Pomoc při výběru auta

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
malakai

Pomoc při výběru auta

Příspěvek od malakai » 06 led 2012, 00:33

Tak po delší odmlce všechny zdravím a opět bych se na vás všechny rád obratil s prosbou a budu očekávat vaše názory a nápady.

Uplynula nějaká doba od toho co jsem měl Imprezu STi. Bohužel musela z domu, nicméně s odstupem času se přiznám, že jsem rád a pokud na účtě nebudu mít stabilně volných 200tis, tak si to auto nekoupím. Je to neskutečně nákladné na provoz, ale to tady všichni víte. Byla to pěkna epizodka, ale je potřeba se dívat dál. Teď jsem ve stádiu, kdy mám nějaké peníze a hledám nové japonské sportovní auto. Rád bych se pohyboval maximalně do 100tis Kč. Jednak z toho důvodu, že to nebude daily car, takové mám dvě, a taky proto, že si chci nechat nějaké peníze na další úpravy.

Co se týká požadavků, tak nějak jsem přišel na to, že nepotřebuju auto, které má 400koní a je AWD, na běžný provoz je to spíše ke škodě než k užitku. Lepší cesta je poměr výkon/váha. Nebudu jezdit žádné závody (no i když nikdy neříkej nikdy :) ). Po tom co jsem tak prohlížel forum tady, forum hondy clubu a všemožné další stránky mám nějaké tipy a mě by zajímaly vaše názory. Jedním z nich je Honda CRX Targa (patrně motor 92kW, neb VTi se dost špatně schání), tady u toho auta mám strach, jak se do něj vejdu, mám cca 192cm a 100kg. Nejvíce se mi libí mazda MX5 ale tam vím na 100%, že se nevejdu. Dalším autem ve výběru je Toyota MR2, tady buď motor 2.0 16V DOHC,115kW. Taky by mohl být Nissan 200 SX S13 1.8T, ale tady jsem odrazován od toho motoru, že tam hrozí okamžitý repas. A v neposlední řadě to může být Prelude (patrně 2.0l) nebo Integra, ale ITR je už poměrně drahá.

Možná je můj výběr poměrně chaotický, ale prostě hledám hračku. Hračku, kterou si můžu dodělat dle svého, nemyslím žádný šílený tuning, ale decentně (kvalitní lak, podvozek, interiér, a postupně dál...)

Poradíte?

maca

Re: Pomoc při výběru auta

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 00:50

pokud koupis dobrou S13 cca za tech 100k tak by ti mohla chvilku vydrzet bez investic, ale to nikdy nevis u zadnyho auta, zvlast u starejch sportaku

ale za ty prachy by si z Nemecka dostahl i slusnou S14
GXE10

Woyta

Příspěvek od Woyta » 06 led 2012, 07:57

Radeji nebudu pocitat na kolik me uz S13 za ty dva roky vysla. A provoz taky levnej neni.
Pokud se vejdes do MX tak bych volil MX. Na klikate silnicky bude prima a holky rady kabria. :twisted:
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)

On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)

Pavel260
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel260 » 06 led 2012, 08:17

rekl bych ze se do MX. na mx5foru se to obcas resi :wink: kazdopadne skok z STI do MX to bych teda nechtel :lol:
holky rady audi a podobne mx-5 pro ne nebote do pravy.....
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 06 led 2012, 08:45

Já osobně v tomhle faktoru velikost/zábava/finanční náročnost bych volil Hondu Civic Vti 5.generace, pěkný kousky se už daj sehnat určitě do 100k spíš o hodně míň a s finanční náročností úprav to je taky pohoda oproti jinejm autům. V podstatě u tohodle auta stačí udělat výfuk, sání, podvozek a vyházet všechno zevnitř včetně předních sedaček, který vyměnit za lehčí.
Takhle s timhle faktorem podle kterýho vybíráš bych volil já osobně :D
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 06 led 2012, 09:42

Já bych věděl o jednom docela rychlim a zábavnym autě za rozumný peníze, ale napsat to sem tak dostanu BAN. :-D :-D
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 06 led 2012, 10:09

Awatar: peeco by si mal dostat BAN za Clio 172:-)
Akurat to neni moc japonec:-) dovolim si ale skoro so 100% istotou tvrdit ze za tu istu cenu ako za Civica ci CRX dostanes - absolutne nehrdzave auto, v lepsom stave, rychlejsie a podla mna aj zabavnejsie.
Siel by som za tu cenu bud do Clia 172 alebo MX5

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 06 led 2012, 11:31

speedy_s píše:Já osobně v tomhle faktoru velikost/zábava/finanční náročnost bych volil Hondu Civic Vti 5.generace, pěkný kousky se už daj sehnat určitě do 100k spíš o hodně míň a s finanční náročností úprav to je taky pohoda oproti jinejm autům. V podstatě u tohodle auta stačí udělat výfuk, sání, podvozek a vyházet všechno zevnitř včetně předních sedaček, který vyměnit za lehčí.
Takhle s timhle faktorem podle kterýho vybíráš bych volil já osobně :D
Když už vti, tak radši 6.generace, přece jenom ta 5. je strašná plechovka, nehledě na to že se dělá od roku 92 a to už je fakt dost staré a navíc rozdíl v ceně není tak velký.. ale chce to minimálně jiný podvozek, já bych si zvedl limit a koupil ITR, což je dneska reálné sehnat kolem 130-150tis a máš to v sérii lepší jak vti v tuningu.. nehledě na to že má LSD
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

Winie

Příspěvek od Winie » 06 led 2012, 12:11

6g je ale uz mnohem vic tezkopadny. kdyz uz hondu, tak si priplat a kup si itr. jinak se svejma rozmerama se do mx-5 vejdes. v moji sedel v pohode clovek co meri 202cm a vazi kolem 90kg. je to jen o nastaveni sedacky. mit tvuj rozpocet, tak se rozhoduju mezi MR2 nebo MX-5. a kdybych chtel si to auto i vyladit, tak jdu do sunnyho GTi
Obrázek

jagy

Příspěvek od jagy » 06 led 2012, 12:30

Dat 100tis. za VTI? To snad ne... :D

Za 100tis. jde postavit S13 s SR20DET nebo za 100tis. postavim Primeru P11 nebo Sunny N14 s SR20VE (200-230ps) na podvozku, s brzdama, kratsi prevodovkou i svorem... premyslet nad necim jako VTi mi prijde naprosto spatny vtip. :) ITR fajn auto, ale pokladnicka... kdyz Hondu, tak jedine CTR EP3 a to chce pocitat aspon 200tis. kc.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

maca

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 12:35

Vavris píše:Zkoušel ses do té MX-5 soukat? Někdy je to dost individuální, i když u tebe je pravděpodobnost asi vážně malá :smt003

CRX del sol bych úplně vynechal - motor fajn, ale o řízení s podvozkem se to říct nedá. MR2 2. generace je moc hezká, 4AG-E je prý držák, ale zase má tahle generace pověst widow-makera - jak se jednou začneš přetáčet, bůh tě ochraňuj...

Takže já bych vzal 200SX S13 s KO motorem a SWAPnul bych doň SR20DET :smt003

jen bych si te dovolil upozornit ze v SW20 nebyl 4AG-E ale 3S-GE. Coz je jeste lepsi je to vetsi drzak

a v jeho pripade bych sel do MR2 nevidi se to moc, MX5 je na kazdem rohu :lol: Co se tyce nahradnich dilu je jasne na 1. miste Honda.V tehle cenove relaci je to stejne sazka do loterie, vsechno sou to stary sportaky a zalezi jak se k tomu chovali lidi pred tim..... Ja osobne zastavam nazor ze se takto ptat na forech ktery auto si mam vybrat je dost divny, tak kdyz se mi to libi tak si to koupim, ja taky spadl do S13 po hlave sice sem si letos moc nezajedzil ale to je muj problem pac sem se o ni moc nestaral, ale jinak na ni nedam dopusti je to krasny auto a aspon zkrasluje parkoviste :-D
GXE10

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 06 led 2012, 12:39

Proč by měla byt itr pokladnička?? co pozoruju ty 2 co má kamarád, tak to má do pokladničky daleko.. ale přikláním se spíš taky k ep3... ale ono je to těžko tady něco radit, všechny ty auta co se tu popisují jsou úplně jiné. VTi za 100 je nesmysl, reálná cena je tak 60, s Nissanama zkušenost nemám žádnou, ale mohlo by to být určitě zajímavé a pokud to jde do těch 100 tak bych se toho určitě nebál a bral bych radši než hondu..
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

Koudy

Příspěvek od Koudy » 06 led 2012, 12:42

S13 má ještě jednu výhodu, do kufru se vejde 6 sudů a nějaký basy a o tom u MX nebo MR pochybuju s jejich pětilitrovými kastlíky místo kufrů :lol:

maca

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 12:43

Koudy píše:S13 má ještě jednu výhodu, do kufru se vejde 6 sudů a nějaký basy a o tom u MX nebo MR pochybuju s jejich pětilitrovými kastlíky místo kufrů :lol:

a jeste se v ni vyspim s natazenejma nohama (mam 187cm) :lol:
GXE10

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 06 led 2012, 12:52

já nemyslel Vti za 100k ale že se dá sehnat v pohodě do 100k od horších kousků až po fakt pěkný, který jsou za těch 100k :D
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Koudy

Příspěvek od Koudy » 06 led 2012, 13:06

Za 100k S13 aby jezdila nekoupíš, pěkný kusy jsou už rozebraný, zbyly jen ty střepy co potřebují GO.
K názoru kup S13 a swapni SR se vyjadřovat nebudu pokud nemáš dalších 100k na GOčko protože je jasný v jakym stavu to SR seženeš.

maca

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 13:18

a kdo rikal ze musi kupovat v CR :wink:
GXE10

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 06 led 2012, 13:26

ITR se u nas nabizeji za dost vice nez za 100. ikdyz mnohdy je nabizena cena dost mimo tu skutecnou prodejni.
93´Rx-7 FD

jagy

Příspěvek od jagy » 06 led 2012, 13:45

marek.dh píše:Proč by měla byt itr pokladnička?? co pozoruju ty 2 co má kamarád, tak to má do pokladničky daleko.. ale přikláním se spíš taky k ep3... ale ono je to těžko tady něco radit, všechny ty auta co se tu popisují jsou úplně jiné. VTi za 100 je nesmysl, reálná cena je tak 60, s Nissanama zkušenost nemám žádnou, ale mohlo by to být určitě zajímavé a pokud to jde do těch 100 tak bych se toho určitě nebál a bral bych radši než hondu..
ITR je stara, pocitej repas podvozku, brzd, motoru a prevodovky...

Nissan je fajn z duvodu, ze to nikdo nezna (P11 koupis od 15tis. kc, Sunny pekny tak od 20tis.)... potencial je obrovsky a troufam si tvrdit, ze neni nic lepsiho v pomeru cena/vykon. Ve svete to jezdi hodne a velice uspesne...
Koudy píše:Za 100k S13 aby jezdila nekoupíš, pěkný kusy jsou už rozebraný, zbyly jen ty střepy co potřebují GO.
K názoru kup S13 a swapni SR se vyjadřovat nebudu pokud nemáš dalších 100k na GOčko protože je jasný v jakym stavu to SR seženeš.
Ja mel moznost JDM SRka (bavili jsme se o tom) a se stavem problem neni. U nas bych SR nekupoval... je jasne, ze za 100tis. to nebude jezdit vecne, ale zaklad je to velice dobry.
GR Yaris

malakai

Příspěvek od malakai » 06 led 2012, 14:04

Moc vám všem děkuji za příspěvky.

Co se týka MX5, seděl jsem v ní jen jednou a chviličku, už si nevybavím, jak mi v ní bylo :)

Pokud jde o Nissana, tak se mi to auto pomerne libi, dival jsem se do Nemecka a tam nic moc neni. U nas je snad za rozumne penize jen tento: http://www.sportovnivozy.cz/12061-nissa ... o-16v-cheb znáte někdo to auto?

Toyota MR2 u nás jsem našel dvě co by byly zajímavé, ale podle mě jsou ještě poměrně drahé: http://www.sportovnivozy.cz/19582-toyota-mr2-tabor a http://www.sportovnivozy.cz/20600-toyot ... eva-zasova

ITR je fakt drahé, minimálně u nás. Vím, že když to koupím, tak to spolkne ze startu 50tis ať je to jak chce.

Přiznám se,že se mi i docela líbí tato Prelude: http://www.sportovnivozy.cz/20819-honda ... e-20i-brno ale nevím zda se dá něco udělat ještě s tím motorem nebo jen na swap.

Civic se mi dle popisu líbí tento: http://www.sportovnivozy.cz/15102-honda-civic-coupe-vti

Pokud bych se měl vrátit na začátek svého příspěvku, tak kdyby mělo jít o CRX Targa, tak se mi líbí tahle: http://www.sportovnivozy.cz/18462-honda-crx-del-sol Pawson mi říkal, že zná majitele a auto by mělo být v pořádku a nebo dnes byla přidána nová: http://www.sportovnivozy.cz/24210-honda ... sol-znojmo tady je otázkou, jak to auto vypadá pod tou folií, ale za tu cenu...Psal jsem si i s tímto klukem http://www.sportovnivozy.cz/21111-honda ... ol-olomouc ale dle fotek toho moc poznat není.

Omlouvám se, snad jsem nepokazil nic s tím, že jsem vložil ty odkazy. Prostě si tady ve svém okolí nemám s kým o tom popovídat. Otravuju jen Pawsona, toho to taky přestane rychle bavit :)

Winie

Příspěvek od Winie » 06 led 2012, 14:14

to dvoukilo je na netu uz hrozne dlouho, stejne jako ty MR2. ta prelude je bud na turbo nebo swap a ten civic je taky swap. mrkni spis do nemecka nebo svycarska. na delsolku se vybodni
Obrázek

maca

Příspěvek od maca » 06 led 2012, 14:15

ta S13 mi nic nerika ale ten napsanej vykon u ni je vtipnej :lol: , ta cervena MR2 vypada supr...
GXE10

jagy

Příspěvek od jagy » 06 led 2012, 14:20

Ze zacatku by sis mel ujasnit, co vlastne chces...

Civic, ITR, S13, MR2, MX5, CRX.. vse jsou to dosti rozdilna auta. Takze bych se rozhodl dle toho, k cemu auto vlastne chces vyuzivat (kopce, okruhy, okresny, drifty,...?)
GR Yaris

malakai

Příspěvek od malakai » 06 led 2012, 14:36

jagy píše:Ze zacatku by sis mel ujasnit, co vlastne chces...

Civic, ITR, S13, MR2, MX5, CRX.. vse jsou to dosti rozdilna auta. Takze bych se rozhodl dle toho, k cemu auto vlastne chces vyuzivat (kopce, okruhy, okresny, drifty,...?)
Ano, jsou to rozdílné auta. Snad kromě Civica a obyč CRX v ničem nejel. Když to tak vezmu, tak to bude moje druhé sportovní auto. Jezdil jsem jsem na motorkách a doma máme závodní offroady a to je od toho o kus dál. Proto je ten výběr tak zmatený. A auto chci z 95% jen na okresky. Občas se podívám i na okruh, ale primární to nebude. Co se týká driftu, tak to se mi nechce živit :)

Pavel260
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel260 » 06 led 2012, 14:53

ta S13 z je pravdepodovne (podle drzaku spz) z autobazaru trotina - tam davaji zaruku na motor a prevodovku - jen takovej postreh pochopitelne zalezi jak s tim jezdil majitel.... :)
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]

Odpovědět