Jakej OIL?

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Amigo

Příspěvek od Amigo » 04 kvě 2008, 10:40

2 souky: nedavno mi prisel origo STi sports oil filter (cely ruzovy :-) pro EJ20 motory) a primo na filtru je napsane: "change the oil filter every 5,000 km (under severe conditions)" v prekladu neco jako "mente olej filtr po 5tkm (pri tvrdych podminkach)" logicky s filtrem by mel jit novy i olej
coz potvrzuje to co jsem rikal o rezach, olej by se mel menit po 5-10 tkm v zavislosti jak moc tomu davas... v tvem pripade je asi tech 5 tkm malo, ale 15 tkm mi prijde uz moc

s0uky
IHI motion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od s0uky » 06 kvě 2008, 09:19

to Amigo: Tak ruzovej je asi nejakej spesl, ne? Ja mam cernej a vetsina lidi co znam maji cerny. Jedu podle servisky a tam je to po 15, tak nevim, proc bych mel menit jinac. Kdyby se melo menit po 5-10, tak to tam napisou, ne? Chapu, ze v tvrdych podminkach to treba je, ale ja zadny zavody nejezdim. Jezdim ostrejc, ale ne tak, ze bych musel menit olej po 5tkm.
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí... To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive."

Amigo

Příspěvek od Amigo » 06 kvě 2008, 09:29

nevim jestli je special ten filtr, rekl bych ze normalni, jen STi... proste STi "sports oil filter" (jen me prekvapilo ze je docela maly)
Obrázek

Jasne ze asi nema cenu menit po 5tkm kdyz tomu nedavas, ale je vice zdroju kde se doctes o zkusenostech uzivatelu a ti doporucuju menit casteji, bez ohledu na to co rika manual... Nechci ti ale tenhle nazor podsouvat, je to tvoje auto a pece o nej je na tvem uvazeni ;-)

Amigo

Příspěvek od Amigo » 06 kvě 2008, 11:11

jeste jsem vyhrabal tuhle stranku o olejich http://www.opieoils.co.uk/technicalinfo.aspx je tam popsano hodne o tom na co je jaky olej vhodny a proc, je to v anglictine, snad to ale nebude problem

docela dobry je clanek "lubricating the Subaru" kde je i priklad jak do jednoho a toho sameho motoru naleli ruzne oleje a jaky to melo vliv na vykon atd.

s0uky
IHI motion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od s0uky » 06 kvě 2008, 13:06

to Amigo: letmo jsem zkouknul ten test tech oleju a na zaver je idealni veta: "you could look at a 5w-40 for competition and track-day use" z cehoz mi vyplyva, ze kdyz s autem jezdis jen vikend a pekne z vostra, tak je idealni 10W-50 a kdyz jezdis presne to co jezdim ja, kazdodenni jezdeni s obcasnym uzitim potencialu tak je idealni 5W-40. A jestli 5W-40 nebo 5W-30 kterou mam ja uz je jen otazka venkovni teploty.
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí... To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive."

MeTaN

Re: Jakej OIL?

Příspěvek od MeTaN » 21 úno 2011, 12:49

kopnu do trochu starsiho vlakna abych nezakladal nove...
s olejem mam vyber v celku jasny to je Valvoline 20W50 VR1 Racing. ale premyslim nad filtrama.. ted tam mam nejaky noname co tam nasadili v servise minuly rok. tak premyslim jestli ma cenu si priplatit nejake dve tri stovky a vzit treba K&N nebo je to prast jak uhod?
93´Rx-7 FD

Pallas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pallas » 21 úno 2011, 14:12

MeTaN píše:kopnu do trochu starsiho vlakna abych nezakladal nove...
s olejem mam vyber v celku jasny to je Valvoline 20W50 VR1 Racing. ale premyslim nad filtrama.. ted tam mam nejaky noname co tam nasadili v servise minuly rok. tak premyslim jestli ma cenu si priplatit nejake dve tri stovky a vzit treba K&N nebo je to prast jak uhod?
Co jsem nekde cetl (sorry, uz si nevzpomenu kde), tak zrovna K&N olejove filtry jsou zbytecne vyhozene penize.
Muj dojem je, ze na tom neni tak moc vedy, vzdyt je to "jen" poskladanej papir a navic to stejne dela jen nekolik malo vyrobcu pro ruzne znacky. Pak jde jen o filtracni plochu a minimalni velikost filtrovanych castic a bez techle informaci se da tezko rozhodnout. Muzes maximalne resit puvodniho vyrobce - treba origo mazdi filtry (aspon v Evrope) vyrabi Mann nebo Mahle (da se to na nich poznat) a tech bych se ja osobne moc nebal. Nicmene YMMV...
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

Qvale

Příspěvek od Qvale » 21 úno 2011, 16:48

VR1 Racing urcite doporucuju a za ty penize co stoji je to super... :!:
K tem filtrum, zalezi na tom, co si od toho prejes... Ja mam na SR20DET K&N olejovej, byl o neco drazsi, ale je o 10mm vetsi, peknej a mam dobrej pocit... :D
Je to jak pise Pallas, K&N srovnavaj kvalitou s normalnima filtrama, za ty penize navic ma clovek bilej filtr s nalepkama a o 10mm vic filtu oproti cernymu, rozdily ve filtraci asi clovek normalne nepozna, jediny mozny meritka jsou ty co pise Pallas a tech se asi clovek presne nedohleda...
Z toho, co kde koluje tak na tom jsou snad lepe filtry od Greddy a HKS a cena je cca. 20-30$ + postovny. Jinak z bezne dostupnejch bych volil Knecht (Mahle) ten stoji cca. 150Kc a je asi nejlepsi z normalnich filtru. (K&N cca. 350kc, ceny na RX7)
Jinak nejlevnejsi JC Premium stoji cca 50kc... :lol:
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 21 úno 2011, 18:54

takze je to fuk,..diky, ja jsem jen zvedavy.
jeste jsem nekde (google) zahledl, ze snad jednu dobu firma pur.... neco delala filtry trochu jinak a sice jinak poskladany ten papir ale taky zadny rozdil. je to fuk. filtr za 15Oudela svou praci taky.
93´Rx-7 FD

jirka gti

Příspěvek od jirka gti » 25 úno 2011, 19:43

Dnes jsem na Gulf pumpě narazil na olej Gulf10W60 za 199 kč za litr .
Nissan Gti

awaj12

Příspěvek od awaj12 » 25 úno 2011, 20:09

Odpovědět