dotazy, rady, tipy
Moderátoři: Amigo, riderhenry
-
gigo
Příspěvek
od gigo » 19 dub 2016, 15:45
Technický dotaz ohledně Hondy S2000 AP1 a odlévání oleje...
Vzpomínám si, že když jsem po ni před lety toužil, tak jsem byl za kamarádem v autorizovaném servisu a zrovna tam měli jednu s přidřeným motorem právě z důvodu odlití oleje v zatáčce... Od té doby mi to leží v hlavě...
Řešil někdo z vás vložky do originální olejové vany a její plusy/mínusy? Například tohle...
http://www.s2ki.com/s2000/topic/893840- ... an-baffle/
Nebo rovnou celou upravenou olejovou vanu?
Jezdím na semislick a chystám se i na nějakou návštěvu okruhu...
-
honzaS
Příspěvek
od honzaS » 21 dub 2016, 07:13
gigo píše:Technický dotaz ohledně Hondy S2000 AP1 a odlévání oleje...
Vzpomínám si, že když jsem po ni před lety toužil, tak jsem byl za kamarádem v autorizovaném servisu a zrovna tam měli jednu s přidřeným motorem právě z důvodu odlití oleje v zatáčce... Od té doby mi to leží v hlavě...
Řešil někdo z vás vložky do originální olejové vany a její plusy/mínusy? Například tohle...
http://www.s2ki.com/s2000/topic/893840- ... an-baffle/
Nebo rovnou celou upravenou olejovou vanu?
Jezdím na semislick a chystám se i na nějakou návštěvu okruhu...
Na esku leze teplota oleje hodně vysoko, příčinu bych spíše viděl v tom.
Při poklesu tlaku vypne vtec, takže jestli to zadření bylo odlitím nebo nedolitím

, tak to musel vědět jednoznačně.
Honda S2000
-
sheriff-Hoyt
Příspěvek
od sheriff-Hoyt » 21 dub 2016, 07:40
Já na S2k mám přepážkovou vanu, ale to jen z důvodu občasného provozu na slikách.
Princip je všude stejný. U auta co nemá chladič oleje dám chladič oleje nebo pokud má nedostatečný tak dám větší. Tím zachovám tlak i teplotu. Pokud provozuju auto na mnohem lepivějších pneu než bylo konstruováno tak pak řeším vanu (i podvozek že). Hladinu oleje udržuju na rysce max nebo těsně pod ní.
Princip je všude stejný a to i u S2k, která jako většina N/A japonců nemá chladič oleje protože se co? No přece šetřilo a uvažovalo že se motor sice vytočí k omezovači, ale jen dvakrát po sobě, pak už následuje sjezd k Lídlu a nákup rohlíků

atmosferický motor = poctivý sportovci
přeplňovaný motor = nafetovaný pumpičky
wankel, elektromotor, apod., = těžká fyziologická retardace
-
honzaS
Příspěvek
od honzaS » 21 dub 2016, 08:19
sheriff-Hoyt » Můžeš se podělit o zkušenosti s chladičem a teplotama ? A jaký olej používáš ?
Já jsem přes zimu přidělal chladič, ale zatím při jarních teplotách jsem ho musel celý zakrýt
Na okruhu a při venkovní teplotě víc než 15-17st jsem měl hned přes 140 st

Měřeno na filtru.
Honda S2000
-
sheriff-Hoyt
Příspěvek
od sheriff-Hoyt » 21 dub 2016, 08:42
honzaS píše:sheriff-Hoyt » Můžeš se podělit o zkušenosti s chladičem a teplotama ? A jaký olej používáš ?
Já jsem přes zimu přidělal chladič, ale zatím při jarních teplotách jsem ho musel celý zakrýt
Na okruhu a při venkovní teplotě víc než 15-17st jsem měl hned přes 140 st

Měřeno na filtru.
Mám jádro chladiče 25 linek a na okruhu během půlhodiny ježdění mám stálou kolem 115-120 dle počasí jinak mimo okruh do 100.
Olej měním každých 5k a dávám 10w-50 Millers cfsnt a dříve jsem dával Mobil 5w-50. Mimo okruh motor bez spotřeby oleje a při návštěvě okruhu sem tam max decka dvě dle doby a intenzity.
atmosferický motor = poctivý sportovci
přeplňovaný motor = nafetovaný pumpičky
wankel, elektromotor, apod., = těžká fyziologická retardace
-
jagy
Příspěvek
od jagy » 21 dub 2016, 10:15
Pri okruhovem a ostrejm jezdeni je chladic a prepazka nutnost...
Zrovna delam objednavku dalsich prepazek, kdyby se chtel nekdo pridat. Cena je 2200 kc vc. DPH.
-
kingart
Příspěvek
od kingart » 21 kvě 2016, 12:03
přemýšlím nad chladičem oleje a máte někdo nějaký tip na oil sandwich plate s termostatem a dírou pro čidlo teploty oleje?