Olej do differencialu 350z
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Olej do differencialu 350z
Ahoj,
mám dotaz, co kdo lejete do differaku na 350z?
Předepsanej je 80w90.
Přemýšlím, že bych nalil 75w140 - Castrol Syntrax limited slip, ( SAF-XJ 75W140)
Máte s tím někdo zkušenosti?
díky
mám dotaz, co kdo lejete do differaku na 350z?
Předepsanej je 80w90.
Přemýšlím, že bych nalil 75w140 - Castrol Syntrax limited slip, ( SAF-XJ 75W140)
Máte s tím někdo zkušenosti?
díky
jak šel čas: 350Z, Integra TypeR, Renault Clio
, Prelude 5g TypeS, C6G coupe Vti, C6G coupe, Prelude 4g 2.3, Mazda 626..
Re: Olej do differencialu 350z
Prvne si zjisti, jaky tam mas diferak... protoze kazdy olej je urceny na jiny dif.
viděl bych to na originální - EU verze.jagy píše:Prvne si zjisti, jaky tam mas diferak... protoze kazdy olej je urceny na jiny dif.
někdo do něj nalil převodovej olej, takže výměnu to chce tak jako tak? ....
nissan rika 80w-90 (api gl-5), 1,4L. nemam s snim problem,ale priste bych chtel zkusit ten castrol.
jestli ti samosvor pomalu svira (dochazi k prokluzu vnitrniho kola), mas tam oem dif. rozjed se agresivneji s vetsim rejdem a uvidis
jestli ti samosvor pomalu svira (dochazi k prokluzu vnitrniho kola), mas tam oem dif. rozjed se agresivneji s vetsim rejdem a uvidis
ten 75W-140 má taky API GL5 - je predepsanej do diffu u GT-RMarbo píše:nissan rika 80w-90 (api gl-5), 1,4L. nemam s snim problem,ale priste bych chtel zkusit ten castrol.
p.s. zkusim a uvidim..
a do serioveho pouziva nekdo 75W-140?
Castrol Syntrax Limited Slip 75w-140 je do Zetka perfektní stejně jako jinde - liju ho pravidelně už 40tis km do 370Z diffu (pravděpodobně obdobný jako Tvůj) a osvědčil se mi i mnoho desítek tisíc v lameláku M3 E46. Pokud chceš něco "pro pocit" dej Motul Gear Competition 75w-140, ale tím bych VLSD zbytečně nekrmil a nechal bych to na lepší diffy
Drtivá většina svorů, ať už VLSD, HLSD či CLSD je spec. API-GL5 a 75w-140 je pro ně naprosto ideální....
Nevím jak jiní, já osobně měním olej v LSD po cca 10-15tis km a vždy se těšily dobrému zdraví... ať už máš svor jakýkoli, tím nic nezkazíš
Drtivá většina svorů, ať už VLSD, HLSD či CLSD je spec. API-GL5 a 75w-140 je pro ně naprosto ideální....
Nevím jak jiní, já osobně měním olej v LSD po cca 10-15tis km a vždy se těšily dobrému zdraví... ať už máš svor jakýkoli, tím nic nezkazíš
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES
ImolaRed píše:Castrol Syntrax Limited Slip 75w-140 je do Zetka perfektní stejně jako jinde - liju ho pravidelně už 40tis km do 370Z diffu (pravděpodobně obdobný jako Tvůj) a osvědčil se mi i mnoho desítek tisíc v lameláku M3 E46. Pokud chceš něco "pro pocit" dej Motul Gear Competition 75w-140, ale tím bych VLSD zbytečně nekrmil a nechal bych to na lepší diffy![]()
A co zimní provoz na tomhle oleji? Taky bezproblémů?
Nevim, co si predstavit pod pojmem, ze tam mas prevodovy olej... vzdyt co jineho bys tam chtel.
Dej tam to, co tam prijde... 75w140 je urceny pro lamelovy dif, tim olejem nijak nepomuzes seriovemu VLSD.
Dej tam to, co tam prijde... 75w140 je urceny pro lamelovy dif, tim olejem nijak nepomuzes seriovemu VLSD.
No teď tam bylo prý 75W90, Repsol Cartago...jagy píše:Nevim, co si predstavit pod pojmem, ze tam mas prevodovy olej... vzdyt co jineho bys tam chtel.![]()
Já se v tom až tolik nevyznám, tak netahat za slovo
a ten 75W140 je teda podle tebe dobrej nebo spatnej pro muj diff??
Na to jak moc tenhle diff topí, když mu dopřeješ, bych se nestyděl dávat 75w-140 a může být polemikou, že tomu ničemu nepomůžeš.... Pocitově mi také přišel VLSD diff s 75w-140 stabilnější co do funkce při velkém zahřatí oproti původnímu oleji, ale může to být placebo a respektuju názor, že tím ničemu člověk nepomůže, nicméně s tím nesouhlasím... Dodrž specifikaci API a dej si tam co Ti hlava ráčí
Na dotaz zda zimní provoz bez problémů, odpovídám že samozřejmě ano
...75w
Na dotaz zda zimní provoz bez problémů, odpovídám že samozřejmě ano
Mám zkušenost s přepálením oleje ..w90 v lameláku při zátěži na okruhu a velké teplotě. Na plášti diffu bylo 115 st.
Od té doby používám 75w140 a při výměně je čistý.
Od té doby používám 75w140 a při výměně je čistý.
Honda S2000
Lamelák je jasný, tomu to škodí nejvíce..., ale obdobné teploty vznikaj v létě když tomu člověk zatápí i ve VLSD či HLSD... právě proto bych kolegovi ten 75w-140 doporučil bez ohledu na typ svoru... přepálená břečka není dobrá v jakémkoli typu...
Jednoduse 75w140 splnuje normu pro hypoid i pro lamelaky a jestě je překračuje takže snim neublizis. Navic na okruhu bude chranen vice lijem to Sti,ev... Ale Castrol ne radsi Motul nestoji moc . Z ma VLSD to ma svoji vnitrni napln takze na svornost vliv nebude
Akorát u tihle olejů zkrátit dobu výměny čím je větší rozsah tim více rychleji bude degradovat.
A kdyz nevíš co tam je za Diff a rozvodovku tak timahle nešlápneš vedle
Akorát u tihle olejů zkrátit dobu výměny čím je větší rozsah tim více rychleji bude degradovat.
A kdyz nevíš co tam je za Diff a rozvodovku tak timahle nešlápneš vedle
Viete poradit co naliat do open diffu? Spominany motul 75w - 140 by mu nejako uskodil? Alebo je to zbytocne?
Predpokladam ze open diff sa asi nedostane na teplotu svoru ani pri plnej zatazi..
Predpokladam ze open diff sa asi nedostane na teplotu svoru ani pri plnej zatazi..
Je to i sprevodovkou nebo zvlášť diff se stalim převodem.
Pokud i s převodovkou asi bych nedával 75w140.
Jinak pokud ho dost zatezujes neudelas sním chybu .
Ale stejně tak můžeš koupit třeba motul 300 75w90 gl5 a bude to stacit. Chtělo by to napsat jaký auto.
Kdyztak mám motuly na prodej
Pokud i s převodovkou asi bych nedával 75w140.
Jinak pokud ho dost zatezujes neudelas sním chybu .
Ale stejně tak můžeš koupit třeba motul 300 75w90 gl5 a bude to stacit. Chtělo by to napsat jaký auto.
Kdyztak mám motuly na prodej
350z. US verzia udajne bez svoru.
Pre istotu som dnes zdvihol auto a spravil maly test.. A voala
Je tam LSD.
Vybava enthusiast. Takze len vo verzii base ma Z33 otvoreny diff..
Svob.: Vies mi dat nejaku ponuku do SZ?
75W-140 GL5 2l diff + 75W-90 GL4 3l do prevodovky.
Dik.
Pre istotu som dnes zdvihol auto a spravil maly test.. A voala
Vybava enthusiast. Takze len vo verzii base ma Z33 otvoreny diff..
Svob.: Vies mi dat nejaku ponuku do SZ?
75W-140 GL5 2l diff + 75W-90 GL4 3l do prevodovky.
Dik.