Vyber noveho JDM stroje

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Elviiis

Vyber noveho JDM stroje

Příspěvek od Elviiis » 26 srp 2009, 20:46

TAk uz pomalu nadchazi cas koupit nejakou hracku. V novem bytecku uz bydlim , ochcavka v kombajnu v metle na hlinach f tdicku taky je a ted jeste neco z japanu na blbnuti... pac pristi tejden bych mel celicu nalodit a poslat novemu majiteli...
Tak po koupi ochcavky kterou fakt na bezne jezdeni potrebuji :? mi moc penez nezbude

MX5 NA 1.8
TOYOTA MR2 MKI
TOYOTA MR2 MKII

Skusenosti se shanenim dilu odolnost a zabavnost mate nekdo? MR2 MKII mi prijde prilis tezka a obavam se ze na MKI se budou blbe shanet dili ale zase se da slusne sehnat blaktop motor :D MX5 ka 1.6 me fakt natchla jednu jsem s kamosem dovezli a je to fakt super svezeni o tech dvou toho moc nevim...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 26 srp 2009, 21:14

myslim, že tady je výsledek jasnej. MX5káøi tu maj pøesilu:D

SeeJ.

Příspěvek od SeeJ. » 26 srp 2009, 21:23

MRII MkI
Parádní stroj, sice trochu starší ale klasika:)

http://www.youtube.com/watch?v=nKnP5OEd79U

a takhle to vypadá když to má minimálnì supercharger:)
http://www.youtube.com/watch?v=hXICVIgHg3A
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power

jagy

Příspěvek od jagy » 26 srp 2009, 21:25

Myslim, ze kvuli koncepci MRka bude vice srandy spise s MXkem. MRka budou na limitu kousave.

Ve starsim MR by se mi libil black top 4A-GE a v novejsi ten 2litr s variabilnim casovanim. :)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

eso-sannycars

Příspěvek od eso-sannycars » 27 srp 2009, 00:07

ja bych zvolil.......hondu :D
sannycars-motorsport

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 27 srp 2009, 07:26

jagy presne takove motorve variace mam v planu... eso jasne hondu bych tez rad ale chci zadek a to je nejlevnijesi S2000 a to je min 300k a ty ted nejdou... mno s tou kousavosti si nejsem jist jelikoz sice mx5 neni midengine ale rozlozeni vahy ma taky 50 na 50...
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 27 srp 2009, 07:56

mx5 je nadherne citelny auto, tam o nejaky kousavosti na limitu nemuze bejt rec.

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 27 srp 2009, 11:10

Ryba píše:mx5 je nadherne citelny auto, tam o nejaky kousavosti na limitu nemuze bejt rec.
No co jsem koukla nemyslim si ze je ta mrka kousava zdala se mi krasne vyvazena pod plynem neagresivne pretaciva... nebojv MX5 uz jsem jezdil skousel jsem si s ni i zablbnout a jizdni valstnosti jsou fakt top... kamos ma sice jen 1.6ku (sem ho do toho auta uvrtal :-) ) ale je paradne sprevodovana jizda supr drzi jako prase a ustreli v podstate jen pokud chces nebo pokud udelas zavaznou chybu je to bomba uato... ale stara mr2 se mi zdala dle tech videii jizdne velice podobna...

Winie

Příspěvek od Winie » 27 srp 2009, 11:27

Elviiis píše: No co jsem koukla nemyslim si ze je ta mrka kousava zdala se mi krasne vyvazena pod plynem neagresivne pretaciva... nebojv MX5 uz jsem jezdil skousel jsem si s ni i zablbnout a jizdni valstnosti jsou fakt top... kamos ma sice jen 1.6ku (sem ho do toho auta uvrtal :-) ) ale je paradne sprevodovana jizda supr drzi jako prase a ustreli v podstate jen pokud chces nebo pokud udelas zavaznou chybu je to bomba uato... ale stara mr2 se mi zdala dle tech videii jizdne velice podobna...
jel sem i v mr2 mk1 a vlastnim Miatu se kterou sem toho moc nenajel, kazdopadne obe auta jsou dost dobry. pokud se mr2 vede dobrou rukou, tak je s ni hodne srandy, ale to s mx taky, navic u mazdy se mi zda lepsi prevodovka a rizeni. mr ma zase lepsi brzdy, ale ty se daj u miaty lehce zvednout pry pomoci red stuff desticek. hrabal sem se v obou autech a mrko je podle me hrozne blby auto na udrzbu. co se tyka veci v motoru tak vyndat neco zezhora je doslova nadlidskej vykon. je tam mista jak v hodinkach. a co se tyce libivosti tak miata jasne vede. uz jen hezcim interierem a stahovaci strechou.
Obrázek

Pierre

Příspěvek od Pierre » 27 srp 2009, 11:42

Kdyz to tu tak ctu, hodne by me zajimaly rozdily mezi MR2 MKI, II a III. Ja mam posledni a muzu rict, ze ani jedno, co se tu popisuje, nepocituju. Zejmena pak kousavost a treba "nevhodne rizeni"... naopak. Rizeni u MKIII je naprosto famozni, strmy a presny. Ale to vsechno muze byt dano opravdu zcela jinym podvozkem, ktery se jiste lisi od puvodnich verzi. Pokud je mi znamo, modvozek u MR2 MKIII je "z lotusu elise" a tam je sportovni duch vice nez jasny.
Co me osobne se na MKIII nelibi je to, ze je dost "kroutiva" pri absenci pevne strechy. Za hardtop jsem strasne rad a v podstate ho skoro nesundavam.
Pokud muzu rict sam za sebe, MR2 Roadster je naprosto super. Jen historky okolo motoru mi nedavaji klidne spani, nicmene zatim je ok a doufam, ze vydrzi. :)
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

ObrázekObrázek

Pierre

Příspěvek od Pierre » 27 srp 2009, 11:50

Samozrejme ROZDILY jsem myslel jako v jizdnich vlastnostech, jak moc se lisi rizeni, rozlozeni vahy, podvozek a hlavne spis jeho chovani... Motory jsou jasne.... tam neni ani treba nic dodavat.
01'Toyota MR2 Roadster

ObrázekObrázek

TommyD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TommyD » 27 srp 2009, 13:24

Já jsem byl s mr2 mkII strašnì spokojenej, díly jsem schánìl levnì, auto bylo živé a daly se s nim dìlat neuvìøitelný kousky, s motorem uprostøed jsi byl k silnici doslova pøilepenej, ale pokud jsi chtìl mohl ses krásnì klouzat
viz mé video: http://vimeo.com/5487294
Toyota MR-2, 2.0 3s-ge -SOLD
http://vimeo.com/5487294
Drift a Grip: http://www.tyvi.cz/index.php?stranka=driftagrip

www.rumburaci.eu

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 27 srp 2009, 14:19

Tak myslim ze na mr mkII nebudou dili problem toho se nebojim ale u MKII si nejsem zcela jitej... motor v klidu je to celica 1.6ka aecko apd... klasika 4age stejne bych sehnal do budoucna blacktop... Jde mi spise o podvozek apd... jde o to ze preci jen ma MKII oproti MX5 a MKI 300kg navic... MRko I ku jsem nikdy neridil ani nevidel live MX5 jsem si osahal je fkat ze rizeni je famozni... zatim del ohlasu to vypada tak ze je to nastejno takze pokud to bude dobrej kauf je jedno ktera z nich to bude...

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 27 srp 2009, 21:57

MX5 a implantovat 4X4 a pokud možno i BPT z GTX :) mel jsem možnost se svézt a neskuteèné maso ( a pøitom mel výkon pomerne nízky - na BPT - "pouze" tesne pod 200PS ).

osobne si plánuji neco takového postavit ale jit s výkonem minimálne na uroven svého bývalého Bobana... tzn 230PS +

jagy

Příspěvek od jagy » 27 srp 2009, 22:42

nestane se nakonec z hrave zadokolky nedotaciva ctyrkolka? :wink:
GR Yaris

Pierre

Příspěvek od Pierre » 28 srp 2009, 06:21

Ctyrkolka se da vseobecne povazovat za nedotacivou. Ale s dostatecnym vykonem a zakladnim "umenim" se ctyrkolkou je zabavna stejne jako zadokolka. A na extremne klouzavem povrchu dokonce zabavnejsi. Treba na snehu, to nema konkurenci. Ja bych se toho nebal, naopak :D
01'Toyota MR2 Roadster

ObrázekObrázek

Idaho von Věšín

Příspěvek od Idaho von Věšín » 28 srp 2009, 11:44

nekdo vidí max zábavu v "bokování" nekdo v neèem jiném. Mì tøeba drift a podobné modní záležitosti nic neøíkají a když srovnám ( v oboru který mne baví - zatáèky ) zadokolky co jsme doposud mel a ètyøkolky tak jendoznaène vyhrávají ètyøkolky, které i na horším povrchu mi umožnili vždy projet zatáèku jisteji, mít lepší nástup ze za zatáèky a o zrychlení ani nemluvì...

proste každému vyhovuje neco jiného, ja moc nefandím smýkání, mam radeji jistejší trakci a lepší nástup akcelerace.. proste je to o tom co kdo preferuje..

jardaGTi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardaGTi » 28 srp 2009, 12:23

Takže cs už je pryè?
Čo bolo....Toyota celica gti, Toyota celica turbo4wd, SUBARU IMPREZA WRX 2002
Terazky... Golf V tdi @180ps 410Nm

hetzer

Příspěvek od hetzer » 28 srp 2009, 12:27

Pierre: ctyrkolka je nedotaciva do te doby nez se s ni naucis jezdit :wink:

Pierre

Příspěvek od Pierre » 28 srp 2009, 12:32

hetzer píše:Pierre: ctyrkolka je nedotaciva do te doby nez se s ni naucis jezdit :wink:
Vsak jsem taky psal, se zakladnim "umenim" :wink:
Ono se to jen chova jinak a nekdo se toho treba muze bat, proste tady je potreba hodne prace s plynem a to mnohym muze delat problemy, to je pravda. :)
01'Toyota MR2 Roadster

ObrázekObrázek

Pierre

Příspěvek od Pierre » 28 srp 2009, 12:40

hetzer píše:Pierre: ctyrkolka je nedotaciva do te doby nez se s ni naucis jezdit :wink:
Jinak ja jsem nerekl, ze ja si myslim, ze je nedotaciva :wink:
Je, pokud s tim clovek jezdi jak s "traktorem" (nevim jaky prirovnani pouzit, nechytejte me za slovo) a nema poneti, co to dovede, kdyz za to poradne vezme. Nejlepsi je ucit se na snehu, tam neni potreba velky vykon...
Ja sam jsem byl prekvapenej, kdyz jsem se poprve svezl s STickem... To proste dela presne to, co chci. Aspon tak mi to prijde. Takze nedotacivost? Ani nahodou.
(ctyrkolky vlastnim uz 10 let... predtim jen par zadohonu a hlavne predohony... a ted po ctyrkolkach uz to chtelo zmenu, pro zabavu proste zadokolka - a nikdy mi ty ctyrkolky neprisly jako extra nedotacivy... je to proste uprostred)
01'Toyota MR2 Roadster

ObrázekObrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 28 srp 2009, 14:04

Ja bych volil (necekane) NAcko, uz jen kvuli svoji povestne spolehlivosti a tomu, jak je rozsirena, coz sebou nese plno ND, moznosti uprav... V MR2 jsem jeste nejel, a to ani v jedne generaci, takze o jizdnich vlastnostech mluvit moc nemuzu...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

jagy

Příspěvek od jagy » 28 srp 2009, 15:51

Klasicka 50:50 ctyrkola bude pri ciste stope na asfaltu vzdycky nedotaciva.

Mimojine je Elvis chces zabavne auto, ne delat nejakou prestavbu, ktera postrada smysl.
GR Yaris

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 28 srp 2009, 16:29

mno tak spatne zpravy dnes uz jsem mel mit penize a misto toho jsem mel vyslech v bance... a cekam ne jeste vyslech u policie novej majitel chtel tak trosku ojebat banku a zaplatit mi falesnym sekem samozrejmne ze jsem mu rekl ze dokud nebudou penize fyzicky ucet ma smulu uz mu to skoro proslo ale nakonec na to banka prisla... takze nic :? mno vzhledem k tomu ze proste o celicu neni zajem a za 100tis ji proste nedam... objednal jsem nove svody mam nachystanej volantek OMP no a proste si s ni jeste pohraju pres zimu pretesnim motor nahodim sovdy dochytam detaily... a pokud se neproda tak hold se neproda a prestanu kourit :D

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 28 srp 2009, 16:31

jo a chci funny auti ktere obcas ztrati akci nejsem bokar neb otak ale mam rad kdyz vyjizdim ze zatacky trosku sejdrem ne ze by to CS nezvladalo ale to uz bejva malinko o tolamicku bo to uz jedu opravdu jako hovadko :D

Odpovědět