Podvozek S2000
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Podvozek S2000
Nazdar, riešim teraz otázku či má zmysel meniť BC podvozek za nejaký iný napr. podla testu : http://blog.kw-suspension.com/wp-conten ... ootout.pdf
je naj SPOON, čo je Japan a BC nie, čož ma sere, ale je lacný a funguje, reálne som testol a boli to 2-3 sec. zlepšenia oproti sérií, ale ak SPOON mi zlepší aspon 1 sec. možno by som do toho išiel.
je naj SPOON, čo je Japan a BC nie, čož ma sere, ale je lacný a funguje, reálne som testol a boli to 2-3 sec. zlepšenia oproti sérií, ale ak SPOON mi zlepší aspon 1 sec. možno by som do toho išiel.
Re: Podvozek S2000
jednoznacne chod do spoon, predsaj si nezhovadis auto nejakym anglickym lacakom
Este by si dopadol jak ja 
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup
'90 Mazda MX-5 Cup
Tem čo mi ho dodal hovorí, že ten test nie je objektívny a SPOON nebude lepší, jak nie horší, ale mňa sere aj to, že sa snažím dávať šecko Japan okrem teda sania a baterky, lebo zase banku som nevykradol a to BC na Taiwane robené mi to kazí. Treba nájsť viac testov, ale aspoň keď sa mi vysere SPOON ostala by mi rezerva BCčko, rozhodnem sa asi do 2 týždňov čo spraviť, skúsim tú banku...
BC je Taiwan a ne Anglie... za ty penize funguje moc pekne, pokud je spravne zvolena tuhost pruzin.
Pokud chces neco lepsiho, kasli na bezne podvozky a nech si udelat podozek napr. u Protlumu. Tam mas garanci, ze to bude opravdovy krok dopredu a nikdy nebudes mit problem s repasi. Nic bezne masove vyrabeneho nebude fungovat tak dobre, jako custom podvozek nastaveny na tve potreby.
Pokud chces neco lepsiho, kasli na bezne podvozky a nech si udelat podozek napr. u Protlumu. Tam mas garanci, ze to bude opravdovy krok dopredu a nikdy nebudes mit problem s repasi. Nic bezne masove vyrabeneho nebude fungovat tak dobre, jako custom podvozek nastaveny na tve potreby.
Naposledy upravil(a) jagy dne 10 čer 2013, 19:42, celkem upraveno 1 x.
Co takhle DG5 ? Jsou to podvozky které pomáhal navrhovat Tsuchiya původně se jmenovaly Kei Office.
Tady jedna citace z DRIFTWORKS fora.
Jinak napřed bych zkusil podvozek nastavit na vahách + pokud jsi auto snižoval tak udělat úpravy aby podvozek fungoval tak jak má a taky aby jsi se zbavil bumpsteeru.
Tady jedna citace z DRIFTWORKS fora.
Prý jsou výborné i na grip, u s13tek se říká že jsou to nejlepší možné coilovers když už potom neberu ohlins,sachs,bilstein... které už ale stojí 5000usd+ ale i tak je u nich ta cena docela vysoká no.I got to drive and S13 running a set of DG5 (Keiichi's new line) and they were undoubtedly the nicest setup I've driven on and I've driven vehicles with the following setups:
Cusco Comp II
Cusco Zero 2
Cusco Zero 2R
Racing Gear
HKS Hipermax
HKS Hipermax D
Tein HA
Tein Drift Master
Kei Office Type XR
Kei Office Type GU
Kei Office Type TE
Kei Office Type Xa
GP Sports GR6 (my current setup)
GP Sports GMasters Pro
JIC Magic SA1
JIC Magic SF1
JIC Magic FLT2
JIC Magic FLTA2
Tanabe Seven
GAB Revo Stroke
Zeal Function
A'PEXi N1
etc.. etc.. blah blah
They're expensive as hell at 200,000YEN+ but were awesome.
Jinak napřed bych zkusil podvozek nastavit na vahách + pokud jsi auto snižoval tak udělat úpravy aby podvozek fungoval tak jak má a taky aby jsi se zbavil bumpsteeru.
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
ja by som to zatial neriešil nejak, treba pojazdiť, troška doladiť nastavenie a ak to ani potom nebude podľa tvojich predstáv tak až potom riešiť niečo iné
Súhlasím, ono je to krok vpred, dáva mi to neskutočnú istotu aj na bežnej ceste, ja som neriešil nejak špeciálne aký chcem, neni čas, len som sa ho spýtal čo doporučuje a to dodal, až potom mi začal Brano-S2k turbo tlačit do hlavy, že Aleš má KW a to je naj a keď povie, že Aleš, to je pre mňa niekto, takže tak polemizujem, len teraz do celkocej koncepcie auta mi to nesedí, Mugen Hardtop, Buddy Club, RPF1ky a lacný BC, to je jak keby som si kupil prevrtané chrómové klučky.wlko píše:ja by som to zatial neriešil nejak, treba pojazdiť, troška doladiť nastavenie a ak to ani potom nebude podľa tvojich predstáv tak až potom riešiť niečo iné
Takže sem s Tsuchiyou, toho úplne žerem, kolko to koštuje a nejaké info. Dík
Stojí 200000 japonských takže cca 40000Kč + pošta z japonska a to už se musíš zeptat jinde.
http://item.rakuten.co.jp/rim/dg-5-suspensionmagic-63/
Ale můžeš mít i ten nejlepší podvozek a bude ti to k ničemu bez dodatečných úprav a nastavování
http://item.rakuten.co.jp/rim/dg-5-suspensionmagic-63/
Ale můžeš mít i ten nejlepší podvozek a bude ti to k ničemu bez dodatečných úprav a nastavování
tie buddy club zvody sú tiež Taiwan či? (súdim podľa ceny) a ako KW nezapadajú do tvojej koncepcie? ide o to že to neni japonská značka? 
ak som to správne pochopil tak staviaš auto na jazdenie nie šoukar ... tak nešpekuluj
ak som to správne pochopil tak staviaš auto na jazdenie nie šoukar ... tak nešpekuluj
To už je jedno kde sú vyrobené, pôvod je Japan, to je jak VW na Slovensku. Nemci nechceli kupovat Cayeny lebo tam bolo made in Slovakia, tak 80% auta spravia v BA a prevodovku a nejaké drobnosti si namontujú v Nemecku aby mohli dat made in Germany, videl som to pred pár rokmi keď som tam robil a zvody stáli 1600E, neviem či je to vela alebo málo, vôbec neviem ako sa pohybujú cenovo takéto veci.
Můžete mi někdo, klidně do SZ, přiblížit v čem to spočívá to nastavení podvozku na vahách ? Představuju si to asi tak jako když sem videl náky domument o F1 že auto postaví na nakou simulační plošinu která simuluje nerovnost vozovky rázy na kola apodobně a oni pak nějak donastavují předpětí pružin tuhost..i geometrii dolaďují ? Přibližte mi to prosím někdo. A kde to dělají a na co to vyjde ? Vyplatí se to na okresky nebo je to už fkt pro profi jezdce ? Řek bych, že po x rocích zkoušení a upravování mi to už funguje docela slušně ale pořád si říkám, že prostor pro zlepšení bude.Jinak napřed bych zkusil podvozek nastavit na vahách + pokud jsi auto snižoval tak udělat úpravy aby podvozek fungoval tak jak má a taky aby jsi se zbavil bumpsteeru.
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
nevim v jakejch cenách se rozmejšlíš, ale pro tvoje užití bych koukal asi KW v.2, DG-5, HKS Hipermax , hodně funkční podvozky za relativně ještě rozumný peníze, samo můžeš tak dát BC, špatný rozhodně neni, ale proti serii S2000 by to byl podle mě downgrade... sám ho jezdim jsem s nim nadmíru spokojen, ale neni to prostě ono
Jinak co se vyvažování, nikdy jsem to nedělal, ale pokud to člověk myslí s ježděnim opravdu vážně, tak je to dost podstatná věc, aby byly hmotnosti správně rozloženy do kříže, předek zadek atd.... je to docela dost věda správně nastavit, taky si to ten kdo to dělá za to řekne poměrně dost peněz
Jinak co se vyvažování, nikdy jsem to nedělal, ale pokud to člověk myslí s ježděnim opravdu vážně, tak je to dost podstatná věc, aby byly hmotnosti správně rozloženy do kříže, předek zadek atd.... je to docela dost věda správně nastavit, taky si to ten kdo to dělá za to řekne poměrně dost peněz
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Speedy: Uz BC racing ma a pise, ze mel 3s. zlepseni od serie... 
Nevim, jestli je "off the shelf" podvozek za 40+tis. idealni reseni, kdyz budes mit vzdycky problem s nejakou repasi nebo reklamaci... Kdyz chces opravdu investovat, tak bych sel do Protlumu, ktery je spicka a nastavi ti to presne na tve pouziti. S nejakym "beznym" podvozkem to nejde srovnavat. Fakt nechapu, proc vsichni maji na hlave JDM klapky, kdyz je casto to nejlepsi u nas.
Nevim, jestli je "off the shelf" podvozek za 40+tis. idealni reseni, kdyz budes mit vzdycky problem s nejakou repasi nebo reklamaci... Kdyz chces opravdu investovat, tak bych sel do Protlumu, ktery je spicka a nastavi ti to presne na tve pouziti. S nejakym "beznym" podvozkem to nejde srovnavat. Fakt nechapu, proc vsichni maji na hlave JDM klapky, kdyz je casto to nejlepsi u nas.
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
ajo jsem slepoň 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
klasika... prvni by se protlum musel proletet v HotVersion aby byl top 
nicmene, ma ho u nas vubec nekdo? (u nas = nejaky aktivnejsi clen tady)
nicmene, ma ho u nas vubec nekdo? (u nas = nejaky aktivnejsi clen tady)
93´Rx-7 FD
Ma ho Mates na Civicu Type-R sk. N. Kdybych nemel aspon tu zkusenost ze sedacky spolujezdce, tak ho nedoporucuju.
Ja byl opravdu unesen z jeho chovani na nejen rozbite ceste.
Ja ho mel taky.Tehdy me i expanzkama vysel na necelejch 40 a byl skvelej...tehdy jeste Kristek nemel ani stranky, nicmene vzhledem a popisem odpovidal jeho dnesni race rade.Na soucasnym aute mam taky BCcko...ER s expanzkama a zase spokojenost.Jinak ten test co daval Janco je naprostej blabol.
Charlie killer

Letos v lete budu na s2k delat podvozek a urcite to bude protlum, hlavne kvuli servisu a individualnimu pristupu
“Please take good care of your S2000, keep it by your side for long and enjoy it from the bottom of your heart. And share the quality and legacy of the S2000 with many friends so that the legend of the S2000 will continue for long” – Shigeru Uehara
Skvela volba. Budes spokojen.