych si měl zkontrolovat obsah garáže :lol: ...já to určitě nebyl :wink:

shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman » 26 bře 2015, 21:42

tak to byl nejaky dvojnik. byla to GT edition a stejna barva ale uz si nepamatuju spz a jaky mel kola

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 24 pro 2015, 17:29

Přeju příjemné prožití svátků a úspěšný nový rok všem! :D

PF 2016 ve formě dnešního zábavného videjka zde:

https://www.youtube.com/watch?v=AwhAdfc1CA4

:smt006

ZXman

Příspěvek od ZXman » 24 pro 2015, 17:44

Taky preji pekne svatky. Dnes byly konecne prazdne silnice, taky jsem si dobre zajezdil :)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 18 bře 2016, 15:20

Tak konečně nastal slušný jarní den na obměnu předních kotoučů společně s další kompletní sadou desek + doporučeného zajetí toho všeho :)

Přední kotouče finálně odešly během třetí sady desek, a to během posledního loňského ringu a mostu. Celkově zchroustly nějakých 46k km včetně cca 60 kol na ringu a nějakých xx slušných kol na tratích v ČR. Byla to slušná porce, možná až moc, proto jsem zvolil na doporučení nyní desky Hawk DTC-30 na předek i zadek a doufám, že nové přední kotouče nebudou sežrány a přetaveny dříve než druhá sada těchto desek... (buhví však zda to nebude řešit někdy již jiný majitel) :) Prvotní dojem z ostrých okresek je z DTC-30 naprosto famózní - brzdí to pekelně, uvidíme jak se osvědčí na ringu v extrémních teplotách - věřím že víc než dobře, ...práší opravdu hodně a pískají při brždění, ale to je mi naprosto fuk... :)

Obrázek

Obrázek

gif uploader
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 27 úno 2017, 22:35, celkem upraveno 2 x.

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 18 bře 2016, 16:20

Slušně popraskaný :)
Toyota MR2 SW20

svobda

Příspěvek od svobda » 18 bře 2016, 18:20

Pěkný praskliny me vzdy pak praskl az do kraje ze se stím nedalo jezdit

DaveMax

Příspěvek od DaveMax » 18 bře 2016, 18:22

Jaky desky jsi jezdil pred tema DTC-30? Nemas treba porovnani proti HP+?
1999 Nissan Almera GTi Blue BS7 (140hp/181Nm) daily/winter SOLD
2005 Honda Accord CL7 2.0 Eternal Blue Pearl (152hp/192Nm) daily
2007 Mazda RX-8 Stormy Blue Mica (190hp/220Nm) SOLD
1996 Mazda RX-7 FD3S Brilliant Black BW EFR8374 single turbo (XXXhp/XXXNm)

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 18 bře 2016, 19:36

Ty praskliny vypadají hrozivé, ale ve skutečnosti jsou jen úplně povrchové, me se ještě nestalo, ze by mi prasklina zničila kotouč, ale samozřejmě je to otázka všech různých hledisek...

Dříve jsem jezdil na M3 i 370Z většinou DS2500, které fungovaly fajn, ale přece jen se v extrému časem upekly a 10min letního track stylu bylo na ně až až až... HPplus neznám a nemohu ani porovnat poradně po prvním dni tyto. Nicméně brzdí to asi určitě víc než ty feroda a parádně se to dávkuje, prachu fakt hodně a pískání taky. Otázka je jak moc to bude žrát kotouč a o kolik více tepla to tření vyvine :D ...aby pak ty praskliny nebyly jinačí :D

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 12 kvě 2016, 22:15

Ahoj,

padl tu dotaz na zkušenost s deskami Hawk DTC-30. Nyní mohu dát objektivní posouzení.

Jakkoli vezmeme street použití, tak mimo skřípání co se z nich ozývá, jsou absolutně super. Track review je už trochu sporadický... desky fungují dobře a účinek mají oproti konkurenci velmi slušný, a to aniž by nějak extrémně žraly kotouče. Problém však nastane pokud se přepálí jejich funkční teplota, nikoli snad z důvodu, že by přestaly rapidně fungovat - to nikoli, ale... Mě se povedlo je za horší adheze, kdy nešlo dobře degresivně brzdit je skrze abs naglazovat tak, že jsem větší vibrace od kotoučů ještě nezažil..., nejde jen o situaci horší adheze a obtížnější resp. nemožnou práci s abs, ale i o situaci, kdy je na trati narváno a je třeba brzdit pozvolněji než co nejvíce a nejkratší dobu - resp. pokud tyhle desky začnou po kotouči glazovat (bez ohledu na zmíněný důvod), tak se do kotouče zapečou více než desky jakékoli jiné... při lehkém přibržďování vám pak vibrace urazí volant z ruky... Tohle je fakt velký problém a pokud vezmu třeba právě desky Ferodo, které sice neměly takový účinek, tak když došlo na jejich limit tak neudělaly takovou sračku....

Zkušenost je tedy celkem sporadická - ano i ne, resp. pokud pojedete na lepivých pneu a s dobrým chlazením, tak to stojí za zkoušku, jakmile však tyhle desky dojdou na svůj limit, tak jejich směs ty kotouče pokurví víc než desky jiné, které nebrzdí zdaleka tak hůře jak tyto, že by měly DTC-30 přinést nějakou znatelnou výhodu. Na druhou stranu jako street deska je to pecka (když oželíte hvízdání a skřípání). Celkové resume je tedy takové, že zkušenost fajn, ale znovu bych do nich nešel... Nemám zkušenost s HP+, ale po tomto ani nechci...

Samozřejmě tyhle posouzení nelze generalizovat, stejně jako konkrétní styl použití, podmínky, auto, pneu, atd... Někde to může být větší pecka, ale v mém případě je to jak píšu výše... Aby bylo vše ok, chce se jakkoli vyhnout glazování kotouče - a to maximální možnou adhezí, ideálně bez zásahů abs a s dobrým chlazením.... Shrnuto podtrženo - může to být super deska ale i super sračka - záleží na situaci. Street použití mé očekávání lehce předčilo a track použití lehce zklamalo :D Umění brzdit je jedna věc, ale podmínky nejsou pro vhodné brždění vždy ideální.

Každopádně doporučuju DTC-30 každému osobně zkusit, za zkoušku jedna sada určitě stojí, spokojenost pak odvodí každý sám dle výše zmíněných proměnných aspektů.
Naposledy upravil(a) ImolaRed dne 15 kvě 2016, 15:38, celkem upraveno 1 x.

jagy

Příspěvek od jagy » 13 kvě 2016, 10:22

Vzhledem k tomu, jake maji ty desky pracovni a maximalni teplotu bych to videl jak problem s prehratim a nalepenim materialu na kotouc... pokud byly podminky na draze spatne, tak se obavam, ze by to jakakoliv deska nizsi tridy nemohla pri tech teplotach zvladnout lepe. :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Almeragt

Příspěvek od Almeragt » 13 kvě 2016, 12:37

ImolaRed - ja pouzivam dlhsie na svojom voze platne Raybestos ST47 od Danyho z Typer.cz a nemozem si ich vynachvalit. Mal som ich aj na MRS, na oboch vozoch fungovali paradne - aj ako street, aj na okruhu pri dlzsom zatazeni... Predtým som tiez vyskusal Ferodo DS UNO, Hawk HP, nasledne HP+ ... Momentalne uz nemam potrebu skusat nic nove, s Raybestos som maximalne spokojny
Pre niekoho snad jedna nevyhoda - viac "zeru" kotuce, ale mne vydrzali cca 2 sezony, takze za mna maximalna spokojnost...

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 13 kvě 2016, 13:24

Jagy: Ano o tom problému přesně hovořím - "pad glazing" ...pomazání desky po kotouči... Je pravda, že účinek byl i v rámci teplot v rámci přehřátí ok, ale ten pad glazing u těchto desek když k němu dojde, tak je to o to větší průser... - ono pak už je jabko nebo hruška, pokud deska ztratí v extrému na účinku o xx% ale nezglazuje kotouč tolik, jako deska která sice drží stabilněji účinek, ale zglazuje kotouč tak moc, že abs pak maká zbytečně dříve i tímto aspektem, a volant to chce urazit z rukou jak je to rozhozený - výsledek je pak stejný - šit! protože se na to nelze spolehnout na 100%... :wink: Nehldě na to - ty desky jsem dnes v rámci servisu a jemného stočení kotoučů viděl :lol: ...hodně desek se při přepálení drolí, ale tyto dost vedou... :) ...co je plus, že mizí relativně pomalu a ještě pár set km na ringu zvládnou. Prostě jsem jen čekal trochu více... Přímá konkurence v rámci kategorie i ceny mi v rámci srovnání přijde vhodnější - ale samozřejmě je to čistě individuální, někomu to sedět může, někomu ne, podmínky, brzdy, použití, chlazení, hmotnost, abs, atp. atp. máme každý jiné.

Almeragt: Děkuji za tip, je to holt laborování stejně jako s pneumatikami :) Já asi budu již ale laborovat brzy na jiném autě a jiných brzdách... dojedu tuhle sadu na Z a pak už půjde do světa :) Pořídím zřejmě nový přeplňovaný Elise - eSko nebo Cup, s vahou o 600kg méně se bude laborovat hned lépe :smt111

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 13 kvě 2016, 20:09

S dovolením taky přidám své dojmy z nových DTC30. Akorát to asi nebudu umět tak hezky popsat jako Imola ;)
Po zajetí dle návodu (kartonové "záslepky" brake ducts byly vtipné :) jsem nechal auto a brzdy půl hoďky zchládnout a jel se projet.
Oproti předchozím DS3000 a EBC Yellow byl znát agresivnější nástup, a to i za studena. Dobrá modulovatelnost a velmi dobrý účinek, ale pořád jsem doufal, že po zahřátí na okruhu to bude brzdit ještě víc.

Včera jsem si dal pár kol na brněnském okruhu. První dojmy super, díky velkému účinku už z kraje chodu pedálu se mi hezky dávaly meziplyny a zároveň jsem brzdil o 20-30 m dál než s EBC (už tu někdo říkal jaké jsou to paštiky? :)
Dal jsem 4 ostrá kola, pak jedno chladící, pak skrz KO slick už jen jedno ostré. Bohužel už nevím ve kterém okamžiku, ale při jednom brždění jsem taky pocítil ono glazování, ale jen mírně (o cca 3m delší brzdná dráha?). Žádné vibrace jsem nepocítil (kromě hopsání hranatého slicku :D Ale mám dvoudílné kotouče, může to hrát roli. Desky se lehce drolí ale oproti DS3000 pohoda.
Takže celkově spokojenost a mírné obavy z konzistence brzdného účinku, uvidíme jak zvládnout celou půlhodinu.

Jo a gratulace k volbě Elise, s tím kompresorem to bude fajn svezení :smt006

Zamčeno