Nissan GTR - ano ci ne :-)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Nissan GTR - ano ci ne :-)
Ac je GT-R super povoz, tak bych decentne upravil RX8 (ve stylu Pallase, spravny smer) a zbytek projezdit po evrope a okruzich. 
- dreamtalks
- Kontaktovat uživatele:
Tak to turbo na RX8 mu mozna vyjde levneji a dostane tam vice koniku nez FD. Ale samozrejme FD je designem vic sportovnejsi a RX8 vedle nej vypada jak hothatch.Woyta píše: No RX8 ma velmi zajimavou a praktickou kastli. Na silnici je taky moc casto nevidis.
Motor z FD muzes legalne strcit do rx8. Oboji je 13B.
Akorat ten z FD je co jsem slysel krapek drahej.
Mazda RX8 170kW BrilliantBlack
RX8 je hlavně praktičtější.
jo jnm motor .. jo no.. to je... 
musim se rozhodnout..jestli jiny auto k Rx8, nebo misto ni.. nebo upravovat ji... a nebo zit dal takhle spokojene jako ted
ale zmena je zivot, ne? 
musim se rozhodnout..jestli jiny auto k Rx8, nebo misto ni.. nebo upravovat ji... a nebo zit dal takhle spokojene jako ted
Rotary Inside

Kasli na r35, kup r32 prekopej na LHD ! 
Nissan Primera - VEcko fplynu
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Pallas má skvělou RX8.
Ale turbo ničím nenahradíš. Co třeba EVO X GSR?? Nepřemýšlel jsi?? Podle mě skvělý přestup z RX8, ideálně spíše doplněk k RX8 
hele zatim jsem moc nepremyslel, ptz mi prijde zbytecny mit Rx8 a k tomu jest neco sportovniho a k tomu daily car... ale zase Rx se zbavovat nechci... takze nvm kerou cestou se vydat
Ted sem spokojen, ale potrebuju nakou motivaci, aby me neco kopalo do zadku 
Rotary Inside

Při jízdě na okruhu dostává převodovka zvláště tolik zabrat ze se doporučuje koupit aftermarket chladič oleje a upravit par věci aby se vůbec nerozsypala a po každém okruhu se doporučuje podotikam doporučuje ne ze musí! Měnit oleje převodovka motor diff a radši bych to doporuceni poslechl než znatelně krátit život převodovce která stoji téměř polovinu auta.ad zváží kazdy. Ale když říká s ze sotva uzivis RX tak gtr se obloukem vyhnout.
kde sem napsal ze sotva uzivim rx..?
Jen mi prijde zbytecny.. kluk..sam..tri auta... z toho dva sportaky.. a to treti .. zere po praze v kolonach stejne jako ta rx
Ale kdyz to bude na jinej ucel nez Rx tak muze mit vyznam i to treti auto..
Jen mi prijde zbytecny.. kluk..sam..tri auta... z toho dva sportaky.. a to treti .. zere po praze v kolonach stejne jako ta rx
Ale kdyz to bude na jinej ucel nez Rx tak muze mit vyznam i to treti auto..
Rotary Inside

tri auta jsou prave dobry
rxky se nezbavuj, to by byla skoda a ty to nemas zapotrebi. rozmysli se a prikup neco. ver mi, kdybys ji prodal, bude ti po ni smutno 
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW

Od majitelů GTR vím, že pokud si auto člověk chce užít tak aby jej krosil pěkně na limitu (což = prakticky 100% okruhovej zápřah) tak náklady na servis, údržbu, opravy a úpravy jsou ročně hluboko v řádech statisíců... ...na druhou stranu při menším nájedzu a silničním provozu a účelu spíše pozérském s ním ty náklady budou o nulu menší.... Záleží na stylu užití a v případě koupě ojetiny určitě o dobrém výběru a štěstí.... Vyhnout se rokům 08 a 09 ...nejlépe až od 11 dále. Ty podělaný skříně jsou fakt poruchový (zejm. ty první roky) a přehřejvaj se extrémně - aftermarket chlazení je nutnost, spojky taky moc nevydrží... Upravit se to vše samozřejmě dá, ale řád statisíců je naprostou samozřejmostí.... jako u všech možných úprav tohodle auta... Pro 2-3 roky si tohodle vozu pěkně užívat si představuju tak zdravou rezervičku 500k
...relativně to za to samozřejmě stojí
záleží na preferencích a chuti do života
(pokud šrajtofle taky tomu dá zelenou...) Zatím jsem viděl sypat se GTRka v rukou lidem, kterejm je to fakt jedno a více méně vědí že to likvidujou prakticky výlučně "závodním"stylem což onu životnost odráží - na to, že se jedná o nové či zánovní stroje tak jdou do kopru dost rychle
ale budiž - pořizovačka vzhledem k schopnostem je směšná, nyní se však již blíží pomalu doba, kdy si ty šroty budou pořizovat "chudáci" za 3/4 mega na leasing apod... nebo do toho daj své desetileté úspory z života o chlebu a vodě a ono je to jistě krásně zlikviduje
....jako starej klump to bude úžasně nerentabilní past na poblouzněnce
Každopádně přeju dobrej výběr a štěstí na kus, tu rezervu na cokoli kolem a kolem však velmi doporučuju - aby ta radost neměla zádrhely 
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
TOS napsal krásné ono se stačí podívat kolik tech ojetin je na prodej kilometrové do prvního servisu než si člověk uvědomí co to stoji 
biscuit - jee cau, Ty ses tu taky..?
tady je snad kazdej normal clk ze shitclubu co
faaajn 
Jo no, uvedomuju si ze GTR by bylo drahy, ikdyz to se rikalo i o Rx8 a uatim ma mstesti, predevsim tim ze sem koupil fakt topstav... a zbavit se Rotarky..jo mas pravdu bylo by mi ji lito a zatim bych ani nechtel..
No ale co si koupit, "jen" zetko..to mi prijde zbytecny.. sice rychlejsi, teda na rovinkach nez Rx, ale v zatackach verim ze ne.. a to by me nikam neposunulo.. No zivot neni jen o autech, ale byt mam a barak zatim nepotrebuju, tak co jinyho si dat za cil..?!

Jo no, uvedomuju si ze GTR by bylo drahy, ikdyz to se rikalo i o Rx8 a uatim ma mstesti, predevsim tim ze sem koupil fakt topstav... a zbavit se Rotarky..jo mas pravdu bylo by mi ji lito a zatim bych ani nechtel..
No ale co si koupit, "jen" zetko..to mi prijde zbytecny.. sice rychlejsi, teda na rovinkach nez Rx, ale v zatackach verim ze ne.. a to by me nikam neposunulo.. No zivot neni jen o autech, ale byt mam a barak zatim nepotrebuju, tak co jinyho si dat za cil..?!
Rotary Inside

Zetko by tě jistě "neposunulo" je to v souhnu koncepčně to samý jak rx akorát s jiným motorem a více motokára na úkor praktičnostimarabu píše:biscuit - jee cau, Ty ses tu taky..?tady je snad kazdej normal clk ze shitclubu co
faaajn
No ale co si koupit, "jen" zetko..to mi prijde zbytecny.. sice rychlejsi, teda na rovinkach nez Rx, ale v zatackach verim ze ne.. a to by me nikam neposunulo.. No zivot neni jen o autech, ale byt mam a barak zatim nepotrebuju, tak co jinyho si dat za cil..?!![]()
GTR za ty peníze určitě "posun" je, otázka je jen preference - mě hlavou taky problesko, na můj vkus však příliš sterilní, raději stroj pomalejší ale takový kde si to musím odmakat
GTR je posunem leda tak do finančního hrobu, se závoďákem to nemá nic společného a pořídit si ho k promenování po okruhu může jen Nissan co., nebo úplnej debil. Porsche je na tom velmi podobně, trochu lepší sériovka s nesmyslnými náklady na okruhový provoz. Dokud nepochopíte, že rychlou jízdu nedělá tachometr do 300 ale vaše upocený dlaně a plochý nohy, budete pořád jen platit za "posunutí autem" které bude nepatrné a sami zamrznete na úrovni začátečníků. IR: s tím svým Z můžeš GTR či 997 ukázat prdel kdykoliv tě napadne, jen to chce vzít za jinej konec...
Já nevím, proč mu tu píšete o financích a o okruhu. Prachy nezmínil, že by neměl a člověk kterej jde do ojetého auta za mega a půl, musí s ohledem na pořizovací cenu počítat i s nelevným servisem, ale co jsem slyšel od známého, tak to zase tak strašný není. Pokud s tím nejsi každý den na okruhu, tak Tě to určitě nezrujnuje. On má auto už 7 let a všechny ostatní prodal a používáho na normální ježdění i do práce jen tohle GTR. Jestli chceš můžu sehnat na borce kontakt a pobav se sním už sám. Jinak pokud je GTR tvůj další sen tak si nenech kecat do toho co jiného místo toho koupit, je samozřejmě hodně aut k sehnání za 1-1,5mega, popř. koupit něco za půl a zbytek nasypat do úprav, ale GTR z toho nikdy mít nebudeš! 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
raci bych se naucil poradne jezdit s rx8 a byl rychly mezi rexinama nez jezdit rychle ovsem pomalu mezi GTRkama...
a co se penez tyce, raci bych investoval do navstevy vsemoznych okruhu po cele evrope nez mit v garazi GTR.
a co se penez tyce, raci bych investoval do navstevy vsemoznych okruhu po cele evrope nez mit v garazi GTR.
93´Rx-7 FD
Mě hlavně deptá, že člověk co si dokáže vydělat velký prachy nedokáže sám učinit rozhodnutí co je pro něj dobrý, zatímco já vím moc dobře co chci, ale jsem naprosto neschopnej na to vydělat.
To je hned poznat kdo víc maká a kdo víc sní. 
Nejlepší bude když si někde GTR půjčíš a vyzkoušíš. Jinak je to pekelně rychlý auto na rovince i v zatáčkách, ale bohužel to auto se řídí skoro samo.
Já bych si taky radši za ty prachy koupil RX7, NSX, M3, GT3. Pořádně se s nima naučit jezdit a pak určitě to bude zábavnější než GTR
Ale jestli je GTR tvůj sen tak si ho kup
Já bych si taky radši za ty prachy koupil RX7, NSX, M3, GT3. Pořádně se s nima naučit jezdit a pak určitě to bude zábavnější než GTR
Ale jestli je GTR tvůj sen tak si ho kup
2all: 
No zatim to muj sen upe neni,
jak sem psal, jeste sem s nim nejel, ale projedu se v nem..
Megaa pul na nej momentalne nemam a nepotrebuju zrovna tohle auto, kdyz to tak vemu tak nepotrebuju momentalne jiny auto... A samo sou lepsi investice, ale porad muzu na GTR setrit a pak si koupit neco jinyho, at auto nebo treba barak s velkou garazi na ostatni auta:D
Jinak diky za dalsi komenty.. na obou je dost pravdy.. at to ze Kup jiny auto...levnejsi.. a bude i vic srandy.. i naproti tomu GTR z toho nikdy nebude..
No budu mit o cem premyslet
Porad je varianta upravit svou Rx8.
Zde zase dve alternativy.... moje Rx8 je fakt jezdna z nejzachovalejsich u nas... proto premyslim jestli radsi nekoupit jinou, ktera nebude ani muset bejt tak pekna.. nakej ten sram byb popripade navadil, nebo treba nekompletni interier, stejne by bylo lepsi ji trochu odlehcit... ale zas ena co by mi pak byla tahle.. dat ji na spalky do garaze a zachovat ji pro budouci generace?
Mno..to sou problemy co
No zatim to muj sen upe neni,
jak sem psal, jeste sem s nim nejel, ale projedu se v nem..
Megaa pul na nej momentalne nemam a nepotrebuju zrovna tohle auto, kdyz to tak vemu tak nepotrebuju momentalne jiny auto... A samo sou lepsi investice, ale porad muzu na GTR setrit a pak si koupit neco jinyho, at auto nebo treba barak s velkou garazi na ostatni auta:D
Jinak diky za dalsi komenty.. na obou je dost pravdy.. at to ze Kup jiny auto...levnejsi.. a bude i vic srandy.. i naproti tomu GTR z toho nikdy nebude..
No budu mit o cem premyslet
Porad je varianta upravit svou Rx8.
Zde zase dve alternativy.... moje Rx8 je fakt jezdna z nejzachovalejsich u nas... proto premyslim jestli radsi nekoupit jinou, ktera nebude ani muset bejt tak pekna.. nakej ten sram byb popripade navadil, nebo treba nekompletni interier, stejne by bylo lepsi ji trochu odlehcit... ale zas ena co by mi pak byla tahle.. dat ji na spalky do garaze a zachovat ji pro budouci generace?
Mno..to sou problemy co
Rotary Inside

zalezi na co to ma byt. ak sa chces naucit ozaj jazdit teda okruhy, kopce tak asi bude lepsie na to primerane upravene auto, lebo aj GTR by si musel upravit- aspon do istej miery (pneu, chladenie oleja motora a prevodovky...).
Pomerne nedavno som takto spekuloval ked som mal krasnu plus minus seriovu M3 E36 a bolo to bud nechat to na cruisovanie na co nemam cas ani povahu, alebo predat a ist do auta uz upraveneho na track. Ten rok som si s Cliom potom vcelku pekne uzil a nelutujem.
Teraz ked som ale videl Butcherove jazdy na jeho M3 E36 tak som trochu zapochyboval ci to nebolo unahlene a nemal som ist do uprav M3. Nidky ale potom nepocitaj ci na tom prerobis alebo nie. na upravovanom aute vzdy najviac prerobis a je s nim potencialne najviac problemov (z akeho povodneho stavu sa vychadzalo- co uz obvykle tazko odhadnes, spravny vyber komponentov- obvykle sa potvrdzuje cim drahsie tym lepsie, potom doladenie, lebo nie vsetko co je po webe ked spojis do kopy dava dobry vysledok, dokonca casto horsi ako seria...).
mne sa osvedcilo nedavat si ciel podla dojmu ale si ten ciel najst a neuhnut potom nikde vedla. V pripade auta to znamena skusat a co ta oslovi hned na prvy dojem. Nie ako to ohuruje navonok ale ci vies s tym autom hned ist rychlo a necitit sa ze sa ta snazi zabit ale ze to auto "citis" a uzivas si ho. Vybrat potom uz len spravny kusok. Obvykle cim drahsie a v lepsom stave tym sa to neskor vrati na nizssich nakladoch a vacsej radosti z auta. Poriadne upravy stoja casto viac ako cele auto to treba mat tiez na pamati ze sa neoplati moc setrit a tiez posilenie jedneho si casto vyzaduje posilenie dalsich casti. Dost casto sa mi potvrdzuje ze dobra cesta je nove auto. To co stratis prepadom ceny sa ti vynahradza tym ze to nie je opotrebene a nemusis nejaku dobu do toho vrazat. naopak pri jazdenke mas najvacsie naklady hned po kupe cca prvy rok, potom to pomaly klesa ak je dobry kus ak horsi je to stale vela:-) a ked si uchyl puntickar tak je to vzdy vela:-)
Pomerne nedavno som takto spekuloval ked som mal krasnu plus minus seriovu M3 E36 a bolo to bud nechat to na cruisovanie na co nemam cas ani povahu, alebo predat a ist do auta uz upraveneho na track. Ten rok som si s Cliom potom vcelku pekne uzil a nelutujem.
Teraz ked som ale videl Butcherove jazdy na jeho M3 E36 tak som trochu zapochyboval ci to nebolo unahlene a nemal som ist do uprav M3. Nidky ale potom nepocitaj ci na tom prerobis alebo nie. na upravovanom aute vzdy najviac prerobis a je s nim potencialne najviac problemov (z akeho povodneho stavu sa vychadzalo- co uz obvykle tazko odhadnes, spravny vyber komponentov- obvykle sa potvrdzuje cim drahsie tym lepsie, potom doladenie, lebo nie vsetko co je po webe ked spojis do kopy dava dobry vysledok, dokonca casto horsi ako seria...).
mne sa osvedcilo nedavat si ciel podla dojmu ale si ten ciel najst a neuhnut potom nikde vedla. V pripade auta to znamena skusat a co ta oslovi hned na prvy dojem. Nie ako to ohuruje navonok ale ci vies s tym autom hned ist rychlo a necitit sa ze sa ta snazi zabit ale ze to auto "citis" a uzivas si ho. Vybrat potom uz len spravny kusok. Obvykle cim drahsie a v lepsom stave tym sa to neskor vrati na nizssich nakladoch a vacsej radosti z auta. Poriadne upravy stoja casto viac ako cele auto to treba mat tiez na pamati ze sa neoplati moc setrit a tiez posilenie jedneho si casto vyzaduje posilenie dalsich casti. Dost casto sa mi potvrdzuje ze dobra cesta je nove auto. To co stratis prepadom ceny sa ti vynahradza tym ze to nie je opotrebene a nemusis nejaku dobu do toho vrazat. naopak pri jazdenke mas najvacsie naklady hned po kupe cca prvy rok, potom to pomaly klesa ak je dobry kus ak horsi je to stale vela:-) a ked si uchyl puntickar tak je to vzdy vela:-)
Me ve spojitoati s GTR zajima jedna vec... A to jestli te prevodovka v R modu necha zakousnout se do omezovace a nebo, jestli sama preradi vys jak v civilnich automatech.... Jedine to muze zmenit to, jestli o nem furt snit, nebo ne..
BMW E36 318is M42
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
ex: Impreza sedan jakoturbo 97 BORO!
Honis kone, jezdis rovne?....
"Don't drive slowly. Drive fast ..." Jezza
O mém "pochopení" vskutku pochybovat nemusíš to za 1.xxx píše:GTR je posunem leda tak do finančního hrobu, se závoďákem to nemá nic společného a pořídit si ho k promenování po okruhu může jen Nissan co., nebo úplnej debil. Porsche je na tom velmi podobně, trochu lepší sériovka s nesmyslnými náklady na okruhový provoz. Dokud nepochopíte, že rychlou jízdu nedělá tachometr do 300 ale vaše upocený dlaně a plochý nohy, budete pořád jen platit za "posunutí autem" které bude nepatrné a sami zamrznete na úrovni začátečníků. IR: s tím svým Z můžeš GTR či 997 ukázat prdel kdykoliv tě napadne, jen to chce vzít za jinej konec...
Nevím kdes vzal posuzování na GTR a lidi co se s nima na okruzích baví - a ně posuzovat do debilů ...každý má své preference a i nejsterilnější playstation má své limity, to co ti posílá do rukou a zad a co od tebe vyžaduje je už věc jiná...
Porsche je sice dost drahé obecně, ale GT3 je v relacích použití naprosto spolehlivá a perfektně fuknční řidičské auto vhodné pro okruh, které koupíš a leješ do něj benzín a měníš olej - nic víc nic míň - dobře je to sériovka, ale taková na kterou nemusíš hrábnout, někdo prostě nehce stavit totální track car z auta které vyžaduje prakticky celé přestavět...
Poslední věta: - ne opravdu nechci stavět ze Z track car a brát to z tohoto (jediného trošku reálného) konce
V GT-R jsem jel (spolujezdec) a jak jsem z toho byl původně nadšený, tak po svezení jsem to auto začal nemít rád. Vysvětlím.
Jako technologický zázrak pro někoho, kdo chce být zdrcujícně rychlý, je to bomba. Ten kdo UMÍ řídit si to opravdu užije. Ale rozhodně to člověka už moc řidičsky neposunuje.
Když na jedné moc prima akci majitel GT-R požádal jednoho rally jezdce, aby mu zajel referenční čas (nebudu konkrétní), ten si vypl kontrolu trakce, popral se s tím pár kol a zajel velmi hezký čas. Majitel, který sice auto znal, ale rozhodně se nemohl ani trochu rovnat schopnostem a zkušenostem závodníka, do auta sedl, zapl trakci a milé GT-R si "dopočítalo" trať a zajel o kousek lepší čas... To auto je svým způsobem PlayStation. Vzrušující ano, ale digitální.
Osobně bych nevěděl, proč si R35 koupit.
Na druhou stranu, pokud to auto chceš, tak nepotřebuješ moje nebo kohokoliv jiné požehnání.
Svez se, pobav se s nějakými majiteli, zjisti, kde to nejlépe servisovat... A hledej ten perfektní kousek! Těším se na vývoj.
(záměrně neřeším finanční stránku, protože pokud už R35 máš v hledáčku, tak si určitě umíš spočítat vše kolem)
Jako technologický zázrak pro někoho, kdo chce být zdrcujícně rychlý, je to bomba. Ten kdo UMÍ řídit si to opravdu užije. Ale rozhodně to člověka už moc řidičsky neposunuje.
Když na jedné moc prima akci majitel GT-R požádal jednoho rally jezdce, aby mu zajel referenční čas (nebudu konkrétní), ten si vypl kontrolu trakce, popral se s tím pár kol a zajel velmi hezký čas. Majitel, který sice auto znal, ale rozhodně se nemohl ani trochu rovnat schopnostem a zkušenostem závodníka, do auta sedl, zapl trakci a milé GT-R si "dopočítalo" trať a zajel o kousek lepší čas... To auto je svým způsobem PlayStation. Vzrušující ano, ale digitální.
Osobně bych nevěděl, proč si R35 koupit.
Na druhou stranu, pokud to auto chceš, tak nepotřebuješ moje nebo kohokoliv jiné požehnání.
(záměrně neřeším finanční stránku, protože pokud už R35 máš v hledáčku, tak si určitě umíš spočítat vše kolem)