Během ledna jsem strávil u auta dva víkendy a opět s tím trochu pohnul, ale už teď vim, že začátek sezony s velkou pravděpodobností nedám.
========================================================================
První víkend byl nejprve ve znamení přípravy motorového prostoru.
Bylo nutné trochu srovnat pravou šavli, která byla asi o 2cm vyhnutá směrem k motoru, ale s poocí hydrauliky to nebyl vůbec žádnej problém
a nakonec, po přeměření dle karosářský dokumentace, dostal motorák novej nátěr
Potom jsem přesunul z nabourané mazdy do druhé kastle motor s převodovkou a přesunul jsem práce směrem k nápravám, který se museli trochu očistit a ošetřit
Přední nápravu jsem pak i namontoval na auto, což byla velmi zajímavá akce, protože jsem to všechno montoval úplně sám bez jakýkoli asistence

(pomůcky:1 hever, 2 vázací kurty a spousta prkýnek na podložení)
Pak jsem ještě zakonzervoval podlahu okolo zadní nápravy a pár dalších drobností jako přehození pancéřových brzdových hadiček, kde sem měl docela strach abych neurval trubky, protože to fakt nešlo povolit...
a ještě jsem si rozměřil některé míry pro další úpravy jako například custom palivová nádrž, kterou bych chtěl o rozměrech 13x30x60 (tj něco přes 20litrů) a jako materiál mě napadá buď 1mm nerez nebo 2mm hliník
=======================================================================
Další víkend jsem využil k opravám karoserie a dalšímu odlehčování auta
Jako první jsem se pustil do výroby nového pravého prahu, ten původní byl jednak vzadu prorezlej (klasika u prvních šestek) ale hlavně byl nabořenej a vyklepávat by se to moc nevyplatilo.
Pak následovaly zadní lemy, který byly rovněž prorezlý a místo nich jsem použil lemy z mojí původní karoserie

Pak přišlo na řadu odlehčování
Konkrétně odlehčování dveří a to velmi zásadním způsobem - kompletní odstrojení a vyřezání všech přebytečných plechů a výztuh.
U předních dveří jsem dosáhl redukce váhy z původních cca 29kg na přibližně 14 kg
U zadních dveří to bylo z cca 20kg na nějakejch 10kg
a pátý vrata kufru jsem zredukoval z 33kg na asi 13kg
(celkově zredukováno o cca 70kg)

K těmto hmotnostem bude samozřejmě ještě nutno připočítat hmotnost makrolonu, který nahradí skla, ale rozhodně to bude mnohem míň než původních 20kg které ty skla váží. (sklo zadních vrat cca 8kg a skla ve dveřích cca 3kg každé)
Ještě sem shrnu pár čísel, co jsem si převážil některé další díly:
- Sedadla: 88kg
- Palivová nádrž 11kg
- Kapota 14,6kg (místo ní možná bude časem laminátová, která by byla také velkou úsporou, ale do té doby nechám původní vcelku kdybych podle ní dělal kopyto)
- Přední světla 6.7kg
- Bose audio (rádio, zesilovač, sub, všechny repro) 13,2kg
- Vyhozené kabely: >10kg
--- vystříháno 7,5kg
--- vyházeny celé svazky cca 3kg
- Asfaltová zvuková izolace cca 10kg
- a vyndáno ještě spousta dalších věcí, které nevim kolik vážej (veškerý obložení interiéru, koberce, rezerva, hever, kobercové podběhy, různé držáky, klimatizace, aribagy, katalyzátor, tlumiče výfuku, výztuhy nárazníků atd...)
Hlavní části, který mi ještě schází udělat jsou: rám, makrolony, osazení elektro, výfuk, dodělání lemů a prahů, nádrž, lak, oživení a nakonec si hrát s aero
A ještě k těm svodům:
Většina performance svodů pro šestku právě bejvá 4-1 ale vyrobim a vyzkoušim oba typy to je pro mě maličkost. Nejhorší je to nakreslit. Realizace je pak po pečlivý přípravě pohoda
jagy píše:Az ten motor nebude podctvercovy a bude tocit 9000 otacek, tak mozna...
Mě zrovna motor o vrtání 87,5 a zvihu 94 nepříjde moc podčtvercovej. Bezpečný otáčky pro seriový střeva jsou někde kolem 7200-7500 (v serii je omezovač na 6850)