-rattray- píše:Tak,upřímě řečeno je mi uplně jedno jestli mam na autě něco fake,nebo original,jde mi o kvalitu zpracování a materialu.
To je v poradku, jen ze tu kvalitu materialu vetsinou bez specializovane zkusebny nejsi schopen posoudit. Kvalitu zpracovani jeste okem trochu odhadnes, ale vetsinou uz ne to, jestli jsou veci napr. strukturalne pevne. Spousta lidi si napr. kupuje vselijake vyztuhy pod auto, klidne z dobreho material a hezky udelane, svarene, ale zkusenej konstrukter ti pak rekne, ze to nemuze fungovat, resp. ze to v lepsi pripade neskodi, jen to pridava vahu

Od toho jsou zkusebny a homologace.
-rattray- píše:Třeba v případě pásů takata(replica) jsem byl neskutečně překvapenej jak jsou zpracovaný,vůbec bych se nebal že vydrží mín než original...Sám je jezdim tak vím co říkam,spousty z vás jste ty pasy na živo nikdy neviděl a blafete tu něco o originalu,ktereý má jen jeden blazen z Třebíče

a pokud jde o poškozovaní firmy Takata tím že si koupím fake??
Viz muj prispevek vyse. Ja netvrdim, ze kopie Takaty je nekvalitni. Nevim ani, jestli je kvalitni. Ale nema co pouzivat znacku Takata. At si jede na svoje triko a muzu se tim zabyvat. Dokud vyrobce kopie hodla parazitovat na jmene jine firmy, je to obycejnej grazl.
-rattray- píše:To si rozhodně nemyslim,Takata prodá opravdu jen zrnko ze své produkce nám obyčejným závodníkům ,99,998% jejich zisku tvoří dodávka pásů pro většinu japonských automobilek+motorsport(formule1,wtcc apd) Na druhou stranu i ten fake jim dělá reklamu a pokud neni o nic méně kvalitní tak i celkem dobrou...
Tim se to snazis jen zracionalizovat. Ty informace nemas, jenom si to myslis. Pokud je kopie stejne dobra, nemel by byt problem ji prodavat pod vlastnim jmenem.
U nas je proste problem, ze vetsina veci je za a) o dost drazsi absolutne, a za b), coz je mnohem horsi, napr. 2x-3x drazsi v porovnani k platum, ktere tu jsou.
To je pak opravdu problem, kupovat tradicni znacky - ani nechci rict originaly, protoze stejne vsichni vsechno kopirujou (jestli si nekdo mysli, ze tradicni znacky se neinspiruji u konkurence, tak je dost naivni).
-rattray- píše:Podívejte se na firmy : K-sport,D2,XYZ..jjedna obří fabrika v taiwanu,jsou to vlastně všechno tak trochu fejky,ale už i ze zemí tohodle typu chodí kvalitní zboží za ktere by se nemusela stydět sebeznámější a renomovanější firma...Společnost Tegiwa,taktéž jeden velkej fake..a kolik lidí žije v tom že má original,o kolech ani nemluvim ty maji skoro všichni fake(rota,drag,advan atd...)

Prostě musim vědět co kupuju,když vím že fake je kvalitní a bezproblemový,fozhodně bych do něj šel...Druhá věc je když disponuji prostředky a jsem fajnšmekr a potřebuju mít pocit že mam vše original,to je věc jiná.
Tady je vsechno v poradku, K-sport, D2, XYZ, Rota, Drag, ... prodavaji vsechno pod svym jmenem.