JJ to se mi stalo a nebyl to prijemny pocit. Podradil jsem na 3 a muj zadek mi zacal ozirat sedackublesk666 píše:asimo ak su pre teba limity este daleko - potom pozor na shift lock (zaploknutie kolies pri podradeni) - ktory vobec neni nebezpecny u predokolky a ani 4-kolky ale u zadokoly sa mozes rychlo roztocit ked nie si dost rychlo pripraveny kontrovat- staci podradit bez medziplynu alebo s malym ked nemas kolesa uplne rovno
znamy s M3 z SK Ringu:
http://www.youtube.com/watch?v=mwtxpQ5D ... r_embedded
co nesnasis na svem aute :)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: co nesnasis na svem aute :)
Naposledy upravil(a) petan_250 dne 01 kvě 2011, 20:08, celkem upraveno 1 x.
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

taky uz jsem si to zazil a primo na krizovatce.. prijizdim ze odbocim doprava, podrazeni na dvojku a uz jsem se dival bocnim oknem na auta co stala v protismeru, nastesti jsem to nejak ustal ale oblilo mne poradne horko.
je treba tu spojku poustet s citem
93´Rx-7 FD
ked neviem tak ostro jazdit, tak to nerobim.. mne pri tom videu chybal medziplyn a cit so spojkou.. treba davat bacha.. so spojkou chvala bohu mi to ide.. dokonca az prilis jemne pracujem, cize mi to trva dlhsie pokial preradim.. ale co uz.. postupne to budem zostrovat..
a tu M3 mi je luto.. ale vzdy lepsie na okruhu s vybehom, ako na prijazdovke so stlpom
a ze ma limity daleko? hadam netreba vysvetlovat.. ze auto ako celok zvladne viac ako motor dokaze sposobyt.. vsetko sa mi zda pekne predimenzovane.. brzdy, riadenie, stabilita.. nic nekope, vsetko je predvidatelne a aj na hranici sa da auto pekne zvladnut-vratit do normalu.. na teste "best motoring" to tsuchiya pekne povedal, ze je to supersport bez vykonu
ale mne osobne vykon staci.. nemusi mi do hlavy kopat 300+hp aby som sa citil super.. 
a ze ma limity daleko? hadam netreba vysvetlovat.. ze auto ako celok zvladne viac ako motor dokaze sposobyt.. vsetko sa mi zda pekne predimenzovane.. brzdy, riadenie, stabilita.. nic nekope, vsetko je predvidatelne a aj na hranici sa da auto pekne zvladnut-vratit do normalu.. na teste "best motoring" to tsuchiya pekne povedal, ze je to supersport bez vykonu
měřím asi 187, a sedačku mám docela napřímenou, ale když ji sklopím a přisunu tak abych dosáhnul na volant, tak mě po chvíli bolí nohy jak je mám skrčený a navíc mi nohy vadí při zatáčení :-/MeTaN píše: kolik meris? asi na tom budes ja petanja mam 173 a vlezl bych se i s helmou v pohode. nemas sedacku moc naprimenou? (znam par lidi, kteri to maji az extremne)
GXE10
asimo: ano raz ale musis zacat - chalan bol s tym prvy krat na okruhu a predtym tadial presiel asi 6kol - na okruhu sam viem ze clovek je obcas trochu bez mozgu a vtedy musi mat veci zazite - ak ich mas zazite z ineho auta ktore taketo nieco stoleruje - tak tu je pruser na svete. Inak nie cit, nie medziplyn ale mal podradovat skor ako vytocil co len trochu kolesa - potom to mozes robit aj tvrdo na hranici smyku (bez medziplynu) a pomoct brzdam skratit brzdnu drahu
Nemel ten manik vypnutou stabilizaci? Takovouhle fofr otocku jsem zazil taky a abych stihl dat kontra, tak bych to musel cekat. Ja tehdy ale vubec netusil, ze z drobne chybky pri podrazeni muze vykvest neco takoveho.blesk666 píše:asimo: ano raz ale musis zacat - chalan bol s tym prvy krat na okruhu a predtym tadial presiel asi 6kol - na okruhu sam viem ze clovek je obcas trochu bez mozgu a vtedy musi mat veci zazite - ak ich mas zazite z ineho auta ktore taketo nieco stoleruje - tak tu je pruser na svete. Inak nie cit, nie medziplyn ale mal podradovat skor ako vytocil co len trochu kolesa - potom to mozes robit aj tvrdo na hranici smyku (bez medziplynu) a pomoct brzdam skratit brzdnu drahu
Specificky k RX-8 -- kdyz budes mit dobre gumy a nechas zapnutou stabilizaci, tak v nizsich rychlostech by te melo auto podrzet (ne, ze by na to clovek mel spolehat, ale chybicka se muze vloudit) A ne, neptejte se jak to vim
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Pallas píše:A ne, neptejte se jak to vim
no hej.. ke tu rychlost tam vrazis tak to je ako by si kopol do rucnej brzdy.. to hej.. dobre:D dalsia vec co som sa hadam naucil na cudzych chybach
petan_250 píše: znamy s M3 z SK Ringu:
http://www.youtube.com/watch?v=mwtxpQ5D ... r_embedded
Tak to je hodně ošklivý... a taky ošklivá začátečnická chyba
rad pozuju na pumpe 
Nemel ten manik vypnutou stabilizaci? Takovouhle fofr otocku jsem zazil taky a abych stihl dat kontra, tak bych to musel cekat. Ja tehdy ale vubec netusil, ze z drobne chybky pri podrazeni muze vykvest neco takoveho.
Specificky k RX-8 -- kdyz budes mit dobre gumy a nechas zapnutou stabilizaci, tak v nizsich rychlostech by te melo auto podrzet (ne, ze by na to clovek mel spolehat, ale chybicka se muze vloudit) A ne, neptejte se jak to vim
[/quote]
E36 M3 nema ziadnu elektroniku okrem ABS
prve co ti na okruhu v ramci prveho skolenia povedia je "vypnut ESP" jednak si tym odrovnas brzdy dost skoro a a jednak sa prd naucis ako sa auto sprava-aspon na SK ringu to vzdy Dick Kvetnansky prizvukuje
E36 M3 nema ziadnu elektroniku okrem ABS
prve co ti na okruhu v ramci prveho skolenia povedia je "vypnut ESP" jednak si tym odrovnas brzdy dost skoro a a jednak sa prd naucis ako sa auto sprava-aspon na SK ringu to vzdy Dick Kvetnansky prizvukuje
Ehm...no jezdit na okruh se stabilizací, to teda čumim
Peca píše:Ehm...no jezdit na okruh se stabilizací, to teda čumim
rad pozuju na pumpe 
No, vsak jsem ji mel vypnutouPeca píše:Ehm...no jezdit na okruh se stabilizací, to teda čumim
Edit: Viz nize. Az budu jezdit na okruh vickrat nez 2-3x do roka, tak to pochopim.
Jelikoz jsem zatim jezdil na otevrene dny, tak uz nechci byt nebezpecny sobe ani ostatnim.
Naposledy upravil(a) Pallas dne 02 kvě 2011, 12:37, celkem upraveno 2 x.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Re: co nesnasis na svem Honde
Nazdarek tak ja si taky trochu pohaním svoje auto
.
Tak čím bych začal u tajpara:
1.Paměť předních sedaček,je to dost nepříjemne nějak si je nastavíte a pak si chcete něco vzít nebo chcete nechat někoho nastoupit na zadní sedačky ale potom se vam vrati sedačky do zakladní polohy kam se sotva narve liliputan.
2.Spotřeba,při hodně hodně pomale jízdě si auto veme kolem 8 l ale při plne palbě se vubec nestydí papat 22 l to mi přijde jako že mam v autě kompresor ale ne v motoru ale v nadrži.
3.Zadní okno,to nema cenu komentovat spojler v zadním oknu.Okno je naprosto nepoužitelny ještě že to ma velky zrcatka
4.Brzdy pomalej nastup a nedořešenej mechanizmus,zanaší se brzdovím segmentem ale to je problem starších civiku u novích je to vyřešeno jinejma destičkama
5.Celkově špatny rejd při parkovaní dlouho mi trvalo než jsem si na něj zviknul
Ale na to všechno zapomenu když si vemu par zataček pořadně pod plynem
Ten motor to řizení ,řazení ovladatelnost vzhled vybava prostornost to je prostě mazec
pro připadne zajemce neprodam ani nahodou je to moje hondička
Tak čím bych začal u tajpara:
1.Paměť předních sedaček,je to dost nepříjemne nějak si je nastavíte a pak si chcete něco vzít nebo chcete nechat někoho nastoupit na zadní sedačky ale potom se vam vrati sedačky do zakladní polohy kam se sotva narve liliputan.
2.Spotřeba,při hodně hodně pomale jízdě si auto veme kolem 8 l ale při plne palbě se vubec nestydí papat 22 l to mi přijde jako že mam v autě kompresor ale ne v motoru ale v nadrži.
3.Zadní okno,to nema cenu komentovat spojler v zadním oknu.Okno je naprosto nepoužitelny ještě že to ma velky zrcatka
4.Brzdy pomalej nastup a nedořešenej mechanizmus,zanaší se brzdovím segmentem ale to je problem starších civiku u novích je to vyřešeno jinejma destičkama
5.Celkově špatny rejd při parkovaní dlouho mi trvalo než jsem si na něj zviknul
Ale na to všechno zapomenu když si vemu par zataček pořadně pod plynem
Život začíná nad 5500 otáček
V jednotlivych modelech M3 se nevyznam (a v cislech za E uz vubec ne, ja rozlisuju maxilane tak SA/FB/FC/FD/SE u rotary mazdblesk666 píše: prve co ti na okruhu v ramci prveho skolenia povedia je "vypnut ESP" jednak si tym odrovnas brzdy dost skoro a a jednak sa prd naucis ako sa auto sprava-aspon na SK ringu to vzdy Dick Kvetnansky prizvukuje
Jak se tim daji odrovnat brzdy? IMHO dokud nedostanes auto do smyku, tak stabilizace do brzd nekeca a u sportaku dokonce necha klidne auto trochu sklouznout, nez zacne...
A co se nauceni tyce, myslim, ze pokud nekdo jede na okruh poprve/druhe/tredi (radove jednotky), tak na tom nevidim nic spatneho.
Myslet si, ze prijedu, vsechno povypinam a budu super dobrej, je podle me akorat recept na odtahovku.
Vypnuti stabilizace vnimam jako "dalsi" krok, kdyz ziskam jistotu, nikoliv jako "prvni" krok, kdyz prijedu na okruh.
PS: Uz jsme dost OT, mozna by to chtelo presunout do samostatneho threadu...
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
'91 240SX s13
Tak me momentalne sere jen nehorazne dobity predni naraznik a to, ze musim kazdych 300km cca dolivat deci chladici kapaliny - nekde to utika
A taky bych mel prozkoumat ty cary a kouzla, co nekdo zkousel v pojistkove skrini, to se jeste necham prekvapit... Ale jinak naprosta spokojenost, spotreba tam je vzhledem k tomu ze to je 2.4, ale s tim se musi pocitat =)
A k tomu driftovani na krizovatce
Co meziplyn pri podrazeni, nemelo by to teoreticky pomoct, ze ti ty otacky nevyleti tak najednou..?
Tak me momentalne sere jen nehorazne dobity predni naraznik a to, ze musim kazdych 300km cca dolivat deci chladici kapaliny - nekde to utika
A k tomu driftovani na krizovatce
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET