Řízení RHD -> LHD
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Řízení RHD -> LHD
zdravim, mam takovej mensi dotazek... jsou nejake firmy, ktere se zabyvaji predelanim rizeni vautech na levostrane? napriklad u aut ktera se verabeli jen s volantem na pravo. diky za odpovedi.
prestavba se udelat da docela snadno pokud ma auto LHD alternativu, napr impreza, evo, s14 (nemluvim o dokladech)
s prestavbama auto jako skyline a jine je to uz horsi, ale taky takove jsou
nikdo tohle nema oficialne v nabidce, ptz to ve sve podstate neni legalni, ale lidi to samozrejme delaji...
jake auto mas konkretne na mysli?
nikdo tohle nema oficialne v nabidce, ptz to ve sve podstate neni legalni, ale lidi to samozrejme delaji...
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD
no takhle, je to jenom takovej informativni dotaz, ze mne to zajima. prave ze napriklad u toho skyline jsem v jednom automobilovem casopisu videl test R34 gt/r a mel volant vlevo (i cely interier byl orientovan vlevo), ale zaroven jsem cetl, ze se nikdy takhle nevyrabel... samozrejme jsou na prodej nejake prestavby, ale prave pristrojova deska zustala originalne natocena vpravo, tak prave nevim jak to je... pripadne jestli se nejak rapidne zmeni chovani auta atd...
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Chování auta se nezmìní, jen sedíš nalevo. Nìco jiného je u profi okruhù, kde to maj vyvážené na deka ty auta i s øidièem že. Ale to trochu odboèuju.
V USA jezdí pøestavìné R34. I v ÈR snad jedna bude. Akorát jsou s tím obrovské problémy pak to zlegalizovat pro provoz na našich komunikacích. Sám jsem uvažoval o Silvii S15, dovést z UK, pøestavìt na LHD a zlegalizovat, jenže mì jaksi pøešla chu, když jsem se po tom pídil detailnìji..chce to opravdu více penìz a silné nervy..pak jde všechno
V USA jezdí pøestavìné R34. I v ÈR snad jedna bude. Akorát jsou s tím obrovské problémy pak to zlegalizovat pro provoz na našich komunikacích. Sám jsem uvažoval o Silvii S15, dovést z UK, pøestavìt na LHD a zlegalizovat, jenže mì jaksi pøešla chu, když jsem se po tom pídil detailnìji..chce to opravdu více penìz a silné nervy..pak jde všechno
zakladem kvalitni a rozumne prestavby je nezasahovat do nosnych casti karoserie, do mist a zpusobu uchyceni motoru, prevodovky atd... omezit se pouze na predelani firewallu pro LHD tyc rizeni a pedaly, jestli si pomenis nejak vedeni hadic a kabelu v motoru je jedno, kazdopadne veci co musis vymenit je docela hafo, nekdy se to az nezda.
pokud zacnes prevarovat nosniky a vyrabet vlastni uchyceni motoru a spol, tak z toho nekouka nic dobreho
napr imprezu prestavis relativne rychle a levne, ptz LHD turbo imprez je relativne hodne... u evo je to horsi, tech je docela malo (hlavne tech starsich)
nejdrazsi, casove narocne a technicky nejslozitejsi je to v pripade ze nemas LHD alternativu vubec zadnou
pokud zacnes prevarovat nosniky a vyrabet vlastni uchyceni motoru a spol, tak z toho nekouka nic dobreho
napr imprezu prestavis relativne rychle a levne, ptz LHD turbo imprez je relativne hodne... u evo je to horsi, tech je docela malo (hlavne tech starsich)
nejdrazsi, casove narocne a technicky nejslozitejsi je to v pripade ze nemas LHD alternativu vubec zadnou
reza ma taky zrcadlovy firewall, takze je to jen o vyrobeni der.Jarda Pek píše:Ahoj, pøedìlával jsem øízení na RX 7 FD. Použil jsem díly z levo stranné. V nìkterém autì jsou pøedpøipraveny nìkteré prolisy pro pøestavbu. Koukni se ke mì na stránky je tam foto. Ahoj
mel bych jednu otazku ohledne papiru, je treba aby VINko melo nejaky standartni format? ptam se protoze japonska reza ma VIN kratsi nez normalne, tak by me zajimalo jestli bych musel menit i papiry kdyby auto melo evropske doklady (UK, DE, cokoli)
Koukam, ze ty jses nejakej chytrej. Muzes mi prosim rici, co je na prestavbe rizeni v podstate nelegalniho?Amigo píše:prestavba se udelat da docela snadno pokud ma auto LHD alternativu, napr impreza, evo, s14 (nemluvim o dokladech)
ehm... prestavba rizeni sama o sobe by az tak nelegalni nebyla, pokud to teda nebereme jako konstrukcni zasah, coz to asi je, napr mi ofiko ani nepovolili vymenu automatu za manual, kvuli nutnosti upravit firewall na jine pedaly.bordel píše:Koukam, ze ty jses nejakej chytrej. Muzes mi prosim rici, co je na prestavbe rizeni v podstate nelegalniho?
Hlavni kamen urazu je ale vymena VIN, zbytek asi netreba vysvetlovat... (pokud jo tak mrkni co rika zakon o manipulaci s indentifikacnimi znaky vozidla)
proto jsem se tu ptal na format VINu
ps. prestavby v zadnem pripade neodsuzuju, jen rikam duvod proc to nikdo moc neprezentuje na webu
Moznosti samozrejme jsou. Pokud mas opravdu vazny zajem o dovoz auta z UK a nasledne ho tu chces provozovat zcela legalne, tak kontaktuj uzivatele Zemi (par prispevku tu taky napsal), ALE pokud nemas vazny zajem a chces "zatim" jen sondovat, tak ho prosim neotravuj, takovych lidi mu vola spoustahetzer píše:bordel: je jiny legalni zpusob? pokud vim tak ne. leda bych to auto nechal registrovane na nekoho jineho v UK