MegaSquirt
Moderátoři: Amigo, riderhenry
MegaSquirt
Zdravim, ma nekdo zkusenosti s MSII a jeho instalaci? potreboval bych poradit nejake veci ohledne tehle problematiky. Diky
Re: MegaSquirt
Konecne po dlhsej dobe zaujimavejsia tema, lebo inak mam pocit ze to tu trosku zacalo zadriemkavat. Ryba asi riesi skateboardy a dalsi asi nahanaju baby este posledne teple dni, ci co:-)
Co konkretne ta zaujima? Ak potrebujes kompletne naladit, tak to takto asi nezvladneme
Co konkretne ta zaujima? Ak potrebujes kompletne naladit, tak to takto asi nezvladneme
ahoj dej mi prosim na sebe e-mail jsem rad ze nekdo je tak ochotny
Ochota je ale MS je natolko polotovarom a DYI ze vyzaduje podla mna pomerne slusne znalosti a zrucnosti, plus musis riesit kabelaz. Ja sam by som sa vydal asi inym smerom a volil podla typu auta dopracovanejsie standardy (Nissan - Nistune, Honda - Hondata, ostatne auta napr. OMEX). Mail inak: vmalina1 zavinac gmail.com
kluci nechcete to resit verejne? ja se chystam na stejnou vec nekdy behem pristiho roku

Klidne bych to rozebral tady ale bohuzel blesk666 se zatim neozval na mail takze me znalosti jsou zatim strohe tak se to toho poustet nebudu zatim ale kdyby nekdo chtel tak prosim poradte 
to tady nema nikdo MS v aute? hardwarove to neni tezke udelat ale potom to ladeni je tezsi
mozna kdyby si to tema nemel v pokecu ale v technice tak si ho vsimnu driv. Povidej co te zajima...
piss factory
aha tak to sorry to jsem si neuvedomil... no zajimalo by me zaprve co je vyhodnejsi jestli koupit uz slozenou ale to pry nepujde na moje cidla? nebo si to slozit sam doma? kdyz si to budud skladat co vse bych k tomu potreboval? protoze na DIY autotune toho maji tolik ze nevim co do te skladacky patri.
zatim me zajima tohle potom potrebuji poradit veci k soft naladeni
no hlavně bys měl začít tim, že nám napíšeš co máš za auto, jaký máš zkušenosti s pájkou a kolik na to máš peněz a taky z jakýho důvodu chceš Megasquirt potažmo standalone...
piss factory
jo to bych mohl
takze auto je Fiat punto GT upravy na motoru uz mam nejake jako turbo vstriky.... atd proto jsem se rozhodl upravit ECU prozatim mam pouze chip. pajeni problem neni to zvladnu
kubito sorry ze som neodpisal skor.
Tak ci tak to je o tom ze potrebujes vediet ktore cidla ma a kde tvoje konkretne auto to ti tu asi nikto nepovie (cidlo natocenia klapky, cidlo polohy vacky, a klukoveho hriadela, cidlo teploty nasavaneho vzduchu a teploty vody... Napr OMEX 600 ma v kite pre konkretne auto vsetky tieto cidla a ked das napr 4klapku tak mas v kite aj nove uchyty na kabelaz ktora je k tomu-je to samozrejme drahsie ale nie zas o tolko. Druha vec je ta ze Kubito to robi ako diplomovku a a v takom pripade je prave ziaduce DYI riesenie, Vyzaduje to ale nastudovat si naprv sam elektricke zapojenie a cidla kde mas na tvojom konkretnom aute.
Tak ci tak to je o tom ze potrebujes vediet ktore cidla ma a kde tvoje konkretne auto to ti tu asi nikto nepovie (cidlo natocenia klapky, cidlo polohy vacky, a klukoveho hriadela, cidlo teploty nasavaneho vzduchu a teploty vody... Napr OMEX 600 ma v kite pre konkretne auto vsetky tieto cidla a ked das napr 4klapku tak mas v kite aj nove uchyty na kabelaz ktora je k tomu-je to samozrejme drahsie ale nie zas o tolko. Druha vec je ta ze Kubito to robi ako diplomovku a a v takom pripade je prave ziaduce DYI riesenie, Vyzaduje to ale nastudovat si naprv sam elektricke zapojenie a cidla kde mas na tvojom konkretnom aute.
ahoj, jo vsechno toto uz davno vim kde jsou vsechny cidla jak funguji atd... hardwarove si ji pripojim. procitam ten jejich manual uz nejakej patek tak snad to pujde... potom budu mit asi vetsi problemy se softwarem
ahoj tak jednotku pomalu skladam ale mam problem
porty na komunikaci s PC mam nastaveno vse udelano dle navodu ale jednotka nechce komunikovat s PC a nevim co s tim. mam kabel serial->USB kdyz v MEga Tune pustim test kabelu tak to napise bez odpovedi. nevi nekdo co s tim?? budu rad za kazdou radu.
com port i rychlost mam dobre. podle jejich navodu kdyz propojim piny 12 a 13 tak to ma zpetnou vazbu takze komunikace asi ok. ale mam problem s firmware protoze to nechapu podle jejich navodu jak je to mysleny s tim boot jumprem??? :-O nevite nekdo?
kdyz spustim portcheck tak mi to napise ze neni spojeni na portu ale pritom zpetnou vazbu to ma kdyz to zkusim bez chipu(daughterboard) ale jakmile ho tam dam mam vse nachystany tak to nejde a nemuzu dale nic nastavit v Tuner Studiu pro ladeni 
ten boot jumper propojiš jen když tam nahrávaš firmware pak musi byt rozpojenej, ale to ti napiše co maš dělat, co maš za převodnik (přesně) mam jich doma asi 5 a stouhle jednotkou mě funguje jen jeden znich, potom to ještě nefunguje na 64bit systemu
no jasne ja bych ho potreboval zapojit kvuli nahrani firmware protoze tam zadnej neni. jak to vypada ten boot jumper? vypada to tak ze ho asi nemam
protoze na daughter board jsou dva piny a na nich cerna krytka jen. a nevim kam a cim to propojit?
nebo sem se docetl ze to jde pres downloader (ten jsem zkousel) kdyz zkratuju odpor R6 tak by to prej melo jit? chci tam dostat MS Extra ten mam stahnuty a pripraveny.
nic nikde nepropojuj k tomu je tam ten jumper, teď nevím co myslíš tou černou krytkou? že by ten jumper
, jinak pokud si nejseš jistej tím převodnikem tak stoprocentni to je připojit k pc co má přímo com port na sobě,nebo ještě může být chyba v kabelu kterym to propojuješ to je taky hodně častej problem ja použivám převodnik siťovej na wifi abych nemusel mět žadnej kabel
jinak s jednotkou ve ktere neni firmware se tuner studio nespojí a ani ji nenajde, ohledně ladění neni co řešit kup si licenci na ten soft správně nastav lambdu ještě lip ju uzemni a jedem...
drivery ke kabelu mam kabel jsem kupoval k tomu primo od nich komunikace funguje v tom problem neni. ale potrebuji tam nahrat jen firmware a to nevim jak?
propoj jednotku s počitačem, připoj do ni napajeni spusť soubor download-MS2-fimware.bat zvol 2) microsquirt potom vyber COM port na kterym to máš, pak dej možnost 1) no debug.... propoj ten jumper a dej Y, pak ti tam začne nahravat po chvilce to bude chtit ten jumper odpojit a bude to znovu něco kopirovat, a je hotovo takže pokud to máš zprávně sekládany a nainstalovanej dobře en převodník tak to musí jít. Já si ten soubor musel poupravit protože mě to nejelo na vistach ktery sem dřiv použival teď na 7 sem to zatim nedělal
dobre zkusim to ale proc 2 pro Microsquirt kdyz mam Megasquirt?
zkusil jsem to jak pises a je tam chyba pise to tohle:
Opened comm port 2 at 115200
ERROR: Timed out reading response, ExE0
Elapsed time: 14.89 seconds
tohle se mi vzdy ukaze kdyz to zkousim pres ten bat soubor to je firmware MS Extra 3.1.1 rerelease
i kdyz to zkusim pres MS Download 2.00 a zkusim treba firmware v2.890 nebo i v2.905
zkusil jsem to jak pises a je tam chyba pise to tohle:
Opened comm port 2 at 115200
ERROR: Timed out reading response, ExE0
Elapsed time: 14.89 seconds
tohle se mi vzdy ukaze kdyz to zkousim pres ten bat soubor to je firmware MS Extra 3.1.1 rerelease
i kdyz to zkusim pres MS Download 2.00 a zkusim treba firmware v2.890 nebo i v2.905