dash by JF performance

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
xxx

dash by JF performance

Příspěvek od xxx » 31 led 2022, 01:09

V junioru (pro Butchera Z3) byl nějakou dobu nainstalovaný na zkoušku pořízený china made dash (https://sincotech.store/products/sincot ... oard-do908), do normálního auta v poho použitelný, bez možnosti warningu. Jenomže na přístrojovku za jízdy nikdo nečumí, otáčky / rychlost jsou stejně nepodstatné a vzniká pouze potřeba varovných oznámení, které praští pilota přes hubu. Musela přijít změna.
Pokud není v plánu využití telemetrie pro sledování provozních dat vozidla, je zbytečné pořizovat profi acquisition sytém, notabene když ho nikdo nesleduje, páč má problém udržet se na silnici. :?
Takže padlo rozhodnutí postavit jednoduchý, funkční dash z komponentů od LJaye, protože jak zobrazovač MG, tak ostatní, splňují podmínku výborné užitnosti, variability a dostatečné přesnosti pro svůj účel. Není to žádný krasavec, je trochu retro ale práci zastane. 8)
dshbo (3).JPG
dshf (6).JPG
dshbo (4).JPG
Vlevo hore je kvaltoměr z motocyklu, uprostřed starodávné palivo (ten se mi nechtělo měnit, jelikož měl přátelský vztah s nádrží), hvězda vpravo (Ljay) je ta zmíněná, tisíci lumenová facka volantovi pro spuštění reakce k urychlenému opuštění tratě. Dole v řadě shift light svítivosti pěti sluncí (taky LJay) - je dobře vidět i když se k němu člověk otočí zády. Samozřejmě dá se nastavit jak intenzita, tak blikání... Zobrazovače no cemment, můžu jen doporučit. Za sebe LJayovi děkuju, že si s vývojem a výrobou dal tu práci přesto, že to nemůže být moc rentabilní.

DjRaspby

Re: dash by JF performance

Příspěvek od DjRaspby » 31 led 2022, 08:57

Náhodou mě to přijde fajn. Přehledné a účelově velmi funkční. A že Ljay umí, to už se tu asi všeobecně ví :) :smt023

200sxfabi

Příspěvek od 200sxfabi » 07 úno 2022, 11:52

Taky se mi to libí. Je to moc pěkný a mě osobně toto bere nejvíc tyhle old school looks. :smt007 :smt007 :smt007 Kloubouček jak pro JFP tak pro xxx :smt006

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 07 úno 2022, 17:21

Máš to pěkně udělané, ale to už jsem ti psal :) Já moc děkuji tobě a ostatním za to, že máte o mé výrobky zájem a vždycky mi udělá velkou radost, když to vidím namontované u někoho v autě.

Retro vzhled, který zmińuješ je částečně daný designem mých zařízení. Vím že by mohly být po vizuální stránce o něco lepší, ale jejich design je primárně podřízený výrobním nákladům (časovým / finančním). Snažím se to udržet cenově co nejpřijatelnější, aby to mohl používat co nejširší okruh lidí. Díky narůstajícím cenám je to ale čím dál tím složitější, protože třeba cena procesorů stoupla o 100% (pokud se dají vůbec sehnat) a hliníku o 50%.

RD-01 na kterém už dost dlouhou dobu dělám (málo času, tak to jde pomalu) je právě navržený jako konkurent DASHe od Sinotechu s tím, že bude mít podstatně víc funkcí (varování, kalibrace vlastních čidel, jednoduchý datalog, ...). Minulý měsíc jsem musel převést veškeré zdrojáky do jiného IDE, protože v tom původním se na tom kvůli velkému rozsahu projektu dělalo už dost špatně. Teď sem začal zase přidávat nové funkce, ale FW mám stejně zatím hotový jen cca. z 50%.

Kdyby se chtěl někdo podívat, tak tady je jedna starší ukázka měření otáček, rychlosti, shift lightu a varování.

www.jfperformance.cz

Odpovědět