quad VS motorka

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 24 zář 2008, 09:33

.. a kdyz uz tu padly pojmy:
- atmosfericky motor
- motor uprostred
- nahon na zadek
Tak jsme se dostali k moji dalsi oblibene hracce - ctyrkolky (=quad = atv). Vetsinou maji v zadu specialni diferak "svarosvor" (pojem prevzat z drift-forum :)), takze co se tyce hrani na jakemkoliv povrchu a za jakehokoliv pocasi je to fakt psina 8)
Takze kdyz uz se debatuje mezi GT-R a NSX, tak ja to rozstipnu: Suzuki LTR-450 :D :D :D
Nissan 350Z

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 24 zář 2008, 13:33

Nez ctyrkolku tak radeji krosku nebo motarda, precejenom je to obratnejsi a vetsi psina. Alespon mne to vic bavi, a to sem na krosce ani motardu jeste nejel! :lol:
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Smayk

Příspěvek od Smayk » 25 zář 2008, 08:05

Já jsem mìl ètyøkolu pùjèenou a musim øíct že moc nadšenej jsem z toho nebyl,zato taková YAMAHA(aby to tady nebyla samá hùùn-dááá :wink: ) YZF400 je proti tomu nesrovnatelný adrenalin.
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

Amigo

Příspěvek od Amigo » 25 zář 2008, 09:34

byli jsem si zajezdit na quadech, pak jsem mel pujcene nejake motorky, nejaka husqvarna 2takt, honda 900rr, yamaha bullbog
a musim rict ze me nebere ani jedno
- ATV je nakokot, ptz ma vysoko teziste a cele se tak nejak blbe naklani a tak...
- 900rr jede jako krava, az moc rychle na me.
- bulldog pekne svezeni, takova pohodicka, zadna zbesilost, takze OK
- kroska byla vicemene vpohode, ale dosel mi benal, takze mi zazitek trochu posramotila ta prochazka zpatky

motardy se mi libi ale nejel jsem, takze nemuzu soudit...

Smayk

Příspěvek od Smayk » 25 zář 2008, 11:36

To mì na ètyøkolách taky sere,že je to takový nestabilní,ale zase co øíkali kluci,tak když si na to prej zvykneš,tak to de :wink:

Vaòas nám k tomu nìco øekne ne,ten jí tady prodával.
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...
Obrázek

Amigo

Příspěvek od Amigo » 25 zář 2008, 11:50

zvyknes si i viset ze :-) ale sere me na tom vic veci na ktere se da zvyknout, napr. pozitivni zpetna vazba na brzu, ovladani plynu palcem me moc nebralo, myslel sem ze mi upadne po pul hodine jezdeni...
na ceste to moc nejede

Zdenda

Příspěvek od Zdenda » 25 zář 2008, 13:20

Presne, jak vsichni zminujete - u ctyrkolky je jakoby divne to teziste, clovek, co jezdil na motorkach proste porad hleda moznost, jak se polozit do zatacky a ono to nejde :-).
Nicmene jsem mel moznost se projet (vzdy alespon nekolik set km) na spouste motorek (VFR 750, FZR 1000, GSF 650, GSXR 1000 K7, GSXR 1300 K8, M800, C800, M1800, i nejakej motard atd.) a na ctyrkolky jsem presel, aby me to nelakalo jezdit v rychlostech v kterejch se uz ma spis litat.
Kdyz uz si clovek zvykne, ze proste projet prudkou zatacku vic jak 50km/hod je velke dobrodruzstvi a ze musi rozhodne pracovat se svym tezistem, tak pak uz ho ceka jen sama radost:
Jezdit napr. po desti po meste = kazda zatacka pekny drift
Jakykoliv placek s hlinenym povrchem = opet spousta radosti v kazde zatacce
Vhodne meze mezi poli = kdo dal doleti..

.. a finalni argument pro motorkare:
Kdyz hodne chci, tak se necha jet i vetsinu casu jen po dvou kolech, ale narozdil od motorky si muzu behem jizdy vybrat ktere - dve zadni X dve prave X dve leve :twisted:
Nissan 350Z

Amigo

Příspěvek od Amigo » 25 zář 2008, 13:55

jak sem psal vyse, zvyknout se urcite da, to nepopiram. To ze je to nakokot byl takovy prvni dojem kdyz na to sednes a chova se to jak koza
S tou rychlosti to chapu, ja mam s rychlosti taky "problem"...

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 25 zář 2008, 18:09

No ja s rychlosti problem nemel, jednou jsem si otestoval maximalku, obcas jsme za to na vyjezdu proste zabral, ale abych jezdil casto treba nad 150, to se rict neda. Na motorkach me berou zatacky, predevsim. Ale litra bych nechtel, je to zbytecne tezky a vykony, pritom to ma vpodstate stejny komponenty podvozku a brzd... Na motorkach me nikdy nebralo jezdeni po zadnim/prednim kole, ani podobny kraveni, ikdyz jsem toho zkousel plno... Ale proste pozitek z jizdy, ten se neda srovnavat s moc autama.

Ctyrkolky jdou uplne mimo me. Jezdil jsem na pousti a je pravda, ze driftem se da projet vsechno, ale to i na krosce... Nevim, proste me to neoslovuje. 4 kola = auto. 2 kola - motorka. Nic mezitim pro me neni! :wink:
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Odpovědět