GT86 / BRZ Vs. MX5 2.0 NC Vs. 370Z

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

DjRaspby

Re: GT86 / BRZ Vs. MX5 2.0 NC Vs. 370Z

Příspěvek od DjRaspby » 02 lis 2016, 08:12

Tak o chlazení zase nevím já...ke mě se doneslo tohle..tak zase pokud by se hned z kraje udělala olejová vana, mělo by být po problému

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 02 lis 2016, 08:37

Problém bude klasickej, mimo třeba právě vanu je zde problém, že je to klasickej friťák - teploty oleje bez dodatečného chlazení lezou šíleně vysoko někam k 120-130 *C - pokud se s tím jezdí ostře, chlazení naprostá nutnost, ve spojení s doporučeným nebo origo dodávaným olejem 0W-20 :lol: ....ten olej dobře skvěle maže při 85*C ale při těch teplotách co tomu nepřemýšlící majitelé dělají je to další časovaný kurvítko... Určitě bych tam na Tvoje užití dal ohromnej air/oil cooler a popřemýšlel nad krapet vhodnějším olejem. To odlívání a vana samozřejmě taky, pokud je to auto dělaný na klouzavý pneu co neudržej ani 1,0G přetížení a hodíš tam lepivý semislick, uděláš podvozek a šoupeš tam 1,4g zatáčku za zatáčkou, není se vůbec čemu divit... Prostě normální budget polotovar, který si musíš dodělat, jako všechny auta (vyjímky jako např. BMW M nebo většinu Porsche nepočítám). Průser je tyhle všechny auta obecně kupovat z druhé, třetí, páté, desáte ruky... Stačí jeden předchozí majitel blbec co s tím nejzdil jak měl úměrně technice či úpravám.
WWW.HOONRING.CZ - NS COACHING AND SERVICES

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 02 lis 2016, 08:43

netreba zabudat sj na to ze Hondu aj BMW mas viac moznosti kde zodpovedne mat servisovanu a dodacie doby na diely hlavne u BMW su kratke a aj performance dielov je dostatok a nemusis ani zo zamoria tahat. To nie je az tak trivialne.
Imolared: velmi spravne popisane

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 02 lis 2016, 08:58

Mazání a zvýšený opotřebení spodní části válců jsou klasický problémy boxérů jako takových, který jsou daný konstrukcí toho motoru jako takovýho. Osobně nejsem moc velkým fandou těhle motorů, protože na těch pár výhod, který mají (vyvážení v druhým řádu, nižší výška) jsou po konstrukční stránce nadměrně komplikovaný. Popravdě si myslím, že zrovna Toyobara by na tom byla líp s řadovým 4 válcem od Toyoty, než s boxerem od Subaru.
www.jfperformance.cz

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 02 lis 2016, 09:36

Je to sice jen článek, nevystihne všechny proměnné měrné veličiny, hovoří o sériových vozech, atp... ale za přečtení to stojí (pokud už jej neznáš - v češtině je v časopisu EVO 26)

BRZ / 370Z / MX5 / MRS

http://www.evo.co.uk/renault/megane-cou ... megane-265

jagy

Příspěvek od jagy » 02 lis 2016, 09:43

Dobre tema...

MX5 je dobra, ale nevim zda ma smysl za ty penize kupovat NC. To radsi starsi NA/NB a udelat to poradne od podlahy se vsim vsudy. Trosku nechapu, proc ne S2000, ktera podle me za to, co jde stale jeste koupit naprosto spickove, ostre auto. I zde je potreba par veci doladit a to predevsim chlazeni oleje. To, ze lehaji motory ma vzdy svuj duvod a neni to problem motoru jako takoveho, ale u predfacu jsou male prutokove srouby na ostrik pistu + chybi prepazka ve vane, chladic oleje. To je nutnost, jestli chces jezdit "rychle" okresky/okruhy. To plati i na Zetka, kde ty chladice instalujem a prodavame velmi casto, jinak to leha jak na bezicim pasu...

Toyobaru mi zatim nic nerika. Je to fajn auto, spravny oldschool na tuhle dobu, ale strasne do toho casem zahucis penezna v upravach, abych to k necemu bylo. :D Je sice fajn, ze je to vicemistne, ale ty zadni sedacky jsou naprosto nepouzitelne. Taky jsem to zvazoval na "daily" a radsi sel do Ska a neco k tomu, protoze kompromis nemel smysl. A kabrio vazne tvuj pocit vseho umocni. Obecne nevim, ktere auto by mi bylo schopno dat vice, nez S2000. Mozna nejaky Lotus nebo Porsche, ale to jsou uplne jine cenove relace.

A co uz bylo zmineno, jestli to ma byt auto na vsechno, tak asi jedine neco od BMW M - dle rozpoctu E36, E46, E9x M3. Prvni dve uz stoupaji na cene, takze to neni i spatna investice. E9x jeste klesa, otazka kde klesne. Problem trosku vidim ve velkych provoznich nakladech pro "bezne" lidi pri tom pouziti, co planujes.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca » 02 lis 2016, 10:06

A máš to, kup si Megane :D

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 02 lis 2016, 10:06

Co se týká výběru auta, tak pokud chceš mít opravdu jen jedno, který bude jak pro zábavu, tak pro normální užívání, tak bych vypustil MX5 a roadstery všeobecně, protože jejich používání pro přepravu lidí, zvířat a většího množství věcí bude hodně o kompromisech a časem by tě to na beton začalo otravovat.

Kolik s tím autem plánuješ najezdit ročně v zábavným režimu a kolik v užitkovým? Pokud by ten poměr byl třeba 20% zábava a 80% užitkové ježdění, tak bych se hodně zamyslel nad tím, jestli by nebylo lepší pořídit daily a pak ještě jedno lehký auto pro zábavu.

Špatná kombinace by nemusela být poslední Fiesta ST pro daily a MX5 NB 1.8 pro zábavu. Na obě dvě auta seženeš kopec performance dílů, kdyby si je chtěl časem trochu poupravit. Fiesta navíc bude i zábavná a hlavně bude spolehlivá, s relativně malými náklady na provoz oproti tomu kdy si chtěl jako daily použít třeba M3 E46.
www.jfperformance.cz

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 02 lis 2016, 10:48

K těm M3...

E46 v dnešní době, na předmětné užití a s uvedeným rozpočtem určitě nedoporučuju. To že na ceně stoupají je pravda jen u pěkných kusů, kterých je velmi málo, to že si nárůst ceny těchto kusů vzali do hlavy i majitelé šrotů je jen jejich iluze... Ano za 500k se dá sehnat fakt pěkná, ale i spousta šrotů. Pokud vezme hypotézu úspěšného kupu, tak jakékoli náklady na řádné udržování, provoz daily i fun, a úpravy jsou už cenově mimo realitu (budgetu o kterém je řeč). Na to koupit, servisovat, dobře upravit a pořádně provozovat M3E46 to chce milion jen to fikne, klidně více samozřejmě... Může pak být samozřejmě ortodoxněji zábavná než E92, ale za ty peníze musí člověk být fakt srdcař na M3E46 a musí ty peníze mít a být ochotný je dát... Možná ji i pak udrží na ceně nebo si ji alespoň užije. Ale doba, kdy M3E46 byla value for money jedna z nej voleb je už pryč... ...stejně jako všechny eMka do doby E92. Nyní je to value for money již předražené (vzhledem k zachovalým kusům) (a vzhledem k stavu těch pekáčů absolutně mimo mísu).

E92 je sama o sobě cenové mimo uvedenou kategorii a s náklady je to podobné... Napadlo mě taky, že by z toho šlo postavit něco fakt pěknýho (viz. např. M3 Devotec že :D ) Ale to je za úpravy hned větší raketa než za auto a rádný servis při ostrém užití opět raketa...

Jelikož si dovedu představit vedle daily Tvůj způsob užití, a vím co provoz M3 stojí, doporučuji se téhle volbě vzhledem k rozpočtu vyhnout, než mít pak frustraci z ekonomické situace na doraz a omezené radosti.

Sakra škoda že ten MRS nemá kardanku a špéru vzadu místo v předu co? :D Za ty peníze super funkční zánovní auta... Ale chápu, že přes RWD nejede vlak... Taky bych to jinak už nechtěl (až na některé vyjímečné 4WD)

jarka

Příspěvek od jarka » 02 lis 2016, 12:07

Pokud přes 4 sedačky nejede vlak, tak si myslím že nezbývá nic než toyobaru a pak už se jen soustředit na vybrání dobrýho kusu, tak aby někde nebyl kostlivec. Doba je bohužel zlá a dostupný řidičský rwd nenajdeš. Zvážil bych ještě řešení formou dvou aut, jinak to jsou nekonečný kompromisy. Jsem to nikdy tak nevnímal, ale miatka je díky správný koncepci v zatáčkách i na šlupkách gumách velmi slušně rychlý auto a super je i ta malá hmotnost.
ImolaRed píše:Sakra škoda že ten MRS nemá kardanku a špéru vzadu místo v předu co? :D
Přesně tohle jsem si říkal u ctr...
Hairdresser car

r4ms3s

Příspěvek od r4ms3s » 02 lis 2016, 12:43

hej díky moc všem za komentáře! To pivo kdyžtak platí! :D

M3 je přesně jak píše Imola, ten servis, údržba a úpravy stojí nesmysl a tudíž pro mě nesmysl...
Když porovnám MX5 Vs. S2K (ve svojí hlavě) tak mi ve všem vychází lépe MX5 - začáteník s RWD, cena, výkon, váha, údržba, ale zároveň naprosto chápu tvůj pohled Jagy,
ale taky jsem četl, že S2K umí být taky pěkně "zlá", to jsem o MX5 asi nikdy nečetl, což je plus pro mě!

"4 sedačky, přes které nejde vlak"
věc se má tak, že při nejhorším bych prostě musel koupit druhé auto, proto jsem taky napsal že se koukám po MX5 a 370Z,
ale zároveń nejsem přesvědčen zda MX5 nestačí, proto jsem se zeptal: víc hlav víc ví!

Nejhorší je, že jsem byl už pro Toyobaru 100% rozhodnutej, ale když jsem začal zjišťovat a seriózně koukat po interátech,
tak mě hodně překvapilo / vyděsilo kolik aut má druhej motor... tolik chvály všude a přitom to není tak růžové jak se všude píše :/

MRS jsem měl půjčenou, je to super auto, rychlé, ale pro mě s tak upraveným CTRem, je to prostě jen další rychlejší předokolka

Nismo200

Příspěvek od Nismo200 » 02 lis 2016, 13:52

A Nissan S-chassies a 300ZX nic? Tyhle auta mají potenciál a správný fun factor. Zadní sedačky sice mají, ale jsou spíše nouzové či na batožinu :D A když pominu CA18DET, které díky majitelům odchází, SR20DET i VG30DETT jsou spolehlivé motory a držáky. Je fakt, že turbo je další "kurvítko", ale...

Jinak super téma, taky nad tím teď přemýšlím co dál, zvažoval jsem i FWD (Hondu :D). BMW šlo dost nahoru, pamatuji si jednu bílou M3 E46 s SMG převodovkou za 330K se spoustou úprav. Škoda, že jsem váhal.

wlko

Příspěvek od wlko » 02 lis 2016, 13:57

Ked sa riešia bavoráky prečo je výber obmedzený iba na M-ká?

Ak si ochotný akceptovať hnusný dizajn tak bmw 130i alebo Z3 coupé by mohol byť fajn základ na nejaké úpravy. Alebo aj e46 330ci je celkom priestranná aj ked o niečo slabšia. Ak by si netrval na 4 sedadlách tak je tu aj Z4 Coupé

MalTake

Příspěvek od MalTake » 02 lis 2016, 14:04

r4ms3s píše:hej díky moc všem za komentáře! To pivo kdyžtak platí! :D
ale taky jsem četl, že S2K umí být taky pěkně "zlá", to jsem o MX5 asi nikdy nečetl, což je plus pro mě!
Nevěř všemu, co najdeš na netu S2000 není vůbec zlá a zákeřná, jak o ní píšou ti amatéři, co to někde rozvěsili, protože pro ní neměli dostatek citu a pochopení :wink:
Jezdil jsem s ní sice jen 4dny a už po hodince jízdy a otrkávání jsem s autem naprosto srostl :D
Pokud nejsi extra vysoký a vejdeš se do toho, tak rozhodně Esko... To auto je ostrý už v základu, vlastně stačí dát jen kratší stálej převod, podvozek a je hotovo :-)
Brzdy ostrý, nádherně se to vodí do zatáček auto dělalo přesně to co mělo a co jsem od něj očekával, krásně hejbe zadkem na výjezdech ze zatáček na Ještědu :D
Za mě maximální spokojenost, jediný co se mi na tom nelíbí, že to jezdí na 100vku :) a víc jak 300km na nádrž nenajedeš :D
Jediný problémy tak jsou odcházející unašeče poloos v diferáku a že nemá 4 místa, ale když by to bylo druhý auto, tak je to fuk :)

Rychle jí kup https://auto.bazos.cz/inzerat/66596312/Honda-S2000.php

MX-5 neber brzo tě omrzej ty "obyčejný" motory, protože ten motor v S2000 je jak z jinýho světa, když se klepe v 9000 a ten zvuk to je prostě mazec !!!

Jo stahovací střecha dělá od 100km/h hroznej randál, takže lepší jezdit bez i když je venku Kláda :D nebo Hardtop :)

Já bych jí bral hned, ale vyházel jsem love za rekonstrukci :( takže si ještě počkám a nebo budu muset jít pozevlit do Banky :D

jagy

Příspěvek od jagy » 02 lis 2016, 16:21

Mel jsem i nejake MX5 a Sko je uplne jinde... jasne, servis je urcite drahsi, ale neni to nic, co by melo majitele zruinovat. Me to prijde na opravdu hitech sportovni auto smesne. :D

A k tomu zakernosti Ska - Ano, opravdu je. A kdo rika, ze neni, tak mu neverim nebo s tim nejel rychle na limitu. :D A nebo je opravdu velmi dobry a vyjezdeny ridic... Za tu dobu, co se delalo, tak probehlo nekolik zmen na tlumicich, pruzinach, stabilizatorech, geometrii prave kvuli sve nekdy nekdy tezko odhadnutelne predvidatelnosti. Vetsina tech aut byla diky tomu nabouranych. Me osobne pomohla zmena setupu kol/gum, geometrie. A dalsi, udajne nejlepsi vec je lamelovy dif. Jinak to auto stale neco dela, prdel stale poskakuje, ujizdi, cuka. MX5 je proti tomu opravdu hracka pro deti - pro zacatek ale mozna idealni volba. Kazdopadne to neni nic, co by se nedalo naucit.

Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

MadJoe

Příspěvek od MadJoe » 02 lis 2016, 19:56

Me prijde, ze vsichni, kdo rikaji, ze S2000 neni zakerna a je hodna, tak s ni nikdy nejeli na limitu a maji Sko pouze jako vlhky sen :-D
Jinak plne souhlasim s Jagym, MX-5 je daleko hodnejsi a vhodna na uceni, i tomu se da vsak pomoct, jen to chce par uprav :-)

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 02 lis 2016, 20:15

este k nakladom na M-ka. Je to relativne. Ja mam teraz novu M3 F80 mam 6tis km (mam ju od 8.8.16) a jazdim ju denne. Naklady su nizssie ako u MRS lebo mam servis na 5r v cene (jasne medzivymeny oleja filtrov si budem platit navyse) drahsie budu pneu a o nieco brydy az pirde ich cas. Inak nic. ale dobre to je nove auto. Mam vsak dost vela kamaratov co jazdia aj ine auta ako daily a zaroven jazdia s tym okruhy a potom s tym chodia na vylety do Alp. Naklady su opat len na pociatocne upravy (nie su nutne nakolko to auto je v zaklade lepsie pripavene ako vsetko ine zmienene - svor v zaklade, chladic oleja, naduchy na brzdy a aj brydy su slusne dimenzovane a kotuce su najlepsie origo (pokial teda neprejdes na vacsie brzdy). Na okruh ci uz E46 alebo E9X potrebuje iny podvozok a skor ci neskor velke brzdy. Potom si dovolim tvrdit ze to auto vydrzi hodne (u E46 aj E9X treba hned po kupe skontrolovat stav saliek na kluke a ked tak vymenit).

z GT86/BRZ/MX5/S2k by som rozhodne volil S2k vacsina uz bola napisana, je to hotove auto a fantasticke (okrem chladenia oleja a lepsich platni) obdobne ako M-ka, len doplnim ze to auto je hodne spolahlive, kto tomu odvari motor tak to je zanedbana udrzba, absencia chladenia, nevhodny olej alebo kombinacia (zadne poloosy sa daju za necelych 200 Eur/ks kupit nove s tym ze vydrzia tak cca do 50tis km co je myslim OK)) Inak je to hotove auto, pri AP1 by som presiel na AP2 setup podvozku (17" kola a ina geometria), este ked tak ten svor. 350Z a 370Z su urcite tiez dobra volba ale proti S2000 nejak nevidim moc vyhody (skor naopak). To auto ta hodne moze naucit, je dostatocne aj rychle ked sa s tym uz naucis.

Marbo

Příspěvek od Marbo » 02 lis 2016, 20:26

pro tvoje potreby bude vazne nejlepsi toyobaru, jako sportak to funguje hezky a bude to i prijemny na normalni jezdeni (nemam realne zkusenosti s autem, pouze co sem cetl).

jeste zkus mrknout na BMW 130i, v recenzich ho hodne chvali, treba tady. sestivalec je fajn, hlavne auto bylo postaveno pro ridice, nema takove kompromisy jako ostatni neemkove modely, uz jenom tim, ze neni nastaveno nedotacive.
http://www.autorevue.cz/bmw-130i-opravd ... megatest_5

nez mx5, radsi bych premyslel o s2000, je to stejny jako srovnavat bmw 330i s bmw m3. mozna zezacatku fajn, ale nakonec zjistis, ze emko, vlastne esko je lepsi :D
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

ImolaRed

Příspěvek od ImolaRed » 02 lis 2016, 21:20

Atmosferická 130i funguje výborně, motor je stará škola, řízení a ovladatelnost super, na limitu se ta atmoška suprově dávkuje. Samozřejmě potenciál jde krásně zvednout šolíchnutím podvozku, špéry, atp... Hodně dobré, mohu doporučit - praktičnost se s tím zkloubí dobře. Jede to "skoro-téměř" jako M3e46 - když by se to vyházelo a udělalo, tak output by byl velice obdobný...

Koukni na YT jak s ní NS lítal Alex Hardt :lol:

r4ms3s

Příspěvek od r4ms3s » 02 lis 2016, 21:24

Alexa "znám" :D chudák si taky prošel docela pěknýma průserama :mrgreen:

jarka

Příspěvek od jarka » 02 lis 2016, 21:51

r4ms3s: a co vlastně od tý změny chceš - minimálně stejnou rychlost jako ctr a více zábavy, nebo jen tu zábavu? Jsem si taky na začátku sezóny říkal, že pojedu sem tam na okruh, pak jsem ale zjistil že mám okruh všude na tam kde nejsou auta a to taky není špatný :) . Jediný kde mi opravdu chybí výkon je ring, ale pořizovat si auto jen kvůli jednomu výletu do roka je nesmysl.
Hairdresser car

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 03 lis 2016, 16:24

okej, nezabite ma, ale za dobre ceny je Hjundaj Genesis Coupe V6, len manual zohnat je dost umenie. Ale velke auto, vzadu tiez nudzove sedacky. Taky kompromis, zvladne aj daily i driftik. Len brzdy chcu upgrade...
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

r4ms3s

Příspěvek od r4ms3s » 03 lis 2016, 17:21

popravdě se mi to auto fakt líbí, v něčem mi připomíná Infinity G27 coupé a pro to mám fakt velkou slabost,
ale nedůvěra v hyundai je větší no, i když věřím, že to může být super auto!

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 03 lis 2016, 17:47

Na papieri ci na webe vela aut vyzera inak ako ked si ho skusis sam. Napr 335i E92 by sa mohla javit ako tiez dobra volba, skusil som a viem ze tadial cesta nevedie. Hlavne zivackoy podvozok a nevitlive pomale riadenie mi hned od usadnutia za volant davalo pocit ze toto nie je auto na zabavu. Pritom mnohi to upravuju a su z toho nadseni, ale ked skusis ine lepsie auta vies ze tadialto cesta nevedie.

Mattyno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno » 03 lis 2016, 19:09

A co tohle :lol:
Přílohy
4fc6facfd5c35816253102584df4db5c.jpg
RX7 FD single GT35 - Uloženo
Celica ST185 - Uloženo
911 996.2 3.6 RWD Jezdí
Boxster S 987 3.2 - Prodáno
RX8 LHD - Prodáno