problém motor B-6 mx-5
Moderátoři: Amigo, riderhenry
- Lukáš 325e
problém motor B-6 mx-5
Tak mám problém kterej se mi nedaøí vyøešit mám mazdu mx-5 1,6 16V B-6 studenej motor pøídu nastartuju motor normálnì naskoèí bìží a když malinko pøidám plyn motor chcípne jako by se zadusil a po sléze nelze ho nastartovat klíèkem jen na roztlaèení za tepla tento jev se neprojevuje to bìží zcela normálnì takže nevim co s tim.Díky za každej typ
- Lukáš 325e
- Lukáš 325e
- Lukáš 325e
ahoj. Ja mel opacnej problem,kazdopadne by to mohl bejt i tvuj pripad.
Auto za stude bezproblemove chytlo. a slapalo jak hodinky do doby nez se zahral motor. Pak zacal chybovat zapalovaci tranzistor ,ktery u meho auta je integrovany v rozdelovaci hned vedle halovych cidel. Je mozne ,ze utebe je obraceny problem ,kdy k chybovosti dochazi za studena. Jen to jen blbej tranzistor a chybovat muze tedy jak za tepla tak za studena. Auto pote co pri vytoceni za tepla nad 3500otacek chciplo neslo nastartovat. Pouze tocilo ,ale nechytlo. bylo treba pockat tak 20vterin a pak bylo mozne klickem nastartovat. bohuzel nez mi prisly nahradni dily tak auto prestalo startovat a hazet jiskru uplne.
Kazdopadne doporuceni. Auto nastartuj proslapni plyn a zkus jestli pri pokusu o nastartovani (ktere pises je neuspesne) haze jiskru. Pokud ano tak bych hledal chybu nekde v palivove soustave. Kdyz auto nejde nakopnout a haze jiskru tak potom vytahni svicku. Pokud bude mokra od benzinu tak pak nechapu kde je problem . Pokud bude sucha tak pak je neco ucpane (filtr hadicka) nebo nefunkcni cerpadlo. Popripade rele od cerpadla a tak podobne.
jinak jak tu bylo napsano aby si namontoval origo airbox ..tak to je blbost ten na to nemuze mit vubec zadnej vliv. Pokud tam mas filtr a je to rozumne odstinene od motoru a nezapomel si nekde odpojene nejake cidlo (teploty a podobne-mozna ho mas primo ve vaze vzduchu to nevim) tak pak v sani urcite problem nebude. Pokud samozrejme filtr nemas spinavej jako jetel. Kazdopadne zkus natocit video i klidne nekolik z chovani auta...natoc co ti delaji budiky, jakej zvuk a chod ma motor a samozrejme co vsechno si jiz zkusil at se tu zbytecne neopakujem... pokud ses z brna nebo okoli muzem se potkat..ale v nedeli odjizdim do nemecka a vracim se za tyden.
Auto za stude bezproblemove chytlo. a slapalo jak hodinky do doby nez se zahral motor. Pak zacal chybovat zapalovaci tranzistor ,ktery u meho auta je integrovany v rozdelovaci hned vedle halovych cidel. Je mozne ,ze utebe je obraceny problem ,kdy k chybovosti dochazi za studena. Jen to jen blbej tranzistor a chybovat muze tedy jak za tepla tak za studena. Auto pote co pri vytoceni za tepla nad 3500otacek chciplo neslo nastartovat. Pouze tocilo ,ale nechytlo. bylo treba pockat tak 20vterin a pak bylo mozne klickem nastartovat. bohuzel nez mi prisly nahradni dily tak auto prestalo startovat a hazet jiskru uplne.
Kazdopadne doporuceni. Auto nastartuj proslapni plyn a zkus jestli pri pokusu o nastartovani (ktere pises je neuspesne) haze jiskru. Pokud ano tak bych hledal chybu nekde v palivove soustave. Kdyz auto nejde nakopnout a haze jiskru tak potom vytahni svicku. Pokud bude mokra od benzinu tak pak nechapu kde je problem . Pokud bude sucha tak pak je neco ucpane (filtr hadicka) nebo nefunkcni cerpadlo. Popripade rele od cerpadla a tak podobne.
jinak jak tu bylo napsano aby si namontoval origo airbox ..tak to je blbost ten na to nemuze mit vubec zadnej vliv. Pokud tam mas filtr a je to rozumne odstinene od motoru a nezapomel si nekde odpojene nejake cidlo (teploty a podobne-mozna ho mas primo ve vaze vzduchu to nevim) tak pak v sani urcite problem nebude. Pokud samozrejme filtr nemas spinavej jako jetel. Kazdopadne zkus natocit video i klidne nekolik z chovani auta...natoc co ti delaji budiky, jakej zvuk a chod ma motor a samozrejme co vsechno si jiz zkusil at se tu zbytecne neopakujem... pokud ses z brna nebo okoli muzem se potkat..ale v nedeli odjizdim do nemecka a vracim se za tyden.
- Lukáš 325e
- Lukáš 325e
- Lukáš 325e
zkus jit od prvniho...zkus jiskru ,benzin pak neco vymyslim dal...taky muze bejt spatna civka ,ze ta jiskra je proste slaba...nejzahadnejsi je to ,ze ti to nechce chytit pres klicek...to je fakt divne...zkousel si pockat...treba jak u me 20 vterin s vytazenym klickem ?
u me mela teplota vliv na to ,ze dokud to nebylo zahrate tak tranzistor nechyboval..respektive chyboval ,ale az pri 7000otackach...rvalo mi to srdce kdyz sem zastudena tocil az skoro na omezovac ,ale musel sem to zkusit abych vedel...po zdechnuti to nechtelo chytit..ja mam krapet jinej motor nez ty ,ale take mazdu...mazdy mam dve ...jednu 1.5 Z5 a pak 2.5V6 KL
u me mela teplota vliv na to ,ze dokud to nebylo zahrate tak tranzistor nechyboval..respektive chyboval ,ale az pri 7000otackach...rvalo mi to srdce kdyz sem zastudena tocil az skoro na omezovac ,ale musel sem to zkusit abych vedel...po zdechnuti to nechtelo chytit..ja mam krapet jinej motor nez ty ,ale take mazdu...mazdy mam dve ...jednu 1.5 Z5 a pak 2.5V6 KL
Naposledy upravil(a) cuir dne 21 led 2009, 22:49, celkem upraveno 1 x.
kopni to na www.imageshack.us a jen to nalinkuj...to je nejjednodussi....Lukáš 325e píše:neumim sem dát foto
a zkus natocit nejake to video toho problemu..jaks em rikal...ukazku na budiky a pak take jak se chova motor...hlavne to jak to zdecha...me to najednou z niceho nic proste naraz chciplo a otacky mi spadly jak pytel hoven ke dnu oceanu...tak jestli to mas take tak nebo jestli se ti to dusi a pak to teprve zdechne...
tady máš jedno foto:-)
http://www.jdm-meeting.cz/download/luka ... resize.jpg
http://www.jdm-meeting.cz/download/luka ... resize.jpg
ten pocit znam ,ale uklidnim te ...me kara jeste take nejezdi...pote co sem dosel na to cim to je tak v patek co byl mi zdechla tak ze zase nehaze jiskru..ted se jen modlim aby to byl nadobro odejitej ten zapalovaci tranzistor...pac jesatli odesla zas civka nebo ridici jednotka tak uz by me asi jeblo...civku mam nejakou nahradni ,ale tu ridici jednotku bych zase horko tezko zhanel...mam tajnej tip na jednoho borecka ,ale nevim jestli ji jeste neprodal...takze ted cekam na dil z anglie, konkretne na externi zapalovaci modul,kterej se tam namontuje a melo by to jezdit ,ale sem nasranej ,ze mi kara nefachci a musim jezdit ruznejma popelnicema ,kde mi kdo co pujci..tedka se placam v kolegove lancia dedra...desnej vehykl...Lukáš 325e píše:já neska snad neusnu z toho
- Lukáš 325e