S2000 vs. EVO VIII

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Elviiis

S2000 vs. EVO VIII

Příspěvek od Elviiis » 04 kvě 2009, 13:25

Kdo jel v obou tovarnich vozech? Pocit z jizdy? Zabavnost? Postrehy s chyb apd... Uzivani auta jednou za cas okruh jinak hlavne okresky... Ucel vozu neni zajet trasu nejrychleji ale uzit si to 8) dostal jsem nabydku extremne vysoke castky za meho carlose a uvazuji o tom... zatim prym hraje NSX ale nevim jestli se mi sejde tolik penez...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 04 kvě 2009, 17:08

Nevim jak je to se zabavou, ja bych ale volil spis zadokolku s mnohem nizsimi provoznimi naklady (konkretni sympatie nechavam stranou). Ale zase Evo mi zni tak nejak "hodnotneji"... :wink: Kazdopadne spis nasetri na NSX, at mam nad cim slintat! :P
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Roverman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roverman » 04 kvě 2009, 19:31

no tak jestli zábavu, tak bych volil NSX a nebo S2000.
a pokud chceš øezat zatáèky tak EVO. no máš dilema velmi pøíjemné :D
NSX je už sakra borcovina 8)
Honda Civic EG6 VTI

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 04 kvě 2009, 19:38

Co se v obou projet a rozhodnout podle sebe? Kazdej bere zábavu jinak :wink:

jagy

Příspěvek od jagy » 04 kvě 2009, 19:46

Taky si myslim, ze svezeni rekne nejvic. Ja jel v obou a S2000 ve me zanechaval vic. Ta surovost, motor, prevodovka,.. ale kazdemu sedne neco jineho. Resit tyhle dve moznosti, tak bych taky sakra dlouho vahal.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Hayabusa

Příspěvek od Hayabusa » 04 kvě 2009, 20:31

Roverman píše:no tak jestli zábavu, tak bych volil NSX a nebo S2000.
a pokud chceš øezat zatáèky tak EVO. no máš dilema velmi pøíjemné :D
NSX je už sakra borcovina 8)
pøesnì, asi bych volil S2000, NSX je fakt už nìco poøádného 8)
rad pozuju na pumpe :smt003

willy2.0

:)

Příspěvek od willy2.0 » 04 kvě 2009, 21:57

EVO!A sekat zatáèky!a kde to pùjde,èasem bokem :lol:

tsin

Příspěvek od tsin » 04 kvě 2009, 22:03

jednoznacne EVO.. co bys delal v zime s s2000? navic az budes projizdet v noci nejakou horskou ulickou, pokrytou vrstvou ledu a cerstvyho prasanu za zvuku vrrrrrr. pssst psssst vrrrrr atd :)

Hayabusa

Příspěvek od Hayabusa » 04 kvě 2009, 22:09

tsin píše:jednoznacne EVO.. co bys delal v zime s s2000? navic az budes projizdet v noci nejakou horskou ulickou, pokrytou vrstvou ledu a cerstvyho prasanu za zvuku vrrrrrr. pssst psssst vrrrrr atd :)
tak ale zase to neni jenom o zimì a snìhu, nejlepsi je mit oboji :D
Ale když jsem blbnul se subem na snìhu 8) hmmm labùžo
v létì to žere o 2litry víc protože to je 4kolka :D a když dáš bok tak máš gumy v hajzlu raz dva :lol:
takže S2000 bude asi lepší :wink:

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 04 kvě 2009, 22:16

jenom o 2 litry, jo? ja teda slysel uplne jiny cisla... :lol:

MajoHclubSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajoHclubSK » 05 kvě 2009, 00:11

Kedze mam momentalne aj EVO IX aj 350Z a mal som pred Evom aj S2000 tak asi som najpovolanejsi ti poradit :)...ale neporadim...proste to sa neda vybrat,kazde je uplne ine auto,vzdy ked presadnem tak si poviem to je parada .

Su to uplne rozdielne auta a kazde dava iny feeling.

Asi pred rokom a pol som tuto istu temu zalozil na hondaclube.sk.

Spotreba eva je zhruba o 8 litrov vyssia ak pri S2000,ta ma v priemere 10L aj pri sportovejsej jazde,nech som robil cokolvek tak som v priemere ju o moc nezdvyhol ako 10L na 100km,na Eve mam bezne hodinovu spotrebu ako helikoptera :) .Kto ma vie o com pisem :) .

S2000 je vrcholne neprakticke auto,nehovorim teraz o tom,ze to je cabrio ,ktore denne v lete nevyuzijes,lebo proste par hodin v lete cez den sa neda jazdit zo stiahnutou strechou,teda da,ale po par hodinach cesty do mesta a z mesta,po meste je clovek opeceny a ani nevie ako a zase jazdit s cabrio zo zatiahnutou strechou...
S2000 je parada tak podvecer...
Nic do nej nedas a okrem toho jazdit s nou je vysoka skola jazdenia,staci prach,mokro a ide do smyku,je to nezvladnutelna bestia na ktoru musis pomaly a opatrne,v zime minimalne pouzitelna takze absolutne neprakticka,mozno ako tretie auto do rodiny :) .
V lete cez den nedokazes jazdit par hodin zo stiahnutou strechou a v zime zase sa s nou ak sa vobec da tak tazko jazdi.
Ked by som si kupoval S2000 tak jedine API 2 2.2L ,je tam lepsi priebeh,motor viac vydrzi a je tam viac zlepseni.

Dufam,ze som ti pomohol :) :) .
www.HondaClub.sk

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 05 kvě 2009, 07:05

Spotreba je vec na kterou sice hraju ale uplne minimlane... mam celicu ktera vazi stejne jako evo ma vlastnostne podobny motor a taky stal ctyrkola... a kdyz se snazim jedu za 10l coz evo da taky ale je fakt ze pri ceste do holandska jsem mel prumer 16l... druhe auto na zimu je samozrejmosti... budu si kupovat jeste civica 6g 5d nasi ho maj a na bezne jezdeni jsem s nim spokojenej takze si ho koupim taky... Jde mi ozabavu... otestoval jsem i zadek i 4kolku... 200sx bylo velice zabavne auto je pravda ze poslat celicu do zatacky a celkem neresit povrch vozovky je taky super... samozrejmne ze si chci oba jeste projet ale ted mi jde o postrehy uzivatelu... NSX je proste takovej deckej sen ale porad je to 20tis euro za bouracku... ale mozna i to se sejde... kazdopadne diky moc za postrehy... jinak trosku mne zaskocilo ze tovarni evo VIII ma prej 1570kg a stopvku za 6,5s... coz mi prijde znacen line a neuveritelne tezke... zvlaste kdyz VIka ma 1300kg a stovku nekde okolo 5s...
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

willy2.0

...

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 07:55

Elviiis píše:Spotreba je vec na kterou sice hraju ale uplne minimlane... mam celicu ktera vazi stejne jako evo ma vlastnostne podobny motor a taky stal ctyrkola... a kdyz se snazim jedu za 10l coz evo da taky ale je fakt ze pri ceste do holandska jsem mel prumer 16l... druhe auto na zimu je samozrejmosti... budu si kupovat jeste civica 6g 5d nasi ho maj a na bezne jezdeni jsem s nim spokojenej takze si ho koupim taky... Jde mi ozabavu... otestoval jsem i zadek i 4kolku... 200sx bylo velice zabavne auto je pravda ze poslat celicu do zatacky a celkem neresit povrch vozovky je taky super... samozrejmne ze si chci oba jeste projet ale ted mi jde o postrehy uzivatelu... NSX je proste takovej deckej sen ale porad je to 20tis euro za bouracku... ale mozna i to se sejde... kazdopadne diky moc za postrehy... jinak trosku mne zaskocilo ze tovarni evo VIII ma prej 1570kg a stopvku za 6,5s... coz mi prijde znacen line a neuveritelne tezke... zvlaste kdyz VIka ma 1300kg a stovku nekde okolo 5s...
Tak to se ví..o 8èce,je to takovej mín vyspìlejší bráška,pøidušenej,ikdyž to se dá øešit.. Ale málokdo chce 8èku kvùli tomu,nejlepší je 9tka samozøejmì,po vèerejšku sem taky naèatej,moc!Udìlám ty fotky brzo,woe to je tak krásný auto,krásná zbran...
Pokad to bude tedka úspìšnìjší",èasem to chci,myška"9 je sen.
Co povídal majitel vèera,tak,když jezdí svižnì,chvíly normál chvíly rychle má prùmìr na 9tce" 18l...když jezdí totál kládu a že sem ho párkrát vidìl,tak jezdí prý okolo 22litrù a víc malinko,to není zas tak strašný,pokad by to byla víkendovka,myslel sem,že pod 30l to nepùjde furt,na plnou nádrž najede cca 250km,nejsem si ted jistej na kolik to má nádrž:)
...Když to lochtáš,urèitì to nejezdí za 10l,to ne zas,ale tak za 12-13 .Ale,když máš na provoz Myši"tohle neøešíš:)
Vìøím,že S2000 proti tomu budou tøetinový náklady,nemám ji,ale moje CTRko,mi pøijde,že fakt nežere na to jak to jede,jezdím za 7l v poho,když se jedu svézt,tak to mùže ject za 12l-13l?fakt netankuju furt,žere to snad ještì mín,jak Clio :shock:
Naposledy upravil(a) willy2.0 dne 05 kvě 2009, 08:13, celkem upraveno 1 x.

willy2.0

...:)

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 08:11

Jinak o víkendu,mi kamarád pùjèil takový jeho drift BMW,200ps jen sice,5tková øada E34 dokonce,ale krátkej pøevod hodnì,vykuchaný..dostal sem se do pár krizovek slušnejch(pøesnì dvakrát...pøedbìhl mì bok málem) na výjezdech.
Ikdyž sem to omakal,odbrzdil,za prvý dík tomu,že volant je mrtvej a taky sem nejezdil pár let se zadokolkou..cca 3roky....Nechal sem si totiž,vìtší nájezdovku,myslel sem,že auto má mín koní na utrhnutí,tak,že pùjdu svižnìjc do zatáèky,pomùžu mu...pak sem pøidal,ale,ještì døív než sem mìl a už sem mìl z rukou vánoèku za chvíly:))
u toho BMW ještì musíš poèítat hroznì s váhou než se to uklidní..zkrátka,ten kdo umí s pøedokolou nebo ètyøkolou si dle mì bude špatnì zvykat na zadokolku,pøijde mi to koncepce spíš na okruh,pokad se chceš svézt poøádnì,bokem,musíš mít místeèko na to zkrátka už.
Ta okrska není optimální na tohle:))Ikdyž,jel sem,pøed lety MX5ku starou a ta byla,naproti tomu skvìle ovladatelná..
Do normál provozu,bych silnìjší zadokolku nìkde zboøil svým stylem,na stoprocent.
Sedl sem pak do svýho" a pøišlo mi,že CTR je snad ètyøkola,sedìlo to najednou všude,krásnì neutrální a všude rychlí auto :lol: :lol:
A S2000 bude živelná moc,už vím,že ji nechci,protože bych se s ní nìkam nevešel a to podepíšu :lol: :lol:
kdepak,soutìžáèek musí pøedokolku a ètyøkolku :lol: ..
Obdivuju pana Tenkla,kterej jezdí v historicích M3 E30 300ps,nebo Hájka se starým Kadettem 200ps,kdo umí se zadokolou i na bordelu,je to moc pìkný na pohled,jako za starejch èasù..urèitì se na výslednej èas,co se týèe,ale týhle soutìže pìknì nadøeš a napotíš!

Hayabusa

Příspěvek od Hayabusa » 05 kvě 2009, 09:09

riderhenry píše:jenom o 2 litry, jo? ja teda slysel uplne jiny cisla... :lol:
já myslel atmosféru, u turba to bude mnohem horší :D

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 05 kvě 2009, 09:40

Ja jsem teda pochopitelne clovek, ktery spotrebu resi, nicmene i kdybych ji zas tak moc neresil, tak by mi jak z praktickych, tak psychickych a ja nevim jeste jakych jinych duvodu vadilo, kdybych mel dojezd 250 km a tankoval dvakrat tydne... :D

Co se tyce te prakticnosti roadsteru (MX-5 je na tom naprosto stejne, co se teto kategorie tyce), tak to bych moc nesouhlasil. Samozrejme nevim, jak je na tom S2000 v zime, ale o to tady ani nejde. Nikdy jsem nemel v lete problem s tim, ze bych musel auto odstavit a jit pesky protoze by na me svitilo slunce... Max. se zatahne strecha. Kufry jsou prtave, ale na tydenni nakup pro sedmiclenou rodinu staci, stejne tak jako na odvoz dvou osob na dovolenou k mori, paklize nechces odvezt kajak nebo kompletni potapecskou vybavu... :oops:

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 05 kvě 2009, 09:55

jj osmicka je kvuli uskrceni nejlevnejsi... ale to je asi ten nejmensi problem... a obcas se vyskytne i za dobre penize 6ka s volnatem na levo... preci jen je o 150kg lehci ma vice koniku a bude asi zabavnejsi... cose prakticnosti tyce ma gt4 takze vim co to je zivit tezkou 4kolku... za zadkem jsem trochu optarnejsi ale za to si tu jizdu vice uzivam prave asi diky tomu strachu... celicu vsude posilam jak bezmozek :D

willy2.0

MYŠ"

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 13:09

Elviiis píše:jj osmicka je kvuli uskrceni nejlevnejsi... ale to je asi ten nejmensi problem... a obcas se vyskytne i za dobre penize 6ka s volnatem na levo... preci jen je o 150kg lehci ma vice koniku a bude asi zabavnejsi... cose prakticnosti tyce ma gt4 takze vim co to je zivit tezkou 4kolku... za zadkem jsem trochu optarnejsi ale za to si tu jizdu vice uzivam prave asi diky tomu strachu... celicu vsude posilam jak bezmozek :D
JJ 265ps má 8èka jen...jsem,akorat u kamarida co ji mìl,prej to opravdu nejede,v ty dobì,to muselo plnit nejaký emisní limity,ale urèite to jde resit-otevøít:).
Každopádnì proè nekoupit silnejši 7èku,vypadá stejnì a rozhraní volby Tarmac,Gravel,Snow má taky??...bude levnejsi i :)...
Jinak najdi si video,kde angláni porovnávaj na okruhu 9tku a 6ku Makinena......Mak"to vyhraje dokonce...sice o pul auta,ale je to dukaz,toho,ze 6ka je nejsurovìjsi...a dá se koupit okolo 500tis......
Osobne bych,ale chtìl,uz novìjsí model...7èku,nebo 9tku...
TADY TO VIDEO,docela zajímavý..6 vs 9..
http://www.youtube.com/watch?v=3YG3uoadVgk

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 05 kvě 2009, 13:27

8ka je prave ze levnejsi... 7ka je drahzi protoze uz ma super ayc ale nema mivec takze je oblibena u ladicu... 8ka v cajku se pohybuje mezi 15 a 20tis... 7ka je drahzi... jinak bych samo sel do 7ky... nebo do 6ky pokud bych sehnal 6ku sel bych urcite do 6ky... hodne lidirika ze s2000 je zivejsi nez evo 8ka...

willy2.0

...

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 14:29

Elviiis píše:8ka je prave ze levnejsi... 7ka je drahzi protoze uz ma super ayc ale nema mivec takze je oblibena u ladicu... 8ka v cajku se pohybuje mezi 15 a 20tis... 7ka je drahzi... jinak bych samo sel do 7ky... nebo do 6ky pokud bych sehnal 6ku sel bych urcite do 6ky... hodne lidirika ze s2000 je zivejsi nez evo 8ka...
hodne lidirika ze s2000 je zivejsi nez evo 8ka...[/quote]...
...to je to možný,ale srovnávat to nejde,úplnì jiný svezení,jiná koncepce,bud to chceš na masírku a na okruh,nebo na okrsky a máš vztah k soutìžím...U mì vítìzí EVO,vzhledem,pojetím..rychlím øízením...
Tøeba CTR má dìsnì otáèek,toèíš to jak autobus,øízení mohlo být strmìjší,ale jinak nemá moc slabin..
JJ s tou sedmièkou máš pravdu,sou dražší,ty levnìjší budou vylítaný šmejdy,co sem koukal,90tis a vejš najeto...Co mi øeklo,pár majitelù chce to,aby to mìlo najeto max 40tis,jako obecnì EVO"...a pìkný se hledá špatnì,vìtšinou sou tam tréningáèe,nebo s tím jezdil èlovìk,kterej nedodržoval lhùty"co se týèe servisu a ještì jezdil se studeným motorem a to je pak lepší tréningáè,protože se o to staraj lidi,který tomu autu rozumìj a investujou jak maj...
Co 7tis km se musí dìlat výmìna oleje a hlavnì náplnì v mezináprav.diferenciálech,tam je docela drahej jogurt...Ale sou to vìci,který si udìláš sám,takže jen sehnat materiál.Motor je prý pøedimenzovanej i na 9tce,snese v poho,tøeba 350ps,jen ho musíš vždy øádnì zahøát!a nechat po jízdì,taky pìknì bìžet,nechat vychladnout turbo,pak je neprùstøelnej,tøeba U STI je problém,že jak je to boxer a tankuješ nižší oktan,tak ti odejdou,propálej se urèitý písty.Myšák,bude vìtší držák co se týèe motoru.
Ale to se všechno dá,je tøeba se hlavnì pøipravit na vyšší spotøebu,ale myslím,že tohle auto je odmìní královsky,je to soutìžní speciál na silnici,se vším všudy...Pro nìkoho je vrchol Ferrari pro mì tohle:)
8èka,je osekaná,ale bude to taky,skvìlý auto,s kterým pojedeš do zatáèek moc...jen v pøímce,ztrácí,ale jak sem psal,to je to nejmenší,to poøeší KOMVET":)
Noo máš pìkný dilema,já mám jasno,MYŠ je srdcová záležitost..
na první pohled rodinnej sedan pro nìkoho,pro nìkoho,ale taky legenda rallysportu" ,co budí respekt na dálku a mùžeš si za tím ukroutit hlavuuu .....Mùžu to vidìt od rána do veèera a budu z toho furt hotovej.
TADY FOTA 9tky Tomáše...foceno jen mobilem
http://willy-rallyfans.rajce.idnes.cz/EVO_Thomas/

Kubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubosh » 05 kvě 2009, 14:52

Velmi zajímavý test obzvl᚝, když je ta IX verze FQ 320. Ta má papírovì lepší zrychlení z 0-100 km/h než VI, podvozkovì je nìkde jinde a váhový rozdíl není zas tak velký, dìlá nìjakých +- 100 kg o které je lehèí VI.

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 15:05

Kubosh píše:Velmi zajímavý test obzvl᚝, když je ta IX verze FQ 320. Ta má papírovì lepší zrychlení z 0-100 km/h než VI, podvozkovì je nìkde jinde a váhový rozdíl není zas tak velký, dìlá nìjakých +- 100 kg o které je lehèí VI.
dle mì je to hele normál" 9tka..
starý EVO mìlo poctivejch 300ps no,to je taky znát...ale i podvozek je skvìlej,bude to hravìjší a navíc to má ještì mechanickej diferák,to je minus proti new evoluci velký,ale dožene to nìjak :shock:
ty novìjší mìli,už vychytanìjší,aktivní transmise...o to sem èumìl víc,když sem to vidìl :shock: :lol:

Kubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubosh » 05 kvě 2009, 15:12

Pøímo ve videu øíká, že se jedná o typ FQ320.

Amigo

Příspěvek od Amigo » 05 kvě 2009, 16:10

aktivni, elektronicky ovladane diferaky a spol nemusi kazdemu sedet... jako v primem srovnani budou asi rychlejsi, ale ja elektriku moc nemusim...
evo VI a VII jsou obe super, sestka se mi libi asi nejvice
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 05 kvě 2009, 20:46

Amigo píše:aktivni, elektronicky ovladane diferaky a spol nemusi kazdemu sedet... jako v primem srovnani budou asi rychlejsi, ale ja elektriku moc nemusim...
evo VI a VII jsou obe super, sestka se mi libi asi nejvice
JJ je to i vidìt na videu,že auto(6ka) je hravýý a 6,5ku mìl kamarád,bude to z tìch všech Evolucí dle mì,nejživelnìjší svezení...
Já elektroniku všude vypínám,ale navolit si šotolinu,nebo sníh...nebo si pøepnout víc procent na zadek nebo nechat 50:50,to si myslím,že,nemá jakoby elektronikou"otravnou,nic spoleènýho a na paní je vidìt,že si to neskuteènì užívá a dává v obou autech :lol:

Odpovědět