Závody na konzolích (GT5/FM3)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Závody na konzolích (GT5/FM3)
nevim co to bylo naposledy v roznove ale to pro mne bylo velke zklamani. s realitou vubec nic a nebo to bylo tim volantem ale mel jsem to svoje "poprve" a zeby mne to nejak nadchlo.
pritom treba to LFS jsem zkousel a super. jak se rika nekdy je mene nakonec vice.
pritom treba to LFS jsem zkousel a super. jak se rika nekdy je mene nakonec vice.
93´Rx-7 FD
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
hype sice skutecnosti neodpovida, ale rozhodne ne kvuli realite... Mozna kdyz krtizujete treba napr. tu realitu, tak zkuste byt trochu konkretnejsi 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
pořád tvrdím že zatim LFS je nejlepší na fyziku, skutečnost atd ... a tim pádem se tim nikdy nenudim vždy mě to baví na volantu
Hrál jsem všechno možný, od GT Legends, GTR, rFactoru, RBR přes LFS až po GT4 a teď GT5 a imho má GT5 ze všech nejlíp vybalancované chování a nejvíc mám pocit že řídím auto a ne hromádku pixelů. Hardcore simulátory (hlavně ty první dva) jsou sice fajn, ale jelikož člověk auto necítí pod zadkem tak je ta realita imho spíše na škodu. GT5 pro mě představuje nejlepší kompromis (nehrál jsem bohužel Forzu..) pro požitek z řízení (o což jde především, nebo ne?)
Např. tady jsem zkoušel RUF CTR na Ringu a když to porovnám se slavným videem Faszination tak mi přijde že to auto reaguje úplně stejně.
http://vimeo.com/17432948
http://www.youtube.com/watch?v=bAnMFhFMWAY
Jinak nevím jestli je vhodné porovnávat časy napříč hrama, může to být zavádějící, jinak nápad chválím!
Např s F40 mám na Ringu čas 7:45 (série a vše vyplé samozřejmě..)
Např. tady jsem zkoušel RUF CTR na Ringu a když to porovnám se slavným videem Faszination tak mi přijde že to auto reaguje úplně stejně.
http://vimeo.com/17432948
http://www.youtube.com/watch?v=bAnMFhFMWAY
Jinak nevím jestli je vhodné porovnávat časy napříč hrama, může to být zavádějící, jinak nápad chválím!
Pokud mam byt konkretnejsi, tak tam nerealne neni snad vubec nic.
Auta nemaji odpovidajici trakci, viz. napr. Lotus Elise, kdo to kdy videl, aby to auto jelo jak na ledu? U aut je dost tezko riditelny limit, neodpovida to realite, kde dochazi ke ztate trakce pomalu, ale v GT5 to auto taky ujede jak na sanich z niceho nic. Dalsi veci je, ze vetsina aut je hnusne nedotacive, at to nastavim, jak chci. Dalsi veci jsou napr. totalne odbyte "rally stages", kde to vypada jak ze hry pred 20 lety. Dale me vytaci treba Top Gear zavody, kde se nesmim nikoho a niceho ani dotknout, ale souperi ano.
Ja nevim, ale hra ma bavit a ne frustrovat a nudit.
Nejvic me zatim zaujalo na PC BMW M3 Challenge (GTR engine tusim) a jezdit na Ringu. Vzhledem k tomu, ze je to free tak super zabava. Rad bych asi zkusil ty ostatni dily jako Legends, GTR2 atd. LFS mi prijde zatim asi nejlepsi, ale taky me docela omrzelo a cekam na ten novy patch s novou simulaci pneu.
Ja nevim, ale hra ma bavit a ne frustrovat a nudit.
Nejvic me zatim zaujalo na PC BMW M3 Challenge (GTR engine tusim) a jezdit na Ringu. Vzhledem k tomu, ze je to free tak super zabava. Rad bych asi zkusil ty ostatni dily jako Legends, GTR2 atd. LFS mi prijde zatim asi nejlepsi, ale taky me docela omrzelo a cekam na ten novy patch s novou simulaci pneu.
proto by tu každý měl napsat k času i které hře ten čas jePeca píše: Jinak nevím jestli je vhodné porovnávat časy napříč hrama, může to být zavádějící, jinak nápad chválím!
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
Jagy, dovolím si oponovat. Ano, máš pravdu že Elise se chová možná až moc přetáčivě, ale u ostatních aut mi chování sedne. A že jsou těžko zvladatelná na limitu? To je zkrátka tím že blížící se limit necítíš tak jako v reálu zadnicí, ale dá se na to zvyknout a předvídat (např. ten Yellowbird by se jen tím že by člověk reagoval na nastálou situaci nedal uřídit, onehdá na mě koukal spolubydla a říká "ty dáváš kontra ještě dřív než to začne ujíždět" a to je podle mě v pořádku).
Co se týče férovosti a AI, souhlasím, to je tragédie, snad to spraví nějaký update.
Rally stage jsou hnusné jen v té jedné challenge, protože jsou tuším náhodně generované, ale třeba v challengi proti Loebovi jsou pěkné a i chování rally aut mi přijde ok, i když RBR to není...
A s tím LFS...já nevím, ale pokud sednu ke hře a hned v první zatáčce jsem schopný poslat auto v kilu driftem a ustát to s jednou rukou v nose, to mi nepřijde moc reálné. V GT5 jsem po jednom kole na Ringu se silnou zadokolkou vyřízený jak z 10 min. na motokárách a to se mi líbí
Ale nehrál jsem úplně poslední verze LFS tak nemůžu soudit....
Co se týče férovosti a AI, souhlasím, to je tragédie, snad to spraví nějaký update.
Rally stage jsou hnusné jen v té jedné challenge, protože jsou tuším náhodně generované, ale třeba v challengi proti Loebovi jsou pěkné a i chování rally aut mi přijde ok, i když RBR to není...
A s tím LFS...já nevím, ale pokud sednu ke hře a hned v první zatáčce jsem schopný poslat auto v kilu driftem a ustát to s jednou rukou v nose, to mi nepřijde moc reálné. V GT5 jsem po jednom kole na Ringu se silnou zadokolkou vyřízený jak z 10 min. na motokárách a to se mi líbí
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Hehe sice v GT4, ale když dám nord s nějakou magořinou, tak jsem docela mrtvej (hlavně ruce) jak to furt kopePeca píše: V GT5 jsem po jednom kole na Ringu se silnou zadokolkou vyřízený jak z 10 min. na motokárách a to se mi líbíAle nehrál jsem úplně poslední verze LFS tak nemůžu soudit....
A nebo mine's R34 v GT5 na alpský trati, viď peca
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
tak to me bolej akorat tak palce 
Ajaj tak to tě lituju, GT5 bez volantu je poloviční zážitekriderhenry píše:tak to me bolej akorat tak palce
to vsechny zavodni hryPeca píše:
Ajaj tak to tě lituju, GT5 bez volantu je poloviční zážitek
GXE10
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
to ja moc dobre vim. Hral jsem s volantem a nekolik hodin jsem si jen tak jezdil volne jizdy po Fuji a bavilo me to vic nez jakykoliv zavod v GT5 s joypadem... 
Dneska Ring s Focusem RS (1. gen, trošičku poladěný
) za 7:20.
tak ja se musim Jirkovi omluvit dal sem dve kola na volantu s tim NC a jen 9:59, to asi nebude jen tak, na kolikaty pokus se ti ten cas povedl?
GXE10
jo a PSkari shaneli ste nekdy tohle, myslim ze je to lepsi nez GT5 http://www.gametrailers.com/video/japan ... al-d/35152
GXE10
Neexistuje podle mě v dnešní době lepší simulátor než nejnovější LFS a volant G25tka.
Jezdim takhle už 2roky... rozhodně to neni tak, že si k tomu sedneš a že za 5minut budeš umět driftovat... učil sem se to každodenně 2 měsíce a těch dalších 22 měsíců se už jenom zdokonaluju... po pořízení baworáka... a vyzkoušení driftů, driftovací techniky a okruhů... musim říct, že to je velmi reálné... a kdybych ty dva roky nehrál na tom PC... tak do dneška neumim řídit auto
slovem řídit... myslim ostrou a bezpečnou jízdu.
Viz. Vrtas a Wertheim... taky začínaly s LFS
a jak to dneska kluci válí 
Každopádně si musim PS3 a GT5 pořídit... GT2 sem dohrál 3x... jedno dohrání hry mi trvalo celej rok.
A GT4 mam skoro hotové
Jezdim takhle už 2roky... rozhodně to neni tak, že si k tomu sedneš a že za 5minut budeš umět driftovat... učil sem se to každodenně 2 měsíce a těch dalších 22 měsíců se už jenom zdokonaluju... po pořízení baworáka... a vyzkoušení driftů, driftovací techniky a okruhů... musim říct, že to je velmi reálné... a kdybych ty dva roky nehrál na tom PC... tak do dneška neumim řídit auto
Viz. Vrtas a Wertheim... taky začínaly s LFS
Každopádně si musim PS3 a GT5 pořídit... GT2 sem dohrál 3x... jedno dohrání hry mi trvalo celej rok.
A GT4 mam skoro hotové
rad pozuju na pumpe 
To je vtip?maca píše:jo a PSkari shaneli ste nekdy tohle, myslim ze je to lepsi nez GT5 http://www.gametrailers.com/video/japan ... al-d/35152
v pohoděmaca píše:tak ja se musim Jirkovi omluvit dal sem dve kola na volantu s tim NC a jen 9:59, to asi nebude jen tak, na kolikaty pokus se ti ten cas povedl?
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
Veyron na Ringu 6:47
(jen tvrdé sliky, jinak stock)
Veyron 7:50 uplná serie a na první pokus, stím těžkým krámem mě to nebavylo 
Např s F40 mám na Ringu čas neco málo 8:07 a to už jsem se snažil, takže jsem tak špatnej, nebo forza má trochu jiné časy?
A nebo si to peca nekde zkracuje
Např s F40 mám na Ringu čas neco málo 8:07 a to už jsem se snažil, takže jsem tak špatnej, nebo forza má trochu jiné časy?
Podle některých je Ring v GT5 spíše těžší. Těžko říct, ale já jsem magor a znám ho už zpaměti.... zkus nahodit nějaký čas cos podle tebe zajel dobře a vyzkouším.Bery18 píše:Veyron 7:50 uplná serie a na první pokus, stím těžkým krámem mě to nebavylo
ja myslim ze je to u kazdy jiny, ale radsi bych nahodil Tsukubu, nebavi me jezdit cely ring kdyz se mi neco nepovede, Tsukuba je hned odjetaBery18 píše:Veyron 7:50 uplná serie a na první pokus, stím těžkým krámem mě to nebavylo
Hayabusa: no vim o lepsim volantu nez je G25 ale taky ma trochu jinou cenu
GXE10
jestli se ti to nelibi tak tu mam jednu uzasnou arkadu auta tam lepi jak svine, ani tam nejdou udelat donuty jak to lepi. Ale co mam ji domajagy píše:
To je vtip?
http://www.gametrailers.com/video/previ ... uner/12831
GXE10
Peca: No právě že ho mám taky dost naježděnej, takže se mi nezdá že bys mi nadělil až takovej kotel
Moje tajná zbraň
Corvette Z06 (žlutá)
8:11,075 serie.
Maco jak si natom ty taky na fozre?
Moje tajná zbraň
Bery18 píše:Peca: No právě že ho mám taky dost naježděnej, takže se mi nezdá že bys mi nadělil až takovej kotel![]()
Moje tajná zbraňCorvette Z06 (žlutá)
![]()
8:11,075 serie.
jj uz sem se te ptal na gamertag abysme mohli spolecne provetrat fujimi
GXE10