Koupě 350z poraďte
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Koupě 350z poraďte
Ahoj po dlouhém hledání S2000 což je pro mě sen který bych si chtěl splnit uvažuji ještě o 350Z protože Ska prostě nejsou nikde na pordej v cenovce kolem 300 tis takže musím ještě šetřit ale po Zdovi pokukuju a musím říct že se mi taky celkem zamlouvá co mě ale odrazuje že apříklad v Top gearu se snesl na Zeda docela velký Hate a když jsem koukal na zdejší příspěvky na českých klubech z roku 2009 kdy dost lidí mělo problém se spojkou kdy auto mělo najeto 40 tis km a spojka šla ven už po 3tí a podobné zkušenosti docela mě to odrazuje spojka zrovna u Zeda není levná je pravda že příspěvky tohodle typu byly spíše na model z roku 2003 tak mě zajímá ti co tu mají Zdko konkrétně model 2004 který bych kupoval i já jak na tom se servisem je co vše odchází dá se tomu nějak předejít skutečně je to takovej problém?
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě 350z poraďte
Ty chceš Zetko pod 300k ?? Tak potom neočekávej super stav
Pod 300k je většina US modelů s malými brzdami atd.
Co se týče spojky, tak asi záleželo na odbornosti montáži, značce dílu a zacházení řidiče. Nějak nechápu, jak někdo mohl odrovnat 3 spojky na jednom autě (pokud to tedy byla série atmoška)
Více snad dodají majitelé, toto je jen můj skromný postřeh.
Co se týče spojky, tak asi záleželo na odbornosti montáži, značce dílu a zacházení řidiče. Nějak nechápu, jak někdo mohl odrovnat 3 spojky na jednom autě (pokud to tedy byla série atmoška)
Více snad dodají majitelé, toto je jen můj skromný postřeh.
350Z je spolehlive auto a i dily jsou oproti konkurenci levne. Spojka stoji 10tis. kc, sada spojky s jednohmotym setrvakem 25tis. kc. Hruby najezd spojky je cca 50tis. km dle stylu.
Takze setrvak/spojka je jedna z veci, co te muze cekat. Brzdy muzou byt horsi, kotouc 1800 kc, desky lepsi cca 4000 kc. Na kazde 350z je dobre dat chladic oleje, v serii to dost pece (nektere kusy pak zerou olej, bacha). Cena cca 6000 kc za kit. Jinak filtry, oleje, atd. stoji vse par korun, podvozkove je to dobre dimenzovane a drzi to. Kdyz tehle par veci udelas, bude to spolehlive a zabavne auto.
350Z jsem mel taky jako velkeho favorita (za me jedno z TOP rwd aut v pomeru cena/vykon), ale nakonec rozhodla touha po S2000, jen dily jsou drahsi, vyber aut taky horsi a cena samotneho auta taky vyssi...
PS: Slusne EU Zetko z prvnich rocniku jde koupit okolo 200-250tis. kc naprosto bez problemu. Jedno od nas tu i skoncilo na foru...
Takze setrvak/spojka je jedna z veci, co te muze cekat. Brzdy muzou byt horsi, kotouc 1800 kc, desky lepsi cca 4000 kc. Na kazde 350z je dobre dat chladic oleje, v serii to dost pece (nektere kusy pak zerou olej, bacha). Cena cca 6000 kc za kit. Jinak filtry, oleje, atd. stoji vse par korun, podvozkove je to dobre dimenzovane a drzi to. Kdyz tehle par veci udelas, bude to spolehlive a zabavne auto.
350Z jsem mel taky jako velkeho favorita (za me jedno z TOP rwd aut v pomeru cena/vykon), ale nakonec rozhodla touha po S2000, jen dily jsou drahsi, vyber aut taky horsi a cena samotneho auta taky vyssi...
PS: Slusne EU Zetko z prvnich rocniku jde koupit okolo 200-250tis. kc naprosto bez problemu. Jedno od nas tu i skoncilo na foru...
přesně jak píše jagy... teď jsou v inzerci i docela pěkné EU kousky se slušným nájezdem.. Nejvíce se tam sere ta dvouhmota, pokud seženeš nějaké co bude mít už spojku stage1/2 s odlehčenym setrvákem. troufam si říct že by měla vydržet i 100tis normálního ježdění.. z výroby jsou ty OEM spojky poddimenzované a oppavdu moc nevydrží.. slabinou jsou ještě i ložiska, měl jsem tu čest měnit...(cca 2tis kus) na co si dát bacha tak na olej, jaký tam byl dáván.. pokud 10w-40 dle manuálu tak ruce pryč - jak píše jagy, je tam poměrně malá olejová náplň plus absence chladiče, degradace oleje této speficikace plus podle manuálu výměna 15tis km - hodně lidí co tomu moc nerozumí se tím řídí a to ten motor je na dobré cestě k zadření... S autem jsem najel hodně a musim říct že je to držák.
S koupí problém nebude sehnal jsem za 310 tis ve slušném stavu a má najeto 68 tis km takže spojka podle mě určitě bude čekat ale měl jsem strach právě z toho abych to neměnil každé léto S2000 je právě auto které chci ale bohužel tu nic prostě není za 300 tis a tak jsem si říkal že bych zkusil jinou značku a uvidím jak budu spokojený o oleji jsem slyšel že má Ztko malou vanu a může se stát že když člověk opravdu jede na krev tak se přelije a může se zadřít motor pár lidem se to už snad i stalo tak nevím co je pravdy na tomhle další z věcí co by mě ještě zajímalo je zda se při výměně musí vyndat motor je to pravda prý se to nějak komlikovaně mění ale zase jiní lidé na forech říkají že naopak se spojka u Zeda mění dobře
tak jsem z toho trochu nesvůj
nevim jak to mas, ale pokud to ma byt tvuj prvni sportak... jak to tak se zetkem mel, kdyz jsou kacky na provoz je to ok, ale kdyz ne, neni to uplne idealni ucit se na zetku. provoz neco stoji, auto neni uplne blbuvzdorny co se tyce servisu a jizdnich vlastnosti. motor umi se zadkem pekne zacvicit, esko podle me bude daleko vic ostrejsi, pretacivejsi. ale zase ma velkou vyhodu, ze neni tak velky a tezky jako zetko.
jinak potvrzuju, kdyz koupis dobry kus, je zetko ok. obecne je dobry si o aute neco precist, ale nebrat to zas tak moc vazne, realita neni tak horka a treba o zetkach sem si precet hodne nesmyslu, hlavne na tema spojky (musis vyndat motor a cela ta sranda stoji 80-90tis. ale realita je kolem 30, kdyz delas i setrvak a das to jinam nez do nissanu)
jinak potvrzuju, kdyz koupis dobry kus, je zetko ok. obecne je dobry si o aute neco precist, ale nebrat to zas tak moc vazne, realita neni tak horka a treba o zetkach sem si precet hodne nesmyslu, hlavne na tema spojky (musis vyndat motor a cela ta sranda stoji 80-90tis. ale realita je kolem 30, kdyz delas i setrvak a das to jinam nez do nissanu)
sundas prevodovku pouze,brnkacka. je to prace rekneme za 2-3tis.
vsechy verze maji 5l motoroveho oleje a problem s odlitim nebude (pokud nemas na aute sliky). spis je problem ve vysoke teplote a nevhodne specifikaci oleje (5W30), kdy to pak nemaze pri vysoke zatezi. nejlepe dat chladic anebo jezdit 10W60 atd.
vsechy verze maji 5l motoroveho oleje a problem s odlitim nebude (pokud nemas na aute sliky). spis je problem ve vysoke teplote a nevhodne specifikaci oleje (5W30), kdy to pak nemaze pri vysoke zatezi. nejlepe dat chladic anebo jezdit 10W60 atd.
To mě docela uklidňuje co tu píšete do teď jsem jezdil s CRX vtec tady co měl Libas nějakej pátek už jezdím
Ztko by bylo moje v pořadí už 6 auto. S tou spojkou počítám že se v budoucnu dá jiná ale zarazilo mě že jí někdo měnil hned po cca 8 tis třeba znovu a to už bych teda nechtěl dát 30 tis zase za novou po tak krátké době. Jezdím ostřeji spíš okresky a spíš bych to měl tak na parádu a ježdění srazy hezký počasí žádnej extrém někde na okruhu nebo sprintech. Takže bych byl schopnej si to v pohodě vyměnit v dílně sám pokud tedy nemusí motor ven tak je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) Sabrio dne 05 kvě 2016, 20:10, celkem upraveno 1 x.
8 tis je blbost, ja spojku tipuju tak na 50-100tis. km, ze vydrzi.
Jako i kdyby vydržela 30 tis tak je to pro mě v pohodě protože to najezdím zhruba tak za 6 let
auto by to bylo jenom na léto přes zimu garáž a na courání po krámech mám civica 6g 1.4 takže tohle bych měl opravdu jenom na hezký dny.
Z je fajn ,ale na dost věcech se sětřilo vté době. Dost bude záležet na předchozím majiteli.
Naše jsme koupili celkem slušně, ale mělo mít poruchu motoru to se naštěstí nepotvrdilo a byla to blbost,ale i tak aby bylo v super stavu se tam pěkně zahučelo.
TO máš větší oil vanu od Stillen, podložku pod sání, desky, gumy, komplet oleje kvalitní, závodní brzdovku (jinou nemá cenu dávat)., rozleštění, nové výbojky xenonů, nové svíčky, pak tam nefunguje nebo blbne stahování okna- výměna uhlíků, zlobil zámek spolujezdce rozebrání do mrtě a složení s namazáním, vzpěry kufru,budíky opravit, nový exentr na geometrii a geometrie. Co tu bylo 30 v obálce na prvotní opravy je fuč a to nepovídám o dalším co se kupovala vana,plenum a aby to trochu jelo svody a katy.
převodovky nejsou žádnej zázrak co se vidliček a synchronů týče. Lepší model 2004/5 a novější je už vylepšená tu máme zatím není problém.
Kup ho jen pečlivě vybírej za ty prachy opravdu lepší RWD moc není vše alespoň o kilo dražší. Nepočítej ,že to extra pojede, sedačky nejsou pro mě žádný zázrak, podvozek je super,že ani originál moc nepotřebuje.
Spojka tě čekat asi bude,ale pokud nejsi každodení drifter a dáš třeba lepší tak ji pravděpodobně nebudeš dělat hodně dlouho.
Olejožrout bývají často náš motor není uvnitř extra čistý, ale na štěstí se zdá olej nebere
Naše jsme koupili celkem slušně, ale mělo mít poruchu motoru to se naštěstí nepotvrdilo a byla to blbost,ale i tak aby bylo v super stavu se tam pěkně zahučelo.
TO máš větší oil vanu od Stillen, podložku pod sání, desky, gumy, komplet oleje kvalitní, závodní brzdovku (jinou nemá cenu dávat)., rozleštění, nové výbojky xenonů, nové svíčky, pak tam nefunguje nebo blbne stahování okna- výměna uhlíků, zlobil zámek spolujezdce rozebrání do mrtě a složení s namazáním, vzpěry kufru,budíky opravit, nový exentr na geometrii a geometrie. Co tu bylo 30 v obálce na prvotní opravy je fuč a to nepovídám o dalším co se kupovala vana,plenum a aby to trochu jelo svody a katy.
převodovky nejsou žádnej zázrak co se vidliček a synchronů týče. Lepší model 2004/5 a novější je už vylepšená tu máme zatím není problém.
Kup ho jen pečlivě vybírej za ty prachy opravdu lepší RWD moc není vše alespoň o kilo dražší. Nepočítej ,že to extra pojede, sedačky nejsou pro mě žádný zázrak, podvozek je super,že ani originál moc nepotřebuje.
Spojka tě čekat asi bude,ale pokud nejsi každodení drifter a dáš třeba lepší tak ji pravděpodobně nebudeš dělat hodně dlouho.
Olejožrout bývají často náš motor není uvnitř extra čistý, ale na štěstí se zdá olej nebere