Nissan 300ZX TT - problém

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
wrongway

Nissan 300ZX TT - problém

Příspěvek od wrongway » 03 čer 2021, 06:50

Zdravím, jdu pro radu. Z32 po výměně hlavy a rozvodů blbě běží na volnoběh, po pár minutách se ustálí a je ok. Běží v pohodě, ale asi když chceš auto projet, začnou vynechávat válce, střílet do výfuku, před výměnou hlavy auto plně pojízdné. Nevím jestli jde připojit na komp na vyčtení chyb, je to rok 92, ale přípojku má i komp bez potenciometru. Je to jak proměnlivé počasí, jednou je to lepší někdy horší. Vyměnilo se cívky, svíčky, hadice. Je tu někdo kdo má diagnostiku a byl by ochotný to napíchnout? Auto je poblíž Mělníka. Nebo aspoň poradit po čem jít. Po vyvolání chyb ukazuje jen čidlo teploty, to se vyměnilo a beze změn. Auto je souseda, jen sem mu pomáhal poskládat mechanickou část. Jinak jsem bezradný, ten motor neznám . Z těch hadiček jsem trošku ve smyku . Díky za ded a postřehy po čem jít, protože už mi došla fantazie. Díky Tom

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Re: Nissan 300ZX TT - problém

Příspěvek od Libas » 03 čer 2021, 13:49

Napadá mě, zda jsi dobře nastavil rozvody. Nebo potom nějaký snímač otáček a kabeláž k němu. Ty symptomy by tomu napovídaly, že motor neví, kolik točí a kdy má přesně zapálit směs nebo potom špatně nastavený předstih. Jinak škoda, že je to tak daleko, tady u nás v dílně by kluci možná věděli, jedno tříkilo dělali kdysi dávno a nebylo to obyčejné tříkilo, bylo celkem nakoňované, takže zkušenosti mají, jen je to hodně z ruky a jak to nevidí a neslyší napřímo, tak prostě neporadí. Zkus to ještě na FB v různých skupinách, třeba se tam někdo najde. :wink: Toto fórum už není to, co bývalo dříve.
Neber to nějak zle, ale neznalost neomlouvá. Toto je problém velkého počtu lidí, že začnou šťourat do toho, čemu plně nerozumí. Pak nakonec to nefunguje, může za to ten "japonský sráč" :lol: :lol:
Tak snad se problém brzo vyřeší.

svobda

Příspěvek od svobda » 03 čer 2021, 21:27

Co konektory vstřikovačů jak jsou na tom ? Netěsnost sání není ?

xxx

Příspěvek od xxx » 03 čer 2021, 23:17

Na diagnostiku zapomeň, ECU je na tohle úplně blbá, neřekne ti nic. Notabene, tvůj problém je jiskra vs špatně spálená směs. Vy jste hejbali s el svazkem a to se u tohoto modelu nemá - zásadní bolest. První, co musíš udělat, vyndat vstřiky, CAS a Power tranzistor. Vezmeš ostrý nožík/ skalpel a detailně na nich oškrábeš každý jednotlivý kontakt v konektorech ze všech stran, nejlépe pod lupou. Tam i dobře uvidíš, co je na nich za ta léta oxidu. Potom pečlivě prohlédneš i protikusy k nim, hlavně oblast spoje drát / konektor (pin), bývají zelené až hrůza i zkorodované, nebo zlomené. Když tohle vše poctivě uděláš, na 99% auto pojede.

Odpovědět