Lexus IS vs BMW E46

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
smoula

Lexus IS vs BMW E46

Příspěvek od smoula » 20 srp 2015, 16:12

Zdravím všechny, vím že zakládat takové téma na JDM foru je trošku opovážlivé ale myslím, že je tu dost objektivních lidí. Proto mě zajímá srovnání těchto aut.. Lexus IS200/300 vs BMW E46 320i/325i/330i.. co je jedná dílů, podvozků, motorů, spolehlivosti, pohodlí, jízdní vlastnosti, prostě vše.. Hledal jsem i na netu a srovnání jsem nenašel což mě i zaujalo pač to je podle mě konkurence a ideální auta na srovnání. Hodlám stím i občas na okruh tak by mě zajímalo srovnání i v tomto ohledu. Za případné odpovědi předem děkuju :smt006

jagy

Re: Lexus IS vs BMW E46

Příspěvek od jagy » 20 srp 2015, 20:22

IS200 = slabe. Tim bych to asi uzavrel, protoze to nikam nevede a brzo ti to prestane stacit.

E46 - kdyz uz, tak bych sel do 330i, coz je ale vcelku problem sehnat pekny kousek za rozumny peniz. A aby to fungovalo "rozumne" (mysleno okruh, ostrejsi okresky), tak to chce poladit brzdy, podvozek a diferak. Pak se ale cenove bez problemu dostanes pres ceny 350z... ale svezeni je to moc dobre - https://www.youtube.com/watch?v=dllZqHeyH_Y (byvala 330i od kamose)

Takze zalezi jaky mas rozpocet, s jakym provozem a udrzbou pocitas, jake je vyuziti auta, atd... nejlepe samozrejme obe auta vyzkouset. :wink:
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

LANiN

Re: Lexus IS vs BMW E46

Příspěvek od LANiN » 09 zář 2015, 09:57

na IS200 zapomeň, na tak těžké auto moc slabé.

když bych měl srovnat E46 (né jendou jsem řídil) a IS300 (vlastním)
- co se týká pořizovací ceny a výbavy tak IS300, ty auta jsou v našich končinách trošku neznámá a tím jsou víc pod cenou než konkurence
- co se týká dostupnosti dílů tak BMW jasně vítězí (prodávám díly, vím o čem mluvím)
- co se týká zábavy tak BMW nemá samosvor, snad jen M verze.. IS300 jej má v základu (IS200 zase bez)
- IS300 v manuálu neseženeš ale systém řazení "čudly" na volantu od Bosche má své kouzlo

Když bych to měl shrnout, tak E46 mi přijde pocitově spíše jako "cestovní" auto než auto, s kterým bych se chtěl prohánět na klikaticích, v naftě to jede velmi pěkně a spotřebou budeš na tom budeš někde kolem 5l/100km. IS300 vlastním, jezdím s tím denně, ročně mám kolem 30000km, město to dokáže s velmi lehkou nohou 9l/100km normál kolem 10-11l/100km, je to sice rodinný "krátký" kombík ale z toho auta víc vyzařuje sportovní duch, pocitově má lepší odezvu a mojí prdeli se v té sicně víc líbí :D

Odpovědět