Kola a gumy - jde to zaridit aby nevibroval volant ve 110?

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

evlo

Kola a gumy - jde to zaridit aby nevibroval volant ve 110?

Příspěvek od evlo » 24 kvě 2015, 16:33

Ahoj, mam hyundai, ale ma takova kola, ze me na nej sedi kola z 350z asi nejlepe ze vsech moznych co se daji sehnat. Nechal jsem tedy na sadu z 350z dat nove gumy a vyvazit na velmi kvalitni vyvazovacce (po sundani a nadnani kola to ukazuje OK a vyvazovacka ma i road force test ...), ale bohuzel se me pri cca 110km velmi klepe/vibruje/trepe volant. Predtim nez se to budu snazit vyresit s hyundai bych rad overil, ze to neni kolama.

Byl by tedy nekdo v Praze a okoli kdo ma 350z, nebo genesis coupe ( :D ) ochotny si semnou pro test prohodit predni kola (predpokladam, ze menit zadni nema smysl) ujet kilometr na dalnici jestli jemu to s mima kolama bude delat a me s jeho ne?

Ja vim, ze to je fakt blby takto po nekom chtit, ale nic jineho me nezbyva.
Naposledy upravil(a) evlo dne 26 kvě 2015, 22:39, celkem upraveno 2 x.

svobda

Re: Prosba o pomoc - kola, asi pro majitele 350z z Prahy a o

Příspěvek od svobda » 24 kvě 2015, 19:05

A stredova dira ti sedi ?

evlo

Příspěvek od evlo » 24 kvě 2015, 19:13

Ano, prave proto mam kola s 350z, vse sedi (resp. ve predu jsou o 5mm vic vysunuty a v zadu tusim o 2 nebo 3, jinak presne co ma byt), tak jsem doufal, ze tim eliminuji prave to co se me deje v maximalni mozne mire. Bohuzel hyundai originalni 18" vubec v cr ani nema.

svobda

Příspěvek od svobda » 24 kvě 2015, 19:16

Mluvis o ET .
Ja o prave dulezitem vystredeni disku

evlo

Příspěvek od evlo » 24 kvě 2015, 19:23

to jsem jen dodal k tomu, ze teda to et nesedi zcela, krom et sedi vse, vc. stredove diry, kdyz by me nesedela stredova dira, tak se tu takto neptam (nebo rozhodne ne, kdyz bych ji nemel vymezenou alespon krouzky).

A ne, nejde ani prohodit predek a zadek, protoze jsou jinak velke ty gumy i ty kola, prave proto pouzivam kola z 350z, protoze to proste sedi, daleko lepe nez ruzne aftermarket kola. Kdych to mohl otestovat prohozenim prednich a zadnich kol, tak to udelam a take se tu neptam, je to proste uz posledni moznost.

Doufam, ze jsem to tedy dostacne objasnil a snad se najde nejaka dobra duse, ktera me v tomto pomuze.

Bubaak

Příspěvek od Bubaak » 24 kvě 2015, 20:38

A poté co se ti klepala kola, tak sis je dál převážit?
Když chytneš za kolo a zacloumáš sním vahou celého těla, necítíš vůle?
Zkusil si nakombinovat svoje původní kola s 350z?
Toyota MR2 SW20

evlo

Příspěvek od evlo » 24 kvě 2015, 20:49

Delaji to kola, co po sundani a nasazeni na vyvazovacku hunter gsp9700 ukazou, vylozene OK.
Necitim vule, ale i kdyby, tak to by vibrace vylozene nejspis nezpusobovalo.
Bohuzel na ne nemam gumy, jinak bych to samozrejme zkusil drive, nez bych otravoval cizi lidi s takovou prosbou.

Uplne se me nechce davat kolem 7000 za gumy, nazuti a vyvazeni na kola, ktery vubec nechci. A to jen kdyz beru jen ty predni. Oboje to je tak 15000 a to uz beru jako tu posledni moznost, kdy to hodim do hyundai a nebudou moct mit argument, ze mam sjety gumy a neorigo kola.

BTW ty kola z nissana jsem koupil pouzity a vlastne i doufam, ze se ukaze, ze to je nima, protoze jestli je to neco jineho nez kola, tak to bude asi dobre rodeo.

Test se zamenou kol s gumama, kde se vi, ze jsou ok me proste prijde to nejlepsi jak to ozkouset, bohuzel to ale obtezuje nekoho jineho nez me, tim, ze musi kola sundat a pujcit me je, coz samosrejme chapu a nemam z toho ani trochu radost.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 25 kvě 2015, 13:03

Máš graf přítlačný síly (geometrických odchylek) z huntera + hodnoty? Hunter je hodně zaměřený na 1. harmonickou házivost, už méně pak řeší další harmonické a Celkový indikovaný údaj (C.I.Ú.). Už jsem viděl případy kdy hunter ukazoval, že je sestava ok, ale ve skutečnosti házela, jde to právě odhalit na základě těch hodnot, popřípadě kontroly pneumatik na rozmístění spojů atd. O jaké pneu se jedná? Kde ten test na Hunteru byl dělán? Jaký Hyundai?
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

evlo

Příspěvek od evlo » 25 kvě 2015, 21:40

Jsem tam dal ty origo kola s gumama kde jde misty videt platno, ale jsou to gumy z fabriky vyvazene jeste furt. Asi to nebylo uplne bezpecne, ale na nich se to nepohne, ani nezavibruje ani trosicku.

Graf z vyvazovacky nemam, pri reklamaci/dalsim reseni v pneuservisu si to necham vyjet, nebo vyfotim. Dik za tip.

Treba to bude tim, ze jsou ty kola, co jsem koupil, jsou vadne, sice jsem toho pana v pneuservisu upozornoval na to, at to zkontroluji, ze jsem koupil pouzita kola, ale asi ne dost durazne. Prislo me, kdyz jsem s tim tocil na miste, ze jedno to kolo je v jednom miste mozna fakt sisate, nebo spatne nasazena guma, ale to muze byt zdani jen, tezko to fakt takto okem na vnejsi strane poznat, vnitrni strana jde videt pekne a tam to, okem, vypadalo uplne rovne.

Gumy na tech origo 19" jsou Protenza RE050 a jsou naprosto zniceny, spaleny i bocnice docela, vse a s nima to nedela, ty novy na 18" jsou Nexen N9000, jsem si rekl, ze korejsky auto by mohlo prezit korejskou gumu.

Asi by nekdo mohl tvrdit, ze hyundai ma stred 67.1 a 350z 66.1, ale podle zkusenosti na usa forech i moji ten stred sedi presne (pritom podle tech udaju co se daji dohledat na webu by to nemelo vubec jit nasadit). Kdyz jsem na jinem aute mel kola co o 1mm nesedeli, tak jsem s tim na tom naboji mohl fakt rukou pohnout nahoru a dolu kdyz to nebylo prisroubovane, tady ne.
Tak je mozny, ze treba nejdou na ten stred nasadit poradne a proto je ten problem, to zkusim premerit jeste suplerou priste.

evlo

Příspěvek od evlo » 26 kvě 2015, 21:48

Tak jeste je moznost, ze ty kola nekdo prevrtal z 66.1. na 67.1 a je to nejaka obvykla uprava, proto to vice lidem podle ohlasu na netu sedi a me to proto dela. To je asi i pravdepodobne. Dokonce jsem si vsiml, ze ty kola nemaji uplne stred klaty, ale maji tam mezery z vnitrni strany, ale nikde jsem Touring v2 fotku z vnitrni strany na netu nenasel, tak nevim jestli to tak je normalni nebo ne, stejne tak nevim to vrtani stredu kola pro nissan touring v2, protoze interent a informace se rozchazeji.

Samo pokud by byla takto stredova dira upravena, tak te uprave moc verit nejde a je jasne kde je nejspis problem.

jarka

Příspěvek od jarka » 26 kvě 2015, 22:07

Bude to teda trochu s křížkem po funuse, ale z vlastní zkušenosti bych už jetý kola nekupoval (jedině z opravdu ověřenýho zdroje a tak aby sedly na auto bez úprav). Co jsem kdy koupil, tak vždycky nějaký problém a výsledná cena po opravách/úpravách se pak už nápadně blížila nový sadě disků. Má černá můra jsou kola z Evo8, kde jsem musel po koupi dvě rovnat a pak jsem je já vůl ještě nechal stříkat a k tomu ještě dělaný středící kroužky a nová sada šroubů. Když jsem to sečetl, tak mě z toho omejvali. A i tak nebyly optimální, takže šly do světa pod cenou a koupil jsem novou sadu.
Hairdresser car

evlo

Příspěvek od evlo » 26 kvě 2015, 22:33

No, mohlo by se me letos treba podarit koupit nove team dynamics, loni jsem to nedokazal :D (komunikace), mam jen nove dezenty, ale na nich to na zimnich (gumy taky fungl nove) dela taky, AHA, takze nova kola a dela to taky, i kdyz teda mene, proto si rikam, jestli vyhodit nejakych cca 20k za sadu rozumnych kol je dobry napad, nikdo me totiz nezaruci, ze to dokazi obout, vyvazit a upevnit na auto aby to fungovalo.

A to, team dynamics vyrabi kola presne na auto, zadne krouzky atd. Ale jsem tak znechucen, ze me to prijde jako vyhozeni penez, protoze uz ani vlastne neverim, ze na novych to delat nebude :( - proste 10k stali gumy a narvat dalsich 20 do toho s tim, ze MOZNA to pomuze, mozne NE me prijde docela silene uz

Jinak ty origo kola jsem upevnil tema maticema co upevnuji ty nissan kola a nedelalo to, takze tim, ze me v hyundai ty originalni matice ukradli a dali tam tyto shity to take neni.

Tobe ty nove kola pomohli a je to perfektni bez jedine vibrace jako na te sade z vyroby?

jarka

Příspěvek od jarka » 26 kvě 2015, 22:46

Dneska bych vzal braidy - podle mýho optimální poměr cena výkon a udělají přesně jaký chceš et i středovou díru (vzhled neřeším). Jinak jsem taky mýval jedno šišatý kolo, který po vyvážení bylo na nule, ale stejně házelo (už od pohledu). Zkus ještě nechat kola roztočit na vyvažovačce a kouknout jestli není šiška. Jestli ta vyvažovačka je tak super jak píšeš, tak je to asi zbytečná poznámka - ale kolo by mělo být upnutý za vnitřek středový díry ne za vnějšek jak to často dělají na obyč vyvažovačkách (venkovní část středový díry může být jen hrubějc opracována na krytku).

ad. nová sada: jo od tý doby je to cajk. Ale ještě jsem zjistil, že mám nějaký šišatý náboj na pp kole ale když utahuju vždycky nejdřív horní šrouby a pak další tak je to ok.
Hairdresser car

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Re: Kola a gumy - jde to zaridit aby nevibroval volant ve 11

Příspěvek od Awatar » 27 kvě 2015, 10:19

Pokud umí toho huntera používat, tak šišatý kolo najít musí, stejně tak musí umět udělat optimalizaci sestavení pneumatiky s kolem. Na Jarově v pneuservise umí dobře diagnostikovat pokud je problém v pneu, nebo v diskách.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

evlo

Příspěvek od evlo » 27 kvě 2015, 17:47

me nedala ta stredova dira furt a zkusil jsem to co nejlepe premerit a
tohle se fakt muze stat jenom me Obrázek (ale kdyz to narvu uplne na ten naboj bez srobu, tak s tim nahoru a dolu, samozrejme nepohnu, protoze se ty sikme plosky zrejme potkaji)

Asi jako docasne reseni nez koupim funkcni kola by mohlo byt to utahnout na vic nez predepsany moment :/

Tak jsem vygooglil foto naboje Zka, moc to neslo, ale tady http://image.superstreetonline.com/f/18 ... el_hub.jpg jde videt, ze ten stred je rozhodne delsi nez 6mm (a tezko rict jestli je vubec na konci zkoseny.

Jinak samozrejme reseni jsou podlozky, ale je zas dalsi vec navic co muze delat problemy.

Fotka zkoseni kola
Obrázek

Nebo me jeste napadlo teda reseni dat na naboj uzsi brzdove kotouce :D a nechat zvetsit diru v disku je to redneck a jest to bude odlehceny :D
Naposledy upravil(a) evlo dne 27 kvě 2015, 19:45, celkem upraveno 1 x.

Deri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deri » 27 kvě 2015, 19:19

A co tam dát nějaký jen pár mm vysoký podložky, který by ti udělali změnu středový díry? :idea:
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)

ZXman

Příspěvek od ZXman » 27 kvě 2015, 21:15

tohle bych resil podlozkama, mam je na nekolika autech a bez problemu, cena cca 3000Kc, nevyhoda minimalni tloustka 18mm ale zase si rozsiris auto pokud ti tam nic nezavazi
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

evlo

Příspěvek od evlo » 27 kvě 2015, 22:01

Tak to jsou zas dalsi problemy, jak potencialni, tak jasne - stefy. To me prijde mene narocne zkusit najit nejakou firmu co umi rozsirit tu stredovou diru co to udela.

Moje idea je to nechat rozsirit na 80mm a pak vymezit krouzky, tim se snad zbavim velke casti toho zkoseni, jak moc presne to dokazi udelat a co to stoji, tot otazka.

Nejvetsi vtip je, ze cele 18 jsem kupoval jen proto, ze jsem si myslel, ze bude problem auto prodat a tak jsem tam chtel dat neco na cem bych rad jezdil, vedet, ze to bude takovy ojeb, tak to snad prodam radeji na tech sjetych dotrhanych 19 levneji s tim, ze ojeb s prezutim bude na kupujicim no.

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 28 kvě 2015, 09:05

Bych nechal upravit tu středovou díru v kolech přesně na rozměr vhodný pro tvoje auto (67,2+-0,1), pokud to bude udělaný na soustruhu a dobře se to upne, tak není důvod, proč by to mělo dopadnout špatně. Stejně se to dělá i při výrobě kol, když se vyrobí kolo, tak tam taky nemá přesně tu díru, ale strojově se pak upravuje.

Rozhodně to nedotahuj na větší než doporučený moment, protože jedinýho čeho dosáhneš jsou natažený šrouby a pak upadnutý kolo. Dále bych pak s timhle setupem nejzdil, dokud s tim něco neuděláš.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

evlo

Příspěvek od evlo » 28 kvě 2015, 10:55

No jo, ale kdyz to vybrousi na spravnou velikost, tak to bude furt na naboji sedet tak maximalne pul milimetrem podle me

Samo stim nejzdim co jsem to zjistil, hlavne teda proto aby to nejak nerozjebalo ten naboj na ktery se dava kolo.

ZXman

Příspěvek od ZXman » 28 kvě 2015, 15:00

naboj mas kratky tva uvaha s vymerovacim krouzkem je spravna

podlozky pouzivam nepruchozi se steftem a matkou
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

evlo

Příspěvek od evlo » 28 kvě 2015, 18:57

Hmm, tak jsem to dneska zase nezvladl, byl jem v tom servise e1 cartronic, kde jsem to puvodne nechal vyvazit, vsechno jim ukazal a rekl, ale asi ne dost dobre, ze to nesedi na naboji proste nechteli akceptovat. Tak me jeste stahli o dalsi penize, ale nic se nevyresilo. Tak asi takove doporuceni, ale nebyl jsem nejak asertivni a obecne mam proste problemy s komunikaci, takze to berte s rezervou. Navic asi kdyz tam prijede clovek na normalni prezuti, tak to vyvazivat dovedou - jen ja zas musim resit nejakou extra nesmyslnou blbost.

Beaver

Příspěvek od Beaver » 29 kvě 2015, 21:58

Nevyřešilo problém = reklamace a chtít peníze zpátky (minimálně za jejich poslední akci). Není co řešit.

Denis

Příspěvek od Denis » 30 kvě 2015, 10:11

Ahoj,

já s tím zkušenost mám a ne jednu:( Jde nesjpíš o to že jsi vyměnil kola ale ne ten "zbytek", mluvím ted nejen o vystřeďovacích podložkách (cena cca 50kč kus) ale hlavně jsi tam nechal původní šrouby který dělaj tu největší neplechu. Doporučuju vyměnit tyhle dvě věci a hned to pojede jak má:) Já mám momentálně stejnej problém na mém daily driveru a vím že je to na 100pro šroubama. Kola jsou vyvážená a gumy jak nový, ale šrouby už jsem vyměnit nestihl a ted to hází od 110 do 160 jak kráva. Ale jakmile tam dám zpátky letnáky u kterých vím že šrouby pasujou přesně, tak je klid. Už jsem to řešil několikrát na různejch autech( kola měním na autech celkem často) a vždycky to byla příčina kterou vyřešila investice cca 1500,,- za šrouby podle typu kol (úhel hlavy matky či co) a vystřeďovací podložky pokud nemá kolo stejnou středovou díru. Samozřejmě nic není na stopro ale na tvém místě bych to minimálně ověřil(v servisu kam jezdím to vždycky kontrolujou). Tedy jestli jste tu už neřešili nebo už jsi to nezkoušel, nečetl jsem komplet celý...

evlo

Příspěvek od evlo » 15 čer 2015, 15:30

Tak jsem ignoroval Jarkovu zkusenost a zkusil to nechat nakonec opravit.
Pry ten predchozi majitel fakt diru zmenil na 67.1, ale cela ta dosedaci plocha byla pry nasikmo vuci kolu - axialne vyosene :).

Nicmene furt to dela, pri 110 a 220 nejvic. Asi je to teda lepsi nez pred opravou, tohle tezko takto soudit, protoze me to predtim fakt vadilo a jezdil jsem max 90.

Moralni ponauceni je - nekupovat pouzita ani kola.

Obrázek

Odpovědět