Fake vs. Origo věci

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Fake vs. Origo věci

Příspěvek od Xcriss » 31 říj 2012, 13:16

Tak panove, odsud:
viewtopic.php?f=6&t=3820
je pisecek presunut sem :lol:

Tady muzete debatovat dle libosti...

Ja bych na uvod k tomu, co uz jsem napsal dodal, ze nejde ani tak o to, kdo co prodava, ale o to, kdo co kupuje... Cimz bych se rad zastal Infinitihy v tom smyslu, ze by sem snad mel psat neco proto, aby podporil svuj prodej... Je zcestne a dost debilni ho obvinovat z toho, ze ma nejaky nazor, znam to sam a je to cisty nesmysl... Neco si proste o tom mysli, tak to sem napise. Kdyby chtel agitovat za prodej, asi by to vypadalo jinak...

Byla by skoda, kdyby se Infinity na JDM forum kvuli takove prkotine vysral, protoze ma jako jeden z mala zpoustu zkusenosti se zpoustou dilu...
A vubec, muzete byt radi ze vozi "aspon" to co vozi :smt003

Vic k tomu myslim nemam, ale uvidime, co se tu jeste objevi :lol:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Re: Fake vs. Origo věci

Příspěvek od Kousmen » 31 říj 2012, 14:24

Já se svým nakupováním snažím podpořit výrobce, který podpořit chci a nikdy jsem nechtěl podporovat kopírování, který mimo jiné vede i ke ztrátám u výrobce originálu. Ztráty to nejsou velký, protože kdo koupí kopie, ten by asi nevydržel roky šetřit na originál... Ale i tak bych to sám neudělal a za sprostý kopie si občas troufnu i někoho odsuzovat. To když se tváří, že je to originál. A většina lidí je kupuje právě kvůli tomu... Pokud Takaty chci, tak klidně budu o chlebu a soli proto abych cíle dosáhl a to mnohokrát radši než si pohodlně koupit kopii. Pokud je to povolená replika což se často nestává, pak proti tomu nic nemám.
Můžu uvést i příklad. Koupil jsem auto s kýčovitým volantem a chtěl Nardi. Mohl jsem se rozhodnout mezi kopií a originálem s cenovým rozdílem několik tisícovek, což je pro mě dost velká částka na to, abych pár měsíců šetřil. Mohl jsem mít stejnej vzhled hned, ale neunesl bych ten pocit a vlastně jsem o tom ani neuvažoval. Chtěl jsem přece Nardi ne? Ne jen kvůli vzhledu, ale i kvalitě a historii značky a tak jsem rok jezdil s tím původním než došlo na koupi originálu a jakou mi udělal radost, to si ani nedokážete představit. Stálo to za to a stejně tak bych to udělal i s Takatama.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 31 říj 2012, 16:23

ja uz som sa k tomu vyjadril dostatocne. Nemyslim si ze je dovod aby sa Infinity tu na to vysral.
Pokial je tych predanych fejkovych pasov v CR tak malo - naco sa toho drzat. Zbytocne si tym podla mna kazit meno- dal by som si na stranku originaly s podrobnym popisom rozdielov medzi fake a original a upozornenim na vsetky rizika netestovanych, neatestovenych fake vyrobkov. Pokial to je inak a myslis si ze predavat fake aj ked s upozornenim na to ze to je fake je sice korektnejsie ale stale spatne.
Ak sa niekomu javi ze origo kvalitne pasy od cca 100,- Eur su drahe tak nech si radsej da tych 1800,- Kc co stoja do kvalitnejsich gum, brzd a pouziva seriove pasy, myslim si ze pre toho su aj tak na okrasu a dodavaju len image "zavodnika" a su to tak ci tak vyhodene prachy.

theodorik

Příspěvek od theodorik » 31 říj 2012, 17:35

infinity píše: Porad zapominate ze poptavka tvori nabidku, proto tady mame to co mame...
toto bych podtrhl. jednotlivec to asi nemůže moc změnit, asi stejně jako dát hlas ve volbách. Pro dobrý pocit super, statisticky vzato však k ničemu.
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

Reinwald

Příspěvek od Reinwald » 31 říj 2012, 17:42

Myslím si že je to stejná věc jak u disků. Někdo chce ten určitej vzhled a koupí si roty. Na kvalitě mu nezáleží a jde mu hlavně o cenu, styl a o to jak auto s kolama vypadá.
Někdo zase bude pulku života jen o chlebu, ale nakonec si koupí original kola protože by neunesl to že má jen kopie. Jak píše Kousmen jde o pocit, toho kdo má kopii bude pořád žrát že je to jen kopie :D

Navíc záleží co člověk kupuje, ale jak píše Infinity, když se dá sehnat karbonovej lip za cca 4 tisíce tak proč kupovat originál od spoon za 13 tisíc.
shatsu.cz

Sumisu

Příspěvek od Sumisu » 31 říj 2012, 17:57

Když už se nakously i origo/fake kola. http://www.youtube.com/watch?v=BJeFB6SR ... re=related
Honda CRX EE8 1.6 110kW - Prodáno
Honda Civic EJ9 1.4 55kW - Daily

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 31 říj 2012, 18:31

Nemam nic proti "alternativnim" vyrobcum, v rade pripadu vyrobky vubec nemusi byt spatne, protoze uprimne receno, na nekterych vecech neni moc co vymyslet. Dnesni "trh" je jen takova hra na emoce a znacky, temer nejde dohledat kdo, kde a co vyrabi a kdo koho vlastni. Vsem prijde OK za dolar vyrobit v Cine a za 100 prodat jinde, velke znacky nevyjimaje a vsichni tleskaji optimalizaci -- deprivanti a otroci algoritmickeho mysleni.

Kdyz bych vzal zrovna ty nestastne pasy, takze zelena barva je jen zalezitost stylu, na popruzich toho neni moc co vymyslet (tkaninu pravdepodobne vyrabi nejaka jina, specializovana firma), a pak uz zbyvaji jen uchyty/prezky a zamek, kde nejaka elementarni mechanicka sofistikovanost byt muze, ale zas bych z toho nedelal rocket science. Samozrejme jsem si vedom toho, ze zalezi na materialech, ale po zajisteni elementarni funkce uz jde jen o optimalizace (nizsi vaha, vetsi pohodli, apod).

Pasy od tchajwanskeho vyrobce nemusi byt (funkcne) o nic horsi nez od "kultovniho" vyrobce (za znacku se holt plati), ale za to, ze na nich je napsano Takata, bych skrtil.
Kdyz na nich bude napsano SupaDupaRacingoBelto, tak je muzu pri vyberu pasu zahrnout do seznamu, ze ktereho ja budu vybirat na zaklade ceny/specifikaci/recenzi/testu/zkusenosti jinych. A budu pritom vedet, ze SupaDupaRacingoBelto si jede na svoje triko a svou znacku a nebudu mit pocit, ze me chce nekdo vojebat.

To vsechno samozrejme za predpokladu, ze i SupaDupaRacingoBelto pasy budou mit certifikace ze zkuseben a homologace pro pouziti v autech. Pokud by zadnou nemely, tak bych je ani nedovolil prodavat. Bohuzel, kdyz se to vezme prilis byrokraticky, tak to dopadne jako u pneumatik, ktere se tu neprodavaji, protoze nemaji E homologaci (homologace pro provoz v US nebo JP jako by neexistovaly).
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 31 říj 2012, 19:35

ja sam sem si poridil do mazdy hlinikovy chladic ktery je udajne kopie koyoradu ale nikde to na nem neni napsano, nikde nema zadnou znacku.
ALE: pouziva se hojne uz dlouhe roky, padne presne jak ma, ma osvedceneho prodejce a byl za bezmala pet tisic i s postou z US takze proc ne...
jak uz sem psal.. pasy by mely mit vysite STRAKATA a bylo by :)

a ono celkove v americe nebo japonsku jsou ty originaly i dostupne cili oni podle mne nemaji az tak potrebu kupovat kopie.
u nas je pruser ze cenu temere cehokoliv zaplatime pomalu jeste jednou za poste,CLU a DPH.
93´Rx-7 FD

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 31 říj 2012, 19:59

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 31 říj 2012, 20:04

Xcriss píše: Pokud nekdo vyrobi "fake" stejne kvality jako origo a bude schopny dat ho za 4x nizsi cenu, nema smysl kupovat origo a firma by dle zakonu trhu zkrachovat mela a dobre ji tak...
Zajimavy pohled na vec. On je jeste trosicku problem v tom, ze originalni vyrobce plati za vyvoj, design, ruzne zkousky, homologace... Ano, treba ma i mnohonasobne vyssi marze a sponzoruje kde co, ale rozhodne ma i mnohem vetsi naklady, i kdyby delal ze stejneho materialu a stejnou kvalitu, o cemz bych teda pochyboval a nemyslim si, ze by vyrobce kopie mel nejakou motivaci delat co nejkvalitnejsi vyrobky - v sazce neni jeho jmeno a nemysli na 10 let do predu, jako velci tradicni vyrobci).

Rikas, ze pro svoje pouziti nepotrebujes originalni kola SSR apod. Docela by me zajimalo, proc teda potrebujes ty jejich kopie? Kdyz uz nepotrebujes zavodni nebo pekna kola, tak si kup nejake levne Alutec, nebo co se da koupit, pripadne si nasetri na svoje "vysnena", nebo je kup z druhe ruky. Tohle je akorat alibismus.

Fakt by me zajimalo, kdy to lidi pochopi. Kolik uz zkrachovalo kvalitnich vyrobcu proto, aby si lidi mohli nahonit ego tim, ze maji ukradene logo na nejake kopii? Kdyz vam zazvoni na dvere cernoch s ukradenou televizi, taky vam nebude hloupe ji od nej koupit, i kdyz bude 4x levnejsi? Vsak on si taky dal tu praci s tim ji stipnout a kdyz to umi prodat 4 levneji, tak at SONY/Samsung/... zkrachuje! :roll:
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

zam3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zam3k » 31 říj 2012, 20:15

Já vidím problém v tom,že používají loga.
Když už to je ,,fake",tak proč sakra použivají origo loga?!?

V češku aby člověk mohl kupovat vše origo(a více to platí o dílech do aut,motorek) je strašně těžký.
Málo z nás má tak velkou výplatu,aby si mohl dovolit jedno kolo za 20 000kč nebo vrazit do motoru a auta jen tak z fleku 300 000.

Je to o kompromisu.
Pokuď kupuju fake díl,tak mi musí bejt jasný,jaké to může mít následky.....
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 31 říj 2012, 20:18

riderhenry píše:Zajimavy pohled na vec. On je jeste trosicku problem v tom, ze originalni vyrobce plati za vyvoj, design, ruzne zkousky, homologace... Ano, treba ma i mnohonasobne vyssi marze a sponzoruje kde co, ale rozhodne ma i mnohem vetsi naklady, i kdyby delal ze stejneho materialu a stejnou kvalitu, o cemz bych teda pochyboval a nemyslim si, ze by vyrobce kopie mel nejakou motivaci delat co nejkvalitnejsi vyrobky - v sazce neni jeho jmeno a nemysli na 10 let do predu, jako velci tradicni vyrobci).
Xcriss píše:Myslis, ze origo stoji tolik penez jen proto, ze na tom vydelavaji 300% ceny? Ne, nekdo musi zaplatit vyvoj, vyzkum, testovani,...
:wink:
riderhenry píše:Rikas, ze pro svoje pouziti nepotrebujes originalni kola SSR apod. Docela by me zajimalo, proc teda potrebujes ty jejich kopie? Kdyz uz nepotrebujes zavodni nebo pekna kola, tak si kup nejake levne Alutec, nebo co se da koupit, pripadne si nasetri na svoje "vysnena", nebo je kup z druhe ruky. Tohle je akorat alibismus.
Sva vysnena kola mam - jsou to XXR 002. Jeste jsem nenasel zadnou znacku, ktera by vyrabela stejny design - vcetne tech renomovanych. :smt001 A kopii bych/jsem si jinak koupil proto, ze se mi libi designem a nepotrebuju performance. Chtel bych jeste jednu sadu kol, ale to uz by byly performance kola hlavne kvuli vaze, a tu proste kopie nikdy nedozenou...
riderhenry píše:Fakt by me zajimalo, kdy to lidi pochopi. Kolik uz zkrachovalo kvalitnich vyrobcu proto, aby si lidi mohli nahonit ego tim, ze maji ukradene logo na nejake kopii? Kdyz vam zazvoni na dvere cernoch s ukradenou televizi, taky vam nebude hloupe ji od nej koupit, i kdyz bude 4x levnejsi? Vsak on si taky dal tu praci s tim ji stipnout a kdyz to umi prodat 4 levneji, tak at SONY/Samsung/... zkrachuje! :roll:
+ 1 :wink:

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 31 říj 2012, 20:19

jak se to vezme fake vs origo.. pokud se daný výrobek neustále vyrábí, tak nevidim důvod proč nešetřit o 2měsíce dýl na origo díl :D například ty takaty pokud kopie stojej 2-2500kč a origo cca 5000 tak nevidim vůbec žádnej důvod kupovat kopie...
u mě aktual to je se sedačkama, chtěl bych Bridy, ale to je taky taková kopie Recara, a i ty recara jsou stejně dost drahý, alespoň ten model co chci, proto mám asi vybráno, ale je to risk v čr je určo nikdo nemá tak nemám jak vyzkoušet a splňujou moje požadavky cenově (rozuměj do 10 000 sedačka )

Jinak pokud se ten díl už original nedělá a člověk chce nový díl tak nevidim důvod proč si nekoupit kvalitní kopii. Jelikož už origo výrobce podpořit moc nemůžu. Tady jsou krásnej příklad kola, na červenym civicu jsem chtěl Sprinthart cp-r, ale jelikož se už nějakej ten rok nedělaj a jetý kola jsou jetý, nikdy u nich člověk neví a navíc jetý origa většinou stojej nesmymsl a nikdo neřekne jestli jsou koplý prasklý a nebo jak, proto mi nevadí koupit kvalitní kopie, v tomto případe roty za 2/3 ceny jetech origo, maj všechny testy a už to nejsou takový sráče jako kdysi. Samo když se danýho modelu nedělaj ani kopie a člověk je vážně chce, tak musí trochu zariskovat.

Takže za mě fejk je ok pokud to vyloženě nejde proti aktuálně vyráběnýmu origu.

bohužel jsme v čr, kde chtěj všichni všechno hned, nejlíp včera a za co nejmíň, tak jsou čajna-tajwan kopie jasná volba, a už se většina lidí nekouká co si koupili za kvalitu, ale můžou si honit péra, že maj advany (skoro celý HC) nebo ty takaty...

abych nebyl úplně mimo, jel jsem ve dvou autech co mělo fejk takaty a jedny držely a druhý se furt povolovaly...
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 31 říj 2012, 20:23

No o tech Advanech ani nemluvim, z toho je mi naObrázek

Woyta

Příspěvek od Woyta » 31 říj 2012, 21:32

Ty Advany mam na aute. Sice jen 16" na vyssim profilu. Uz jsem s nimi vymetl dost der a Trinom se je pokusil zlikvidovat o ocelovou desku. Zatim jsou OK.
Potreboval jsem rychle nejaka levna kola co mi prelezou pres vetsi brzdy. Starsiho jsem nic ve 4x114 nesehnal a Advany nebyli drahe. 17" bych uz radeji kvalitnejsi.

Obcas byva kopie kvalitnejsi nez original. Minuly tyden jsem videl jak dopadlo origo HKS po roce provozu. Kopie ctvrtinove ceny pry funguji lepe.

Levnejsim alternativam se nebranim ale preferoval bych aby se prodavali pod vlastni znackou jako napriklad D2 (dnes XYZ?)
Casto jak znackove, tak neznackove veci jedou z jedne linky. V pripade elektroniky to vidime velice casto. Bez natisteneho loga je to za polovic ci jete mene.

Slisel jsem, ze cinani kopiruji sedacky Bride a nejvyssi model stoji jen asi 10k. Jenze 16k doprava a celnici by to asi neproslo.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 31 říj 2012, 23:29

xcriss píše:XXXXXXXRRRRou e sem nenasel zadnou znacku, ktera by vyrabela stejny design - vcetne tech renomovanych. :smt001 A kopii bych/jsem si jinak koupil proto, ze se mi libi designem a nepotrebuju performance. Chtel bych jeste jednu sadu kol, ale to uz by byly performance kola hlavne kvuli vaze, a tu proste kopie nikdy nedozenou...
tvoje vysnene XXR jsou kopie starych watanabe ze 70. nebo 80. let
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 01 lis 2012, 09:32

Jakych? Rad se poucim, hledal jsem, ale nenasel jsem... :?

Spitfire

Příspěvek od Spitfire » 01 lis 2012, 10:04

- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 01 lis 2012, 10:05

ha, spit byl rychlejší
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

-rattray-

Příspěvek od -rattray- » 01 lis 2012, 10:28

Tak,upřímě řečeno je mi uplně jedno jestli mam na autě něco fake,nebo original,jde mi o kvalitu zpracování a materialu. Třeba v případě pásů takata(replica) jsem byl neskutečně překvapenej jak jsou zpracovaný,vůbec bych se nebal že vydrží mín než original...Sám je jezdim tak vím co říkam,spousty z vás jste ty pasy na živo nikdy neviděl a blafete tu něco o originalu,ktereý má jen jeden blazen z Třebíče :-D a pokud jde o poškozovaní firmy Takata tím že si koupím fake?? To si rozhodně nemyslim,Takata prodá opravdu jen zrnko ze své produkce nám obyčejným závodníkům ,99,998% jejich zisku tvoří dodávka pásů pro většinu japonských automobilek+motorsport(formule1,wtcc apd) Na druhou stranu i ten fake jim dělá reklamu a pokud neni o nic méně kvalitní tak i celkem dobrou...Podívejte se na firmy : K-sport,D2,XYZ..jjedna obří fabrika v taiwanu,jsou to vlastně všechno tak trochu fejky,ale už i ze zemí tohodle typu chodí kvalitní zboží za ktere by se nemusela stydět sebeznámější a renomovanější firma...Společnost Tegiwa,taktéž jeden velkej fake..a kolik lidí žije v tom že má original,o kolech ani nemluvim ty maji skoro všichni fake(rota,drag,advan atd...) :-D Prostě musim vědět co kupuju,když vím že fake je kvalitní a bezproblemový,fozhodně bych do něj šel...Druhá věc je když disponuji prostředky a jsem fajnšmekr a potřebuju mít pocit že mam vše original,to je věc jiná.

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 01 lis 2012, 10:58

Ha, a ja hledal a nenachazel... No - tak ted je jeste najit a nasetrit na ne :D
Ale do te doby si rad vystacim s pomerne kvalitnima XXR 002, ktera jsou asi 100x dostupnejsi :P

jagy

Příspěvek od jagy » 01 lis 2012, 11:08

Moc nechapu tvuj pristup (ktery jsem ti uz popsal v tematu vedle). Na jednu stranu reknes, ze bys neriskoval zdravi s pasy "TAKATA" ale s koly to riskujes a pises, ze ti to staci? Co nejaka soudnost?
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 01 lis 2012, 11:16

s tema kolama neriskuje zadne zdravi... maximalne je ohne/zlomi kdyz se nekde potka s patnikem pri tom nasem "driftovani"
kdejaky plechač pojde drive nez ta kopie pokud se budem bavit o tom riskovani životu.
93´Rx-7 FD

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 01 lis 2012, 11:25

-rattray- píše:Tak,upřímě řečeno je mi uplně jedno jestli mam na autě něco fake,nebo original,jde mi o kvalitu zpracování a materialu.
To je v poradku, jen ze tu kvalitu materialu vetsinou bez specializovane zkusebny nejsi schopen posoudit. Kvalitu zpracovani jeste okem trochu odhadnes, ale vetsinou uz ne to, jestli jsou veci napr. strukturalne pevne. Spousta lidi si napr. kupuje vselijake vyztuhy pod auto, klidne z dobreho material a hezky udelane, svarene, ale zkusenej konstrukter ti pak rekne, ze to nemuze fungovat, resp. ze to v lepsi pripade neskodi, jen to pridava vahu :-) Od toho jsou zkusebny a homologace.
-rattray- píše:Třeba v případě pásů takata(replica) jsem byl neskutečně překvapenej jak jsou zpracovaný,vůbec bych se nebal že vydrží mín než original...Sám je jezdim tak vím co říkam,spousty z vás jste ty pasy na živo nikdy neviděl a blafete tu něco o originalu,ktereý má jen jeden blazen z Třebíče :-D a pokud jde o poškozovaní firmy Takata tím že si koupím fake??
Viz muj prispevek vyse. Ja netvrdim, ze kopie Takaty je nekvalitni. Nevim ani, jestli je kvalitni. Ale nema co pouzivat znacku Takata. At si jede na svoje triko a muzu se tim zabyvat. Dokud vyrobce kopie hodla parazitovat na jmene jine firmy, je to obycejnej grazl.
-rattray- píše:To si rozhodně nemyslim,Takata prodá opravdu jen zrnko ze své produkce nám obyčejným závodníkům ,99,998% jejich zisku tvoří dodávka pásů pro většinu japonských automobilek+motorsport(formule1,wtcc apd) Na druhou stranu i ten fake jim dělá reklamu a pokud neni o nic méně kvalitní tak i celkem dobrou...
Tim se to snazis jen zracionalizovat. Ty informace nemas, jenom si to myslis. Pokud je kopie stejne dobra, nemel by byt problem ji prodavat pod vlastnim jmenem.

U nas je proste problem, ze vetsina veci je za a) o dost drazsi absolutne, a za b), coz je mnohem horsi, napr. 2x-3x drazsi v porovnani k platum, ktere tu jsou.
To je pak opravdu problem, kupovat tradicni znacky - ani nechci rict originaly, protoze stejne vsichni vsechno kopirujou (jestli si nekdo mysli, ze tradicni znacky se neinspiruji u konkurence, tak je dost naivni).
-rattray- píše:Podívejte se na firmy : K-sport,D2,XYZ..jjedna obří fabrika v taiwanu,jsou to vlastně všechno tak trochu fejky,ale už i ze zemí tohodle typu chodí kvalitní zboží za ktere by se nemusela stydět sebeznámější a renomovanější firma...Společnost Tegiwa,taktéž jeden velkej fake..a kolik lidí žije v tom že má original,o kolech ani nemluvim ty maji skoro všichni fake(rota,drag,advan atd...) :-D Prostě musim vědět co kupuju,když vím že fake je kvalitní a bezproblemový,fozhodně bych do něj šel...Druhá věc je když disponuji prostředky a jsem fajnšmekr a potřebuju mít pocit že mam vše original,to je věc jiná.
Tady je vsechno v poradku, K-sport, D2, XYZ, Rota, Drag, ... prodavaji vsechno pod svym jmenem.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Nismo200

Příspěvek od Nismo200 » 01 lis 2012, 11:42

Pallas: +1

Kdyby nebyl konkurenční boj, sotva by byl tak rychlý progress ve vývoji všech segmentů trhu, ale kopírováním bych to nenazval, spíše inovací již zaběhnutého, což čistě FAKE značky rozhodně nedělají, jde jim čistě a jen o zizk z parazitování na ostatních.

Odpovědět