RHD s českýma SPZ
Moderátoři: Amigo, riderhenry
RHD s českýma SPZ
Zdar. Neví někdo o autě s pravostranným řízením, ale s českýma značkama? Měl sem v plánu koupit v UK miatu, ale ceny pojistek jsou nad moje možnosti. (Samotná miata NA se pohybuje okolo 700liber, ale pojistka konkrétně pro mě začíná na 5000liber.) Tak jedna z nejlepších variant je dovézt auto z ČR, ale s pravostranným řízením. Takže kdyby jste někdo na něco narazili, tak dejte vědět. Ale ať to je něco rozumnýho. O Felicii, Mondeo, Fabii v naftě a podobný věc zájem nemám.
Díky
Díky
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Re: RHD s českýma SPZ
To auto nemá na 99,99% České SPZ 
Právě jsem si stím nebyl vůbec jistej a taky sem si to myslel.. akorát proč je v odkazu teda to o EKU
za zeptání člověk nic nedá 
Na FTO sem vzpomínal, že sem ho onehdy viděl. Ale je to podivný, v tom minulým inzerátu bylo v odkazu napsaný MONDEO1.9....a tady je zas FIAT PUNTO....Navíc moc nevěřím tomu že V6 s předním náhonem bude na vodě (které je v Anglii dost a dost) dobře zatáčet. Jiank já našel jen tohle http://autobazar.hyperinzerce.cz/ojete- ... Z1g3_l_Okp a u toho by se dalo dost spekulovat v jakým je to stavu. A taky bych neřekl že to bude na značkách.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
-
Idaho von Věšín
na CZ značkách nebude, jelikož se to nevyplatí přihlasovat, motorve ty LSka bývaj velice dobré díky konstrukci motoru, horší to bývá se zadními silentya podvozkem obezcne, málokdo do nej investuje takže pokud nemáš vybavenou dílnu a chut si trosku zamakat připravcv se na drahou oipravu podvozku ( hlavne je problém se silnety zadních ramen ). Přední čepy atd se dají z US a UK sehnat, ale je to čekačka a není to o čepu po 300,- jako u jiných JPN aut..( hlaven si dej pozor je jich více verzí tech čepů )Zarok píše:Na FTO sem vzpomínal, že sem ho onehdy viděl. Ale je to podivný, v tom minulým inzerátu bylo v odkazu napsaný MONDEO1.9....a tady je zas FIAT PUNTO....Navíc moc nevěřím tomu že V6 s předním náhonem bude na vodě (které je v Anglii dost a dost) dobře zatáčet. Jiank já našel jen tohle http://autobazar.hyperinzerce.cz/ojete- ... Z1g3_l_Okp a u toho by se dalo dost spekulovat v jakým je to stavu. A taky bych neřekl že to bude na značkách.
věřím že motorově to musí být v pořádku když to má najetý 320k. Jinak sem psal jen tak pro informaci mail, ale pochybuju že se mě někdo ozve, vzhledem k tomu že to tam už visí 10měsíců.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
Asi tě hodně nepotěším, ale pokud v UK pracuješ a máš číslo národního pojištění NIN, tak ti nejspíš nezbyde nic jiného než tu pálku za pojištění zacvakat, nebo zkusit najít něco s trošku jinak se může stát, že Ti auto bez varování odtáhnou a nechají sešrotovat, což není zrovna moc fajn. :/ http://www.lochneska.cz/forum-2/auto-pr ... r-v-anglii
Sám tenhle problém taky řeším, žiju necelý půlrok ve Skotsku, je mi 22 a nejlevnější pojištění na Miatu mě v internetové kalkulaci vyšlo přibližně na 1500 liber/rok, což taky není moc friendy, ale pořád dost zlatý proti 5000.
-_-
Pojištění tu prý jde výrazně dolů až po 25ti letech věku a moc nezáleží na tom, jestli jezdíš od 18ti, nebo si uděláš papíry až ve 25ti, takže je to tu postavený úplně nahlavu.
Každopádně bych zkusil zadat do kalkulátoru víc aut a uvidíš, jestli Ti u nějakého vyjde trošku normální částka (pod 1000 liber). Já zkoušel zadat různý aspoň trošku zábavný auta a nejlíp mi vyšel původní Mini u kterého se pohybovala pojistka kolem 700 liber a pak Mazda 3 Sport 2.0 s pojistkou kolem 1000 liber. 
Sám tenhle problém taky řeším, žiju necelý půlrok ve Skotsku, je mi 22 a nejlevnější pojištění na Miatu mě v internetové kalkulaci vyšlo přibližně na 1500 liber/rok, což taky není moc friendy, ale pořád dost zlatý proti 5000.
Pojištění tu prý jde výrazně dolů až po 25ti letech věku a moc nezáleží na tom, jestli jezdíš od 18ti, nebo si uděláš papíry až ve 25ti, takže je to tu postavený úplně nahlavu.
Nic moc o tom nevim,ale kdyz jsem sledoval anglickej 200SX owners club,tak tam byla treba jakoze 200SX friendly pojišťovna, a vsichni skakali metr dvacet radosti,kdyz tam domluvili nejakej Group buy pojisteni za 700GBP/rok. Mozna by bylo dobry se mrknout po necem podobnym.
97' R33 GTST Mspec2

Jinak podle nějakého zákona sice RHD auta mohou mít české SPZ, ale snad už to auto nejde nikomu dalšímu prodat. Aspoň teda v ČR. A ty české SPZ nejdou jentak lehce na RHD získat.
Nejrozumnější řešení je vydělávat více peněz a prostě tu pojistku zacvakat.
Nejrozumnější řešení je vydělávat více peněz a prostě tu pojistku zacvakat.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW
Soutik: 25 mi bude za půl roku, to by se dalo vydržet, jenže dost pochybuju o tom že mi to stáhne pojistku o 90% ceny dolů. Co sem se já tak díval na zábavný auta tak bylo všechno šíleně drahý na pojistce. Dokonce i za Swifta 1.2 v naftě bych zaplatil 2000Ł. Taky to dost záleží na místu bydliště, kriminalitě v okolí atd. Klidně mi ale můžeš poslat do PM odkaz na kalkulačku. Třeba objevím něco zajímavýho. Hlavně když sem se díval na Cappuccino, tak i když je to 650cc tak se to tady pojišťuje jako 1000cc. A třeba taková RX-8 se tady pojišťuje jako by měla dvojnásobnej obsah, takže 2.6
Mickael: To by bylo řešení. Jenže já jsem na baráku asi s 30lidma, z toho mají auto 4, Mondeo, Megana, Lagunu a LHD Leona. Všechny samozřejmě na naftě.
onsad: Jo to máš pravdu, auto už je dál neprodejný v ČR. SPZ se dají získat, ale co sem četl tak je to běh na dlouhou trať a levný to taky není.
Mickael: To by bylo řešení. Jenže já jsem na baráku asi s 30lidma, z toho mají auto 4, Mondeo, Megana, Lagunu a LHD Leona. Všechny samozřejmě na naftě.
onsad: Jo to máš pravdu, auto už je dál neprodejný v ČR. SPZ se dají získat, ale co sem četl tak je to běh na dlouhou trať a levný to taky není.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
To FTO nemá české papíry to vím, a pokud koupíš auto RHD s českýma papírama tak není pravda že to nejde už nikomu dalšímu prodat, to platilo jen v případě že si to dovezl z GB někdo kdo tam pracoval a přivezl si to sem, tak mu to tady prihlasili ale nesměl to prodat, pokud si to tady někdo normalně už přihlásil muze to prodat dál, taky nezapomínej na to že když to koupíš v CZ tak už budeš mít předělaný světla a zrcátka pro českej provoz.
Tak nakonec to asi dopadne tak že dám do kupy Corollu a vezmu si ji do UK. Mimochodem dělám s chlápkem co je z Německa, má Mergla na německých značkách, denně jezdí do práce přes Londýn a za dobu 6ti let neměl problém.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3
ale pokud se stane nějaká nehoda a zjistí že tady makáš a žiješ budeš platit pěkné částky... ale už sem ti říkal že se uk autu nevyhneš bez riskování ty si mi říkal že pojistka je směšných 700liber ikdyž sem ti říkal že to je jinak a daleko dráž...
jo, ale pořád to bylo o něco nižší než si měl ty pojistku na s14 za 12000Ł, mě vyšla na 5000Ł miata, s14 i 6válcový BMW.
88 AE92LB - 4age
02 NB8CE - BP-Z3
02 NB8CE - BP-Z3