Accord
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Accord
Chtěl bych poprosit zdejší protřelé Hondaře o konzultaci.
Zřejmě budu muset vyměnit Clio za něco kapku praktičtějšího pro denní dojíždění cca 30 km zahrnující D1 (bumpy section). Zároveň úplně nechci přijít o zábavnost a požitek z řízení.
Zprvu jsem uvažoval o BMW 1, ale to bych si co do praktičnosti moc nepomohl. Za podobné prachy jde koupit i 3er, ale ten se mi zas v dané generaci (E90) nelíbí.
Upustil jsem tedy od FR snu a začal se dívat co je k mání v FF. Abych to zkrátil, líbí se mi Accord. Už od puberty jsem pošilhával po Type-R (97-2003), ale nevím jaká je vhodnost pro daily. Alternativou by mohl být Type S nebo 2.4 i-VTEC. Kombajna zatím nechci. Máte někdo zkušenosti s těmito motorizacemi? Co provozní náklady? Za kolik se s tím dá jezdit? Nebráním se ani dieselu pokud za něco stojí, ale ten se dával až do novějších generací ne?
Pokud máte nějaké další vhodné kandidáty i mimo Hondu, sem s nimi.
Budget řekněme do 200k.
Líbí se mi např.
http://www.sportovnivozy.cz/55871-honda ... vtec-190hp
Zřejmě budu muset vyměnit Clio za něco kapku praktičtějšího pro denní dojíždění cca 30 km zahrnující D1 (bumpy section). Zároveň úplně nechci přijít o zábavnost a požitek z řízení.
Zprvu jsem uvažoval o BMW 1, ale to bych si co do praktičnosti moc nepomohl. Za podobné prachy jde koupit i 3er, ale ten se mi zas v dané generaci (E90) nelíbí.
Upustil jsem tedy od FR snu a začal se dívat co je k mání v FF. Abych to zkrátil, líbí se mi Accord. Už od puberty jsem pošilhával po Type-R (97-2003), ale nevím jaká je vhodnost pro daily. Alternativou by mohl být Type S nebo 2.4 i-VTEC. Kombajna zatím nechci. Máte někdo zkušenosti s těmito motorizacemi? Co provozní náklady? Za kolik se s tím dá jezdit? Nebráním se ani dieselu pokud za něco stojí, ale ten se dával až do novějších generací ne?
Pokud máte nějaké další vhodné kandidáty i mimo Hondu, sem s nimi.
Budget řekněme do 200k.
Líbí se mi např.
http://www.sportovnivozy.cz/55871-honda ... vtec-190hp
Re: Accord
Doporucil bych Primeru, kde by sis podvozkove pochutnaval, ale je to uz stare auto a dle toho, co pises chces spis neco novejsiho... co nejaka z poslednich e46? Treba 330i. 
ATR na daily není moc vhodný a dneska už jich moc není ve slušném stavu.
Znám pár lidí co mají accorda 7g 2,4 tak se jich poptám.
Accord z toho odkazu je luxusní, znám majitele a předchozí majitelku, bylo o něj hodně pečováno
Znám pár lidí co mají accorda 7g 2,4 tak se jich poptám.
Accord z toho odkazu je luxusní, znám majitele a předchozí majitelku, bylo o něj hodně pečováno
moc pěknou 330ci prodává kamarád kdyby náhodou... férová a okolo 130,-K (já osobně bych volil v téhle cenové relaci spíše 330d nebo 330cd ...i či čistě jen z pohledu nenucené jízdní dynamiky, samozřejmě podtrženo spotřebou)jagy píše:Doporucil bych Primeru, kde by sis podvozkove pochutnaval, ale je to uz stare auto a dle toho, co pises chces spis neco novejsiho... co nejaka z poslednich e46? Treba 330i.
ale nechci spamovat téma "Accord" ...ten taky "nemá chybu"
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
Accord z odkazu je ve skvělým stavu, znám předchozí majitele i nynějšího, s autem jako takovým jsem byl ve švýcarsku tam i zpátky a celkově plně naložený auto si vzalo něco kolem 10 l/100 . Obecně počítej že s tím budeš jezdit tak kolem té 10tky. Provozní náklady jsou poměrně nízké, motor je držák a nic moc se na tom nesere, jen klasické provozní věci, co vím tak to auto netrpí oběcně žádnými zásadními bolestmi už z výroby. Co se týče nafty dej pozor na predface auta, který mají jen 5kvalt. Ale upřímně řečeno bych pokud chceš accord šáhl po tom co máš v odkazu a nic neřešil.
Mám Accord r.v. 2004 Tourer 2,4 v AT. Jezdil jsem cca za 9l benzínu nyní 12 LPG. Mám ho cca 2roky najel jsem 60000,- a krom oleje a destiček vše OK.
Accord 6g 2.0 108 kw je dobrá volba,za půl roku jěždění pouze benzín,a minimum oleje,technicky příjemné na řízení,spolehlivé,pohodlné...jen ten výkon není nikterak oslnivý-není to sporták,ale jako daily,proč ne.
Nechtěl před rokem spíš 7. generaci? Která má lepší motory, podvozek, zpracování, nejsou tak orezlé........... . . ... ... .
Toyota MR2 SW20