Nissan GT-R

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

MajoHclubSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajoHclubSK » 07 říj 2008, 01:03

Padli tu aj take uvahy,ze sa moc a viac snazi...honi triko,kamion sad gum a co ja viem co este...
Nechce sa mi to "citovat" ...
www.HondaClub.sk

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 07 říj 2008, 04:46

aha, ja mel pocit ze se mluvi o testovani na severni smycce obecne...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 07 říj 2008, 17:00

Urcite zvyhodnovanie v tomto pripade GT-R jeho „snazenim“ teamu je mozne. Ale v ziadnom pripade to neurobi tolko aby to auto pri jeho cene a kvalitach inak zapadlo do sedeho priemeru. Testovali ho uz predsa aj novinari (nielen japonski:-) a nedavno aj vysledky testu 0-160-0 z Carauta vypovedaju o tom ze je to vynimocne auto. Nikto netvrdi ze je to absolutne najlepsie auto planety, Ale kazdopadne je to auto ktore konecne rozhybalo mototo svet a medzi stale horsimi spravami o opat vykonnejsich M-division produktoch ktore sa zacali uberat divnym smerom (M-kove SUV to je poriadn a chujovina a bodaj by si na nom natlkli cumak) – OK reaguju na trh, uvidime. Ale preco nevnutit trhu nieco originalnejsie a tym aj revolucnejsie.
Ako je inak mozne aby „len“480k GTR vyrazne pritom tazssie dokazalo byt v teste rychlejsie ako Lambo Superlegerra. Cize asi to auto ma tak dobru trakciu a tak dobre poskladanu prevodovku, ale aj dobre brzdy ze predcila papierovo lepsich superov aj v sprostom teste v priamke. Nehovoriac o tom ze to bolo daleko opat najlacnejsie auto co skoncilo ako druhe klasicke „plechove“ auto v teste tesne za GT2 (nepocitam do toho 3 otvorene britske 500-700kg sialensoti ktore maju bezkonkurencny pomer vykon/hmotnost)

Milhaus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus » 10 říj 2008, 21:34

To vam tak jedu busem do Prahy , smer od Pribrami a pred celudi -hlavni mesto Praha- v protismeru koukam a rikam si ,,ze jsem to auto uz nekde videl, to vypada jako to v Best Motoringu,, a pak mi cvaklo, ze to je new GT-R, no ja cumel jako krava :shock: a lidi na me cumeli jak na kre*ena :D
cca v 17:30

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 10 říj 2008, 21:44

Ja zas dneska videl poprve Ferrari 599 - coz je pro me i lepsi lepsi auto, protoze ma vetsi cenu a prodal bych ho alespon za vic, nez GT-R. :P

BTW. Nissan GT-R je udajne pomerne dost ztratove auto (mam pocit, ze na kazdem aute ztrati automobilka snad i vic jak 100 000kc), ikdyz naprosto jiste muzu rict, ze dela takovou reklamu, ze je ve skutecnosti mozna vynosnejsi nez vetsina jeho konkurentu. Tomu teda rikam marketing!

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 16 říj 2008, 09:42

první prùsery na svìtì
http://www.nagtroc.org/forums/index.php?showtopic=25361
http://www.nagtroc.org/forums/index.php?showtopic=25576

citace z nìjakých stránek:
"Èlen amerického klubu vlastníkù Nissanù GT-R zaèal slyšet od zadní nápravy své chlouby divné hlasité pazvuky. Mechanik, který provedl rychlou analýzu, zjistil totální destrukci celého diferenciálu a pøevodové skøínì. Majitel se jal uplatòovat reklamaci v záruce, nicménì prodejce celou záležitost odmítl s tím, že se jedná o dùsledek nedodržení pokynù uvedených v pøíruèce a že majitel používal launch control bez zapnutého stabilizaèního systému, což manuál k Nissanu GT-R výslovnì zakazuje.

Oprava pøevodovky bude stát okolo 20 000 dolarù (320 000 korun) a podle všeho ji bude muset hradit sám majitel. Nissan má ovšem zadìláno na pìknou ostudu, protože odmítl již mnoho reklamací na toto téma a zákazníci se zaèínají bouøit. Podle nìkterých totiž k tomuto problému došlo i pøi ,,normálním" ježdìní a tak pøipravují spoleènou žalobu na Nissan, že tají konstrukèní vadu vozidla.

Poškození majitelé poukazují rovnìž na to, že Nissan pøímo doporuèuje vypínat stabilizaèní systém, pokud auto uvízlo ve snìhu, blátì nebo na velmi kluzkém podkladu. Rovnìž to doporuèuje tìm øidièùm, kteøí jsou si plnì vìdomi toho, co dìlají, napøíklad na okruhu. Podle majitelù je to podobné, jako by Nissan øíkal, že nesmíte používat launch control, aèkoli je jeho funkce ve vozidle nainstalována.

Podle nás také hodnì záleží na tom, jak který majitel s autem zachází. Nissan se dušuje, že obèasné využívaní systému launch control nemùže vozidlu uškodit. To je samozøejmé, jinak by tu nebyl, ale zároveò si klademe otázku, že když se dá poèítat s volským pøístupem nìkterých majitelù, proè se systém nebrání proti poškození sám? Napøíklad Porsche má ve své pøevodovce PDK zabudován systém, který pøi zjištìní pøíliš vysoké zátìže omezí výkon motoru a prokluz spojky.
Nissan èelí i kritice, že není schopen pøedložit relevantní dùkaz férovosti svého èasu na Nürburgringu. Okolo Nissanu GT-R se tak nafukuje bublina, zda se nejedná o podfuk na zákazníky. Na druhou stranu, nepochybujeme o pekelné rychlosti tohoto auta, nebo nezávislá mìøení na brzdách dokazují, že Nissan GT-R nemá udávaných 480 koní, ale skuteèná hodnota jeho výkonu leží nìkde mezi 510 - 530 koni. Jenom si majitelé musí uvìdomit, že tato obrovská síla má na pøevodovku ponìkud znièující efekt, pokud s ní zachází hrubì."

Tak nevím, kde udìlali inženýøi v Nissanu chybu èi co zatím stojí??!! :shock: :shock:

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 říj 2008, 10:04

Je to vsechno moc nafouknuty... Uz me pomalu zacina to GTRko nudit, jak se o nem vsude pise, at uz otevru jakejkoliv casopis nebo web... A to nemluvim o tom, ze tahle elektronika do auta vubec nepatri! :lol:

jagy

Příspěvek od jagy » 16 říj 2008, 10:11

Bublina.. konkurenci to proste sere, tak haze spinu.

Rider: Je to vyvoj.. ma to kazde takove auto teto tridy.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 16 říj 2008, 11:36

jagy: prave proto bych si zadne nove auto teto tridy asi nikdy nekoupil... :wink:

Amigo

Příspěvek od Amigo » 16 říj 2008, 12:13

riderhenry píše:jagy: prave proto bych si zadne nove auto teto tridy asi nikdy nekoupil... :wink:
vsak ani jagy... ani ja... a rekl bych ze i spousta dalsich

panpica

Příspěvek od panpica » 16 říj 2008, 18:21

BTW Sesti stupnovy prevodovky u S15 po zvednuti vykonu taky odchazely, takze se ve velkym swapovaly peti stupnovy z S14.
Sem docela zvedavej jak dlouho bude u R35 tvrvat aftermarketovym vyrobcum vyvoj prevodovky.
S14 Zenki

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno » 25 říj 2008, 12:44

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 12 lis 2008, 11:00

Tento týden pøistáli dva kousky z USA na Slovensku.
http://www.atmag.sk/zaujimavosti/nissan ... d-dvakrat/

Gregy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gregy » 12 lis 2008, 17:55

Jednoho cernyho jsem videl nedavno v CB.... Brutalni kara fakt! Nevite ci je?

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 12 lis 2008, 19:58

Moje urcite ne! :lol:

pablo

Příspěvek od pablo » 13 lis 2008, 01:38

jo o jednom vym ze sa pohybuje na slovensku asi 3 tyzdne je ciernej farby a je zop zvolena

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 24 lis 2008, 12:42

Pár fotek - øezy autem :P
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 24 lis 2008, 13:23

Kdyby mne nekdo takhle rozriznul auto, tak ho nakopu... :lol: Ale dobry gumy! :P

Elviiis

Příspěvek od Elviiis » 24 lis 2008, 13:32

mnì osobnì toto auto nevzalo... pøijde mi na sporák moc umìlé a spadá tak do kategorie drahej sporák aneb hraèka pro sináèka zazobaného tatínka... myslím si že kdyby udìlali tuto verzi jako verzi pro automobilové barbary a pak jednu lehèí mechanickou hraèku pro milovníky aut (která by mohla být i podstatnì levnìjší) bylo by to zajímavìjší... nic ménì proto zùstanu u aut jako je celica gt4 nebo R32gt-r... a by jsem japanofil tak pøi stávajícím stavu bych si radìji koupil 8l vettu než new gt-r... ale to je vkus každého... Ale ty fámi kolem gt-r mne taky serou viz jak se hádali ze ševim kdo je rychlejší jestli vette nebo gt-r pak obvinili nissany že jeli na slickách apd... hážou na sebe špínu místo toho aby je motivovalo k vylepšení svých top modelù a kde je pravda neví vlastnì nikdo...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba » 24 lis 2008, 13:58

Elviiis píše:a by jsem japanofil tak pøi stávajícím stavu bych si radìji koupil 8l vettu než new gt-r.
sem na tom stejnì :D

DrGis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis » 24 lis 2008, 14:49

riderhenry píše:Ale dobry gumy! :P
jsem si pred zimou udelal radost a uz je mam v 17" na aute, teda ted uz ne, ale po najeti cca 500 km muzi rict, ze zatim to nejlepsi na cem jsem jel (pro rypaly, sliky jsem jeste nezkousel)
[size=75][b]TOYOTA CELICA ST165 & ST205[/b]
It´s better to lose a minute in a life, than life in a minute.[/size]

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 24 lis 2008, 15:02

DrGis: tomu uplne klidne budu verit! :wink:

Elviss: souhlasim, az na to, ze GT-R rozhodne neni drahe. Tim nemluvim o pomeru cena/uzitna hodnota(rychlost...), ale o tom, ze Nissan na nem jednoduse prodelava. Hadal bych, ze takovych "pojizdnych reklam" moc neni, nejspis zadna jina. Logicky je pak jasne, ze to auto nejde prodat levneji, nez jej prodava Nissan (prodava prodejcum, ne konecnym zakaznikum - to je zase neco jineho... :wink: ). Prislo mi to jako docela dobra zajimavost, stejne jako to, ze Nissan schvalne limituje jeho vyrobu a prodluzuje cekaci lhuty, aby bylo auto jeste vzacnejsi a lepe reprezentoalo znacku.

Prezident
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prezident » 24 lis 2008, 15:38

Jedno bílý GTR jezdí i po brnì (s dìckou sedaèkou :) )

a k tìm èasùm na ringu, v nìjakým online magazínu jsem èetl že porsche obvinilo nisan že ty èasy co nissan tvrdí že s GTR dosáhl jsou nereálný a a jim jednoho puèej že oni si to sami vyzkoušej. na to nissan zareagoval tím že to nebylo na seriovej gumách nýbrž na spešlech. No tak jsem zvìdav co ještì vyleze na povrch.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 24 lis 2008, 15:44

Ja zase cetl v poslednim vydani Speedu (nebo TopGearu - ted presne nevim), ze Nissan zverejnil plne video, ktere prokazuje, ze jel na seriovych gumach a zaroven nabidl Porsche, ze nauci jejich testovaci piloty ridit... :lol: Necekal bych od Porsche, ze se do neceho takoveho bude michat. Prijde mi to az smesne, tyhlety bitvy, obzvlast prostrednictvim medii...

Prezident
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prezident » 24 lis 2008, 16:23

Tak to už je vážnì sranda no. A teï a si každej udìlá obrázek sám. ja nezpochybòuji kvality tohoto vozu, mì se líbí, obdivuji ho ale co je kolem toho za tyjátr. mì se zdá že dnes už se nedìlaj auta pro øidièe ale pouze pro peníze. (vyjma caterham r500 ten sice stojí moc ale jízdníma zážitkama to majiteli urèitì vynahradí) :twisted: :twisted: :twisted:

Jo a prosím Vás nekamenujte mì, vedu øeèi a jezdím 24 let starou toyotou. A tohle je pouze mùj ètivem podložený názor. Peace

PS: to že se prodává za míò než stojí jsem se tady taky doèetl ale je tohle podložená informace? není to zas jen reklamní tahák.

Odpovědět