350Z papá olej
Moderátoři: Amigo, riderhenry
350Z papá olej
neřešil jste již někdo u zetka spotřebu oleje? Když jsem ho koupil tak to bylo v pohodě a teď je to čím dál horší. Zajímavé je že jeden den nastartuju a modře to nečoudí a pak nastartuju druhej den a je to jak Liazka
dokonce se rosvítila diagnostika motoru a byla tam lamda na druhé řadě válců tak mám podezření že to dělá jen jedna strana. Ptám se zda to není jen něco banálního než půjde motor ven. Díky za rady
Re: 350Z papá olej
Viděl jsem praskle písty mezi krouzkama dost často se to stávalo ještě v zaruce . Většinou jízdou na okruhu a blbej oil
Čau,
sundej sání a posvit do hlav na ventily jestli jsou mokré nahoře u dříků. Pokud ano tak jsou ko gufera na ventilech (u mě to tak je) a olej ti teče do válců a zalepil ti pístní kroužky, ty jsou nebo budou časem připeklí.
sundej sání a posvit do hlav na ventily jestli jsou mokré nahoře u dříků. Pokud ano tak jsou ko gufera na ventilech (u mě to tak je) a olej ti teče do válců a zalepil ti pístní kroužky, ty jsou nebo budou časem připeklí.
máš chladič oleje nebo měřák teploty ? koukl bych na kruhy většinou bývají "zapečené" .... 2 moje motory co sem rozdělal a žraly olej měli ty kruhy zapečené ...
Merak teploty nemam
zapecene kruhy sa daju nieked este uvolnit. Trveba umerat tlaky, naslednne ak bude v niektorom z valcov nizssia kompresia naliat trochu oleja zvrchu a znovu zmerat tlaky- ak stupnu tlaky tak, vybrat sviecky, naliat do kazdeho valca 0,5 az 1dl petroleja a nechat do druheho dna posobit a znovu zmerat tlaky. ak stupnu boli pripecene kruzky. Pred dalsim jazdenim vymenit olej (bude v nom steceny ten petrolej)
ja jen že bys věděl kolik máš teplotu oleje v plne zátěži tak nic.... pokusy s petrolejem sem slyšel ale za mně asi jednodušší motor preventivně rozebrat, omrknou vyčistit, přetěsnit... skoro nic to nestojí a víš přesně co tam máš....a nový těsnění motoru neublíží
... případně ještě zkusit vyčistit motor vodou do sání ....
ten petrolej do valcov je naopak lacny a neskodny ak ten nepomoze potom sa moze rozoberat celkom iste. tento postup mi svojho casu aplikoval dlhorocny a vynikajuci mechanik priamo v Nissan servise na Primere GT a pomohlo
díky za rady
vrhnu se na to 
měřil jste si někdo na Zetku tlaky? kolik jste naměřili?
To máš nějak upravený bo co
workshop data píšou 12.8 a já naměřil 12,1 na 5ti válcích a na 6tým čistokrevnou nulu 
V tom pripade nevim, co resis... rebuild je jasny. Jinak by tech 12baru bylo OK.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
...tam bude dira v piste....
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
keby bol KO ventil ..tak to nezere tolko oleja...
mam dobry merak bez ztrat, kdysi jsem si koupil sadu s nastavcema a musel jsem ho vratit, merilo to malo protoze to hodne zvetsovalo kompresni prostorZdenal3D píše:To máš nějak upravený bo coworkshop data píšou 12.8 a já naměřil 12,1 na 5ti válcích a na 6tým čistokrevnou nulu
jaky mas ty?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Mě to měřil kámoš a nevím co má za měřák. A uštípl se ventil jen mě zajímalo jestli těch 12,1 na ostatních bylo OK. hlavy už jsem poslal na repas a teď jestě asi zkusím sehnat někoho kdo udělá válce 
Nenapadá někoho kde sehnat nové písty + kroužky o 0,5mm na průměru víc? Je vůbec nějaké jiné řešení než kováky? Našel jsem toto v USA, ale cena se mi zdá dost nízká a nechtěl bych tam dát nějakej s#!* http://www.ebay.com/itm/Fits-Infiniti-G ... d7&vxp=mtr
předem díky za rady
předem díky za rady
origo +0.2mm ti nestaci?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Právě se bojím že to nebude dostačující a nechci se dostat do fáze že koupím +0,2 a potom to bude málo a budu muset někde zase nahánět +0,5. Upadla mi keramika ze svíčky a není to zrovna málo poškrábaný
Ja nevidím důvod bát se kovaných pístů měl jsem je na dvou motorech a ani jeden nebral olej nebo nevydával špatné zvuky při studených startech. Do dalšího motoru který budu stavět pujdou opět kované věci.
Nech to pořádně přeměřit o kolik musíš nechat zvětšit vložky a hodnotu porovnej podle vyráběných pístů at nemusíš nechat dělat speciální rozměr na zakázku.
Nech to pořádně přeměřit o kolik musíš nechat zvětšit vložky a hodnotu porovnej podle vyráběných pístů at nemusíš nechat dělat speciální rozměr na zakázku.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ten blok ... to je nikasil ..??
(ze tam by som sa uz toho vrtania +0.5 hadam aj trochu obaval..)
(ze tam by som sa uz toho vrtania +0.5 hadam aj trochu obaval..)
má to vložky takže by to mělo bejt v pohodě. A kováků bych se taky nebál jen mi přijde zbytečný do toho tolik investovat když nijak nebudu navyšovat výkon