Dovoz a přihlášení/registrace RHD vozidla
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Dovoz a přihlášení/registrace RHD vozidla
To zní lákavě, ale radši bych našel řešení, jak odtamtud legálně odjet.
Jistě. V roce 2009. Moje první GT-FOUR kdy mi kámoš ukázal jak ušetřit.
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
To jsi měl velkou smůlu. To tě zastavili jen tak nebo jsi někde letěl rychle?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Byla to náhoda... Vyjížděl jsem s Bristolu a nějakej teplej fizl neměl rád lepší vozy... Stavěl M3 u krajnice a pak dohnal mne... Rutinní kontrola a nazdar... To bylo první a poslední zastavení policií od 2009. Srovnával jsem se z toho dlouho...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Dneska jsem byl na TUV a vše proběhlo bez potíží, za dvě hodiny jsem měl v ruce protokol s potřebným "vyhovuje pro provoz na pozemních komunikacích". Cena byla 4500.
- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.
- na to co si mysli cesi seru tak moc ze se to neda slovy popsat
Ahoj, měl bych prosím otázečku ohledně přihlášení.
V Německu se mi zalíbila RHD Toyota Supra N/A, ale při zjišťování informací jsem narazil na zádrhel, že Supra má v Německu udělenou výjimku při registraci (nemá EU homologaci). Tato výjimka neplatí u nás v ČR a díky tomu nelze vozidlo zaregistrovat.
Zkoušel jsem se ptát různých techniků na STK, ale i při příslibu "motivačního příspěvku" a "osobního ohodnocení" je výsledek stejný a tvrdí, že vozidlo přihlásit nelze.
Setkali jste se někdy s tímto problémem ?
Nejde to nějakým krásným způsobem "otrkat" ? Jediná možnost, která mě snad napadá je prohnat vůz přes Polsko. Tam, ale nikoho neznám a absolutně netuším, co vše by mělo následovat.
V Německu se mi zalíbila RHD Toyota Supra N/A, ale při zjišťování informací jsem narazil na zádrhel, že Supra má v Německu udělenou výjimku při registraci (nemá EU homologaci). Tato výjimka neplatí u nás v ČR a díky tomu nelze vozidlo zaregistrovat.
Zkoušel jsem se ptát různých techniků na STK, ale i při příslibu "motivačního příspěvku" a "osobního ohodnocení" je výsledek stejný a tvrdí, že vozidlo přihlásit nelze.
Setkali jste se někdy s tímto problémem ?
Nejde to nějakým krásným způsobem "otrkat" ? Jediná možnost, která mě snad napadá je prohnat vůz přes Polsko. Tam, ale nikoho neznám a absolutně netuším, co vše by mělo následovat.
Honda ITR
Třeba tenhle člověk https://www.facebook.com/petr.zuzanek.12 má mk4 na cz papírech tak mu napiš 
Honda Legend 3.2 V6 Daily ECO
Lexus IS200 - lamač krků zastávkových čumilů
Lexus LS400 - japonskej mercedes
Mazda RX-7 FC turbo - downsizing kompromis
.... co dál?
Lexus IS200 - lamač krků zastávkových čumilů
Lexus LS400 - japonskej mercedes
Mazda RX-7 FC turbo - downsizing kompromis
.... co dál?
- VladislavK
- Kontaktovat uživatele:
1996 Toyota Celica T20 1.8 - Sold
2006 Hyundai Accent 1.4 - Sold (Worst Car)
1996 Mitsubishi FTO MIVEC - Sold
1998 Toyota Chaser Tourer S
1996 Mitsubishi FTO GR
2006 Hyundai Accent 1.4 - Sold (Worst Car)
1996 Mitsubishi FTO MIVEC - Sold
1998 Toyota Chaser Tourer S
1996 Mitsubishi FTO GR
Napisu i svou zkusenost s dovozem auta z Anglie a nasledne prihlaseni na CZ doklady. Jedna se o BMW E92 335i pro UK trh, cili v mnohem jednodussi prihlaseni nez v pripade nejakeho vylozene JDM modelu auta.
1) Dovoz auta z UK s V5C dokladem.
2) Kontrola neprimych vyhledu a osvetleni. Tu jsem absoloval v Koprivinici (TUV) u pana Vystavila. Prekvapilo me, ze "zkouska" probihala na parkovisti u jeho panelaku a byl jsem do ukonu kontroly take zapojen.
Svetla maji "E" homologaci, cili u prednich stacilo precvaknout uvnitr svetel packy pro opacny provoz. Mlhovky ma E92 na obou stranach, cili bez prace. Do cca tydne vam prijde dobirka za 4500 kc s protokolem.
3) Emise (900 kc) a dovozova STK (2200 kc) jako u kazdeho jineho auta.
4) Urad a prihlaseni s doklady: V5C, TUV protokol, protokol z dovozove STK a emisi, zelena karta. EURO4 takze 800 kc.
Naklady na prihlaseni:
TUV - 4500 kc
STK - 2200 kc
Emise - 900 kc
Prihlaseni - 800 kc
-----------------------
Celkem 8400 kc
Za pomoc i navod zde diky Machymu.
1) Dovoz auta z UK s V5C dokladem.
2) Kontrola neprimych vyhledu a osvetleni. Tu jsem absoloval v Koprivinici (TUV) u pana Vystavila. Prekvapilo me, ze "zkouska" probihala na parkovisti u jeho panelaku a byl jsem do ukonu kontroly take zapojen.
3) Emise (900 kc) a dovozova STK (2200 kc) jako u kazdeho jineho auta.
4) Urad a prihlaseni s doklady: V5C, TUV protokol, protokol z dovozove STK a emisi, zelena karta. EURO4 takze 800 kc.
Naklady na prihlaseni:
TUV - 4500 kc
STK - 2200 kc
Emise - 900 kc
Prihlaseni - 800 kc
-----------------------
Celkem 8400 kc
Za pomoc i navod zde diky Machymu.
Paráda, já jsem teď v září - těsně před "druhým brexitem" přihlašoval UK Imprezu hatchback...
Xenony teda přepínání něměly, ale stačilo otočit clonu, mlhovku jsem přehodil...
Ale co mě zarazilo, že na dovozovce jsem platil 2200 + 2000 za dohledání údajů, pry je k UK Impreze nemají... což teda nechápu... nebo mě jen ojebali...
Xenony teda přepínání něměly, ale stačilo otočit clonu, mlhovku jsem přehodil...
Ale co mě zarazilo, že na dovozovce jsem platil 2200 + 2000 za dohledání údajů, pry je k UK Impreze nemají... což teda nechápu... nebo mě jen ojebali...
Jak presne to probihala ta zkouška?... Měl na to nějaký vercajk?
Nissan 300ZX '90 3.0i V6 TT SWB Targa-Top, Abarth 5OO '10 1.4i esseesse, Subaru Impreza '09 2.0i RX
JDM:
Mitsubishi Delica '96 2.8 TD SWB Crystal Lite roof, Mitsubishi Delica '95 3.0i V6 LWB Crystal Lite roof
FAMILY:
Nissan Elgrand '03 3.5i V6 XL RWD, Subaru Libero '93 1.2i Super-Deluxe 4WD
http://moje.auto.cz/user/Machy-CZ
JDM:
Mitsubishi Delica '96 2.8 TD SWB Crystal Lite roof, Mitsubishi Delica '95 3.0i V6 LWB Crystal Lite roof
FAMILY:
Taky jsem dával 2000,- za dohledání údajů. Přesněji řečeno za papír, kterým si potvrdili danou euro normu motoru. Druhý TP stejného vozu s již zapsanou normou nestačí, musí to mít podloženo jinak...
Jo, klasika. Měřidlo, tyč, křídu a propisku s protokolem.
1995 - Honda Civic EG4 M/T - SOLD
1993 - Honda Civic EG4 A/T - SOLD
2005 - Lexus IS200 M/T - DAILY
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Nevíte jak to bude po novém roce? Jestli bude Brexit a jetli budeme moc přihlašovat?
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Brexit bude... co to tak sleduji, tak po drtivém vítězství Borise dotáhne své "get Brexit done" do vítězného konce. Otázkou je zda bude mít trochu rozum, domluví se s EU o bezcelním, volném pohybu osob a zboží a nebo ze sebe udělá debila a odejde bez dohody. Jinak vozit nebude problém, horší bude to, že dovezené auto bude z "třetí země" nikoliv EU a tak to nebude úplně jednoduché a snadné jak nyní. Ale uvidíme až v lednu...
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
Ahoj, tak zkoušel někdo už po brexitovou registraci? Dnes jsem se ptal na urade a zatim nemaji zadnou provadeci vyhlasku od Ministerstva dopravy...
Minimalne toto bude problem, at dopadne celni unie a pohyb zbozi jakkoliv
Po Brexitu bude na Vaše vozidlo nahlíženo jako na vozidlo ze země mimo EU a bude se na něj vztahovat § 34 a § 35 zákona č. 56/2001 Sb. v plném rozsahu, tj. bude schvalována technická způsobilost jednotlivě dovezeného vozidla, k čemuž vozidlo nesmí být starší 8 let a musí plnit minimálně EURO 2. K žádosti doložíte osvědčení o registraci silničního motorového vozidla (TP), protokol o evidenční kontrole, doklad o propuštění vozidla do celního režimu volného obchodu a technický protokol vydaný zkušební stanicí (viz § 34 odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb.).
Minimalne toto bude problem, at dopadne celni unie a pohyb zbozi jakkoliv
Po Brexitu bude na Vaše vozidlo nahlíženo jako na vozidlo ze země mimo EU a bude se na něj vztahovat § 34 a § 35 zákona č. 56/2001 Sb. v plném rozsahu, tj. bude schvalována technická způsobilost jednotlivě dovezeného vozidla, k čemuž vozidlo nesmí být starší 8 let a musí plnit minimálně EURO 2. K žádosti doložíte osvědčení o registraci silničního motorového vozidla (TP), protokol o evidenční kontrole, doklad o propuštění vozidla do celního režimu volného obchodu a technický protokol vydaný zkušební stanicí (viz § 34 odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb.).
Nissan 300ZX '90 3.0i V6 TT SWB Targa-Top, Abarth 5OO '10 1.4i esseesse, Subaru Impreza '09 2.0i RX
JDM:
FAMILY:
JDM:
FAMILY:
Ačkoliv UK odešlo z EU k 31.1.2020, tak nyní nastává přechodová fáze, kdy teoreticky platí vše stále stejně. Nic by se nemělo měnit, ale nevím. Brácha teď řešil na poslední chvíli dva kusy, tak se tento týden dozvím jak to dopadlo.
EDIT: Tak přechodné období přihlášení z UK zproblematizovalo a úředníci to už moc nechtějí řešit, max. do konce února.
EDIT: Tak přechodné období přihlášení z UK zproblematizovalo a úředníci to už moc nechtějí řešit, max. do konce února.
Naposledy upravil(a) Joseph dne 05 úno 2020, 10:41, celkem upraveno 1 x.
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
flickr ԅ(ˆ⌣ˆԅ)
ahoj, čtu tohle fórum už nějakou dobu, ale ještě jsem nic nenapsal a ani se nepředstavil...
takže celkem náhodou jsem se dostal až na USS aukci v Tokyo a když jsem viděl ceny aut, prostě jsem si koupil Evo 6 a přivezl do Prahy, auto jsem si chtěl nechat pro sebe, takže plán byl přestavět u Kaldy, přihlásit v DE, pak v ČR a jezdit...u Kaldy to někdo viděl na dílně a složil peníze na ponk, takže jsem to od Kaldy nikdy nevyzvedl.
Několika lidem jsem ukázal možnosti dovozu z Japonska, ale vždy to narazilo na problém se vzdáleností...i u těch co jezdí na dovolenou do Thajska několikrát ročně, takže jsem Japonsko neřešil a věnoval se něčemu jinému.
Nicméně mě to nedalo a po zhruba 3 letech jsem se do Japonska vrátil a začal zase vozit, mezitím se u Kaldy stalo, co se stalo a já si pronajal dílnu.
Protože USS Tokyo je jen ve čtvrtek a taky po letech se situace v Japonsku trochu změnila a já chtěl vidět i jiné aukce, začal jsem jezdit i jinam, např. JU Saitama, NAA, Arai atp.
Jednoho dne jsem viděl Nissan Elgrand a začal jsem řešit na hotelu jak udělat světla, která neexistují v LHD verzi a tak jsem našel tohle forum, kde snad Machy pokud se nepletu má Elgrand již přihlášen. Ještě v hotelu v Nagareyama jsem se chtěl zaregistrovat, ale bohužel na možnost přihlásit se stylově z Japonska, programátor asi nemyslel...
Abych to zkrátil, přivezl jsem Evo 6 a dvě Imprezy. STI mělo značky takže se mi povedlo spálit v Japonsku 4 nádrže a zažít Japonsko jinak. Samozřejmě jsem si našel zajímavé silnice na Google a sjel si třeba Irohazaka Road atp...jako bonus mi dopravní úřad povolil značky vyvézt, takže je používám i v Evropě.
Mezitím jsem začal přihlašovat auta i pro jednoho známého a najezdil jsem s RHD asi 10 000 km v Česku a Německu, trochu jsem se bál volantu "špatně", ale musím říct, že to žádný problém není a jezdit se dá v pohodě. První jízda v STI z Kawasaki přes Tokyo do Nagareyama byla mnohem horší...
Takže,co umím : dovézt auto z Japonska, přihlásit auto v Česku ( shodou okolností jsem zatím vždy přihlašoval auta přestavěná, takže ještě nemám zkušenost s RHD, ale neměl by to být problém ) mám dílnu a něco jsem již dělal na Evo 5, 6 a Imprezy GG a GD, umím poradit s dovozem a přihlášením.
takže celkem náhodou jsem se dostal až na USS aukci v Tokyo a když jsem viděl ceny aut, prostě jsem si koupil Evo 6 a přivezl do Prahy, auto jsem si chtěl nechat pro sebe, takže plán byl přestavět u Kaldy, přihlásit v DE, pak v ČR a jezdit...u Kaldy to někdo viděl na dílně a složil peníze na ponk, takže jsem to od Kaldy nikdy nevyzvedl.
Několika lidem jsem ukázal možnosti dovozu z Japonska, ale vždy to narazilo na problém se vzdáleností...i u těch co jezdí na dovolenou do Thajska několikrát ročně, takže jsem Japonsko neřešil a věnoval se něčemu jinému.
Nicméně mě to nedalo a po zhruba 3 letech jsem se do Japonska vrátil a začal zase vozit, mezitím se u Kaldy stalo, co se stalo a já si pronajal dílnu.
Protože USS Tokyo je jen ve čtvrtek a taky po letech se situace v Japonsku trochu změnila a já chtěl vidět i jiné aukce, začal jsem jezdit i jinam, např. JU Saitama, NAA, Arai atp.
Jednoho dne jsem viděl Nissan Elgrand a začal jsem řešit na hotelu jak udělat světla, která neexistují v LHD verzi a tak jsem našel tohle forum, kde snad Machy pokud se nepletu má Elgrand již přihlášen. Ještě v hotelu v Nagareyama jsem se chtěl zaregistrovat, ale bohužel na možnost přihlásit se stylově z Japonska, programátor asi nemyslel...
Abych to zkrátil, přivezl jsem Evo 6 a dvě Imprezy. STI mělo značky takže se mi povedlo spálit v Japonsku 4 nádrže a zažít Japonsko jinak. Samozřejmě jsem si našel zajímavé silnice na Google a sjel si třeba Irohazaka Road atp...jako bonus mi dopravní úřad povolil značky vyvézt, takže je používám i v Evropě.
Mezitím jsem začal přihlašovat auta i pro jednoho známého a najezdil jsem s RHD asi 10 000 km v Česku a Německu, trochu jsem se bál volantu "špatně", ale musím říct, že to žádný problém není a jezdit se dá v pohodě. První jízda v STI z Kawasaki přes Tokyo do Nagareyama byla mnohem horší...
Takže,co umím : dovézt auto z Japonska, přihlásit auto v Česku ( shodou okolností jsem zatím vždy přihlašoval auta přestavěná, takže ještě nemám zkušenost s RHD, ale neměl by to být problém ) mám dílnu a něco jsem již dělal na Evo 5, 6 a Imprezy GG a GD, umím poradit s dovozem a přihlášením.
Naposledy upravil(a) eaerbr dne 18 úno 2020, 08:46, celkem upraveno 7 x.
přihlásíšpřímo z Japonska tu auto nepřihlásíš
Clo pro HS kód 87 03 32 90, což je auto, bla, bla s motorem větším než 1500 ccm, ale menším než 2500 ccm se stále platí clo a to ve výši 8,8% pokud doložíte původ, tak jak ho vyžaduje smlouva mezi EU a Japonskem
pokud původ nedoložíte, tak 10%
Naposledy upravil(a) eaerbr dne 04 úno 2020, 13:00, celkem upraveno 2 x.
z Japonska se auta v kontejnerech moc nevozí, používá se Ro-Ro systém, tedy auto najede na loď a v cílovém přístavu vyjede z lodi, kontejner se vyplatí u více aut, velký stojí 84 000,-KčJoseph píše: ↑06 srp 2019, 11:09Odkud a kam?![]()
Z Japonska do Bremnhavenu středně velký sedan vyjde na nějakých 35000 CZK za přepravu plus ještě nějakých 10-15000 CZK za poplatky v přístavu. Počítej tak kolem 50000 CZK. Levnější to bude poslat třeba do UK - Southampton, ale zase budeš platit navíc za překročení kanálu. Z US to bude dle mě hodně podobné tj. kolem 50000 CZK.
z Yokohama do Bremerhavenu, Impreza nebo Evo, zabírá to stejně místa, platí se totiž za metry zabraného prostoru, vyjde na 24 000,-Kč, poplatky v přístavu jsou :
handling..........130 EUR
custom.............95 EUR ( vyřízení cla a dph )
parkoviště............4 nebo 5 dní zdarma, pak poplatek
- Přílohy
Naposledy upravil(a) eaerbr dne 04 úno 2020, 17:29, celkem upraveno 1 x.
jak to vypadá v Bremerhaven...
Naposledy upravil(a) eaerbr dne 04 úno 2020, 17:29, celkem upraveno 1 x.
práce v dílně :
Obdivuju tvou trpělivost, já bych na USS dokázal strašně utrácet, ale vůbec na tu byrokracii kolem nemám nervy. Máš popřípadě i nějakej ceník služeb, pokud bys auta vozil lidem přihlášený až pod nos? Mám jedno místo v garáži navíc a spoustu nápadů jak ho zaplnit. 
- Ty Worky sou pecka. Skoda jen ze si tady kazdej bude myslet ze to sou XXR.