Co kupujeme versus kriza
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Co kupujeme versus kriza
Asi poznate principy vzniku, priebehu a vysledku krizy. Jeden z dosledkov je preskupenie bohatsva. Cinska (z velkej casti aj Taiwanska) oligarchia je prave ta dnes vysmiata. Nepovazujme to za nieco normalne-priemerna mzda v Cine je na urovni necelych 3 Eur za mesiac!!! Preto nema sancu konkurovat EU a USA so svojimi mnohoonasobne vyssimi mzdami. Mega vyrobcovia ako Cisco, Sony, Nokia.... vyrabaju prave v tomto regione aby boli konkurencieschopni, ale stale maju svoj aspon vyvoj. Dnes uz je tlak na znizovanie cien taky ze aj velke firmy zacinaju nakupovat cisto azijske (nie Japonske) produkty. Huawei, Kia, Hyundai... Zacinaju dnes byt uz dnes povazovani za znacky ktore su "In"
Podobne v auto oblasti kupujeme stale viac azijskych (nejaponskych) vyrobkov. Tym akceptujeme ze niekto plati za mesiac prace v tazkych podmienkach 3 Eur na mesiac - ma to priamy dosah na zamestnnost v EU a USA. Taktiez mame potrebu menit auta, zariadenie, elektroniku uz po roku max troch od kupy. To iste u dielov na auto- pritom nevidime ze povodny Sachs, Bilstein, Kayaba... vydrzal v aute 10-15 rokov a 100-200tis km. Ja osobne som sa rozhodol uz pred casom ze nejdem tymto smerom. Nech zvazi kazdy z vas. Predikujem ze jedina cesta je ze bude spolocenska objednavka- nechciet vsade len najnizssiu cenu
Podobne v auto oblasti kupujeme stale viac azijskych (nejaponskych) vyrobkov. Tym akceptujeme ze niekto plati za mesiac prace v tazkych podmienkach 3 Eur na mesiac - ma to priamy dosah na zamestnnost v EU a USA. Taktiez mame potrebu menit auta, zariadenie, elektroniku uz po roku max troch od kupy. To iste u dielov na auto- pritom nevidime ze povodny Sachs, Bilstein, Kayaba... vydrzal v aute 10-15 rokov a 100-200tis km. Ja osobne som sa rozhodol uz pred casom ze nejdem tymto smerom. Nech zvazi kazdy z vas. Predikujem ze jedina cesta je ze bude spolocenska objednavka- nechciet vsade len najnizssiu cenu
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co kupujeme versus kriza
Původně jsem si myslel co tady budeš chtít psát, ale tohle je věru pravda, taky se snažim kupovat kvalitní věci ať z USA nebo z jpn, jen bohužel, ikdyž koupim od firmy který věřim z oficial stránek, tak často přijde věc made in prc nebo taiwan, celkově to jde docela špatnym směrem...
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Presne tak, proc preplacet znacku, kdyz si za cast ceny muzu koupit tu samou vec. Podle kvality kupuje strasne malo lid, vetsina podle ceny, takze i kdyby ten vyrobce chtel delat jen kvalitni veci made in EU, tak dneska nemuze prezit na trhu, pokud to teda neni nejaky luxusni statek...To vi kazdy, ono i takovy TEIN je temer celej cinskejspeedy_s píše:Původně jsem si myslel co tady budeš chtít psát, ale tohle je věru pravda, taky se snažim kupovat kvalitní věci ať z USA nebo z jpn, jen bohužel, ikdyž koupim od firmy který věřim z oficial stránek, tak často přijde věc made in prc nebo taiwan, celkově to jde docela špatnym směrem...
Je to zapeklity kruh, vsechno podle me jde do sracek. Me nejvice sere, ze kdyz dnes koupim vysavac, televizi, kavovar, tak to je 2 roky a konec. Zato lednicka MINSK uz chladi dobrych 30 let
Cina je rozjeta jak svine, evropa krachuje a je pod navalem imigrantu z asie a afriky...jsem zvedav jak to dopadne
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
Zijeme v dobe ktere vladne konzum, tradicni hodnoty se vytraceji a vsichni se derou smerem vpred aniz by si uvedomili ze to nej maji primo u nosu. Staci se podivat na nejaky sraz, byly doby kdy se jednalo o setkani kamaradu kteri si predavali myslenky a vecer se spolem ozrali. Ted pred sebou machruji a vecer se ozerou stylem kdo vic vypije ale to jsem trochu odbocil .... 
Tuhle jsem stravil cely den vybiranim bot ktere fakt potebuji, po navsteve 5-ti obchodu jsem propadl depresi, ceny nadherne ale kvalita? Kupuju si vec aby mi vydrzela co nejdele. Boty ktere mi vydrzi alespon 5 let, chci tolik? Proc uz v prodejne je prasklina na podrazce, proc je bok opatlany lepidlem, proc je bez klenby, proc je praskly sef, proc odstava spicka podrazky .... protoze stoji 600 CZK.
Rad si za kvalitu priplatim, neplati to jen u bot ale u vseho, jablko mi chutna vice ze zahrady nez krasne cervene z hypermarketu, melouny mi neexploduji jak na farme v Cine, za dobre pivo necham klidne 40 CZK .... neni lepsi kvalita nez kvantita?
Trosku mi to pripomina jednu scenu ze slunce seno, holky klidne papkejte dyt je to vyhnany praskama .... pochaval mu to, ty spaleny jsou nejlepsi
Tuhle jsem stravil cely den vybiranim bot ktere fakt potebuji, po navsteve 5-ti obchodu jsem propadl depresi, ceny nadherne ale kvalita? Kupuju si vec aby mi vydrzela co nejdele. Boty ktere mi vydrzi alespon 5 let, chci tolik? Proc uz v prodejne je prasklina na podrazce, proc je bok opatlany lepidlem, proc je bez klenby, proc je praskly sef, proc odstava spicka podrazky .... protoze stoji 600 CZK.
Rad si za kvalitu priplatim, neplati to jen u bot ale u vseho, jablko mi chutna vice ze zahrady nez krasne cervene z hypermarketu, melouny mi neexploduji jak na farme v Cine, za dobre pivo necham klidne 40 CZK .... neni lepsi kvalita nez kvantita?
Trosku mi to pripomina jednu scenu ze slunce seno, holky klidne papkejte dyt je to vyhnany praskama .... pochaval mu to, ty spaleny jsou nejlepsi
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

PS, na toto tema by se dali napsat spousty stranek ale radsi bych zustal u Tein, Apexi, Feed, MX5, MX3, S2K, R35, WRX, P1, AE86 a 120
Je to takovy unik z reality .... k prijemny strankam zivota
Je to takovy unik z reality .... k prijemny strankam zivota
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

k tem hadrum jeste druhy extrem kdy mikina stoji pomalu tri tisice a po prvnim vyprani je plna žmolku.. i cina muze byt draha!!!
93´Rx-7 FD
Klasický případ věcí ze skateshopů... koupíš něco za těžké prachy, je to made in china atd. a místo toho aby to drželo tak se po 1 oprání zničí... to se mně stalo i s botama DC, tak měsíc a už se začaly dělat díry... Ještě že ty staré japonské auta nejsou takové... 
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress
Ano aj handry s tym suvisia- realne ich ceny klesli lebo kym bola zaciatkom 90 tych rokov priemetna mzda cca 7-8tis tak dnes je priemer cca 700-800Eur co je cca 3 nadobok tak som mal sveter z Benetonu Made in Italy za 1200korun, dnes stoji v akcii 20Eur cize jeho cena v porovnanim s tym co zarabame dnes realne 5 krat nizssia tak kvalira ( Made in China) je mizerna. Ten 15 rocny sveter co mam vyzera lepsie (bez zmolkou) ten novy zacal mat zmolky po tretom obleceni. Ja osobne si teda radsej co sa vobec da kupujem Made in EU alebo USA, alebo Japan (aj take este obcas su). Je treba rozlisovat co je len image a spotrebka a relativne draha a skutocna kvalita. Ono tento trend je tu uz dlho - citit ho bolo uz v spolahlivosti v UK vyrabanej P11 a este Japan N15. A Made in China televizory, telefony, oblecenie je na tom este horsie. Teraz sme testovali cito Cinsky Switch za desatinu ceny Cisca a ma sice deklarovane podpory ficur co Cisco ale rozbehat sa nam niektore nepodarili - odpoved od vyrobcu bola ze musia chodit:-)
Druhu stranku tvoria relativne kvalitne veci z neJapan Azie ako D2, BC Racing, XYZ... - zda sa ze funguju za svoju cenu viac menej velmi dobre...Ja si ake aj tak priplatim radsej za KW, Bilstein, H&R, Sachs Racing, Proflex, Ohlins, Reiger... Aj ked co som uvedene podvozky skusal tak to fungovalo - tu to uplne nevylucujem.
Diely ale ako zvody, vyfuk... by som rozhodne Made in China nekupoval. Bud kvalitny custom (AMA...?) alebo Supersprint rada Race, Miltek, HKS... (silbe pozor na kopie) akebo origo (M-Power, Renault Sport, Peugeot Sport, Mazdaspeed...)
Druhu stranku tvoria relativne kvalitne veci z neJapan Azie ako D2, BC Racing, XYZ... - zda sa ze funguju za svoju cenu viac menej velmi dobre...Ja si ake aj tak priplatim radsej za KW, Bilstein, H&R, Sachs Racing, Proflex, Ohlins, Reiger... Aj ked co som uvedene podvozky skusal tak to fungovalo - tu to uplne nevylucujem.
Diely ale ako zvody, vyfuk... by som rozhodne Made in China nekupoval. Bud kvalitny custom (AMA...?) alebo Supersprint rada Race, Miltek, HKS... (silbe pozor na kopie) akebo origo (M-Power, Renault Sport, Peugeot Sport, Mazdaspeed...)
- WotanMitUns
- Kontaktovat uživatele:
máš si kupovat vzorkymarek.dh píše:Klasický případ věcí ze skateshopů... koupíš něco za těžké prachy, je to made in china atd. a místo toho aby to drželo tak se po 1 oprání zničí... to se mně stalo i s botama DC, tak měsíc a už se začaly dělat díry... Ještě že ty staré japonské auta nejsou takové...
ono koupit mikinu puma (v normalnim kamennem obchode) za 3000,- 4x ji vyprat a pak mas vysisovany zada ktery byly tmavy se taky vyplati...
p.s. to ze to vsechno speje do haje vim i bez tohoto tematu
Mazda Mx-5
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]
Mini Cooper 1.0
[img]http://img121.imageshack.us/img121/482/roadstert.gif[/img]
no ale to jde jen pokud máš nohu velikost 9, ne?WotanMitUns píše:máš si kupovat vzorkyjá si je kupuju na ježdění, protože je nesmysl utrácet 2500 za boty na skejtování... Ale máš pravdu i ta kvalita skejtovejch věcí upadá, ale cena ne.
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
- WotanMitUns
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam tu vyhodu,ze se do devitek vejdu i kdyz mam 9,5... Ony se stejne pri jezdeni vytahnou a jsou akorat 
No to mi povídej...kupuju 11-13 podle výrobce a "jeho číslování" sehnat obyčejný bota dá sakra zabrat, a to nemluvím o tom když si jdu koupit kalhoty...ono kupuj si něco na postavu 187 cm a 65 kiloGeorgee píše:
no ale to jde jen pokud máš nohu velikost 9, ne?tuhle jsem byl v nějakym outletu, kde byly vzorkový boty a samá 9... tam si s nohou 11,5 nevyberu
GXE10
blesk666 píše:Ono tento trend je tu uz dlho - citit ho bolo uz v spolahlivosti v UK vyrabanej P11 a este Japan N15.
S tim mam zase ja dobre zkusenosti. Za zlomek ceny se daji poridit kvalitni veci...blesk666 píše:Diely ale ako zvody, vyfuk... by som rozhodne Made in China nekupoval.
Ale jak bylo obecne receno, jde to do ******.
No mam pocit ze nebolo celkom pochopene:-) Ciel je NEKUPOVAT TO. To je moj postoj - a ked sa prida viac ludi - je to jedna zo sucasti ako z tej prdele vylieztPavel260 píše:ono koupit mikinu puma (v normalnim kamennem obchode) za 3000,- 4x ji vyprat a pak mas vysisovany zada ktery byly tmavy se taky vyplati...
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
To jakoze vsechno, co bylo vyrobeno mimo JPN, EU a USA je spatne? V cem je problem treba u Hyundaie? Nemyslim ted, jaka dela auta/mixery/radia... (nejsem fanousek znacky), ale co je na te firme spatneho? Co je spatneho na jizni korei? Nerikam, ze bych se tam chtel prestehovat (i kdyz, kdo vi, treba by mi tam bylo lip), ale proc JPN ano a jizni korea ne? A tech zemi je vic. Ze je nekde levna pracovni sila je normalni, prace se tak prerozdeluje prave podle toho a vsichni bysme meli dekovat za to, ze tomu tak je. My zase delamo to, co umime a za co je nam ochotny zbytek sveta zaplatit. V cem je problem? V cine dostavaji takove platy, jake jsou tam normalni. Kdyby nevyrabeli pro cely svet, tak jsou platy spis nizsi nez vyssi. Navic si umele udrzuji podhodnocenou menu, aby byli jeste levnejsim exporterem, takze to zkresluje i tu mzdu. Cina navic v podstate vlastni zapadni svet, takze to rozhodne nejsou zadni chudacci
Chce to jen cas, v poslednich letech se to tam zlepsilo tak rychle, ze jim snad i zacinam fandit
Mne vadi jen kdyz nekdo neco kopiruje - to v poradku neni a sam bych mel velky problem koupit kopii. Jak myslite, ze to uzasne a obdivovane Japonsko zacinalo? Staci se podivat do historie automobilek, kopie motocyklu Jawa... A zadnou krizi bych s tihle nespojoval ani nahodou - za krizi si muzeme jen my sami. Vzdyt uz se dnes ani nikdo nepozastavuje nad tim, jestli je normalni dlouhodobe zit na dluh, jen se resi, jak moc ten dluh poroste. WTF? A to je opet nase chyba - my si volime svoje zastupce. Kdyby nam treba ta cina nepujcovala, kdo vi, jak by to tady (v EU) ted vypadalo...
Prodava se nam jen to, co poptavame. Jestli se nam to nelibi, tak s tim muzeme neco udelat jen my sami, neni to chyba vyrobcu. Navic i trochu verim, ze se to casto zvelicuje - mozna veci nevydrzi tolik, co driv, ale taky maji lide vic prostredku, a tak je to ani tolik netrapi a nemyslim si, ze by ten rozdil byl vzdycky tak extremni, jak se prezentuje. A uz vubec si nemyslim, ze neco bude mene kvalitni nebo vydrzi jen proto, ze to bylo vyrobeno v cine.
Soucasny svet tak zkratka funguje a podle meho nazoru zaitm zadny lepsi mechanismus neexistuje.
Prodava se nam jen to, co poptavame. Jestli se nam to nelibi, tak s tim muzeme neco udelat jen my sami, neni to chyba vyrobcu. Navic i trochu verim, ze se to casto zvelicuje - mozna veci nevydrzi tolik, co driv, ale taky maji lide vic prostredku, a tak je to ani tolik netrapi a nemyslim si, ze by ten rozdil byl vzdycky tak extremni, jak se prezentuje. A uz vubec si nemyslim, ze neco bude mene kvalitni nebo vydrzi jen proto, ze to bylo vyrobeno v cine.
Soucasny svet tak zkratka funguje a podle meho nazoru zaitm zadny lepsi mechanismus neexistuje.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
- RainbowSeven
já jsem včera vedl zajímavý hovor s jedním docela "inside! člověkem.
A ten mi vřele doporučil, jestli mám nějaký volný peníze, tak ať je koukám investovat.
Stříbro, možná ještě i zlato a překvapivě doporučil vzít si hypotéku a de facto vytvořit co největší dluh.
Začíná to vypadat, že dojde k hyperinflaci a to asi poměrně dost rychle.
A ten mi vřele doporučil, jestli mám nějaký volný peníze, tak ať je koukám investovat.
Stříbro, možná ještě i zlato a překvapivě doporučil vzít si hypotéku a de facto vytvořit co největší dluh.
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
Sry za OTRainbowSeven píše:já jsem včera vedl zajímavý hovor s jedním docela "inside! člověkem.
Jojo u nás v bance o tomhle začíná mluvit taky stále více lidí, ale co se týká tohozlata, tak to je nafouknutá bublina, která brzo praskne...ještě pár měsíců se na tom bude dát vydělat, pak to ale poletí dolů pop bude jen stagnovat...
- RainbowSeven
vídím to stejně. pokud bude nastane i sociální krize, tak bude mít největší cenu bouchačka a pytel střeliva.
a zlato a stříbro, kterýho se člověk nenají, bude s hodnotou u dna.
a nen to OT. myslím že by o tomhle měl přemýšlet úplně každý.
a zlato a stříbro, kterýho se člověk nenají, bude s hodnotou u dna.
a nen to OT. myslím že by o tomhle měl přemýšlet úplně každý.
Nissan 350Z - 2004
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
U zlata a stribra jde hlavne o to, ze to ubde cenne, at se stane cokoliv. Takze se za to naopak i najis. Ale jak uz tu zaznelo, ta cena je diky sitauci a poslednim rokum vyhnana dost vysoko. Navic, i zlato ti muzou vzit, co teprv barak (to k te hypotece) - neni to zas tak davno, co se tahle prava az tak nectila. Nekteri z nasich predku to zazili dokonce nekolikrat... Nejlepsi je penize zkratka utracet, nejlepe investovat do sebe, nebo do deti. Ale kdo to dela, ze (ja teda ne
)...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
Já je utrácím, a vrážím je do svého blahobytu prostřednictvím autariderhenry píše:U zlata a stribra jde hlavne o to, ze to ubde cenne, at se stane cokoliv. Takze se za to naopak i najis. Ale jak uz tu zaznelo, ta cena je diky sitauci a poslednim rokum vyhnana dost vysoko. Navic, i zlato ti muzou vzit, co teprv barak (to k te hypotece) - neni to zas tak davno, co se tahle prava az tak nectila. Nekteri z nasich predku to zazili dokonce nekolikrat... Nejlepsi je penize zkratka utracet, nejlepe investovat do sebe, nebo do deti. Ale kdo to dela, ze (ja teda ne)...
GXE10
no. ono je dobry v prvni rade myslet tak kde zijeme a trosku se navzajem podporovat. tim nemyslim kupovat skodovky, ale ono udela hodne treba i jidlo. osobne rad jim a varim, ale 1000x radsi si sjedu 10km na sadky pro cerstvyho pstruha, nez kupovat v marketu vietnamskyho pangasiuse namorenyho buhvi cim a naglazovanyho 70% vody. ono staci jen trosku pocitat a ve vysledku ta drazsi vec prijde mnohem, ale mnohem levnejc. to samy u obleceni. jeany si kupuju jedine levis a lee, protoze vydrzi temer vsechno. a boty? kvalitni boty se sehnat daji uz hodne tezko. takze sem si zvyknul na normalni noseni nosit basic pumy a nike do 1500, tam mi neni lito je po trech mesicich je vyhodit, ale na sport, do prace a na turistiku musi zas clovek volit spis u mene proflaknutejch znacek a ve vyssi cenovy. co se tyka veci na auto a aut vseobecne tak tam uz je to tezsi. globalizace je nezastavitelna a ono i v japonskejch autech jsou dily z indie apod. u aftermarket dilu se snazim drzet spis zasady pokud to jde, tak poridit jety dily a repasovat, nebo brat to nejlepsi v pomeru cena/ vykon.

Sakra, kdyz uz se krize resi i na JDM foru tak to jsme vazne v haji .... 

nevím ve které modré knížce jsi tuhle hloupost našel, ale podle China Business Review je v roce 2011 MINIMÁLNÍ měsíční mzda cca 150usd (Čína je obrovská, takže jsou tam velké rozdíly, někde 200usd, někde 122usd) a znovu zdůraznuji, že to je minimální mzda...blesk666 píše: Nepovazujme to za nieco normalne-priemerna mzda v Cine je na urovni necelych 3 Eur za mesiac!!!
3€ asi myslel obrazně