Time Table ( vaše časy na okruzích )

pokec o čemkoliv

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Adams

Re: Time Table ( vaše časy na okruzích )

Příspěvek od Adams » 13 dub 2022, 22:28

Prosím o zápis :
Most
1:58,0
Pneu ZESTINO
Přílohy
E360AE9D-2B10-485B-BA7D-79A898F42306.jpeg

Reaper

Příspěvek od Reaper » 14 dub 2022, 06:43

Ahoj, prosím o zápis času 13.4.2022 Autodrom most
Honda Civic b20
Pneu 205/50 federal/kumho semi
Čas 2:08:700
https://youtu.be/_yYlf1nUvlY
:smt006

jančo

Příspěvek od jančo » 14 dub 2022, 09:58

Prosím zápis Brno -Nemstre 2:25,5
S2000GT4, pneu A050, desky DTC60, kotouce Blueprint za 30€😀.

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 14 dub 2022, 20:59

Prosím zápis Brno 2:26.2
S2000GT4, pneu A050, desky DTC60, kotouce Blueprint za 30€😀

Děkuji jeho lordstvu za svěření svého drahoceného stroje, je to pecka! :smt006
Kdybych dosáhl na pedály a nezkonil ten výjezd ze stadionu tak mohlo být 2:25.x :roll:

xxx

Příspěvek od xxx » 14 dub 2022, 23:26

Ve středu proběhla návštěva Mosteckého okruhu, jelikož bylo potřeba ztrestat x nedojetých ale na závod nepoužitelných gum + otestovat pár finálních úprav. Co čert nechtěl, potkal jsem se na trati se svým oblíbencem Maxem Bukem, který letos jede seriál DTM, takže nebyl problém poměřit tu jeho káru za 30 mega s naším juniorem za cca 500 k. DTM ka už nejsou rodinné cestovní necky s technikou F1 ale od minulého roku se staví na platformách vozů GT3 R s o něco větším výkonem, nižší váhou a progresivnějším BoP (balance of performance), takže jsou o cca 10 km rychlejší, než klasické ostré GT3. V porovnání jsme dopadli následovně: power na rovinkách vychází cca nastejno, rychlost v zatáčkách je o kolonu parníků někde jinde a o rozdílu mezi Maxovo zlatejma a našima plechovejma rukama se nechci bavit. :? My si kroužili svých, vzhledem ke stavu gum, ne tak špatných 1:46, Max svištěl tréningových 1:30. Podvozkově je ten krám prostě jinde. https://www.youtube.com/watch?v=qtyapiYD8EY
Nový asfalt je super, v šikaně za cílovkou to sedí jak prdel na hrnci, takže bylo třeba hledat nový brzdný bod a vždy, když to neklaplo, následoval průjezd gumovou uličkou.... ale bez toho to nejde....https://www.youtube.com/watch?v=sfwiQYUDVTA jedno kolo na prázdném ringu + příliš optimismu na konci cílovky

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 15 dub 2022, 09:18

xxx píše:
14 dub 2022, 23:26
Ve středu proběhla návštěva Mosteckého okruhu, jelikož bylo potřeba ztrestat x nedojetých ale na závod ne.......
Moc pěkný...všechno dobrý ale nejvíc mě dostala teda cenovka 500k za auto...bych asi nikomu nevěřil že se dá s autem za 500k jet takový čas. Good pane :smt006

jančo

Příspěvek od jančo » 15 dub 2022, 11:17

Prosím o zápis Brno- Honda S3000- 2:20,2.
Nemstre, pneu A052.
Spokojnosť presto s autem není, je nedotacive, nezatáči jako S2000GT4, tezkopadne na predku.
Vynecháva pri řazení motor, tlumic je výteceny a celkové bude podvozok vyžitý🤷. Nutno zmieriť rozloženie hmotnosti, tá V6 bude príliš tezka 😏🐷.

DjRaspby

Příspěvek od DjRaspby » 15 dub 2022, 13:11

No co jsem ty dvě Hondy včera viděl tak mi nepřišlo, že by nějak nefungovaly :-D Dobré peklostroje :)

xxx

Příspěvek od xxx » 18 dub 2022, 22:06

FABI:
ona se ta cena blbě určuje, páč to taky stálo nějakej vývoj... dnes, když vím co a jak, bych to postavil levněji...ale čert ví, všechno zdražuje
ps: na konci cílovky je vidět jak pěkně funguje ta MK 20 :wink:

PECA:
na to, že máš v Mostě najeto celkem málo, je to dost dobrý... ovšem to Brno je luxus, je vidět, že místní okruh máš zmáklý jak sviňa :smt023

pexo

Příspěvek od pexo » 19 dub 2022, 15:29

xxx píše:
18 dub 2022, 22:06
FABI:
ona se ta cena blbě určuje, páč to taky stálo nějakej vývoj... dnes, když vím co a jak, bych to postavil levněji...ale čert ví, všechno zdražuje
xxx a co to mas vobec za auto pre nas neznalych? :)
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex

xxx

Příspěvek od xxx » 19 dub 2022, 21:49

Z3 coupe

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 20 dub 2022, 07:46

xxx píše:
FABI:
Jsem na to zvědav...kdyby si věděl kolik lidí mi říkalo že to nebude fungovat....a já nula argumentů v ruce :mrgreen: no náročný. Včera sem byl objednat brzdové vedení a v červnu očekávám první test...pak ti cinknu, pojedu asi testovat na tchořky pokud se mi to nějak povede tam domluvit tak budu rád když se stavíš na kus řeči :smt006

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 20 dub 2022, 09:42

xxx píše:
PECA:
na to, že máš v Mostě najeto celkem málo, je to dost dobrý... ovšem to Brno je luxus, je vidět, že místní okruh máš zmáklý jak sviňa :smt023
Díkec strejdo, zrovna od tebe jsem čekal hlášku že do těch zákrut jedu jak bába s hnojem :lol: To auto snese vyšší nájezdy, ale to během 4 kol holt nezjistíš. Škoda toho výjezdu ze stadionu, brzdy o 5 m později než ideál...

svobda

Příspěvek od svobda » 20 dub 2022, 11:43

xxx píše:
14 dub 2022, 23:26
Ve středu proběhla návštěva Mosteckého okruhu, jelikož bylo potřeba ztrestat x nedojetých ale na závod nepoužitelných gum + otestovat pár finálních úprav. Co čert nechtěl, potkal jsem se na trati se svým oblíbencem Maxem Bukem, který letos jede seriál DTM, takže nebyl problém poměřit tu jeho káru za 30 mega s naším juniorem za cca 500 k. DTM ka už nejsou rodinné cestovní necky s technikou F1 ale od minulého roku se staví na platformách vozů GT3 R s o něco větším výkonem, nižší váhou a progresivnějším BoP (balance of performance), takže jsou o cca 10 km rychlejší, než klasické ostré GT3. V porovnání jsme dopadli následovně: power na rovinkách vychází cca nastejno, rychlost v zatáčkách je o kolonu parníků někde jinde a o rozdílu mezi Maxovo zlatejma a našima plechovejma rukama se nechci bavit. :? My si kroužili svých, vzhledem ke stavu gum, ne tak špatných 1:46, Max svištěl tréningových 1:30. Podvozkově je ten krám prostě jinde. https://www.youtube.com/watch?v=qtyapiYD8EY
Nový asfalt je super, v šikaně za cílovkou to sedí jak prdel na hrnci, takže bylo třeba hledat nový brzdný bod a vždy, když to neklaplo, následoval průjezd gumovou uličkou.... ale bez toho to nejde....https://www.youtube.com/watch?v=sfwiQYUDVTA jedno kolo na prázdném ringu + příliš optimismu na konci cílovky
Woow 1:30 to si neumím představit. Ale je vidět zatáčky jak to hned zmizí. BMW s motorem V8 už maká bez problému ?

Butcher

Příspěvek od Butcher » 20 dub 2022, 20:33

Peca píše:
20 dub 2022, 09:42
Díkec strejdo, zrovna od tebe jsem čekal hlášku že do těch zákrut jedu jak bába s hnojem :lol: To auto snese vyšší nájezdy, ale to během 4 kol holt nezjistíš. Škoda toho výjezdu ze stadionu, brzdy o 5 m později než ideál...
Tak ja se toho chopim teda :)
Jak baba s hnojem urcite ne, ale kdyz budu zminovat jen hruby chyby, tak T1 skoro cela, T3 dobry 2m od apexu, T7 - cemu ty rikas vyjezd ze stadionu - o tom vis, Schwantzovku neresim - cizi auto/nemohl jsi vedet co to Toyobaru udela.
Kolem a kolem 2:25:xxx urcite, s tou Schwantzovkou bez provozu verim ze klidne i min, ale na pochvalu to tentokrat rozhodne neni :twisted:
Charlie killerObrázek

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 20 dub 2022, 21:38

Butcher: Chachá here we go :)
-T1 jezdívám jinak (z půlky tratě pozdní apex u boudy), tady to Včko mi zrovna tak nějak vyšlo, nicméně se ukázalo že na následující rovince mám o 1kmh víc jak profík takže stopa/výjezd asi ok. Rychlost průjezdu bída, ztráta 4 desetiny. Každopádně napiš co je podle tebe správná stopa, já jsem přesvědčen že je jich víc ;)
T1.JPG
-T4 (čemu ty říkáš T3) - ano, metr tam je, plus zase malá rychlost, ztráta 2 desetiny
-stadion - desetina v čudu
-Schwantzovka - ano koukal jsem po Toyobaru, ale o moc jinak bych to nejel. Profík to jel z vnějšku a stáhl jsem tady na něj desetinu:
Schwantz.JPG
Klidně se rozepiš víc, jsme na fóru ;)

xxx

Příspěvek od xxx » 20 dub 2022, 21:59

svobi:
Vyřešil jsem problém s posilovačem, ten elektrický neměl sílu na tak těžký převod ( 3/4 otáčky volantu doraz/ doraz) a po pár kolech se vypnul. Poslední 6 hodinovku jsme jeli bez něj, no řehole jak sviňa. Vyzkoušel jsem i hydraulický ale pořád se u toho člověk nadřel. Toho krátkého převodu jsem se ale nechtěl vzdát, tak jsem ten elektro trochu upravil a zkombinoval dohromady s hydraulikou. Bingo! Teď se dá řídit jedním prstem = ukrutně rychlá reakce na volantu.
Další problém byl drivetrain od difu dozadu. Musel jsem nechat vyrobit pevnější poloosy + předělat vnější unašeče, protože jinak je to s kloubem vcelku a už se to nedá sehnat,
hsh (1).JPG
vs
una (12).JPG
lousknul se unašeč v diferenciálu,
uncrck (1).JPG
takže opět vyrobit. Homoklouby jedině prvovýroba Loebro, zatím drží, Diferák byl taky story, nejdřív se vytrhnul z podlahy a ohnul tu pseudo nápravnici, ta se musela zesílit, podlahu s držáky komplet předělat, ramena předělat. Diff je klasika BMW střední velikost - 188 a s tímhle krouťákem nemá na růžích ustláno. Měnil jsem převod za delší, bylo vidět, že zuby už jsou chycené ale to byl hlavně problém absence chlazení, vyřešeno. K tomu mám naměřené zajímavé teplotní hodnoty, něco pak šoupnu do techniky. Už mi zbývá jen dořešit převodovku, ten klacek je za trest....
Jinak ales ok

jančo

Příspěvek od jančo » 21 dub 2022, 09:00

Peca píše:
20 dub 2022, 21:38
Butcher: Chachá here we go :)
-T1 jezdívám jinak (z půlky tratě pozdní apex u boudy), tady to Včko mi zrovna tak nějak vyšlo, nicméně se ukázalo že na následující rovince mám o 1kmh víc jak profík takže stopa/výjezd asi ok. Rychlost průjezdu bída, ztráta 4 desetiny. Každopádně napiš co je podle tebe správná stopa, já jsem přesvědčen že je jich víc ;)
T1.JPG
-T4 (čemu ty říkáš T3) - ano, metr tam je, plus zase malá rychlost, ztráta 2 desetiny
-stadion - desetina v čudu
-Schwantzovka - ano koukal jsem po Toyobaru, ale o moc jinak bych to nejel. Profík to jel z vnějšku a stáhl jsem tady na něj desetinu:
Schwantz.JPG

Klidně se rozepiš víc, jsme na fóru ;)
Ahoj, vše beru jen to, že muj kamoš je amater jako my, označovat ho jako profi je sice fajn, ale zatím se tým neživý :D

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 21 dub 2022, 13:35

OK, budu říkat "poučený amatér" :D

Butcher

Příspěvek od Butcher » 21 dub 2022, 17:31

Jsem chtel prave napsat, ze to prece neni zadnej profik, to by vypadalo jinak doufam.
T1:Na konci rovinky mas sice o 1km vetsi Vmax, ale to i diky tomu, ze se do ni rozjizdis z "vetsi hloubky" zatacky.V kombinaci s o 10km mensi prujezdovou rychlosti a tim, ze v te zatacce najedes o x metru vic diky te stope jsou pak daní ony 4 desetiny.
Je to videt i na tom grafu, kdy vic jak pulku rovniky dal i kdyz pomalu ztracis.
Za me trailbraking, pritisknout se k vnitrnimu okraji kde vydrzet resp. pomalu utahovat a soustredit se pritom na hledani max gripu a nasledne samozrejme hlavne na vyjezd, pricemz se nenechat vytahnout moc na venek a najizdet tak dalsi metry je nejvic spravne.
T3: je za me T3...proste druha prava.
Schwantzovka je diskutabilni.On tam ma takovy drobny ubrani, lepsi najezdovou rychlost diky tomu ze jede vic ze siroka, ty prodavas najezd vymenou za lepsi vyjezd.
Ale na to je ta telemetrie moc basic a chybi tam dalsi ukazatele.
Za me by byl idealni prujezd neco mezi vama, ale spis inklinuju k tomu jeho, bez te korekce v pulce a s lepsim vyuzitim sirky trate cti, ze ma na vnitrku porad jeste misto.
Jinak hezky zajety od obou a od tebe zvlast, pokud jsi v tom sedel 4 kolo :wink:

xxx: Kde nechavas delat poloosy?Ta sekvence tomu dava hrozne na prdel.Dve dyna to sice zatim prezilo, ale vim ze pujdou.Druhovyroba je bahno a origo je furt jen origo a navic chteji 15tis./ks
Charlie killerObrázek

jančo

Příspěvek od jančo » 21 dub 2022, 19:52

Butcher píše:
21 dub 2022, 17:31
Jsem chtel prave napsat, ze to prece neni zadnej profik, to by vypadalo jinak doufam.
T1:Na konci rovinky mas sice o 1km vetsi Vmax, ale to i diky tomu, ze se do ni rozjizdis z "vetsi hloubky" zatacky.V kombinaci s o 10km mensi prujezdovou rychlosti a tim, ze v te zatacce najedes o x metru vic diky te stope jsou pak daní ony 4 desetiny.
Je to videt i na tom grafu, kdy vic jak pulku rovniky dal i kdyz pomalu ztracis.
Za me trailbraking, pritisknout se k vnitrnimu okraji kde vydrzet resp. pomalu utahovat a soustredit se pritom na hledani max gripu a nasledne samozrejme hlavne na vyjezd, pricemz se nenechat vytahnout moc na venek a najizdet tak dalsi metry je nejvic spravne.
T3: je za me T3...proste druha prava.
Schwantzovka je diskutabilni.On tam ma takovy drobny ubrani, lepsi najezdovou rychlost diky tomu ze jede vic ze siroka, ty prodavas najezd vymenou za lepsi vyjezd.
Ale na to je ta telemetrie moc basic a chybi tam dalsi ukazatele.
Za me by byl idealni prujezd neco mezi vama, ale spis inklinuju k tomu jeho, bez te korekce v pulce a s lepsim vyuzitim sirky trate cti, ze ma na vnitrku porad jeste misto.
Jinak hezky zajety od obou a od tebe zvlast, pokud jsi v tom sedel 4 kolo :wink:

xxx: Kde nechavas delat poloosy?Ta sekvence tomu dava hrozne na prdel.Dve dyna to sice zatim prezilo, ale vim ze pujdou.Druhovyroba je bahno a origo je furt jen origo a navic chteji 15tis./ks
[/quote

Ten Race navigátor má samozřejmě dalších x údajů k dispozici,jen je třeba zvolit a David jel jen 3kola, klidně to stáhne letos až půjde krap z Nordschleife, když v tom seděl profi jezdec Gonda nezajel to líp, nikdo po 2-3kolech v cudzom autě nejede jeho limit a bez chyby.

xxx

Příspěvek od xxx » 21 dub 2022, 21:23

butch:
jak máš řešený cut off při řazení ?

Butcher

Příspěvek od Butcher » 22 dub 2022, 01:38

ignition cut
Charlie killerObrázek

jančo

Příspěvek od jančo » 22 dub 2022, 07:20

Butcher píše:
22 dub 2022, 01:38
ignition cut
Špatně, ještě nebyl čas to řešit, vynechává při řazení tak 3x za kolo. Možná ta 6klapka při plných otáčkách nestíhá dejchat🤷

xxx

Příspěvek od xxx » 22 dub 2022, 09:08

butch:
jasny ale jakým způsobem - spínač/snímač polohy/strain sensor... jestli nemáš nastavený zbytečně moc dlouhý čas, pak to dostává štosy jaxsviňa...ideál je 35 - 50 ms, co je přes 70 je už moc...z tohoto důvodu je nejlepší snímač polohy aby se to dalo změřit a the best je i nastavení konce přerušení aby se nekurvila převodovka...Taky to ale předpokládá rychlou ruku na klacku, od toho se vše odvíjí :smt002

Odpovědět